Op zoek naar nieuwe bestrating in Amsterdam? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Amsterdam

Bestrating Amsterdam

Wilt u nieuwe bestrating op uw oprit laten leggen? Wilt u graag meer weten over stenen en tegels die geschikt zijn voor uw terras in Amsterdam? Of wilt u uw tuin laten bestraten met sierbestrating door een erkend stratenmaker? Lees op deze pagina meer over de soorten bestrating, de mogelijkheden en legverbanden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor koppelstones, grote tegels of juist voor natuursteen. Daarnaast vertellen wij u iets meer over de gemiddelde prijzen. Ontvang meerdere vrijblijvende offertes door het offerteformulier in te vullen. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten van uw bestrating in Amsterdam.

Waarom Bestrating Expres Amsterdam?

Stratenmaker uit Amsterdam gezocht? Maak dan gebruik van ons netwerk! U krijgt inzicht in de verschillende tarieven van meerdere bedrijven en kiest zo gemakkelijk een goedkope stratenmaker. Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de totale prijs!

 • Vergelijk de prijzen van meerdere bestrating experts.
 • Kies de stratenmaker met de beste prijs en bespaar tot wel 40%!
 • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Een stratenmaker voert veel verschillende werkzaamheden voor u uit. Heeft u oude sierbestrating die verwijderd moet worden? Schakel dan een stratenmaker in voor een snelle afhandeling. De stratenmaker kan desgewenst direct beginnen met de nieuwe bestrating van uw oprit, tuin of uw terras in Amsterdam. Moeten er grondwerken uitgevoerd worden zoals het aanleggen van drainage? Ook dat voert een stratenmaker voor u uit. Daarnaast staat de stratenmaker klaar voor het leveren van allerlei steen- en tegelsoorten en geeft hij deskundig advies. Het beste advies wat u kunt krijgen is vanzelfsprekend een advies van een expert.

 • Oprit, tuin en terras bestraten.
 • Oude bestrating verwijderen.
 • Afvoeren oude stenen en overtollige grond.
 • Leveren verschillende soorten stenen en tegels.
 • Uitvoeren van grondwerken.
 • Aanleggen plantenbakken en perkjes.

Soorten bestrating

Denkt u erover na om uw tuin, oprit of terras te bestraten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Voor uw tuin en terras is het een optie om te kiezen voor sierbestrating met natuursteen, waaltjes, koppelstones of andere tegels. Voor uw oprit is het verstandig om te kiezen voor sterke straatstenen. Dit heeft te maken met het gewicht dat de oprit moet kunnen dragen zonder verzakkingen. Betonbestrating is ook een mogelijkheid, dit is vaak een stuk goedkoper dan andere steensoorten. Bestrating van beton is ook zeer geschikt voor grote terrastegels. Combineer de bestrating van uw tuin, oprit of terras met grind of groen voor een mooi effect.

 • Betonbestrating
 • Koppelstones
 • Tegels
 • Waaltjes
 • Natuursteen
 • Grind


Sierbestrating Amsterdam

Sierbestrating is, zoals de naam al zegt, bestrating voor het versieren van uw tuin in Amsterdam. U kunt sierbestrating gebruiken voor uw oprit, terras of voor een pad in de tuin. U hebt de keuze uit vele soorten sierbestrating en legverbanden. Zo zijn er bijvoorbeeld koppelstones, waaltjes, flagstones en betonbestrating. Het voordeel van een tuin met veel sierbestrating is dat deze een mooie uitstraling heeft en weinig onderhoud nodig heeft. Het is mogelijk om sierbestrating te combineren met andere materialen, zoals hout, siergrind en sierkeien. Of maak perkjes en ruimte voor beplanting in de bestrating.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

In principe is iedere tuintegel geschikt voor sierbestrating. Als u de tuintegel kiest vanwege de uitstraling dan gaat het in principe al om sierbestrating. Veel mensen kiezen echter voor kleinere tegels of stenen. Hiermee kunt u namelijk ook veel verschillende legverbanden creëren. De legverbanden geven de sierbestrating een unieke uitstraling. Denk hierbij aan steensoorten zoals waaltjes, klinkers of kasseien.


