Op zoek naar nieuwe bestrating in Utrecht? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Utrecht

Bestrating Utrecht

Wie veelvuldig gebruik maakt van de oprit zal zien dat deze langzaamaan slijtage onderhevig is. Straatstenen verliezen hun kleur, gaan los zitten of verzakken zelfs. Regelmatig onderhoud is nodig om uw oprit netjes en strak te houden. Het opnieuw bestraten is vaak verstandiger en komt de levensduur van uw oprit ten goede. Ook voor een hoog comfort op het terras is het belangrijk dat deze van de juiste bestrating is voorzien. Een stratenmaker uit Utrecht kan ervoor zorgen dat de bestrating vakkundig bij uw woning wordt uitgevoerd. Naast het bestraten van oprijlanen, terrassen en tuinen zijn de stratenmakers uit ons netwerk tevens ervaren in het herstellen van de afwatering bij uw bestrating. Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend offertes via ons op en kies zelf de beste stratenmaker.

Waarom Bestrating Expres Utrecht?

Stratenmaker uit Utrecht gezocht? Maak dan gebruik van ons netwerk! U krijgt inzicht in de verschillende tarieven van meerdere bedrijven en kiest zo gemakkelijk een goedkope stratenmaker. Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de totale prijs!

 • Vergelijk de prijzen van meerdere bestrating experts.
 • Kies de stratenmaker met de beste prijs en bespaar tot wel 40%!
 • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Wanneer u een stratenmaker in Utrecht via ons netwerk inschakelt, dan profiteert u gegarandeerd van vakkundige hulp tegen een aantrekkelijke prijs. Elke stratenmaker die zich bij ons heeft aangesloten heeft ruime ervaring in het vakgebied en beschikt over de benodigde diploma’s. Zij nemen de klus met alle liefde voor u uithanden; geven advies, bereiden werkzaamheden voor; leggen de bestrating aan en zorgen er vanzelfsprekend voor dat oud materiaal netjes wordt afgevoerd. Dankzij de brede spreiding van onze bestratingexperts kunnen wij u garanderen dat er altijd een specialist bij u in de regio Utrecht actief is. Door de offertes van onze specialisten met elkaar te vergelijken profiteert u bovendien van aantrekkelijke prijzen.

Naast het bestraten van de oprit kan menig stratenmaker uit Utrecht u ook van dienst zijn bij het plaatsen van een sierbestrating. Denk aan het leggen van tuinpaadjes of het plaatsen van terrastegels in een wildverband.

Soorten bestrating

Bestrating voor tuin, oprit en terras worden vaak onder verdeelt in 3 soorten, te weten:

 • Sierbestrating
 • Tuinbestrating
 • Goedkope bestrating

Alle bestratingssoorten kunnen in zowel grote of kleine tuinen worden toegepast. Stenen en tegels zijn over het algemeen in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Sommige soorten zijn behandeld met een laag voor bescherming tegen weer en wind en gaan daardoor langer mee. De stratenmakers in ons netwerk vertellen u graag meer over de verschillende soorten en uit welke tegels of stenen u per soort kunt kiezen.


Sierbestrating Utrecht

Het bestraten van de tuin is iets wat al jaren gedaan wordt. Maar tegenwoordig is het voor klanten steeds belangrijker dat de tuinbestrating naast dat deze functioneel is, ook mooi oogt. Sierbestrating is bestrating die voornamelijk ter decoratie wordt gelegd en niet per se functioneel van aard is. Het kan dus gaan om een terras dat is aangelegd in wildverband, het aanleggen van een oprit met gekleurde klinkers of een pad van natuurstenen in uw tuin. Normale bestrating, zoals asfalt of straatstenen, dienen vooral voor de functionaliteit en wordt niet zozeer gelegd omdat het er mooi uitziet.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

