Op zoek naar nieuwe bestrating in Den Haag? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Den Haag

Bestrating Den Haag

Is uw bestrating zodanig verouderd dat de terrastegels scheef zijn gaan liggen? Grote kans dat dit een doorn in uw oog is. Laat nieuwe sierbestrating plaatsen door een ervaren stratenmaker uit Den Haag, om zo een goede eerste indruk achter te laten bij al uw bezoekers. Laat uw oprit bestraten door één van de stratenmakers uit ons netwerk in Den Haag, of kies ervoor om de bestrating in uw tuin opnieuw te laten ontwerpen en aanleggen. Een stratenmaker staat u bij gedurende het gehele proces: dus ook bij het uitvoeren van de grondwerken, het verwijderen van oude sierbestrating en het afvoeren van grond of puin. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend offertes aan, vergelijk de prijzen en kies de stratenmaker met de beste prijs!

Waarom Bestrating Expres Den Haag?

Via onze offerteservice krijgt u de mogelijkheid om de tarieven van meerdere bedrijven uit de regio Den Haag te vergelijken. Dit heeft belangrijke voordelen: u krijgt inzicht in de kosten en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke en lage prijs!

 • Vergelijk de prijzen van stratenmakers uit de regio Den Haag.
 • Kies voor het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40% en bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Het leggen van sierbestrating is één van de meest voorkomende werkzaamheden van een stratenmaker uit Den Haag. Maar naast het aanleggen van bestrating, is het bestraten van opritten ook een belangrijke taak. Uiteraard horen diverse bijkomende werkzaamheden ook tot het takenpakket van stratenmakers, zoals:

 • Uw oprit bestraten;
 • Oude bestrating verwijderen en afvoeren;
 • Bestraten van uw voortuin of achtertuin;
 • Leveren van natuurstenen, waaltjes, terrastegels en tuintegels;
 • Grond- en graafwerk;
 • Hovenierswerkzaamheden.

Soorten bestrating

Een stratenmaker uit Den Haag legt voor u graag verschillende soorten bestrating aan. Natuurlijk is het mogelijk om uw voortuin of achtertuin te laten bestraten door een stratenmaker. Dit geeft het huis een strakke en nette uitstraling waarmee uw gasten een goede eerste indruk geeft.

Ook is het een optie om uw oprit opnieuw te laten bestraten, als deze na jaren intensief gebruik is gaan verzakken. Bent u juist op zoek naar een manier waarop u optimaal van de beplanting in uw achtertuin kunt genieten? Vraag dan naar de mogelijkheden voor de aanleg van een terras. Een stratenmaker helpt u graag verder met het bestraten van:

 • De voortuin en achtertuin
 • Het terras
 • De oprit


Sierbestrating Den Haag

Klanten vragen ons regelmatig naar het verschil tussen sierbestrating en normale bestrating. Normale bestrating is enkel functioneel en laat u rechttoe rechtaan leggen. Sierbestrating laat u daarentegen aanleggen voor het esthetische aspect. Daarom is sierbestrating enorm populair voor het leggen van een terras. Gekleurde waaltjes geven uw terras nou eenmaal een compleet andere uitstraling dan standaard stoeptegels. Een stratenmaker kan u tevens adviseren over de mogelijke legverbanden, om het terras een bijzonder karakter te geven. Sierbestrating is verkrijgbaar in vele verschillende formaten en kleuren. Wilt u de bestrating een modern karakter geven? Kies dan voor ongetrommelde straatstenen. Kies juist voor getrommelde stenen wanneer u geïnteresseerd bent in een authentiekere uitstraling.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

Voor sierbestrating is er de keuze uit tal van tegels en stenen. Zelfs als u standaard betontegels laat leggen, kan dit gerekend worden tot sierbestrating, zolang u hier maar voor kiest vanwege de uitstraling van de steen en niet alleen vanwege de prijs of praktische voordelen. Voor sierbestrating worden onder andere kleiklinkers gebruikt, omdat deze geschikt zijn voor veel diverse legverbanden.


sierbestrating aanleggen Den HaagCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