sierbestrating aanleggen in AmsterdamCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

De mogelijkheden met sierbestrating zijn eindeloos. Wilt u graag een natuurlijke sfeer creëren? Kies dan voor natuurstenen tegels in verschillende formaten en kleuren en laat deze in wildverband plaatsen. Een karakteristieke sfeer creëert u bijvoorbeeld met getrommelde bestrating in een sierlijk legverband. Hiervoor zijn halfronde verbanden bijvoorbeeld erg geschikt. Een halfrond legverband maakt het ook mogelijk uw tuin te onderscheiden in twee of zelfs meerdere zithoeken.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel het kost om de sierbestrating aan te leggen, verschilt per situatie. Houd voor de tegels rekening met ongeveer €15,- tot €65,- per m². De kosten voor de stratenmaker variëren van €10,- tot €20,- per m² of €30,- tot €40,- per uur. Kiest u voor een standaard legverband dan zijn de arbeidskosten aan de lagere kant. Bij ingewikkelde legverbanden betaalt u meer arbeidskosten, omdat het bestratingsbedrijf een stuk langer bezig is.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Amsterdam

Er zijn diverse vormen van tuinbestrating beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke bestrating met grote vierkante tuintegels, grind of sierbestrating. Kies voor een sierbestrating die bij uw huis past. Zo zullen aardekleurige tegels een landelijk gevoel geven, terwijl grote egale tuintegels staan voor moderniteit en elegantie. Het soort bestrating dat u kiest doet veel voor de uiteindelijke uitstraling. Daarnaast is het ook mogelijk om rubberen tuintegels aan te laten leggen voor de veiligheid rondom speeltoestellen. Wilt u liever geen steen? Dan zijn houten vlonders erg geschikt voor u. Een stratenmaker uit Amsterdam kan al deze vormen van bestrating voor u aanleggen.Voortuin bestraten Amsterdam

Het is mogelijk om de voortuin te bestraten met tuintegels. Door te kiezen voor dezelfde stijl bestrating als de oprit creëert u een mooi ruimtelijk effect. Een voortuin met bestrating vergt minder onderhoud dan wanneer er veel gras of planten staan. Daarnaast ziet er het altijd netjes uit. Wilt u toch iets groens? Sierbestrating in combinatie met plantenbakken is erg mooi. Of kies voor gedeeltes met grind. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Voor uw voortuin heeft u de keuze uit verschillende soorten tuintegels. Welke tuintegels geschikt zijn voor uw voortuin is afhankelijk van het budget, de stijl en uw persoonlijke wensen.


voortuin bestraten AmsterdamWat is geschikte bestrating voor de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten bestrating die u in de tuin kunt toepassen. U kunt uw terras bijvoorbeeld creëren met behulp van luxe terrastegels. Maar voor een meer authentieke uitstraling zijn ook klinkers of waaltjes erg geschikt. Over het algemeen wordt de bestrating in de tuin niet heel zwaar belast, waardoor ook dunne tegels al erg geschikt zijn. Voor een speels effect kunt u ook meerdere soorten bestrating combineren: bijvoorbeeld terrastegels met grind voor het tuinpad.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Hoeveel tuinbestrating kost is volledig afhankelijk van het soort tegels dat u kiest. Kiest u voor grind, dan bent u relatief voordelig uit.

Siergrind is een goedkope bestrating en is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per m². Kiest u voor natuursteen dan betaalt u meer: €30,- tot €70,- per m². De prijzen van de overige soorten tuinbestrating vallen hier tussenin.Goedkope bestrating