In principe is iedere tuintegel geschikt voor sierbestrating. Als u de tuintegel kiest vanwege de uitstraling dan gaat het in principe al om sierbestrating. Veel mensen kiezen echter voor kleinere tegels of stenen. Hiermee kunt u namelijk ook veel verschillende legverbanden creëren. De legverbanden geven de sierbestrating een unieke uitstraling. Denk hierbij aan steensoorten zoals waaltjes, klinkers of kasseien.


sierbestrating aanleggen in UtrechtCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

De mogelijkheden met sierbestrating zijn eindeloos. Wilt u graag een natuurlijke sfeer creëren? Kies dan voor natuurstenen tegels in verschillende formaten en kleuren en laat deze in wildverband plaatsen. Een karakteristieke sfeer creëert u bijvoorbeeld met getrommelde bestrating in een sierlijk legverband. Hiervoor zijn halfronde verbanden bijvoorbeeld erg geschikt. Een halfrond legverband maakt het ook mogelijk uw tuin te onderscheiden in twee of zelfs meerdere zithoeken.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel het kost om de sierbestrating aan te leggen, verschilt per situatie. Houd voor de tegels rekening met ongeveer €15,- tot €65,- per m². De kosten voor de stratenmaker variëren van €10,- tot €20,- per m² of €30,- tot €40,- per uur. Kiest u voor een standaard legverband dan zijn de arbeidskosten aan de lagere kant. Bij ingewikkelde legverbanden betaalt u meer arbeidskosten, omdat het bestratingsbedrijf een stuk langer bezig is.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Utrecht

Wist u dat het ook een optie is om uw tuin van sierbestrating te voorzien? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tuinpaadjes van grind of kiezels door de tuin te laten lopen. Veel mensen verwachten dat het deels vervangen van groen door terrastegels in de tuin ervoor zorgt dat het gevoel met de natuur minder wordt. Dit is echter niet het geval. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gedeelte van de tuin te voorzien van houtsnippers of een ander natuurlijk materiaal. Daardoor behoudt uw tuin een natuurlijke uitstraling en kunt u nog meer genieten van het buitenleven. De kosten voor een dergelijke bestrating variëren tussen de €250,- en €600,-.Voortuin bestraten Utrecht

Heeft u genoeg van al het onkruid in uw tuin voor huis? Of wilt u voorkomen dat de katten uit de straat hun behoefte in uw voortuin doen? Laat de voortuin dan door één van de stratenmakers uit ons netwerk bestraten! Dit zorgt er bovendien voor dat de voortuin er het hele jaar door strak en verzorgd uit ziet, zonder dat u zich druk hoeft te maken over het onderhoud. Door de beplanting in de tuin in te ruilen voor sierbestrating krijgt u bovendien veel meer lichtinval in huis. Mist u toch groen in uw voortuin? Dan kunt u dit eenvoudig oplossen met het plaatsen plantenbakken.


voortuin bestratenWat is geschikte bestrating voor de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten bestrating die u in de tuin kunt toepassen. U kunt uw terras bijvoorbeeld creëren met behulp van luxe terrastegels. Maar voor een meer authentieke uitstraling zijn ook klinkers of waaltjes erg geschikt. Over het algemeen wordt de bestrating in de tuin niet heel zwaar belast, waardoor ook dunne tegels al erg geschikt zijn. Voor een speels effect kunt u ook meerdere soorten bestrating combineren: bijvoorbeeld terrastegels met grind voor het tuinpad.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Hoeveel tuinbestrating kost is volledig afhankelijk van het soort tegels dat u kiest. Kiest u voor grind, dan bent u relatief voordelig uit.