Sierbestrating geeft uw voortuin of achtertuin een unieke uitstraling. Welke sfeer u ook wilt creëren, met sierbestrating behaalt u een persoonlijk resultaat. Kies voor grote betontegels voor een ruimtelijk effect of laat kleine waalstenen in verschillende halfronde legverbanden leggen. Hiermee creëert u binnen uw bestrating afzonderlijke hoekjes die u apart van elkaar kunt inrichten. Dit speelse effect laat uw bestrating een stuk groter lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel sierbestrating kost is afhankelijk van de steensoort en het legverband dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor een ingewikkeld legverband, zoals het wildverband, dan hanteren de stratenmakers vaak een prijs per uur. Deze ligt gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. De prijs voor de stenen varieert van €15,- tot €65,- per m². Hoe kleiner de tegels en hoe complexer het legverband des te hoger de totaalprijs.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Den Haag

Tuinbestrating kan een enorme aanwinst zijn voor uw tuin. Dit zorgt er niet alleen voor dat u geen onderhoud meer hoeft te plegen, maar de voor- of achtertuin ziet er ook het hele jaar strak uit! Het plaatsen van een tuinbestrating dient zeer nauwkeurig te gebeuren, waarbij het zwaartepunt – evenals bij het bestraten van de oprit – ligt bij het voorbereiden van de ondergrond. Voor het leggen van sierbestrating in de tuin dient u namelijk te zorgen voor een onkruidwerende laag. Vervolgens moet u een keuze maken uit diverse soorten tuintegels en sierbestrating waarmee u de tuin wilt verfraaien. Wij helpen u desgewenst graag bij het maken van een ontwerp, en informeren u met alle plezier over eventuele prijzen.Voortuin bestraten Den Haag

Veel klanten laten hun achtertuin of oprit bestraten, maar het is uiteraard ook een optie om bestrating in uw voortuin aan te leggen! Dit komt zeker van pas wanneer u geen groene vingers hebt. Er komt namelijk geen onderhoud aan te pas, en toch ziet de voorzijde van uw woning er het hele jaar door netjes uit. Een strakke voortuin verhoogd daarmee tevens de waarde van het huis. Net als in de achtertuin kunt u ook de voortuin laten bestraten met een breed aanbod aan straatstenen. Mensen met een modern huis kiezen vaak voor goedkope betontegels, omdat deze een moderne sfeer creëren. Kies voor gebakken klinkers voor een klassiekere uitstraling.


voortuin bestraten Den HaagWat is geschikte bestrating voor de tuin?

De keuze voor tuintegels is enorm persoonlijk. In principe is iedere tegel geschikt voor het bestraten van de tuin, omdat de bestrating niet zwaar belast wordt. De kans op verzakken is, met een goede fundering, daardoor erg klein. Wilt u een moderne sfeer creëren? Dan is betonbestrating een geschikte én voordelige keuze. Om het natuurlijke karakter van uw tuin te benadrukken is natuursteen een betere keuze.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Als u uw tuinbestrating in een standaard legverband laat leggen, dan is tuinbestrating relatief voordelig. Hierbij geldt wel dat de prijs afhankelijk is van het soort bestrating dat u kiest! Tuinbestrating van beton is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €15,- per m² terwijl de prijzen voor natuursteen starten rond de €30,- per m².Goedkope bestrating

Ook met een beperkt budget is het mogelijk om te bestraten. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig besparen door te kiezen voor goedkope bestrating. Ook sierbestrating is op een goedkope manier verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld niet voor gebakken klinkerstenen of natuurstenen, maar juist voor betontegels. Betontegels worden in verschillende maten, kleuren en vormen geproduceerd en bootsen vaak de duurdere soorten bestrating na. Zo heeft u de uitstraling van kleiklinkers tegen een veel lagere prijs! Ook is het mogelijk om te kiezen voor een goedkope B-keus bestrating. Dit zijn vaak straatstenen waar oneffenheden in zitten, waardoor ze voor een lagere prijs verkocht worden.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Heeft u weinig te besteden maar wilt u toch bestrating in de tuin? De meest voordelige optie is het leggen van grind. Siergrind is al verkrijgbaar vanaf €7,50,- per m². Het leggen is bovendien erg snel en eenvoudig gedaan, waardoor de arbeidskosten laag blijven. Wilt u liever tuinbestrating van beton? Met een vanaf prijs van €15,- per m² is dit zeker één van de meest voordelige keuzes.


