Op zoek naar nieuwe bestrating in Breda? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating Breda

Bestrating Breda

Is uw bestrating zodanig verouderd dat de terrastegels scheef zijn gaan liggen? Grote kans dat dit een doorn in uw oog is. Laat nieuwe sierbestrating plaatsen door een ervaren stratenmaker uit Breda, om zo een goede eerste indruk achter te laten bij al uw bezoekers. Laat uw oprit bestraten door één van de stratenmakers uit ons netwerk in Breda, of kies ervoor om de bestrating in uw tuin opnieuw te laten ontwerpen en aanleggen.

Een stratenmaker staat u bij gedurende het gehele proces: dus ook bij het uitvoeren van de grondwerken, het verwijderen van oude sierbestrating en het afvoeren van grond of puin. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk de prijzen en kies de stratenmaker die u de beste prijs kan bieden!

Waarom Bestrating Expres Breda?

Over de afgelopen jaren zijn wij erin geslaagd om een landelijk dekkend netwerk van stratenmakers op te zetten. Wij werken samen met ervaren en erkende stratenmakers uit het hele land en garanderen u de beste service tegen de laagste prijzen. Voordat een stratenmaker zich bij ons netwerk aansluit wordt hij door ons geselecteerd op basis van prijs en kwaliteit. Alle stratenmakers uit ons netwerk beschikken over de juiste diploma’s en jarenlange ervaring. Bovendien laten zij zich geregeld bijscholen zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en methodes: zo ziet uw bestrating er altijd tiptop uit! Wilt u ook besparen? Neem dan snel contact met ons op!

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

Wij hebben recent een nieuw huis gekocht en de tuin moest nog worden gedaan. Via Bestrating Expres diverse offertes aangevraagd. De service is uiterst effectief, we ontvingen per e-mail snel diverse prijsopgaven. Fijne service!

Mevr. Hagenbeek - Breda

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

Een stratenmaker uit Breda legt voor u graag verschillende soorten bestrating aan. Natuurlijk is het mogelijk om uw voor- of achtertuin te laten bestraten door een stratenmaker. Dit geeft het huis een strakke en nette uitstraling waarmee uw gasten een goede eerste indruk geeft. Ook is het een optie om uw oprit opnieuw te laten bestraten, als deze na jaren intensief gebruik is gaan verzakken. Bent u juist op zoek naar een manier waarop u optimaal van de beplanting in uw achtertuin kunt genieten? Vraag dan naar de mogelijkheden voor de aanleg van een terras. Een stratenmaker helpt u graag verder met het bestraten van:

 • De voor- en achtertuin
 • De oprit
 • Het terras

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Het leggen van sierbestrating is één van de meest voorkomende werkzaamheden van een stratenmaker uit Breda. Maar naast het aanleggen van bestrating, is het bestraten van opritten ook een belangrijke taak. Uiteraard horen diverse bijkomende werkzaamheden ook tot het takenpakket van stratenmakers, zoals:

 • Uw oprit bestraten;
 • Oude bestrating verwijderen en afvoeren;
 • Bestraten van uw tuin;
 • Leveren van natuurstenen, waaltjes, terrastegels, tuintegels en stoeptegels;
 • Grond- en graafwerk;
 • Hovenierswerkzaamheden.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Via ons netwerk vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Dankzij deze unieke werkwijze geven wij u een duidelijk inzicht in het aanbod van stratenmakers uit uw eigen regio! Doordat u de verschillende bedrijven kunt vergelijken op prijs en aanbod, maakt u bovendien eenvoudig de keuze voor een stratenmaker die volledig aansluit bij uw wensen. Onze ervaring leert dat klanten tot ruim 40% op de kosten voor hun bestrating kunnen besparen. Wilt u ook graag besparen? Vul dan snel het contactformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk offertes van stratenmakers uit uw eigen regio.tuinbestrating Breda

Tuin bestraten

Steeds meer inwoners uit Breda kiezen ervoor om hun tuin te bestraten. Beplanting kan erg mooi zijn, maar het vereist ook flink wat onderhoud. Als u geen groene vingers heeft dan kan het goed zijn dat de tuin er in korte tijd droevig uitziet. Voor een strakke en moderne sfeer is het daarom mogelijk om de gehele tuin te bestraten. U heeft dan minder last van ongedierte, hoeft geen onkruid te verwijderen en de sierbestrating heeft nauwelijks tot geen onderhoud meer nodig! Een stratenmaker adviseert u over de vele mogelijkheden met betrekking tot steensoorten, legverbanden en het ontwerp.