Siergrind is een goedkope bestrating en is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per m². Kiest u voor natuursteen dan betaalt u meer: €30,- tot €70,- per m². De prijzen van de overige soorten tuinbestrating vallen hier tussenin.Goedkope bestrating

Bent u opzoek naar goedkope bestrating? Ook dan heeft u vaak nog een ruime keuze in kleur, afmeting en kwaliteit van het materiaal. Kijk bijvoorbeeld eens naar betontegels of koppelstones. Deze zijn tegen relatief lage prijzen verkrijgbaar, omdat ze in grote aantallen worden geproduceerd. Een andere tip voor als u een laag budget heeft, is om eens te kijken op websites die tweedehands spullen aanbieden. Als u geluk hebt kunt u op zulke sites soms zelfs restanten straatstenen gratis komen ophalen. Het leggen kunt u vervolgens overlaten aan een professionele stratenmaker bedrijf. Deze helpt u graag en kan uw nieuwe terras of oprit vakkundig aanleggen.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Beperkt budget? Er zijn voldoende voordelige soorten bestrating. Denk bijvoorbeeld aan grind, dat u al vanaf €7,50 laat leggen. Ook betonbestrating is een voordelige keuze. Hiervoor starten de prijzen al rond de €15,- per m². Hiermee realiseert u vaak een moderne uitstraling. Maar er is ook bestrating die het uiterlijk van natuurlijke steensoorten nabootst. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.


goedkope bestrating UtrechtOprit bestraten

Het bestraten van de oprit is één van de meest voorkomende klussen binnen de bestratingswerken. Voor het bestraten van de oprit gelden een aantal voorwaarden. Zo adviseren onze stratenmakers uit Utrecht om te zorgen voor een stevige ondergrond en een goede afwatering naar de doorgaande weg toe. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat de klinkers of andere straatstenen niet zullen verzakken. Het plaatsen van opsluitbanden is een andere oplossing om het verzakken te voorkomen. Natuurlijk nemen onze professionals deze klus graag voor u uithanden. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij ons op en kies een stratenmaker bij u in de buurt.
oprit bestraten

Wat is geschikte oprit bestrating?

Voor een oprijlaan is het extra belangrijk dat de bestrating sterk is. Het is in ieder geval belangrijk dat de stenen minimaal 5 centimeter dik zijn.

Daarnaast geldt dat hoe kleiner de straatstenen, des te kleiner de kans op beschadigingen. U kunt onder andere kiezen voor waaltjes en kasseien, maar vooral klinkers zijn populair.

Vanwege de langwerpige vorm kunt u deze namelijk gemakkelijk in een sterk legverband leggen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Een goed terras is intussen onmisbaar in elke tuin. Dit geeft u de ruimte om ’s zomers in de tuin te zitten, eten en lezen zonder dat u het natte, koude of zelfs vieze gras in hoeft. De aanleg hiervan vraagt meer dan het bestraten alleen. Een bestratingsbedrijf uit Utrecht voert namelijk eerst graaf- en grondwerken uit. Eventuele oude bestrating verwijderen de vakmannen om vervolgens de grond flink uit te graven en op te hogen. Dit bevordert de afwatering en voorkomt dat er grote regenplassen op de straatstenen blijven liggen. Pas als deze fundering is gelegd bestraten de vakmannen het oppervlak.Terras bestraten

Wij gaven hierboven al enige informatie over het bestraten van een oprit. Evenals oprijlanen kunnen ook terrassen door u zelf bestraat worden. Het grote voordeel van het opnieuw bestraten van een terras is dat dit een stuk minder voorbereiding vraagt, dan bestrating van een oprit. Zo is het voldoende om enkel aandacht te besteden aan de afwatering en eventueel aan het plaatsen van opsluitbanden om het los zitten van straatstenen te voorkomen. De grootste keuze waar u voor staat is het uitzoeken van de terrastegels die het beste aansluiten bij uw wensen. Kies voor mediterrane kleuren voor een warme sfeer.

Geschikte bestrating voor een terras

Steeds meer mensen laten een terras aanleggen met behulp van grote terrastegels. Terrastegels hebben doorgaans grote afmetingen en zijn zelfs verkrijgbaar in afmetingen van één vierkante meter.