goedkope bestrating Den HaagOprit bestraten

Het bestraten van een oprit lijkt misschien relatief eenvoudig, maar dit is een erg zware en tijdsrovende klus. Voor sterke opritten is het belangrijk dat de ondergrond optimaal voorbereid wordt. Dit houdt in dat u het oppervlak minimaal 20 centimeter moeten uitgraven. U kunt zich waarschijnlijk indenken dat dit met een oppervlak van 14 vierkante meter een flinke klus is, zeker wanneer u dit met de hand doet. Een stratenmaker beschikt over professionele gereedschappen waarmee deze grondwerken al binnen één werkdag zijn afgerond! Bovendien adviseert de stratenmaker u over de verschillende steensoorten en leverbanden waar u uit kunt kiezen.
oprit bestraten

Wat is geschikte oprit bestrating?

Hoewel de meeste tegels geschikt zijn om de voor- of achtertuin mee te bestraten, is dit niet het geval bij het aanleggen van een oprit. De oprit wordt namelijk zwaar belast, waardoor de stenen erg sterk moeten zijn. Het liefst met een dikte van minimaal 7 centimeter.

Veel gebruikte stenen voor opritbestrating zijn klinkers. Als goedkope oplossing kunt u ook grind gebruiken, al vereist dit meer onderhoud dan stenen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Tegenwoordig is geen tuin compleet zonder terras. Maar hoewel het simpel lijkt, vereist de aanleg van een terras flink wat aandacht. U kunt de terrastegels namelijk niet rechtstreeks op de grond leggen om te voorkomen dat de tegels kapotvriezen. De aanleg van terrassen verloopt daarom in 3 verschillende fases. De eerste fase is het grond- en graafwerk. Het bestratingsbedrijf verwijdert eventuele oude bestrating en graaft de grond ongeveer 10 tot 20 centimeter af. In de volgende fase legt het bestratingsbedrijf de fundering aan. Dit is vaak 10 centimeter aan steenpuin gevolgd door 10 centimeter aan ophoogzand. De vakmannen uit Den Haag egaliseren dit en stampt het goed aan en legt in de derde fase de bestrating.Terras bestraten

Wilt u de komende zomer heerlijk in de zon genieten? Overweeg dan om een deel van uw tuin te bestraten of kies ervoor om het huidige terras opnieuw van bestrating te voorzien. Voor de bestrating van terrassen is er de keuze uit verscheidene terrastegels. Sierbestrating is een veel gemaakte keuze, omdat u het terras hiermee een unieke uitstraling geeft. Tegenwoordig kiezen veel klanten voor grote betontegels, maar ook de klassiekere terrassen bestaande uit waaltjes of klinkerstenen blijven in Den Haag populair. Heeft u behoefte aan een overzicht van de diverse mogelijkheden en kosten? Een stratenmaker uit Den Haag staat u hier graag in bij.

Geschikte bestrating voor een terras

Een terras kan aangelegd worden met verschillende soorten tegels en stenen. Voor veel mensen zijn grote tegels een ideale keuze. Dit zorgt namelijk voor een recht oppervlak, waardoor tafels en stoelen een stuk steviger staan.

Kleinere stenen, zoals klinkers of kasseien hebben een mooie uitstraling, maar lopen door de vele voegen en bolle vormen vaak iets minder fijn. Daar staat tegenover dat deze kleinere stenen juist weer geschikt zijn voor veel verschillende legverbanden. De keuze is dus volledig aan u.Geef uw tuin een persoonlijke uitstraling met sierbestrating!

Besparen op uw waaltjes, klinkers of tuinbestrating? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

U kunt de kosten voor het bestraten verdelen in twee kosten: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Uiteraard heeft u een grote invloed op de materiaalkosten.