Ook met een kleiner budget kunt u uw tuin, terras of oprit laten bestraten door een stratenmaker uit Amsterdam. Wij raden dan aan om de mogelijkheden van betonbestrating te bekijken. Bestrating van beton is een stuk goedkoper dan gebakken bestrating of natuursteen. Daarnaast zijn betonstenen erg veelzijdig. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten, waardoor het mogelijk is om te kiezen voor de stijl die het beste bij u past. De prijzen van dergelijke bestrating ligt gemiddeld tussen de €15,- en de €30,- per vierkante meter. Een andere mogelijkheid is om gedeeltes van uw tuin of uw oprit te bestraten met siergrind. Dit kan al vanaf €7,50 per vierkante meter.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Beperkt budget? Er zijn voldoende voordelige soorten bestrating. Denk bijvoorbeeld aan grind, dat u al vanaf €7,50 laat leggen. Ook betonbestrating is een voordelige keuze. Hiervoor starten de prijzen al rond de €15,- per m². Hiermee realiseert u vaak een moderne uitstraling. Maar er is ook bestrating die het uiterlijk van natuurlijke steensoorten nabootst. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.


goedkope bestrating AmsterdamOprit bestraten

Kan uw oprit wel nieuwe bestrating gebruiken? Laat dan uw oprit bestraten door een erkend stratenmaker uit de omgeving van Amsterdam met bijvoorbeeld straatstenen. De stratenmaker zorgt ervoor dat de onderlaag stevig is en egaal. De onderlaag is belangrijk voor de stevigheid van uw oprit, want de straatstenen moeten later het gewicht van de auto’s kunnen dragen. De stratenmaker zal gebruik maken van ophoogzand of extra fundering en trilt de onderlaag goed af. Met een stratenmaker uit Amsterdam bent u verzekerd van een prachtige oprit waar u jarenlang plezier van heeft. De prijs van uw oprit hangt van de grootte en de gekozen stenen.
oprit bestraten Amsterdam

Wat is geschikte oprit bestrating?

Voor een oprijlaan is het extra belangrijk dat de bestrating sterk is. Het is in ieder geval belangrijk dat de stenen minimaal 5 centimeter dik zijn.

Daarnaast geldt dat hoe kleiner de straatstenen, des te kleiner de kans op beschadigingen. U kunt onder andere kiezen voor waaltjes en kasseien, maar vooral klinkers zijn populair.

Vanwege de langwerpige vorm kunt u deze namelijk gemakkelijk in een sterk legverband leggen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Een goed terras is intussen onmisbaar in elke tuin. Dit geeft u de ruimte om ’s zomers in de tuin te zitten, eten en lezen zonder dat u het natte, koude of zelfs vieze gras in hoeft. De aanleg hiervan vraagt meer dan het bestraten alleen. Een bestratingsbedrijf uit Amsterdam voert namelijk eerst graaf- en grondwerken uit. Eventuele oude bestrating verwijderen de vakmannen om vervolgens de grond flink uit te graven en op te hogen. Dit bevordert de afwatering en voorkomt dat er grote regenplassen op de straatstenen blijven liggen. Pas als deze fundering is gelegd bestraten de vakmannen het oppervlak.Terras bestraten

In Amsterdam is momenteel het bestraten van een terras met terrastegels van natuursteen erg in trek. Voorbeelden van natuursteen zijn marmer, basalt en graniet. Natuursteen is een steen die door zijn natuurlijke, unieke en exclusieve uitstraling het bijna in elke type tuin goed doet. Natuursteen terrastegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, denk hierbij aan bijvoorbeeld wit, zandkleuren, grijs en zwart. Het is ook mogelijk om voor betontegels, klinkers of waaltjes te kiezen. Koppelstones zijn ook erg gewild voor een terras door de vormen. Welke terrastegels u kiest, is afhankelijk van uw wensen. Een professional helpt u graag bij het maken van een ontwerp.

Geschikte bestrating voor een terras

Steeds meer mensen laten een terras aanleggen met behulp van grote terrastegels. Terrastegels hebben doorgaans grote afmetingen en zijn zelfs verkrijgbaar in afmetingen van één vierkante meter.

Deze terrastegels zorgen voor een strak geheel, en het oogt een stuk ruimer. Uiteraard kunt u ook voor klassieke, kleinere steentjes gaan voor een authentieke uitstraling.

Het enige nadeel hieraan is dat tafels en stoelen minder stabiel staan op klinkers of waaltjes.Sierbestrating voor uw tuin of terras? Vergelijk offertes!