Deze terrastegels zorgen voor een strak geheel, en het oogt een stuk ruimer. Uiteraard kunt u ook voor klassieke, kleinere steentjes gaan voor een authentieke uitstraling.

Het enige nadeel hieraan is dat tafels en stoelen minder stabiel staan op klinkers of waaltjes.Sierbestrating voor uw tuin of terras? Vergelijk offertes!

Vind een betrouwbaar en betaalbaar bestratingsbedrijf uit Utrecht en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

Er bestaan twee grote factoren die de kosten van het leggen van bestrating beïnvloeden. Allereerst uiteraard de materiaalkosten. Hierop heeft u zelf enorm veel invloed.

Laat u 20 vierkante meter met terrastegels bestraten? Met natuurstenen tuintegels kost dit ongeveer €600,- tot €1.400,- aan materiaal. U bespaart hier eenvoudig op door te kiezen voor betonbestrating met het uiterlijk van natuurstenen. Dezelfde oppervlakte van 20 vierkante meter kost in dat geval ongeveer €300,- tot €700,-.

Een tweede belangrijke factor is het uurloon van het bestrating bedrijf uit Utrecht. De prijzen kunnen per bedrijf tot wel tientallen euro’s per uur verschillen. Gemiddeld liggen de kosten van een stratenmaker tussen de €10,- tot €20,- per vierkante meter.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Het tarief van een gemiddeld bestratingsbedrijf ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per m². Of het bestratingsbedrijf een gemiddelde prijs per vierkante meter of per uur hanteert, is onder meer afhankelijk van het soort bestrating dat u laat plaatsen.

Bij het leggen van klinkers of tegels in een eenvoudig verband gaat het vaak om een tarief per vierkante meter. Daarnaast betaalt u natuurlijk voor het materiaal. De prijzen van verschillende tegels en stenen vindt u in de tabel hierboven.

Voor opsluitbanden kunt u rekening houden met ongeveer €2,- tot €5,- per meter en ophoogzand kost gemiddeld €50,- tot €70,- per m³.

Prijstabel: kosten stratenmaker Utrecht

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Aan de hand van de bovenstaande prijzen berekent u gemakkelijk een indicatie van de prijs voor uw bestrating. Stel u laat een oprit aanleggen met betonklinkers van €15,- per m². Het oppervlak is ongeveer 30m². Aan materiaalkosten alleen bent u dan ongeveer €450,- kwijt. De arbeidskosten variëren tussen de €300,- tot €600,-, waardoor de totaalprijs ongeveer €750,- tot €1.050,- bedraagt. Houd er rekening mee dat u ook nog opsluitbanden en ophoogzand nodig heeft. Voor een oprijlaan van tien bij drie meter heeft u voldoende aan 26 meter aan opsluitbanden. Dit kost €52,- tot €130,-. Om het totale oppervlak met 25 centimeter op te hogen heeft u bovendien 8 m³ aan ophoogzand nodig.Bestrating tegen de laagste prijzen!

Vergelijk gratis offertes en kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Utrecht de vraag of zij het beste voor stenen of tegels kunnen kiezen. Het antwoord van deze vraag is grotendeels afhankelijk van waar u naar zoekt. Stenen kunnen meer gewicht dragen dan tegels en worden daarom vaak bij het aanleggen van opritten of terrassen gebruikt. Voor een oprit kan het best gebruik gemaakt worden van stenen, omdat een oprit het gewicht van één of meerdere auto’s moet kunnen Tegels zijn daarentegen weer meer geschikt voor terrassen en tuinen. Vooral met siertegels kunt u uw tuin een speels karakter geven. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones in Utrecht

Koppelstones

Koppelstones zijn er in twee verschillende varianten: betonnen of gebakken koppelstones. De betonnen koppelstone kost doorgaans iets minder dan de gebakken koppelstone. In beide gevallen gaat het echter om een budgetvriendelijke steensoort.