Als u een beperkt budget heeft dan is er volop keuze uit budgetvriendelijke tuinstenen: betonbestrating voor ongeveer €15,- tot €35,- per vierkante meter, koppelstones voor gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter of zelfs grind vanaf gemiddeld €7,50 per vierkante meter.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Wist u dat u ook een invloed heeft op de arbeidskosten? Het uurtarief verschilt namelijk per stratenmaker. Daarom is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Dit doet u eenvoudig door ons contactformulier in te vullen met een duidelijke beschrijving van uw bestratingswerken.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Een bestratingsbedrijf rekent in de meeste gevallen een vaste prijs per m². Deze ligt vaak rond de €10,- tot €20,- per m².

In sommige gevallen hanteert het bestratingsbedrijf een uurtarief. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het leggen van bijzondere of unieke legverbanden. Het uurtarief ligt in Den Haag gemiddeld tussen de €30,- tot €40,-.

Houd daarnaast rekening met de materiaalkosten. Naast de kosten voor de stenen betaalt u namelijk ook voor opsluit- of afscheidingsbanden en het ophoog- en voegzand. Het zand is verkrijgbaar vanaf ongeveer €50,- tot €70,- per m³. Opsluitbanden kosten ongeveer €2,- tot €5,- per lopende meter.

Prijstabel: kosten stratenmaker Den Haag

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
 €10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Benieuwd wat u in totaal kwijt bent voor het bestraten van uw tuin of oprit? U berekent gemakkelijk een indicatie van de totaalprijs. Voor het bestraten van een oprit van 30m² liggen de totale arbeids- en materiaalkosten samen op gemiddeld €750,- tot €1.050,-. Hierbij is ervan uitgegaan dat u gebruik maakt van betonklinkers van €15,- per m² en het bestratingsbedrijf een tarief van €10,- tot €20,- per m² hanteert. Uiteraard is dit een indicatie van de totaalprijs. Voor meer zekerheid omtrent de kosten, raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.Kwalitatieve bestrating tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Wanneer u overweegt om de grond om uw huis te laten bestraten, dan zult u moeten kiezen of u liever tegels of stenen als basis heeft. Welke optie de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van het doel van de bestrating en uw persoonlijke voorkeur. Tegels hebben namelijk een andere uitstraling dan stenen, maar zijn niet geschikt voor oppervlakten die tegen grote gewichten bestand moeten zijn. Voor de oprit is het dus raadzaam om te kiezen voor straatstenen, terwijl een terras juist erg geschikt is voor het aanleggen van tegels. Een stratenmaker uit ons netwerk in Den Haag informeert u graag over de keuzes die u heeft. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Den Haag

Koppelstones

Bent u bekend met koppelstones? Deze herkent u vast van oude stadscentra. Koppelstones staan bekend om hun verouderde uitstraling. In oude stadscentra komt dit door het jarenlange gebruik, maar tegenwoordig worden nieuwe koppelstones getrommeld. Trommelen houdt in dat de stenen in een machine door elkaar gehusseld worden, waardoor de scherpe randen afslijten. Door de authentieke uitstraling passen koppelstones goed bij authentiek woningen. Het kan echter ook een leuk contrast geven om de koppelstones te leggen in een modernere tuin. Een groot voordeel van deze steensoort is dat de aanschafprijs relatief laag is, zeker vergeleken met andere steensoorten. Gemiddeld betaalt u voor koppelstones €15,- tot €30,- per m².


natuursteen

Natuursteen

Tegenwoordig is de natuursteen één van de meest populaire keuzes in Den Haag. Steeds meer klanten willen hun tuin graag een natuurlijk karakter geven, zonder daarbij de bestrating op te offeren. Het is daarom een goed idee om te kiezen voor natuurstenen. De charme van deze steensoort, is dat geen enkele steen hetzelfde is. Er zitten dus kleine kleur- en patroonverschillen op de stenen, wat uw tuin een mooie en natuurlijke sfeer geeft. Er bestaan vele verschillende soorten natuurstenen. Voorbeelden zijn basalt, kalksteen en zandsteen. De aanschafprijs ligt iets hoger, maar als u natuurstenen laat leggen dan bent u verzekerd van een enorm duurzame tuintegel. Voor natuursteen betaalt u ongeveer €30,- tot €70,- per m². De exacte kosten zijn afhankelijk van het materiaal van de natuursteen.
waaltjes Den Haag

