sierbestrating

Sierbestrating

Wist u dat u met het aanleggen van sierbestrating uw tuin een unieke uitstraling krijgt? Er is tal van keuze uit verschillende soorten bestrating, zodat er voor ieder wat wils is. Bent u benieuwd naar terrastegels voor de sier? Of overweegt u sierbestrating aan te brengen op uw oprit of tuinpad? Neem dan contact met ons op! Wij zijn een netwerk van stratenmakers, gespecialiseerd in het leggen van sierbestrating. Als u contact met ons opneemt ontvangt u een aantal offertes (max. 5) van experts uit uw regio. Vergelijk de offertes op prijs en aanbod, en kies zo de stratenmaker die het beste bij u past! Bovendien bespaart u hiermee tot wel 30% op de aanleg van uw sierbestrating!

Moderne of klassieke tuin?

Met de juiste bestrating geeft u uw tuin of oprit een unieke uitstraling. Dat is tegenwoordig steeds belangrijker, omdat veel woningen de tuin betrekken bij de inrichting. Met sierbestrating kunt u gelukkig alle kanten op. Heeft u een moderne woning en wilt u achtertuin die hier goed bij past? Betonbestrating geeft een moderne sfeer zonder dat het strak en kil wordt. Wilt u juist het natuurlijke van uw tuin naar boven halen? Kies dan voor het aanleggen van een natuursteen. Geen enkele tegel is gelijk, waardoor er een speels effect ontstaat. Voor een iets klassiekere uitstraling raden wij waaltjes, klinkers of zelfs koppelstones aan.

Veelvoorkomende sierbestrating

Bent u geïnteresseerd in sierbestrating? Dan heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod aan siertegels. Welke siertegels het meest geschikt zijn voor uw terras of zelfs oprit is volledig afhankelijk van uw smaak, uw budget en het doel van de bestrating. Aan siertegels voor een oprit worden bijvoorbeeld andere eisen gesteld dan aan terrastegels. Stratenmakers uit ons netwerk geven aan dat dit een aantal veelvoorkomende siertegels zijn:

  • Klinkers
  • Koppelstones
  • Waaltjes
  • Natuursteen
  • Betonbestrating

Behalve de keuze voor de sierbestrating, kunt u ook kiezen voor een bepaald legverband. Door bijvoorbeeld uw klinkers in een bijzonder legverband te leggen, zorgt u ervoor dat uw terras toch een persoonlijk tintje krijgt.


Kosten stratenmaker

Bij het aanleggen van sierbestrating betaalt u niet alleen voor de materiaalkosten, maar ook voor de arbeidskosten. Deze arbeidskosten verschillen per stratenmaker. Voor het aanleggen van bestrating vragen zij doorgaans €15,- tot €25,- per vierkante meter. Indien het gaat om een klus die meer precisie vraagt, dan komt het ook wel voor dat de stratenmaker een uurtarief hanteert. Gemiddeld ligt deze tussen de €35,- tot €65,-.

*Let op, de prijzen in de tabel zijn richtprijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Type sierbestrating Gemiddelde prijzen, inclusief btw*
Koppelstones €15,- tot €25,- per m²
Waaltjes €30,- tot €45,- per m²
Betonnen tuintegels €15,- tot €35,- per m²
Gebakken tuintegels €25,- tot €45,- per m²
Natuursteen tuintegels €30,- tot €65,- per m²Keramische tegels

Ook keramische tegels worden op hoge temperatuur gebakken. Dankzij deze productiemethode krijgen de keramische siertegels een keiharde bovenkant. Dit zorgt ervoor dat de tegel volledig slijtvast en kleurvast wordt. Als bijkomend voordeel vragen keramische siertegels slechts heel weinig onderhoud, waardoor u het hele jaar door kan genieten van een prachtige tuin. Hoewel keramische siertegels in huis al langer gebruikt werden, is keramische sierbestrating relatief nieuw. Het enige nadeel van keramische bestrating, is dat er vaak een aardig prijskaartje aan hangt. Bent u nieuwsgierig naar de kosten van keramische sierbestrating? Twijfel dan niet om contact op te nemen, zodat wij u kunnen voorzien van een aantal offertes.

Bewerkingen van de sierbestrating

Behalve het soort terrastegels, heeft u ook nog eens de keuze uit de afwerking van de stenen. Een bekend voorbeeld is de afwerking van de randen. Voor een moderne uitstraling kunt u kiezen voor terrastegels met strakke randen. Wanneer u echter liever een authentieke uitstraling wenst te bereiken, dan kunt u kiezen voor getrommelde klinkers. U zult in oude stadscentra merken dat de randen van de klinkers na verloop van tijd zachter zijn geworden. Tegenwoordig worden de klinkers in een machine getrommeld, waardoor het scherpe randje verdwijnt. Zo heeft bij nieuwe terrastegels toch die verouderde uitstraling die goed past bij een klassieke tuin.Diverse afmetingen

Sierbestrating is verkrijgbaar in diverse soorten afmetingen. Heeft u een moderne tuin? Steeds meer klanten met een wens voor een moderne tuin kiezen voor bestrating in formaten 60×60 of 60×40 centimeter. Het voordeel van deze grotere terrastegels is dat uw tuin een stuk ruimtelijker oogt. Daarentegen zijn kleinere stenen, zoals klinkers en waaltjes, beter geschikt voor het aanleggen van bijzondere legverbanden. Wilt u de bestrating gebruiken voor uw oprit? Houd er dan rekening mee dat stenen van een groot formaat niet geschikt zijn. Hoe groter ze zijn, des te groter de kans op scheuren of verzakkingen.

Sierbestrating laten leggen? Gratis offertes!

Bent u geïnteresseerd in het laten leggen van sierbestrating? Of bent u benieuwd naar de kosten van de diverse soorten bestrating en wenst u een aantal offertes te ontvangen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! Wij werken samen met stratenmakers vanuit het hele land, zodat er altijd bestrating expert uit uw regio beschikbaar is! U vraagt eenvoudig een aantal offertes (max. 5) aan door ons contactformulier in te vullen. Vergelijk de offertes op prijs en aanbod, zodat u verzekerd bent van de beste service tegen de scherpste prijzen! Onze ervaring leert dat klanten dankzij onze werkwijze tot wel 30% op de totale kosten besparen!

Gratis offertes