Koppelstones staan bekend om hun kleine, vierkante afmetingen en hun authentieke uitstraling. Die authentieke look krijgen ze doordat ze in een ronddraaiende trommel worden gegooid, waardoor de stenen licht beschadigd raken. Dit wordt trommelen genoemd. Bij koppelstones heeft u bovendien de keuze uit diverse kleuren. Het leggen van koppelstones is vrij eenvoudig en kost u ongeveer €15,- tot €30,- per vierkante meter. Voor koppelstones betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per m².


natuursteen

Natuursteen

Wilt u uw tuin een natuurlijke uitstraling geven? Overweeg dan de keuze voor natuurstenen tuintegels. Deze tuintegels hebben een grote charme, omdat geen twee tuintegels hetzelfde zijn. Als u geïnteresseerd bent in natuurstenen, dan moet u er wel rekening mee houden dat de gemiddelde prijs per vierkante meter een stuk hoger ligt dan van bijvoorbeeld betonbestrating. U betaalt ongeveer €30,- tot €70,- per vierkante meter, afhankelijk van het soort natuursteen dat u kiest en het aantal stenen dat u inkoopt. Bij hogere aantallen wil een leverancier namelijk nog wel eens korting geven. Natuursteen is een kostbare optie. Gemiddeld betaalt u hiervoor €30,- tot €70,- per m², afhankelijk van het materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.
waaltjes

Waaltjes

Klanten uit Utrecht en omgeving halen waaltjes en klinkers met enige regelmaat door elkaar. Er zitten echter wel degelijk verschillen tussen deze twee steensoorten. Het formaat van waalstenen is doorgaans een stuk kleiner en smaller als die van klinkers.

Waalstenen of waaltjes zijn daarnaast verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten. Vooral zwarte, gele en grijze waalstenen worden in Utrecht veel gelegd. Gemiddeld kosten ze ongeveer €30,- tot €50,- per vierkante meter. Klinkers worden van beton of klei gemaakt. Afhankelijk van de grondstof zijn ze vaak grijs of rood van kleur.
Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer €30,- tot €50,- per m².


straatstenen Utrecht

Straatstenen

Naast klinkers zijn er ook andere straatstenen of speciale klinkersoorten verkrijgbaar bij onze aanbieders in Utrecht. Een voorbeeld zijn de al eerdergenoemde kasseien. Kasseien hebben een klassieke uitstraling en zullen daarom positief bijdragen aan de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Utrecht. Nadeel van kaseisen is dat ze bij regen of ijzel spekglad kunnen worden. Kijk daar bij slecht weer dus wel mee uit. Waaltjes zijn een speciale klinkersoort en hebben altijd een afmetingen van 20cm bij 5cm. De waaltjes worden ook wel eens aangeduid met de term vijfduimers, en zijn zeer populair. Kiest u voor betonstenen voor uw straatstenen? Houdt dan rekening met een prijs van gemiddeld €15,- tot €35,- per m².
klinkers Utrecht