Waaltjes

Waaltjes worden vaak verward met klinkers. Deze twee steensoorten lijken op elkaar, maar er zitten zeker een paar belangrijke verschillen tussen. Net als klinkerstenen zijn waaltjes zowel getrommeld als ongetrommeld verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren. Waaltjes zijn echter een stuk smaller dan reguliere klinkerstenen. Deze stenen hebben een formaat van ongeveer 20×5 centimeter. Door de smalle vorm zijn waaltjes een soort sierbestrating die erg geschikt is voor de aanleg van unieke legverbanden. Voor een authentieke sfeer in de tuin raden wij u aan te kiezen voor gebakken waaltjes. Wanneer u een beperkt budget heeft, is het ook een optie om te kiezen voor waaltjes op basis van beton. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf €30,-. Afhankelijk van het materiaal en de afmetingen kan de prijs oplopen tot ongeveer €50,- per m².


straatstenen Den Haag

Straatstenen

Klinkers zijn wellicht de meest voorkomende straatstenen. Toch zijn er natuurlijk nog vele andere soorten straatstenen verkrijgbaar! Denk aan waaltjes, siergrind, koppelstones of kasseien. De meeste straatstenen zijn zowel ongetrommeld als getrommeld verkrijgbaar. Zo bepaalt u welke uitstraling uw sierbestrating krijgt. Straatstenen zijn geschikt voor vele verschillende soorten bestrating. Het bestraten van opritten gebeurt bijvoorbeeld meestal met behulp van stenen en ook tuinpaden of terrassen kunt u laten bestraten met straatstenen. Er is een ruim aanbod, waardoor u eenvoudig kiest voor een steen die goed bij uw tuin past. De kosten voor uw straatstenen zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest. In het geval van betonnen bestrating varieert de prijs van ongeveer €15,- tot €35,- per m².
klinkers

Klinkers

Klinkers zijn traditioneel de meest gebruikte vorm van bestrating voor de Nederlandse wegen. Klinkers worden over het algemeen in twee varianten aangeboden: kleiklinkers en betonklinkers. Beide soorten klinkers hebben kenmerkende eigenschappen, maar ook vele overeenkomsten. Zo zijn alle klinkers kleurvast en vormvast, en hebben ook beide varianten een lange levensduur. Ze zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor het bestraten van opritten. Door deze stevige steen te combineren met een sterk legverband zorgt u voor een enorm sterk resultaat. Een aantal legverbanden die erg geschikt zijn voor het bestraten van klinkers zijn het visgraatverband, het elleboogverband en het keperverband. Kiest u voor betonklinkers? Deze schaft u al aan vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers Den Haag

Gebakken klinkers

Wanneer u kiest voor gebakken klinkers, dan heeft u de keuze tussen oud en nieuw gebakken klinkerstenen. Zoals de naam al doet vermoeden hebben oud gebakken klinkers een oudere uitstraling. Deze worden getrommeld zodat de scherpe randen slijten en hebben vaak kleurverschillen. Laat uw tuin bestraten met oud gebakken klinkers wanneer u gecharmeerd bent van deze authentiekere uitstraling. Nieuw gebakken klinkerstenen hebben juist een strakkere uitstraling. De randen worden niet geslepen, waardoor de afwerking een stuk strakker is. Nieuw gebakken klinkers passen juist erg goed bij moderne nieuwbouwwoningen in Den Haag. Gebakken klinkers zijn iets duurder dan betonklinkers. Gemiddeld kosten deze €20,- tot €30,- per m².Goedkope straatstenen gezocht? Vergelijk offertes!

Kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Wilt u graag het terrein om uw woning in Den Haag laten betegelen? Dan heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan soorten, maten, kleuren en stijlen. Zo bieden wij u bijvoorbeeld unieke natuurstenen tegels die zorgen voor een elegant en tegelijkertijd rustiek effect in de tuin. Wilt u zich graag wanen in Mediterrane sferen? Kies dan voor tegels met verschillende aardetinten. De specialisten uit ons netwerk helpen u graag met de keuze van de tegels. Over het algemeen zijn tegels een stuk groter dan stenen. Dit geeft uw tuin een ruimtelijk gevoel. Wanneer u een kleinere achtertuin heeft, is het daarom verstandig om te kiezen voor tuintegels. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Den Haag

Betontegels

Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten voor de aanleg van betontegels. Zeker bij moderne woningen is betonbestrating enorm populair. Eén van de grootste voordelen van deze tegels is de lage kostprijs. U betaalt aanzienlijk minder dan vergelijkbare kleistenen, zonder dat u enorm hoeft in te leveren op de kwaliteit. In de meeste gevallen zijn de tegels gekleurd door middel van een toplaag. Dit houdt in dat alleen de bovenste laag van de betontegel gekleurd is. Hierdoor zullen betonnen tegels na verloop van tijd hun kleur verliezen. Indien gewenst kunt u natuurlijk ook kiezen voor betonnen stenen die volledig gekleurd zijn. Hoewel deze kleurvast zijn, ligt de kostprijs wel een stuk hoger. Voor betonnen tegels liggen de kosten gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per m². Deze kostprijs is afhankelijk van het soort tegels.


terrastegels

Terrastegels

Voor welke terrastegels u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Wilt u graag een bijzonder legverband aanleggen? Dan is het belangrijk dat de terrastegels hier geschikt voor zijn. Voor de aanleg van een blokverband heeft u bijvoorbeeld maar één soort terrastegel nodig, eventueel in een mengeling van kleuren om een unieke uitstraling te creëren. Wanneer u echter graag sierbestrating in een wildverband wilt laten plaatsen, is het verstandig om te kiezen voor natuurtegels in verschillende formaten en vormen. Weet u niet zeker welke soort terrastegels geschikt zijn voor het door u gewenste legverband? Een expert uit Den Haag geeft u graag een persoonlijk advies. De prijzen voor terrastegels variëren van €20,- tot €45,- per m².
tuintegels Den Haag

Tuintegels

Steeds vaker krijgen wij van klanten uit Den Haag de vraag wat er precies wordt verstaan onder het begrip tuintegels. Een mooi voorbeeld hiervan zijn keramische tuintegels. Hoewel deze een relatief hoge aanschafprijs hebben, worden deze tuintegels in Den Haag nog met enige regelmaat geplaatst. Keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor een tuintegel met een houtstructuur. Hiermee krijgen terrassen een warme, huiselijke sfeer waarmee u de tuin bij uw inrichting betrekt. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van tuintegels? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes aan van stratenmakers uit uw eigen regio. Gemiddeld kosten tuintegels €30,- tot €45,- per m².


siergrind

Siergrind

Heeft u een beperkt budget maar wilt u toch graag een oprit of tuinpad realiseren? Kies dan voor siergrind! Grind is in aanschaf voordeliger dan vele steen- en tegelsoorten en daarnaast is het aanleggen van een grindpad erg eenvoudig. Doordat de stratenmaker uit Den Haag veel minder tijd kwijt is, bespaart u op de arbeidskosten. Een ander belangrijk voordeel is dat het zorgt voor een goede afwatering. Het regenwater loopt immers gemakkelijk naar beneden, waardoor u minder snel last heeft van een teveel aan water. Er is de keuze uit vele verschillende soorten siergrind, waardoor u gemakkelijk iets kunt kiezen dat goed past bij de stijl van uw woning. Siergrind is met €7,50 per m² één van de meest voordelige opties.Tuin bestraten met tuintegels? Bespaar op de kosten!

Vind het beste bestratingsbedrijf en bespaar zo tot maar liefst 40% op de totaalprijs.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Voordat u random terras- of tuintegels laat plaatsen, is het aan te raden om een ontwerp van de tuin of het terras te laten maken. Als u dit door een vakman laat doen, bent u verzekerd van een praktisch ontwerp waarbij alle ruimte optimaal benut wordt. Bij het opzetten van een ontwerp houdt de stratenmaker rekening met de tegel- of steensoorten, de kleuren en legpatronen. Kies bijvoorbeeld voor een blokverband of wildverband voor een bijzondere uitstraling en maak de keus uit verscheidene oplossingen voor het bestraten van uw tuin. Een stratenmaker uit Den Haag helpt u graag bij het maken van een ontwerp, en past dit aan uw persoonlijke wensen aan.


bestrating ontwerp Den HaagHoe bestrating aanleggen?