bestraten van uw voortuin in Breda

Voortuin bestraten

Veel klanten laten hun achtertuin of oprit bestraten, maar het is uiteraard ook een optie om bestrating in uw voortuin aan te leggen! Dit komt zeker van pas wanneer u geen groene vingers hebt. Er komt namelijk geen onderhoud aan te pas, en toch ziet de voorzijde van uw woning er het hele jaar door netjes uit. Een strakke voortuin verhoogd daarmee tevens de waarde van het huis. Net als in de achtertuin kunt u ook de voortuin laten bestraten met een breed aanbod aan straatstenen. Veel mensen met een moderne woning kiezen voor goedkope betontegels, omdat deze een erg moderne sfeer creëren. Kies voor gebakken klinkers voor een klassiekere uitstraling.

Oprit bestraten

Het bestraten van een oprit lijkt misschien relatief eenvoudig, maar dit is een erg zware en tijdsrovende klus. Voor sterke opritten is het belangrijk dat de ondergrond optimaal voorbereid wordt. Dit houdt in dat u het oppervlak minimaal 20 centimeter moeten uitgraven.

U kunt zich waarschijnlijk indenken dat dit met een oppervlak van 14 vierkante meter een flinke klus is, zeker wanneer u dit met de hand doet. Een stratenmaker beschikt over professionele gereedschappen waarmee deze grondwerken al binnen één werkdag zijn afgerond! Bovendien adviseert de stratenmaker u over de verschillende steensoorten en leverbanden waar u uit kunt kiezen.bestrating van terras in Breda

Terras bestraten

Wilt u de komende zomer heerlijk in de zon genieten? Overweeg dan om een deel van uw tuin te bestraten of kies ervoor om het huidige terras opnieuw van bestrating te voorzien. Voor de bestrating van terrassen is er de keuze uit verscheidene terrastegels. Sierbestrating is een veel gemaakte keuze, omdat u het terras hiermee een unieke uitstraling geeft. Tegenwoordig kiezen veel klanten voor grote betontegels, maar ook de klassiekere terrassen bestaande uit waaltjes of klinkerstenen blijven in Breda populair. Heeft u behoefte aan een overzicht van de diverse mogelijkheden en kosten? Een stratenmaker uit Breda staat u hier graag in bij.


prijs van bestrating

Kosten bestrating

U kunt de kosten voor het bestraten verdelen in twee kosten: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Uiteraard heeft u een grote invloed op de materiaalkosten. Als u een beperkt budget heeft dan is er volop keuze uit budgetvriendelijke tuinstenen: betonbestrating voor ongeveer €10,- tot €30,- per vierkante meter, koppelstones voor gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter of zelfs grind vanaf gemiddeld €7,50 per vierkante meter. Wist u dat u ook een invloed heeft op de arbeidskosten? Het uurtarief verschilt namelijk per stratenmaker. Daarom is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Dit doet u eenvoudig door ons contactformulier in te vullen met een duidelijke beschrijving van uw bestratingwerken.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Wanneer u overweegt om de grond om uw huis te laten bestraten, dan zult u moeten kiezen of u liever tegels of stenen als basis heeft. Welke optie de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van het doel van de bestrating en uw persoonlijke voorkeur. Tegels hebben namelijk een andere uitstraling dan stenen, maar zijn niet geschikt voor oppervlakten die tegen grote gewichten bestand moeten zijn. Voor de oprit is het dus raadzaam om te kiezen voor straatstenen, terwijl een terras juist erg geschikt is voor het aanleggen van tegels. Een stratenmaker uit ons netwerk in Breda informeert u graag over de keuzes die u heeft.


tegels of stenen

Tegels

Wilt u graag het terrein om uw woning in Breda laten betegelen? Dan heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan soorten, maten, kleuren en stijlen. Zo bieden wij u bijvoorbeeld unieke natuurstenen tegels die zorgen voor een elegant en tegelijkertijd rustiek effect in de tuin. Wilt u zich graag wanen in Mediterrane sferen? Kies dan voor tegels met verschillende aardetinten. De specialisten uit ons netwerk helpen u graag met de keuze van de tegels. Over het algemeen zijn tegels een stuk groter dan stenen. Dit geeft uw tuin een ruimtelijk gevoel. Wanneer u een kleinere achtertuin heeft, is het daarom verstandig om te kiezen voor tuintegels.


