zand voor bestraten

Zand voor bestraten

Wanneer u de uitstraling van uw tuin of terras verandert, dan zult u altijd gebruik moeten maken van een grote hoeveelheid zand. Of u het nu gaat om zand voor het ophogen van bepaalde tuingebieden, of voor de voegen van de bestrating: er is altijd zand nodig. Voor de verschillende toepassingen zijn verschillende zandsoorten geschikt. Zo heeft ophoogzand bijvoorbeeld een andere korrel en samenstelling dan voegzand. Op deze pagina geven wij enige informatie over de eigenschappen van zand voor het bestraten, de kosten die hieraan verbonden zitten en alternatieven voor een standaard bestrating.

Eigenschappen voegzand

Het zand dat wordt gebruikt om de voegen van nieuwe bestrating te vullen, wordt ook wel aangeduid met de term inveegzand. Het zand moet een solide en dichte zandsoort zijn, met een hoge haakweerstand. Dit betekent dat het blijft liggen wanneer het ingeveegd is, en zelfs tijdens hevige regenbuien niet wegspoelt. De meest geschikte zandsoort is brekerzand. Dit is een restproduct dat ontstaan tijdens het breekproces van natuursteen met een korrelgrootte van 0/2 of 0/4. Het brekerzand heeft een lange levensduur. Toch zal bij elke zandsoort na verloop van tijd een bepaalde hoeveelheid wegraken, of door plantgroei weggedrukt worden. Wij raden daarom aan om het zand te vermengen met een plantremmende substantie.

Prijzen

De prijzen voor de verschillende zandsoorten variëren in hoge mate. Standaard ophoogzand wordt bijvoorbeeld geleverd in big bags van 1m3. De prijs hiervoor ligt tussen de €50,- en €70,-. Speciaal brekerzand daarentegen kost minimaal €110,- per big bag. Wij raden u dan ook aan goed te bepalen hoeveel u van het product nodig heeft, alvorens u dit aanschaft. Bij sommige leveranciers is het mogelijk om kleinere hoeveelheden te kopen, of de resterende kilo’s terug te brengen en een percentage van het bedrag terug te krijgen.

Grind en split

Wilt u wel de paden door uw tuin bedekken met enig ander materiaal dan zand, maar zijn tegels niet naar uw zin? Dan kunt u ook kiezen voor grind of split. Deze producten ontstaan door het breken van stenen, en bieden een geheel eigen sfeer aan uw tuin. Naast grind is het tevens mogelijk te kiezen voor boomschors als bedekkingmateriaal. Hiermee creëert u een rustieke en natuurlijke uitstraling, terwijl u de paden van uw tuin zo niet beschadigd. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem desgewenst contact op met onze medewerkers via het contactformulier

Gratis en vrijblijvend prijsindicaties aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor voegzand? Hebt u behoefte aan een prijsindicatie op maat, of wilt u weten wat voor alternatieve opties er zijn voor een standaard bestrating? Door uw wensen kenbaar te maken via het contactformulier stelt u ons in de gelegenheid een offerte op maat te maken. U kunt deze offertes vergelijken op basis van prijzen en mogelijkheden. Kies vervolgens voor de leverancier die bij u past. Hebt u behoefte aan professionele ondersteuning bij het aanleggen van de bestrating? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals helpen u met alle plezier.

Gratis offertes