Wanneer u een stratenmaker inschakelt voor het bestraten van uw voor- of achtertuin, dan zorgt hij tevens voor een goede voorbereiding en afwerking. De voorbereiding bestaat bijvoorbeeld uit het verwijderen van oude bestrating en het voorbereiden van de ondergrond. Maar ook als uw nieuwe terrastegels geplaatst zijn is het belangrijk om te zorgen voor een goede afwerking. Door de stenen af te trillen worden deze goed aangeduwd in het zandbed. Met het invegen van de tegels zorgt de vakman uit Den Haag er vervolgens voor dat de voegen worden gevuld met zand. Door de bestrating goed af te werken voorkomt u verzakkingen op de lange termijn.
bestrating verwijderen

Bestrating verwijderen

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u de oude bestrating laat verwijderen. Dit is een zware klus waar veel mensen tegenop zien: u moet alle straatstenen los zien te maken, waarna u overblijft met een grote berg puin.

Het afvoeren van deze straatstenen kan dan ook een flinke uitdaging zijn. Vaak heeft u hiervoor een aanhangwagen nodig. Wanneer u ervoor kiest om de oude bestrating te laten verwijderen door één van de stratenmakers uit Den Haag, dan zullen zij ook het afvoeren verzorgen. Al het puin wordt professioneel afgevoerd, zodat u hier zelf geen tijd of energie in hoeft te steken!


grondwerken

Grondwerken

Wist u dat de bestrating niet zomaar op de grond gelegd kan worden? Het is namelijk erg belangrijk om de grond voor te bereiden door middel van het uitgraven en ophogen van het oppervlak. Alle werkzaamheden aan de grond voorafgaand aan het bestraten worden grondwerken genoemd. Veel klanten kiezen ervoor om zelf de grondwerken uit te voeren. Dat kan uiteraard prima: de stratenmakers zijn op deze manier minder tijd kwijt, waardoor de kosten een stuk lager uit zullen vallen. Toch is het bij grotere oppervlakken aan te raden om een vakman in te schakelen. Met het juiste gereedschap zijn deze grondwerken een stuk sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag gaat.
levering stenen

Levering van stenen

Bij de meeste leveranciers uit Den Haag kunt u aangeven hoeveel stenen u nodig heeft. Wij raden u aanom alle tegels in één keer te laten bezorgen. Dit heeft twee belangrijke voordelen: allereerst bent u in dat geval verzekerd van eenzelfde kleurstelling en kwaliteit omdat de stenen uit dezelfde bakserie geleverd worden. Bovendien bespaart u hiermee op de leveringskosten. Zoals u zich kunt indenken is er een flinke vrachtwagen nodig om het gewicht van de stenen te tillen. Wanneer deze maar één keer langs hoeft te komen bespaart u enorm op de kosten! Hebt u te weinig ruimte achter huis om alle straatstenen in één keer geleverd te krijgen? Vraag dan de leverancier naar de mogelijkheden.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Voor het ophogen van het te bestraten oppervlak, is veel zand nodig. Er zijn verscheidene soorten zand die u hiervoor kunt gebruiken. Zo leveren de leveranciers uit Den Haag onder andere aanvulzand, drainzand en betonzand. Weet u niet zeker welke zandsoort geschikt is? Vraag een professional dan om een persoonlijk advies.

