Op zoek naar nieuwe bestrating in Breda? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating in Breda

Bestrating Breda

Twijfelt u al tijden of u bestrating in uw tuin moet laten aanleggen? Dan is dit het goede moment. Met onze service bespaart u tot maar liefst 40% op de kosten! Zo wordt het aanleggen van bestrating mogelijk met elk budget: groot of klein!

Wanneer u een specialist uit Breda inschakelt heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan stenen, tegels, legverbanden en patronen. Zo bepaalt u hoe uw bestrating eruit komt te zien! Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden omtrent sierbestrating? Of wenst u meer informatie te ontvangen over de kosten voor het aanleggen van een oprit? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van specialisten uit uw regio!

Waarom Bestrating Expres Breda?

Zoekt u een ervaren en gespecialiseerd stratenmaker uit Breda? Zoek dan niet verder. Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van bestrating en wij helpen u graag met het vinden van een geschikte stratenmaker. Als u het contactformulier op onze website invult, profiteert u van een aantal aantrekkelijke voordelen. Allereerst ontvangt u meerdere offertes van diverse aanbieders uit uw regio. Zo kiest u eenvoudig voor de specialist die u het beste aanbod doet! Onze ervaring leert ons dat klanten al snel tot wel 40% op de kosten besparen. Wilt u dit ook? Vul dan snel ons contactformulier in!

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

Wat ons goed is bevallen aan de service van Bestrating Expres is de snelheid en de kwaliteit van de aangesloten stratenmakers. Nog dezelfde dag hebben we meerdere adviezen ontvangen. Het bestraten is vlot verlopen en we zijn tevreden over het resultaat. Een aanrader dus!

Fam. van Lambalgen - Breda

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

Grofweg zijn er vier verschillende soorten bestrating waar u uit kunt kiezen: betonbestrating, natuurstenen, gebakken bestrating en grind. Welke vorm van bestrating de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de prijs van de bestrating. Siergrind en natuurstenen zijn bijvoorbeeld erg geschikt als sierbestrating voor uw tuin of terras. Maar voor uw oprit zult u groter geschut moeten gebruiken. Hiervoor is voornamelijk gebakken- en betonbestrating geschikt. Een specialist uit Breda kan u meer vertellen over:

 • Betonbestrating
 • Gebakken bestrating
 • Natuurstenen
 • Grind

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Natuurlijk is een stratenmaker uit Breda in te zetten voor het leggen van uw sierbestrating. De taken van stratenmakers lopen enorm uiteen en zij kunnen diverse klussen voor u uitvoeren. U kunt bij één van de bedrijven uit ons netwerk bijvoorbeeld terecht voor:

 • Het bestraten van uw oprit
 • Het ontwerpen en leggen van sierbestrating
 • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating
 • Het bestraten van uw tuin, oprit of terras
 • Het leveren van waaltjes, sierbestrating, terrastegels, tuintegels en stoeptegels
 • Graafwerkzaamheden en het leveren van grond en zand
 • Hovenierswerkzaamheden

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor het bestraten van uw oprit of tuin? Of wilt u graag weten welk soort straatstenen de meest geschikte keuze zijn voor het aanleggen van uw oprijlaan? Bent u benieuwd wat een stratenmaker uit Breda nog meer voor u kan betekenen? Vul dan ons offerteformulier op deze pagina in. Geef hierop zo nauwkeurig mogelijk aan wat uw wensen zijn en u ontvangt zo spoedig mogelijk vrijblijvende offertes op maat van specialisten uit uw regio. Vergelijk het aanbod en de prijzen en kies zo voor de stratenmaker uit Breda die het beste bij u past.tuin bestrating in Breda

Tuin bestraten

Voor klanten zonder groene vingers is het bestraten van de tuin een aantrekkelijke optie. De bestrating heeft maar weinig onderhoud nodig en toch ziet de achtertuin er het gehele jaar strak en verzorgd uit. Bovendien creëert u met de bestrating een groot oppervlak waar uw kinderen naar hartenlust op kunnen spelen en rondrennen. Wilt u graag toch groen in de tuin behouden? Kies dan voor de aanleg van bijvoorbeeld een terras. Zo profiteert u van de voordelen van bestrating én behoudt u de natuurlijke uitstraling van uw achtertuin.


bestraten van voortuin in Breda

Voortuin bestraten

De voortuin is in de meeste gevallen het visitekaartje van uw woning. Heeft u geen groene vingers maar staat er wel een hoop beplanting in de voortuin? Grote kans dat de beplanting er slecht onderhouden bij ligt. Zonde, want dit geeft natuurlijk een negatief signaal af naar uw buren en gasten. Laat uw voortuin daarom bestraten door een stratenmaker uit Breda! U hoeft niet langer onderhoud uit te voeren, en uw voortuin ligt er het hele jaar door strak en netjes bij. U kunt in de voortuin vele kanten op. Laat bijvoorbeeld natuurstenen in een wildverband leggen, of kies voor strakke tegels voor een optisch grotere voortuin.

