stoeptegels

Stoeptegels

Iedereen kent de standaard stoeptegel (of trottoirtegel) waarmee in Nederland bijna alle stoepen zijn betegeld. Deze stoeptegels zijn over het algemeen 30 x 30 x 4,5 cm van afmeting, en worden gemaakt van beton. De stoeptegel zoals wij hem kennen wordt in een ruitpatroon of halfsteensverband gelegd en kan een redelijk zware belasting opvangen. Stoeptegels kunnen echter ook gebruikt worden als bestrating van schoolpleinen en andere speelplaatsen. De tegels zijn dan meestal van rubber gemaakt. Bovendien is het ook mogelijk om stoeptegels te maken van gebakken steen of natuursteen, om zo het terras te bestraten. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze vorm van stoeptegels, de verschillende prijzen en mogelijkheden.

Stoeptegel of betontegel?

Zoals gezegd wordt de stoeptegel over het algemeen geproduceerd van beton in 30x30cm met veilingkanten. Betonnen tegels kunnen echter vele afmetingen hebben en ook afgewerkt worden zonder veilingkant. Zodra de afmeting of afwerking dan ook verandert, adverteren de meeste leveranciers met de term betontegel in plaats van stoeptegel. Betonnen terrastegels zijn op maat te maken, maar worden over het algemeen in massaproductie geproduceerd. Dit betekent dat de kosten relatief laag zijn. Bovendien zijn betonnen tegels zeer sterk, waardoor een zwaar tuinmeubilair geen probleem vormt. Het nadeel van betonnen stoeptegels is dat deze de neiging hebben te verkleuren.

Grindtegels

Om extra cachet te geven aan uw tegelpad of terras, is het mogelijk om de betonnen stoeptegels te voorzien van een laagje grind. De zogeheten grindtegel bestaat al sinds de jaren zestig en kent een grote populariteit. Waar de grindlaag vroeger werd geproduceerd van riviergrind, is het tegenwoordig gebruikelijker om gebruik te maken van siersplit. Dit is een steengruis dat wordt gewonnen uit steengroeves, waardoor het een scherpe en hoekige vorm heeft. Het grote voordeel van siersplit is dat het in vele kleuren en groottes verkrijgbaar is. Grindtegels zijn ideaal als stoeptegel, omdat ze krasvast en kleurvast zijn, terwijl ze ook de eigenschappen van de eigenlijke betontegel houden.

Prijzen

De prijzen voor stoeptegels zijn in verhouding zeer laag. Dit komt doordat het beton in massaproductie kan worden bewerkt, waardoor grotere hoeveelheden in één keer worden geproduceerd. Daarnaast is het bovendien bij de meeste leveranciers mogelijk om te kiezen voor gebruikte tegels. Deze zijn bij een ander terras afgehaald omdat de gebruiker hiervoor een alternatief heeft gekozen. Wanneer de tegels wel gebruikt zijn maar nog in goede staat, dan worden deze tegen kortingsprijzen weer doorverkocht.

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar de prijzen voor stoeptegels naar uw keuze? Hebt u behoefte aan meer informatie, of wilt u graag de hulp inschakelen van een professional bij het aanleggen van uw oprit of terras? Aarzel dan niet om contact op te nemen via ons contactformulier. Onze medewerkers beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier, en sturen u desgewenst enkele offertes op maat toe. Door de prijzen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 30% besparen op de uiteindelijke kosten. Wij hopen u binnenkort van dienst te kunnen zijn.

Gratis offertes