U heeft doorgaans de keuze uit een levering in big bags of los gestort zand. Los gestort zand is de meest voordelige optie. Wel is het dan belangrijk dat u een plek heeft waar de vrachtwagen het zand kan storten. Heeft u die niet, dan is het eenvoudiger om te kiezen voor big bags.
legverbanden Den Haag

Legverbanden

Zoals al aangegeven bij het ontwerp van de tuin, oprit of het terras zijn er diverse legpatronen mogelijk. De meest voorkomende patronen zijn het halfsteensverband, blokverband, elleboogverband en visgraatverband (voor klinkers en straatstenen). Daarnaast is het ook mogelijk om de bestrating in een wildverband te leggen. Bij een wildverband wordt gebruik gemaakt van stenen in diverse afmetingen die in een strak patroon worden gelegd. Het wildverband zorgt dan ook voor een speels resultaat, waarbij de afwisseling niet overheerst. De keuze voor het legverband is afhankelijk van het doel van de bestrating en uw persoonlijke voorkeur. Een wildverband is bijvoorbeeld niet geschikt voor een oprit terwijl een visgraatverband zorgt voor een enorm sterk resultaat.
bestrating in Den Haag uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Bij verschillende leveranciers kunt u voordelige bestrating aanschaffen, waarna u het zelf kunt leggen. Zeker als u geïnteresseerd bent in een grindpad, is dit zelf relatief eenvoudig te realiseren.

Bij het leggen van terrastegels of bij de aanleg van een oprit is het echter toch aan te raden om een stratenmaker in te schakelen. U weet dan zeker dat uw bestrating strak gelegd wordt, en na verloop van tijd niet verzakt.

Bovendien bent u verzekerd van een goede afwatering en ziet uw voortuin of achtertuin er het gehele jaar door strak en verzorgd uit!


bestrating leggen in Den Haag

Keurmerken stratenmakers

Bestratingsbedrijf gezocht? Het vinden van de beste stratenmaker kan ingewikkeld zijn. Om het wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende brancheverenigingen waar u op kunt letten. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of beschikt over een keurmerk, dan weet u dat ze voldoen aan strenge voorwaarden. Zo kunt u onder andere rekening houden met de Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Meer over deze vereniging leest u op modernstraatwerk.nl. Daarnaast toetst Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB) haar leden op kwaliteit en vakwerk. Meer weten? Lees dan verder op seb.nl. Tot slot is het een optie om te controleren of het bestratingsbedrijf is aangesloten bij de Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland (OBN), die een kwaliteitskeurmerk uitgeeft. Meer hierover leest u op obn.nl.
bestratingsbedrijf Den Haag

Voordelen inschakelen stratenmaker Den Haag

 • U bespaart uzelf een hoop kostbare tijd en energie.
 • Uw bestrating wordt vakkundig gelegd.
 • U bent verzekerd van een goede afwatering waarmee u vochtproblemen voorkomt.
 • sierbestrating heeft een lange levensduur.


stratenmaker

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u weten wat het gaat kosten om uw terras of oprit te laten bestraten door een erkend stratenmaker uit Den Haag? Of heeft u een vraag over de mogelijkheden met betrekking tot de vele verschillende straatstenen en klinkers? Wilt u meer weten over de kosten? Neem dan zo snel mogelijk contact op via het contactformulier! U ontvangt dan spoedig een aantal offertes (max. 5) van bedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen, en kies zo eenvoudig voor de vakman die u de beste prijs kan bieden. Dankzij onze unieke werkwijze besparen klanten al snel tot wel 40% op de totale kosten. Wilt u dit ook? Vul dan snel ons contactformulier in!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van Poort“Het was al jaren onze wens om een oprit aan te laten leggen en wij waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen! Wij kozen voor de vakman die zo snel mogelijk kon beginnen en zijn enorm tevreden over het eindresultaat!”
S. Poort

klantervaring van van der Kaaij“Onze tuin was al jarenlang een doorn in ons oog. Daarom hebben we ervoor gekozen om het te laten bestraten. We kozen een voordelige stratenmaker die al snel kon beginnen met bestraten. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk afgeleverd.”
C. van der Kaai

klantervaring van Brunsveld“Voor de realisatie van onze oprit hebben wij offertes aangevraagd. De prijzen vielen ons mee en we kozen voor een goedkope stratenmaker uit Den Haag. De oprit is inmiddels netjes bestraat, de vakman was vriendelijk en werkte snel en secuur.”
U. Brunsveld

Gratis offertes