Oprit bestraten

Voor het bestraten van de oprit is het zeker aan te raden om een expert uit Breda in te schakelen. Bij elk soort bestrating is de fundering en de afwatering van groot belang, maar bij opritten is dit nog belangrijker. Dat heeft vooral te maken met het doel van de bestrating. Een oprit wordt dagelijks blootgesteld aan het enorme gewicht van één of meerdere auto’s. Belangrijk dus dat deze hier goed tegen bestand is.

Een expert uit Breda kan u tevens adviseren over het formaat van uw oprit. Wilt u volop de ruimte hebben zodat u om de auto heen kunt lopen? Dan heeft een grotere oprit nodig dan wanneer u deze alleen als oprijlaan wilt gaan gebruiken.terras bestrating

Terras bestraten

Het werk van een erkend stratenmaker bestaat zeker niet alleen uit het bestraten van wegen en oprijlanen: een specialist uit ons netwerk in Breda helpt u tevens graag met het bestraten van terrassen. Bij het aanleggen van terrasbestrating overlegt de stratenmaker eerst met u en bespreekt uw wensen en voorwaarden. Eventueel stelt de stratenmaker uit Breda een ontwerp voor u op, zodat u een duidelijk beeld krijgt van uw toekomstige terras.

Kies voor een groot terras als u ’s zomers met het hele gezin buiten wilt eten. Of kies voor kleinere, knusse terrassen in verschillende hoeken van de tuin voor een speels en ruimtelijk effect.


besparen op bestrating

Kosten bestrating

De kosten voor de aanleg van uw nieuwe bestrating is in principe in twee categorieën te verdelen: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Op de arbeidskosten is het erg eenvoudig te besparen, door simpelweg meerdere offertes te vergelijken. Het uurtarief voor een stratenmaker ligt gemiddeld tussen de €35,- en €65,-. Het verschilt per specialist dus enorm! Door via het contactformulier meerdere offertes aan te vragen bespaart u tot wel 40% op de totale kosten. Ook de keuze voor het materiaal is van invloed op de totaalprijs. Hierop kunt u natuurlijk eenvoudig besparen door te kiezen voor goedkope bestrating, zoals bestrating van beton. Hiervoor ligt de prijs gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per vierkante meter. Heeft u een ruim budget en wilt u graag een unieke sfeer realiseren? Kies dan voor natuursteen! De prijs van natuursteen ligt tussen de €30,- en €70,- per vierkante meter, maar dan bent u wel verzekerd van topkwaliteit.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Breda de vraag of zij beter kunnen kiezen voor tegels of stenen voor een bestrating. Deze keus is echter volledig afhankelijk van het soort bestrating dat u wilt toepassen en uw eisen daaraan. Zo kunt u bij het bestraten van de oprit beter kiezen voor straatstenen of klinkers in plaats van tegels. Tegels kunnen de gewichten en drukkrachten van bijvoorbeeld een auto beter verdelen. Voor tuinbestrating kunnen tuintegels juist enorm stijlvol zijn. Er is een breed aanbod aan terrastegels, waarmee uw bestrating een geheel uniek uiterlijk krijgt.


tegels of stenen in Breda

Tegels

Tegels worden vaak verward met stenen en vice versa. Er bestaat echter wel degelijk een verschil tussen stenen en tegels. Over het algemeen geldt dat een tegel een platte soort bestrating is., Een tegel is vaak langerdan dat deze dik is. Is de tegel dikker dan dat hij lang is? Dan spreken we meestal over een steen. Grotere tuintegels kunnen enorm stijlvol zijn in uw tuin.