betontegels Breda

Betontegels

Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten voor de aanleg van betontegels. Zeker bij moderne woningen is betonbestrating enorm populair. Eén van de grootste voordelen van betontegels is de lage kostprijs. U betaalt aanzienlijk minder dan vergelijkbare kleistenen, zonder dat u enorm hoeft in te leveren op de kwaliteit. In de meeste gevallen zijn betontegels gekleurd door middel van een toplaag. Dit houdt in dat alleen de bovenste laag van de betontegel gekleurd is. Hierdoor zullen betontegels na verloop van tijd hun kleur verliezen. Indien gewenst kunt u natuurlijk ook kiezen voor betonbestrating die volledig gekleurd zijn. Hoewel deze kleurvast zijn, ligt de kostprijs wel een stuk hoger.


terrastegels voor uw tuin

Terrastegels

Voor welke terrastegels u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Wilt u graag een bijzonder legverband aanleggen? Dan is het belangrijk dat de terrastegels hier geschikt voor zijn. Voor de aanleg van een blokverband heeft u bijvoorbeeld maar één soort terrastegel nodig, eventueel in een mengeling van kleuren om een unieke uitstraling te creëren. Wanneer u echter graag sierbestrating in een wildverband wilt laten plaatsen, is het verstandig om te kiezen voor natuurtegels in verschillende formaten en vormen. Weet u niet zeker welke soort terrastegels geschikt zijn voor het door u gewenste legverband? Een expert uit Breda geeft u graag een persoonlijk advies.tuintegels

Tuintegels

Steeds vaker krijgen wij van klanten uit Breda de vraag wat er precies wordt verstaan onder het begrip tuintegels. Een mooi voorbeeld hiervan zijn keramische tuintegels. Hoewel deze een relatief hoge aanschafprijs hebben, worden deze tuintegels in Breda nog met enige regelmaat geplaatst. Keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor een tuintegel met een houtstructuur. Hiermee krijgen terrassen een warme, huiselijke sfeer waarmee u de tuin bij uw inrichting betrekt. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van tuintegels? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes aan van stratenmakers uit uw eigen regio.Bestrating Expres is uw aangewezen partner wanneer u op zoek bent naar een stratenmaker of hovenier uit Breda. Onze experts bestraten tuintegels, klinkers, terras tegels, waaltjes, stoeptegels en sierbestrating. Vergelijk stratenmakers uit uw regio!
straatstenen in Breda

Straatstenen

Klinkers zijn wellicht de meest voorkomende straatstenen. Toch zijn er natuurlijk nog vele andere soorten straatstenen verkrijgbaar! Denk aan waaltjes, siergrind, koppelstones of kasseien. De meeste straatstenen zijn zowel ongetrommeld als getrommeld verkrijgbaar. Zo bepaalt u welke uitstraling uw sierbestrating krijgt. Straatstenen zijn geschikt voor vele verschillende soorten bestrating. Het bestraten van opritten gebeurt bijvoorbeeld meestal met behulp van stenen en ook tuinpaden of terrassen kunt u laten bestraten met straatstenen. Er is een ruim aanbod, waardoor u eenvoudig kiest voor een steen die goed bij uw tuin past.


klinkers

Klinkers

Klinkers zijn traditioneel de meest gebruikte vorm van bestrating voor de Nederlandse wegen. Klinkers worden over het algemeen in twee varianten aangeboden: kleiklinkers en betonklinkers. Beide soorten klinkers hebben kenmerkende eigenschappen, maar ook vele overeenkomsten. Zo zijn alle klinkers kleurvast en vormvast, en hebben ook beide varianten een lange levensduur. Ze zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor het bestraten van opritten. Door deze stevige steen te combineren met een sterk legverband zorgt u voor een enorm sterk resultaat. Een aantal legverbanden die erg geschikt zijn voor het bestraten van klinkers zijn het visgraatverband, het elleboogverband en het keperverband.