Vind een betrouwbaar en betaalbaar bestratingsbedrijf uit Amsterdam en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

De kosten van bestraten worden beïnvloed door de grootte van de tuin of het terras, de gekozen tegelsoort en het tarief van de stratenmaker uit Amsterdam.

Het is het meest voordelig om uw tuin te voorzien van grind. De kosten hiervan beginnen bij €7,50,- per m². Als uw voorkeur uitgaat naar bestrating dan moet u rekening houden met vanaf prijzen van €15,- tot €70,- per m². Wat de kosten van de stratenmaker uit Amsterdam zijn hangen af van de klus.

Een ingewikkelde sierbestrating wordt veelal per uur berekend omdat dit hem meer tijd dan een standaard patroon kost. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per tegelsoort.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Wist u dat u ook een invloed heeft op de arbeidskosten? Het uurtarief verschilt namelijk per stratenmaker. Daarom is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Dit doet u eenvoudig door ons contactformulier in te vullen met een duidelijke beschrijving van uw bestratingswerken.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Het tarief van een gemiddeld bestratingsbedrijf ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per m². Of het bestratingsbedrijf een gemiddelde prijs per vierkante meter of per uur hanteert, is onder meer afhankelijk van het soort bestrating dat u laat plaatsen.

Bij het leggen van klinkers of tegels in een eenvoudig verband gaat het vaak om een tarief per vierkante meter. Daarnaast betaalt u natuurlijk voor het materiaal. De prijzen van verschillende tegels en stenen vindt u in de tabel hierboven.

Voor opsluitbanden kunt u rekening houden met ongeveer €2,- tot €5,- per meter en ophoogzand kost gemiddeld €50,- tot €70,- per m³.

Prijstabel: kosten stratenmaker Amsterdam

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Aan de hand van de bovenstaande prijzen berekent u gemakkelijk een indicatie van de prijs voor uw bestrating. Stel u laat een oprit aanleggen met betonklinkers van €15,- per m². Het oppervlak is ongeveer 30m². Aan materiaalkosten alleen bent u dan ongeveer €450,- kwijt. De arbeidskosten variëren tussen de €300,- tot €600,-, waardoor de totaalprijs ongeveer €750,- tot €1.050,- bedraagt. Houd er rekening mee dat u ook nog opsluitbanden en ophoogzand nodig heeft. Voor een oprijlaan van tien bij drie meter heeft u voldoende aan 26 meter aan opsluitbanden. Dit kost €52,- tot €130,-. Om het totale oppervlak met 25 centimeter op te hogen heeft u bovendien 8 m³ aan ophoogzand nodig.Bestrating tegen de laagste prijzen!

Vergelijk gratis offertes en kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

In de wereld van de bestrating wordt er bij het bestraten een onderscheid gemaakt tussen stenen en tegels. Hierbij is voornamelijk het formaat van belang. Een steen is compacter en dikker dan de platte en grotere tegel. Tegels hebben meer een decoratieve functie en kunnen gebruikt worden voor tuinen en terrassen. Stenen worden veel gebruikt voor wegen in Amsterdam en voor het bestraten van de oprit. Door het formaat en de stevigheid zijn ze geschikt om veel gewicht te kunnen dragen. We maken hierbij nog onderscheid tussen getrommelde en ongetrommelde stenen. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Amsterdam

Koppelstones

Straatstenen met een oud uiterlijk zijn erg populair. Koppelstones zijn nieuwe stenen met een nostalgisch uiterlijk. De koppelstones worden in een roterende trommel gedaan waardoor een authentieke look ontstaat. De randen en het oppervlak raken namelijk licht beschadigd. Koppelstones doen het erg goed in een landelijke tuin. Ze zijn geschikt voor zowel de oprit als voor het terras.