Steeds vaker kiezen klanten voor moderne betontegels. Door het grote formaat lijkt het oppervlak van uw tuin een stuk groter. Een stratenmaker kan u meer vertellen over de sterktes van diverse tegelsoorten.


betontegels in Breda

Betontegels

Betontegels zijn op dit moment enorm populair in Breda. Dat heeft meerdere oorzaken: allereerst zijn ze relatief voordelig. uw tuin kunt u zoop een goedkope manier laten bestraten. Daarnaast hebben betontegels een erg strakke en moderne uitstraling. Veel mensenzijn hier erg van gecharmeerd. Betontegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren, vooral de donkere, antracietkleuren zijn populair vanwege de elegante uitstraling. Het leggen van betontegels is vaak een ingewikkelde klus. Tuintegels zijn erg zwaar en door het grote oppervlak is het lastig de tegel recht te leggen. Schakel daarom een expert in als u betontegels wilt laten aanleggen.

terrastegels in Breda

Terrastegels

Bent u van plan om een deel van de tuin om te ‘toveren’ tot een heerlijk terras? Dan heeft u de keuze uit een groot aanbod aan terrastegels. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit natuurstenen terrastegels die een heerlijk rustgevend gevoel geven. Bent u op zoek naar goedkope terrastegels?, Dan zijn betontegels de juiste keuze. Betontegels zorgen voor een elegante uitstraling.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor kleinere tegeltjes die een authentiek gevoel oproepen. Vraag een expert uit Breda naar voorbeelden van de diverse tegelsoorten en laat u persoonlijk adviseren om tot een goede keus tekomen.


tuintegels

Tuintegels

Naast het leggen van terrastegels, is het tevens een optie om in uw tuin speciale tuintegels te plaatsen. Tuintegels en ook sierbestrating maken van elke tuin een unieke plek, waar het bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Denk bijvoorbeeld aan een tuinpad gemaakt van losse tuintegels, of kies voor een klein terras achterin de tuin waar u ongestoord kunt lezen, luieren of eten. Weet u niet zeker hoe u de tuin wilt bestraten? Vraag dan één van de specialisten uit Breda om hulp. Zij kunnen een ontwerp voor u opstellen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de indeling. Ook adviseren zij u graag persoonlijk over de tegelsoorten, kleuren en toepassingen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier.Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker uit Breda die u kan helpen bij de bestrating van uw tuin, terras of oprit? Vraag vandaag nog meerdere offertes aan. De specialisten van Bestrating Expres helpen u gegarandeerd snel en vakkundig tegen aantrekkelijke prijzen!
straatstenen

Straatstenen

Naast klinkers zijn er nog andere varianten straatstenen te bestellen bij menig leverancier uit Breda. Zo verkopen de specialisten uit Breda bijvoorbeeld ook kasseien: in Nederland beter bekend als kinderkopjes. Deze straatstenen zorgen voor een uniek en authentiek resultaat, die bij veel traditioneel panden niet misstaat. Wanneer u een groter budget heeft, raden onze specialisten vaak aan te kiezen voor gebakken straatstenen. Deze zijn kwalitatief iets beter en blijven langer mooi. Met een beperkt budget kunt u echter ook kiezen voor betonstenen. Deze hebben dezelfde uitstraling maar zijn een stuk goedkoper in aanschaf. Houd er wel rekening mee dat dit sneller verkleurd.


klinkers

Klinkers

Klinkers zijn al jarenlang een zeer bekend fenomeen in Nederland. Ze worden veel gebruikt bij het bestraten van wegen, maar ook voor bestrating in de voor- of achtertuin is de klinker erg geschikt. Veel mensen weten echter niet dat er twee verschillende soorten klinkers verkrijgbaar zijn: betonklinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn doorgaans goedkoper dan kleiklinkers. Kleiklinkers hebben daarentegen een iets hogere kwaliteit en een goede kleurvastheid. Klinkers zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, maar staan vooral bekend om de roodbruine varianten. Hiernaast kunt u ook kiezen voor een assortiment aan zwarte en grijze tinten. Zo bepaalt u zelf hoe uw bestrating eruit komt te zien.