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Wanneer u kiest voor gebakken klinkers, dan heeft u de keuze tussen oud en nieuw gebakken klinkerstenen. Zoals de naam al doet vermoeden hebben oud gebakken klinkers een oudere uitstraling. Deze worden getrommeld zodat de scherpe randen slijten en hebben vaak kleurverschillen. Laat uw tuin bestraten met oud gebakken klinkers wanneer u gecharmeerd bent van deze authentiekere uitstraling. Nieuw gebakken klinkerstenen hebben juist een strakkere uitstraling. De randen worden niet geslepen, waardoor de afwerking een stuk strakker is. Nieuw gebakken klinkers passen juist erg goed bij moderne nieuwbouwwoningen in Breda.


siergrind Breda

Siergrind

Heeft u een beperkt budget maar wilt u toch graag een oprit of tuinpad realiseren? Kies dan voor siergrind! Grind is in aanschaf voordeliger dan vele steen- en tegelsoorten en daarnaast is het aanleggen van grind erg eenvoudig. Doordat de stratenmaker uit Breda veel minder tijd kwijt is, bespaart u op de arbeidskosten. Een ander belangrijk voordeel van grind is dat het zorgt voor een goede afwatering. Het regenwater loopt immers gemakkelijk door het grind naar beneden, waardoor u minder snel last heeft van een teveel aan water. Er is de keuze uit vele verschillende soorten grind en siergrind, waardoor u gemakkelijk iets kunt kiezen dat goed past bij de stijl van uw woning.Goedkope stratenmaker uit Breda gezocht?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen
bestrating aanleggen

Bestrating aanleggen

Wanneer u een stratenmaker inschakelt voor het bestraten van uw voor- of achtertuin, dan zorgt hij tevens voor een goede voorbereiding en afwerking. De voorbereiding bestaat bijvoorbeeld uit het verwijderen van oude bestrating en het voorbereiden van de ondergrond. Maar ook als uw nieuwe terrastegels geplaatst zijn is het belangrijk om te zorgen voor een goede afwerking. Door de stenen af te trillen worden deze goed aangeduwd in het zandbed. Met het invegen van de tegels zorgt de vakman uit Breda er vervolgens voor dat de voegen worden gevuld met zand. Door de bestrating goed af te werken voorkomt u verzakkingen op de lange termijn.


ontwerp voorbestrating Breda

Ontwerp

Voordat u random terras- of tuintegels laat plaatsen, is het aan te raden om een ontwerp van de tuin of het terras te laten maken. Als u dit door een vakman laat doen, bent u verzekerd van een praktisch ontwerp waarbij alle ruimte optimaal benut wordt. Bij het opzetten van een ontwerp houdt de stratenmaker rekening met de tegel- of steensoorten, de kleuren en legpatronen. Kies bijvoorbeeld voor een blokverband of wildverband voor een bijzondere uitstraling en maak de keus uit verscheidene oplossingen voor het bestraten van uw tuin. Een stratenmaker uit Breda helpt u graag bij het maken van een ontwerp, en past dit volledig aan uw persoonlijke wensen aan.legverbanden Breda

Legverbanden

Zoals al aangegeven bij het ontwerp van de tuin, oprit of het terras zijn er diverse legpatronen mogelijk. De meest voorkomende patronen zijn het halfsteensverband, blokverband, elleboogverband en visgraatverband (voor klinkers en straatstenen). Daarnaast is het ook mogelijk om de bestrating in een wildverband te leggen. Bij een wildverband wordt gebruik gemaakt van stenen in diverse afmetingen die in een strak patroon worden gelegd. Het wildverband zorgt dan ook voor een speels resultaat, waarbij de afwisseling niet overheerst. De keuze voor het legverband is afhankelijk van het doel van de bestrating en uw persoonlijke voorkeur. Een wildverband is bijvoorbeeld niet geschikt voor een oprit terwijl een visgraatverband zorgt voor een enorm sterk resultaat.


levering van uw stenen

Levering van stenen

Bij de meeste leveranciers uit Breda kunt u aangeven hoeveel stenen u nodig heeft. Wij raden u aanom alle tegels in één keer te laten bezorgen. Dit heeft twee belangrijke voordelen: allereerst bent u in dat geval verzekerd van eenzelfde kleurstelling en kwaliteit omdat de stenen uit dezelfde bakserie geleverd worden. Bovendien bespaart u hiermee op de leveringskosten. Zoals u zich kunt indenken is er een flinke vrachtwagen nodig om het gewicht van de stenen te tillen. Wanneer deze maar één keer langs hoeft te komen bespaart u enorm op de kosten! Hebt u te weinig ruimte achter huis om alle straatstenen in één keer geleverd te krijgen? Vraag dan de leverancier naar de mogelijkheden.Wilt u graag uw tuin, terras of tegel laten bestraten door een erkend stratenmaker? Dan bent u bij Bestrating Expres Breda aan het juiste adres. Onze specialisten werken snel en vakkundig, opdat u al snel van een verhoogd wooncomfort geniet. Vul vandaag nog het contactformulier in!
grondwerken Breda