Koppelstones worden geleverd in verschillende formaten en kleuren. Meestal zijn de stenen vierkant of rechthoekig van vorm. Ze zijn ook erg geschikt voor unieke legverbanden door gebruik te maken van verschillende formaten koppelstones. Voor koppelstones betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per m².


natuursteen Amsterdam

Natuursteen

Natuursteen wordt gewonnen uit de natuur en deze steensoort is erg geschikt om uw tuin of terras mee te bestraten. Door natuursteen in Amsterdam te gebruiken kiest u voor een luxe uitstraling. Natuursteen is krasvast, duurzaam en gaat jarenlang mee. Elke steen is uniek door het patroon en kleurvast. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat de kleur vervaagt of verandert na verloop van tijd. In tuinen wordt er vaak gebruik gemaakt van marmer, graniet, gneis of kwartsiet. Elk soort natuursteen heeft zijn eigen uitstraling en kleur. Laat u informeren door een stratenmaker. Natuursteen is een kostbare optie. Gemiddeld betaalt u hiervoor €30,- tot €70,- per m², afhankelijk van het materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.
waaltjes Amsterdam

Waaltjes

Heeft u wel eens van waaltjes gehoord? Waaltjes zijn klinkers met een specifieke afmeting van 20 cm bij 5 cm. Ze zijn langer en iets dunner dan de traditionele klinkers. De hoogte van waaltjes ligt meestal tussen de 5 cm en de 8 cm. Waaltjes zijn erg geschikt voor sierbestrating met bijvoorbeeld een visgraatmotief of voor het bestraten van uw terras of oprit.

Er bestaan betonnen en gebakken waaltjes. Betonnen waaltjes zijn voordeliger vanwege het eenvoudige productieproces. Gebakken waaltjes zijn echter duurzamer. Ze gaan langer mee omdat ze minder snel slijten en minder snel stuk gaan. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer €30,- tot €50,- per m².


straatstenen Amsterdam

Straatstenen

Voor de bestrating van uw tuin, oprit of terras in Amsterdam is het mogelijk om verschillende soorten straatstenen te bestellen. Zowel gebakken als getrommelde straatstenen zijn mogelijk of betonstenen. Voorbeelden van straatstenen zijn bijvoorbeeld klinkers, waaltjes en kasseien. Ook met straatstenen kunt u prachtige sierbestrating laten aanleggen. Een stratenmaker uit Amsterdam informeert u met plezier over de diverse mogelijkheden voor straatstenen en zal u desgewenst een persoonlijk advies geven. Voor het aanleggen van kasseien is het verstandig om een stratenmaker in te schakelen. Deze steensoort is namelijk lastig te leggen door de vorm. Kiest u voor betonstenen voor uw straatstenen? Houdt dan rekening met een prijs van gemiddeld €15,- tot €35,- per m².
klinkers Amsterdam

Klinkers

Klinkers zijn een zeer bekende soort straatsteen die veelal in Nederland gebruikt wordt voor het aanleggen van wegen. Het is echter ook mogelijk om klinkers te gebruiken voor de bestrating van bijvoorbeeld uw oprit. Ze zijn hier erg geschikt voor omdat ze dik en stevig zijn. Hierdoor kunnen ze het gewicht van de auto’s goed dragen. Daarnaast worden klinkers redelijk snel gelegd en gaan ze erg lang mee.

U heeft hierbij de keuze uit twee verschillende soorten klinkers, namelijk kleiklinkers en betonklinkers. Betonklinkers hebben vaak aantrekkelijke prijzen en dit maakt ze zeer gewild in Amsterdam. Betonklinkers zijn al verkrijgbaar vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers Amsterdam

Gebakken klinkers

Kleiklinkers worden ook wel eens gebakken klinkers genoemd. Er bestaan zowel oud als nieuw gebakken klinkers. Het verschil tussen deze twee soorten zit hem voornamelijk in het uiterlijk van de stenen. Oud gebakken klinkers worden getrommeld. Hierdoor zijn de randjes en hoeken afgebrokkeld. Daarnaast zien we vaak veel kleurverschillen in de bestrating met oud gebakken klinkers. Samen met de trommel geeft dit een rustieke uitstraling. Nieuw gebakken klinkers zijn strakker en hebben minder kleurverschil. Deze soort heeft een moderne look. Welke geschikt is voor uw tuin of oprit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Voor gebakken klinkers liggen de prijzen iets hoger dan voor betonklinkers. De kosten bedragen €20,- tot €30,- per m².Op zoek naar kwalitatieve én goedkope straatstenen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Tegels zijn vaak lang en plat. De meeste tegels zijn een stuk dunner dan de kleine stenen. Ze zijn geschikt voor vele toepassingen, zoals het bedekken van wanden en vloeren. Wilt u graag een deel van uw erf betegelen? Dan moet u kiezen voor speciale terras- of tuintegels. Dergelijke tegels worden door een speciale coating of specifiek productieproces gehard en beschermd tegen de invloeden van weer en wind, om zo de levensduur van de tegels te verlengen. Grote terastegels zijn niet geschikt voor de oprit, omdat ze het hoge gewicht van de auto’s niet goed kunnen dragen. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Amsterdam