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Kleiklinkers worden ook wel gebakken klinkerstenen genoemd. Hier wordt geen kleurstof aan toegevoegd,. De kleur wordt bepaald door het soort klei dat gebruikt wordt en de temperatuur tijdens het bakken. Over het algemeen geldt: hoe hoger de temperatuur, des te donkerder de kleur. Het voordeel van gebakken klinkers, is dat deze na verloop van tijd alleen maar mooier van kleur worden. Gebakken klinkerstenen zijn zowel getrommeld als ongetrommeld verkrijgbaar. Wilt u een authentieke uitstraling creëren? Kies dan voor een getrommelde klinker. Voor een moderne en strakke sfeer is de ongetrommelde variant de beste keuze.


siergrind Breda

Siergrind

Siergrind is de meest voordelige manier om een oppervlak te bestraten. Dit heeft twee belangrijke redenen: allereerst is siergrind erg goedkoop in aanschaf. U koopt grind al vanaf €7,50 per vierkante meter, wat een stuk voordeliger is dan andere steen- en tegelsoorten. Daarnaast is het bestraten van grind ook erg eenvoudig. Door het grind zelf aan te leggen bespaart u dus flink op de arbeidskosten. Ook als u ervoor kiest om het bestraten uit te besteden liggen de arbeidskosten relatief laag. Dit heeft te maken met het feit dat de stratenmaker uit Breda minder tijd nodig heeft.Op zoek naar goedkope stratenmakers uit Breda?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen
bestrating Breda aanleggen

Bestrating aanleggen

Wanneer u de bestrating laat aanleggen door een expert uit ons netwerk in Breda, dan wordt aan alle details gedacht. Als de grondwerken zijn afgerond, zullen de vakmannen allereerst beginnen met het bestraten. Hierbij worden de straatstenen onder een licht afschot gelegd, zodat er een goede afwatering is. Als de stenen en boordstenen zijn geplaatst volgt het aftrillen. Met een trilmachine wordt de bestrating stevig aangedrukt in het zandbed. Zo weet u zeker dat de stenen niet later nog gaan verschuiven of verzakken. Na het aftrillen is het tot slot belangrijk om de stenen in te vegen. Met een bezem wordt er zand tussen de voegen geveegd. Dit is belangrijk als u een onderhoudsvrije tuin wilt, omdat het invegen onkruid voorkomt.


bestrating Breda ontwerp

Ontwerp

Wanneer u een gedeelte van uw tuin wilt bestraten, is het belangrijk dat u hiervoor een ontwerp heeft. Natuurlijk kunt u zelf een ontwerp maken, maar het is tevens mogelijk hiervoor een expert in te schakelen. Een stratenmaker uit Breda maakt graag een praktisch en stijlvol ontwerp voor u, waarbij het volledige oppervlak zo goed mogelijk benut wordt. Wellicht ziet hij mogelijkheden die u nog niet had overwogen.

Daarnaast informeert en adviseert de specialist u over de verschillende soorten legverbanden. Want ook het legverband heeft k een grote invloed op de totale sfeer van uw tuin.legverbanden in Breda

Legverbanden

Zoals aangegeven zijn er meedere legpatronen mogelijjk zoals een blokverband, visgraatverband en halfsteensverband. Niet elk legverband is geschikt voor iedere toepassing. Voor het leggen van een tuinpad of terras kunt u in principe ieder gewenst legverband gebruiken. Voor een oprit is het echter belangrijk dat u het juiste legverband kiest. Een groot aantal legverbanden is hier namelijk niet geschikt voor. Wilt u een bijzonder legverband voor de oprit? Ga dan voor het visgraatverband of keperverband. Een halfsteensverband of wildverband is meer geschikt voor het bestraten van bijvoorbeeld terrassen of sierbestrating.


levering stenen

Levering van stenen

Voor de levering van stenen is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Zoals waarschijnlijk bij u bekend is, hebben straatstenen een aardig gewicht. Een standaard auto en zelfs een aanhangwagen is vaak niet voldoende om alles te kunnen vervoeren. De leverancier beschikt over een vrachtauto, en kan alle stenen in één keer aan u leveren. Is dit vanwege omstandigheden toch niet mogelijk? Neem dan contact op met de leverancier of het toch mogelijk is om dan straatstenen of tuintegels uit dezelfde bakserie te krijgen. Zo voorkomt u grote kleurverschillen in de klinkerstenen. Bij veel specialisten is dit eenvoudig te regelen.Bestrating Expres is uw aangewezen partner wanneer u op zoek bent naar een stratenmaker r uit Breda. Onze experts bestraten tuintegels, klinkers, terrastegels, waaltjes, stoeptegels en sierbestrating. Vraag vrijblijvend offertes aan!
grondwerken in Breda