Grondwerken

Wist u dat de bestrating niet zomaar op de grond gelegd kan worden? Het is namelijk erg belangrijk om de grond voor te bereiden door middel van het uitgraven en ophogen van het oppervlak. Alle werkzaamheden aan de grond voorafgaand aan het bestraten worden grondwerken genoemd. Veel klanten kiezen ervoor om zelf de grondwerken uit te voeren. Dat kan uiteraard prima: de stratenmakers zijn op deze manier minder tijd kwijt, waardoor de kosten een stuk lager uit zullen vallen. Toch is het bij grotere oppervlakken aan te raden om een vakman in te schakelen. Met het juiste gereedschap zijn deze grondwerken namelijk een stuk sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag gaat.


leveren van zand in Breda

Leveren van zand

Voor het ophogen van het te bestraten oppervlak, is veel zand nodig. Er zijn verscheidene soorten zand die u hiervoor kunt gebruiken. Zo leveren de leveranciers uit Breda onder andere aanvulzand, drainzand en betonzand. Weet u niet zeker welke zandsoort geschikt is? Vraag een professional dan om een persoonlijk advies. U heeft doorgaans de keuze uit een levering in big bags of los gestort zand. Los gestort zand is de meest goedkope optie. Wel is het dan belangrijk dat u een plek heeft waar de vrachtwagen het zand kan storten. Heeft u die niet, dan is het eenvoudiger om te kiezen voor big bags.
bestrating verwijderen

Bestrating verwijderen

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u de oude bestrating laat verwijderen. Dit is een zware klus waar veel mensen tegenop zien: u moet alle straatstenen los zien te maken, waarna u overblijft met een grote berg puin. Het afvoeren van deze straatstenen kan dan ook een flinke uitdaging zijn,. Vaak heeft u hiervoor een aanhangwagen nodig. Wanneer u ervoor kiest om de oude bestrating te laten verwijderen door één van de stratenmakers uit Breda, dan zullen zij ook het afvoeren verzorgen. Al het puin wordt professioneel afgevoerd, zodat u hier zelf geen tijd of energie in hoeft te steken!


uitbesteden van bestrating Breda

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Bij verschillende leveranciers kunt u goedkope bestrating aanschaffen, waarna u het zelf kunt leggen. Zeker als u geïnteresseerd bent in een tuinpad van grind, is dit zelf relatief eenvoudig te realiseren. Bij het leggen van terrastegels of bij de aanleg van een oprit is het echter toch aan te raden om een stratenmaker in te schakelen. U weet dan zeker dat uw bestrating strak gelegd wordt, en na verloop van tijd niet verzakt. Bovendien bent u verzekerd van een goede afwatering en ziet uw voor- of achtertuin er het gehele jaar door strak en verzorgd uit!


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • U bespaart uzelf een hoop kostbare tijd en energie.
 • Uw bestrating wordt vakkundig gelegd.
 • U bent verzekerd van een goede afwatering waarmee u vochtproblemen voorkomt.
 • De sierbestrating heeft een lange levensduur.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u weten wat het gaat kosten om uw terras of oprit te laten bestraten door een erkend stratenmaker uit Breda? Of heeft u een vraag over de mogelijkheden met betrekking tot de vele verschillende straatstenen en klinkers? Wilt u meer weten over de kosten? Neem dan zo snel mogelijk contact op via het contactformulier! U ontvangt dan spoedig een aantal offertes (max. 5) van bedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen, en kies zo eenvoudig voor de vakman die u de beste prijs kan bieden. Dankzij onze unieke werkwijze besparen klanten al snel tot wel 40% op de totale kosten. Wilt u dit ook? Vul dan snel ons contactformulier in!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van Poort“Het was al jaren onze wens om een oprit aan te laten leggen en wij waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen! Wij kozen voor de vakman die zo snel mogelijk kon beginnen en zijn enorm tevreden over het eindresultaat!”
S. Poort

klantervaring van van der Kaaij“Onze tuin was al jarenlang een doorn in ons oog. Daarom hebben we ervoor gekozen om het te laten bestraten. We kozen een voordelige stratenmaker die al snel kon beginnen met bestraten. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk afgeleverd.”
C. van der Kaai

klantervaring van Brunsveld“Voor de realisatie van onze oprit hebben wij offertes aangevraagd. De prijzen vielen ons mee en we kozen voor een goedkope stratenmaker uit Breda. De oprit is inmiddels netjes bestraat, de vakman was vriendelijk en werkte snel en secuur.”
U. Brunsveld

Gratis offertes