Betontegels

Heeft u een kleiner budget? Dan zijn betontegels erg interessant voor u. Door het productieproces is het mogelijk om betontegels relatief goedkoop te produceren. Maar niet alleen voor een kleiner budget zijn betontegels aantrekkelijk. Door het strakke uiterlijk van de tuintegels zijn ze ook erg gewild voor een moderne uitstraling. Betontegels zijn in allerlei kleuren en formaten te bestellen. Om de tegels van beton van een kleur te voorzien worden ze bedekt met een dun laagje coating. Nadeel is dat de coating kan slijten. Wilt u dit voorkomen? Kies dan voor natuursteen voor uw tuin in Amsterdam. De betontegel is een voordelige optie. Dit schaft u al aan vanaf €15,- per m². De prijzen kunnen oplopen tot gemiddeld €35,- per m², afhankelijk van het soort stenen of tegels.


terrastegels Amsterdam

Terrastegels

Het is mogelijk allerlei soorten terrastegels door een stratenmaker uit Amsterdam te laten leveren en te leggen. Vaak tegen aantrekkelijke prijzen. Terrastegels zijn te koop in allerlei soorten en maten, kleuren en designs. Hebt u een beperkt budget? Overweeg dan om tweedehands terrastegels aan te schaffen of te kiezen voor betonbestrating. Door deze in een uniek patroon te leggen creëert u alsnog een elegante uitstraling. Een moderne look creëert u door grote en strakke tegels te plaatsen. We zien vaak dat men dan kiest voor een grijze of antraciet kleur. Kies voor aardetinten en kleinere stenen en tegels voor een warmere uitstraling. Terrastegels kosten ongeveer €20,- tot €45,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen.
tuintegels Amsterdam

Tuintegels

Door uw tuin te betegelen profiteert u van een aantal voordelen. U hoeft bijvoorbeeld nog maar weinig onderhoud aan uw tuin te plegen en u heeft veel ruimte om een terras te creëren. Het is belangrijk dat u goed nadenkt over de afwatering en drainage. Hierbij kan een stratenmaker uit Amsterdam u goed helpen. Wanneer het afvoeren van het overtollige water niet goed geregeld is, heeft u sneller kans op plassen water en verzakkingen. Laat sierbestrating aanleggen door een stratenmaker voor veel uitstraling. Daarnaast is het ook mogelijk om siergrind, kiezels en sierkeien te plaatsen in uw tuin. De prijzen voor tuintegels variëren van gemiddeld €20,- tot €45,- per vierkante meter.


siergrind Amsterdam

Siergrind

Siergrind is op verschillende manieren toepasbaar in uw tuin in Amsterdam. Zo is het mogelijk om grind van een hardere soort te storten voor uw terras. Dit is niet alleen goedkoop, maar ook een snelle manier om een oprit te creëren. Siergrind kunt u ook gebruiken om grindpaden aan te leggen in uw tuin. Een grindpad in een tuin richting het terras of de voortuin staat erg mooi.

U heeft de keuze uit vele verschillende soorten, kleuren en formaten grind. Of u combineert grind met tegels in uw voortuin. We maken onderscheid tussen siergrind en siersplit. Siergrind heeft rondere vormen en siersplit is hoekig. Siergrind is al aan te schaffen vanaf €7,50,- per m².Geef uw tuin een grotere uitstraling met luxe tuintegels.

Bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten met het vergelijken van offertes.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Gaat u een volledig nieuwe tuin aanleggen, of wilt u graag meer weten over het ontwerp van een oprit? Een stratenmaker helpt u graag met alle stappen van het ontwerp. Het is handig om van tevoren te bepalen wat u graag wilt gaan bestraten, welke stijl u wilt en of u ook een speciaal legverband wilt. Daarnaast is ook het budget van invloed op het uiteindelijke ontwerp. Bepaal samen met de stratenmaker het ontwerp of geef de stratenmaker de vrije hand voor uw sierbestrating. Voor een overzicht van de prijzen vult u eenvoudig en snel ons offerteformulier in.


bestrating ontwerp AmsterdamHoe bestrating aanleggen?

Het bestraten van een oppervlakte begint en stopt niet bij alleen het neerleggen van de straatstenen of terrastegels. Voordat de stratenmaker kan beginnen zal hij de ondergrond gereed maken. Hierbij is het soms nodig om grondwerken uit te voeren. Bij grote en zwaardere steensoorten worden er hulpmiddelen gebruikt om te zorgen voor een perfecte plaatsing. Na het bestraten zal de stratenmaker de sierbestrating aftrillen en invegen. Dit zorgt ervoor dat de bestrating goed blijven liggen en niet verplaatst of scheef komt te liggen. Een voordeel van de stratenmaker is dat hij ook de eventuele oude bestrating voor u verwijdert en alles netjes schoonmaakt.
bestrating Amsterdam verwijderen

Bestrating verwijderen

Voordat u een nieuwe sierbestrating bij uw tuin of oprit kan leggen, dient u de oude bestrating eerst te laten verwijderen. Een erkend stratenmaker kan u hierbij op verschillende vlakken van dienst zijn. Ten eerste zal de stratenmaker de oude tegels vakkundig verwijderen. Hiervoor gebruikt hij vaak speciale hulpmiddelen die het proces vergemakkelijken en versnellen. Ten tweede kan hij zorgen voor het afvoeren van bestrating, zodat u er niet mee blijft zitten. Soms is het ook mogelijk om de oude sierbestrating te recyclen. Schakelt u een stratenmaker in voor het verwijderen van de bestrating? Dan kan hij daarna direct beginnen om de nieuwe sierbestrating aan te leggen.


grondwerken Amsterdam

Grondwerken

Grondwerken zijn vaak onmisbaar als u een tuin of nieuwe sierbestrating in Amsterdam laat aanleggen. Hierbij moet er eerst gekeken worden naar de kwaliteit van de grond. Is het erg vochtig? Dan is het verstandig om een drainage aan te leggen om dit probleem op te lossen.

Een stratenmaker kan alle grondwerken die nodig zijn voor de bestrating voor u uitvoeren. Van de drainage tot het creëren van een stevige ondergrond voor onder het terras of de oprit. Soms is het noodzakelijk om puin aan te brengen in de ondergrond om hem te verstevigen.
levering stenen in Amsterdam

Levering van stenen

Wilt u graag nieuwe stenen bestellen voor uw oprit of tuin in Amsterdam? Dan hebben wij nog een aantal tips voor u. Bestel een grote partij altijd in één keer om kleurverschil tussen verschillende leveringen te voorkomen. Bovendien bespaart u zo ook op de leveringskosten.

Is dit niet mogelijk? Mix dan de verschillende partijen door elkaar, zodat het kleurverschil minder goed opvalt. Soms is het mogelijk om uw stenen kosteloos te laten leveren. Dit is vaak het geval wanneer u er ook voor kiest om de bestrating door hen aan te laten leggen.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Er zijn verschillende mogelijkheden om zand te laten leveren. Het zand wordt los gestort bij uw woning in Amsterdam of wordt in grote big bags geleverd. Laat u informeren bij uw stratenmaker over de kosten van het zand. Daarnaast kan de stratenmaker precies voor u uitrekenen hoeveel zand u nodig heeft. Dit is afhankelijk van de afmetingen van het oppervlakte en de steensoort die u wilt laten leggen. Het zand wordt gebruikt als fundering waarop de bestrating gelegd kunnen worden. Daarnaast gebruikt de stratenmaker het zand voor het invegen en het aftrillen van de stenen. Het zand vormt een laagje tussen de sierbestrating en versterkt de constructie.
legverbanden Amsterdam