Grondwerken

Wist u dat een stratenmaker uit ons netwerk in Breda tevens ingeschakeld kan worden voor alle grondwerken? Dit scheelt u een hoop waardevolle tijd en energie. De stratenmaker beschikt namelijk over alle benodigde hulpmiddelen, waarmee de grondwerken snel zijn afgerond. Met behulp van een graafmachine is het uitgraven van het oppervlak voor uw oprit of terras geen enkel probleem. Vervolgens zal de stratenmaker het oppervlak met het gebruik van een wals in korte tijd perfect egaliseren. Het lijkt misschien alsof de grondwerken eenvoudig zelf uit te voeren zijn. Maar houd er rekening mee dat dit één van de belangrijkste onderdelen van het bestraten is. Met de grondwerken voorkomt u verzakkingen en verschuivingen van de sierbestrating.


leveren zand bestraten

Leveren van zand

Veel van onze klanten vergeten dat zij niet alleen moeten nadenken over het soort bestrating dat zij nodig hebben, maar ook over het zand dat als basis dient voor de fundering. Er zijn diverse soorten zand verkrijgbaar, zoals drainzand, metselzand en aanvulzand. Daarnaast is er een speciaal voegzand dat wordt gebruikt voor het invegen van de bestrating. Heeft u geen idee welke zandsoort er nodig is voor het bestraten van uw oprijlaan of tuin? Vraag dan een professioneel stratenmaker om een persoonlijk advies. Deze geeft u niet alleen tips over het soort zand dat u nodig heeft, maar ook over de hoeveelheid. Zo voorkomt u dat u blijft zitten met een teveel aan zand, of dat u juist een tekort heeft.

bestrating in Breda verwijderen

Bestrating verwijderen

Het is in de meeste gevallen noodzakelijk om eerst de oude bestrating te verwijderen voordat u de nieuwe terrastegels kunt laten leggen. Bij het verwijderen van oude straatstenen hoeft u niet heel voorzichtig te werk te gaan, tenzij u de straatstenen wilt hergebruiken. Het is echter wel belangrijk dat u de gehele steenlaag verwijderd en deze op een nette manier afvoert. Een stratenmaker uit Breda kan uw bestrating ook voor u verwijderen. Hij zal eventueel ook het afvoeren op zich nemen, zodat u niet met een berg puin blijft zitten. Dit scheelt u veel kostbare tijd en energie!


bestrating uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Als u zelf gaat bestraten bent u waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer u het uitbesteedt. Maar is dit ook een goede optie? Als u geen ervaring heeft is de kans groot dat de sierbestrating niet zo strak en netjes komt te liggen dan wanneer dit wordt gedaan door een stratenmaker. Bovendien is het een enorm zware klus, waar u ongetwijfeld spierpijn van krijgt. Heeft u hier geen tijd of energie voor? Of bent u simpelweg niet in staat om zelf te gaan bestraten? Dan is het inschakelen van een stratenmaker uit Breda zeker een goede keus!


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • De bestrating van uw oprit, tuin of terras ziet er strak en netjes uit
 • U bent verzekerd van een goede afwatering
 • U bespaart uzelf een hoop tijd, energie en spierpijn
 • Het bestraten is in korte tijd afgerond

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een stratenmaker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van het bestraten van uw tuin, oprit of terras? Of heeft u een vraag over het soort terrastegels of tuintegels die u het beste voor uw bestrating kunt gebruiken? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Geef uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan zodat u verzekerd bent van diverse offertes die op uw wensen aansluiten. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk offertes van diverse stratenmakers uit uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar zo eenvoudig tot wel 40% op de kosten! Deze service is geheel vrijblijvend en volledig kosteloos, dus waar wacht u nog op?Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van Poort“Het was al jaren onze wens om een oprit aan te laten leggen en wij waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen! Wij kozen voor de vakman die zo snel mogelijk kon beginnen en zijn enorm tevreden over het eindresultaat!”
S. Poort

klantervaring van van der Kaaij“Onze tuin was al jarenlang een doorn in ons oog. Daarom hebben we ervoor gekozen om het te laten bestraten. We kozen een voordelige stratenmaker die al snel kon beginnen met bestraten. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk afgeleverd.”
C. van der Kaai

klantervaring van Brunsveld“Voor de realisatie van onze oprit hebben wij offertes aangevraagd. De prijzen vielen ons mee en we kozen voor een goedkope stratenmaker uit Breda. De oprit is inmiddels netjes bestraat, de vakman was vriendelijk en werkte snel en secuur.”
U. Brunsveld

Gratis offertes