Legverbanden

Bij de bestrating van opritten en terrassen komt vaak meer kijken dan u denkt. Zo moet u niet alleen de ondergrond voorbereiden en kiezen uit de verschillende steen- en tegelsoorten, het is ook belangrijk om na te denken over het legpatroon. Het gekozen legpatroon bepaalt niet alleen de uitstraling van uw terras of sierbestrating, maar is ook van invloed op de hoeveelheid van de stenen die u nodig heeft. Een uniek patroon creëert u met een wildverband. De stratenmaker maakt dan een legverband met dezelfde soort steen, maar dan met allemaal verschillende afmetingen. Andere legverbanden zijn het vissegraatverband, halfsteensverband en het blokpatroon.
bestrating in Amsterdam uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Vaak denkt men dat het gemakkelijk is om bestrating zelf aan te leggen. Toch raden wij aan om een stratenmaker uit de regio Amsterdam hiervoor in te schakelen. Er kunnen namelijk een aantal dingen fout gaan. Zo moet de ondergrond egaal zijn en geschikt voor de stenen, maar moet ook de afwatering perfect geregeld zijn.

Bij een slechte bestrating zult u last hebben van verzakkingen, plassen water en scheve stenen. Met een stratenmaker heeft u deze problemen niet. Hij zorgt ervoor dat de ondergrond goed is, dat de stenen en tegels op de juiste manier gelegd zijn en dat het water afgevoerd kan worden.


bestrating leggen

Keurmerken stratenmakers

Op zoek naar een kwalitatief bestratingsbedrijf? Er zijn een aantal brancheorganisaties en keurmerken waar u rekening mee kunt houden. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie dan worden ze onder andere getest op kwaliteit en vakmanschap. OBN (Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland) biedt bestratingsbedrijven een kwaliteitskeurmerk. Meer hierover leest u op obn.nl. Een andere branchevereniging waar u rekening mee kunt houden is de SEB (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf). Deze toetst zijn leden op kwaliteit en vakwerk. Op SEB.nl leest u meer over deze stichting. Tot slot leest u op modernstraatwerk.nl over de Vereniging Modern Straatwerk die staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.
bestratingsbedrijf Amsterdam

Voordelen inschakelen stratenmaker Amsterdam

 • U hoeft het zware werk niet zelf toe.
 • Geen hoge kosten met dure apparaten en hulpmiddelen.
 • Deskundig advies en vakkundige bestrating.
 • Hoge kwaliteit en snelle levering.


stratenmaker Amsterdam

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat de kosten zijn voor de bestrating van uw tuin, terras of oprit in Amsterdam? Wilt u grote terrastegels of tuintegels laten plaatsen op uw terras? Of denkt u na over een mooie sierbestrating met straatstenen?

Vul het offerteformulier in om een aantal gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van Boersma“Nadat wij het contact hadden gelegd ontvingen we al snel aanbiedingen van bedrijven. Na overleg hebben we één gekozen en we zijn hier zeer tevreden over. Onze oprit ligt er perfect bij en de hulp was zeer professioneel.”
A. Boersma

klantervaring van de Jong“Wij hadden problemen met onze oprit en we wilden graag nieuwe sierbestrating laten leggen. Hiervoor schakelden we Bestrating Expres in en al snel hadden we contact met een stratenmaker. De nieuwe oprit ligt er perfect bij. “
H. de Jong

klantervaring van Verhoeven“Na het kopen van ons nieuwe huis moesten we de tuin nog flink aanpakken. We kozen ervoor om het straten door een professional te laten doen en daar zijn we nog elke dag blij mee. Het ziet er mooi uit en we gebruiken de terrassen vaak.”
J. Verhoeven

Gratis offertes

Gratis bestrating offertes vergelijken?

Bespaar op de kosten door offertes van bestratingsbedrijven te vergelijken!

Start de gratis aanvraag