Klinkers

Eén van de op dit moment meest gebruikte straatstenen in de Nederlandse straten zijn klinkers. Het zijn de opvolgers van kasseien (soms wel eens kinderkopjes genoemd) en vormen al jarenlang een goede basis voor elke doorgaande weg. Tegenwoordig hebt u bij menig stratenmaker de keus uit betonklinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn dan goedkoper, maar de gebakken kleiklinkers behouden hun hoogwaardige kwaliteit en kennen een langere levensduur. Omdat er verder geen andere verschillen tussen betonnen en kleiklinkers zijn, kunt u op basis van uw eigen voorkeur de klinker kiezen die het best bij uw tuin of woning aansluit. Betonklinkers zijn al verkrijgbaar vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Klinkers die gebakken worden, worden onder een temperatuur van maar liefst 1200 °C gefabriceerd. Omdat deze onder zo’n hoge temperatuur worden gebakken zijn ze bestand tegen extreme weersinvloeden zoals vorst en sneeuw. Maar ook tegen extreme hitte van de zon. Mede daarom zijn klinkers erg geschikt voor dagelijks gebruik. Gebakken klinkers blijven kleurvast en naarmate de jaren verstrijken worden ze vaak mooier. Omdat ze daarnaast voordelig zijn, is de gebakken variant nog steeds erg populair en een veel gebruikte steensoort voor het leggen van bestrating. Ook op de Nederlandse straten vindt u gebakken klinkers daarom veelvuldig terug. Voor gebakken klinkers liggen de prijzen iets hoger dan voor betonklinkers. De kosten bedragen €20,- tot €30,- per m².Op zoek naar kwalitatieve én goedkope straatstenen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Waar het bestraten van een oprit het beste kan worden gedaan met behulp van straatstenen of betontegels, zijn siertegels of gewone tuintegels vooral geschikt voor terras of tuin. Tuin- en terrastegels zijn een stuk lichter dan betontegels. Dit komt omdat ze ook minder gewicht hoeven te dragen. Door het lagere gewicht is het leggen van deze tegelsoorten vaak eenvoudig kan snel worden gedaan. Tuin- en terrasegels zijn daarnaast platter en breder en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende vormen. Iets duurdere tegels zijn vaak voorzien van een speciale toplaag om ze beter tegen de invloeden van water en zon te beschermen. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Utrecht

Betontegels

Betontegels zijn vooral ideaal als u op zoek bent naar een moderne look. Deze tegelsoort is erg hard. Grote voordeel daarvan is dat ze enorm lang meegaan en veel gewicht kunnen dragen. Nadeel is dat betontegels snel verkleuren. Dit kunt u gelukkig simpel oplossen met zand of azijn. Deze middelen zorgen voor een schurend effect waardoor de oorspronkelijke kleur van de tegel weer terugkomt. Betontegels zijn niet duur en zijn vaak in grote voorraden beschikbaar. Bestellen bij één van onze stratenmakers in ons netwerk is eenvoudig. Zij kunnen de stenen snel leveren en snel en vakkundig voor u leggen. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen door het invullen van het contactformulier. De betontegel is een voordelige optie. Dit schaft u al aan vanaf €15,- per m². De prijzen kunnen oplopen tot gemiddeld €35,- per m², afhankelijk van het soort stenen of tegels.


terrastegels Utrecht

Terrastegels

Terrastegels hebben naast een functionele vaak ook een decoratieve functie. Bij de meeste leveranciers uit Utrecht en omgeving hebt u een ruime keuze in kleuren en designs van de terrastegels. Sommige varianten zijn voorzien van een speciale coating om de terrastegels tegen invloeden van weer en wind te beschermen. De prijs van terrastegels met deze extra beschermlaag ligt vaak iets hoger, maar door de laag blijft uw terrastegels wel veel langer mooi.

Door te variëren in de grootte van de tegel, in het legverband of de gekozen kleur worden er heel verschillende sferen gecreëerd op het terras. Vraag vrijblijvend offertes aan van meerdere stratenmakers. Terrastegels kosten ongeveer €20,- tot €45,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen.
tuintegels

Tuintegels

Hoewel in de meeste tuinen gewerkt wordt met alternatieve vormen van sierbestrating zoals houtsnippers en kiezels, kan de aanleg van verschillende tuintegels ook helpen u tuin een beter aanzicht te geven.
Als u uw tuin wilt aanpakken, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een standaard grindtegel voor het bestraten van een tuinpad. Voor het creëren van een prettige en inspirerende zitplek midden in uw tuin kunt u heel goed voor een mooie designtegel kiezen. De kosten voor een tuinbestrating lopen op tot ongeveer €600,-, maar zijn vooral afhankelijk van de steensoort die u kiest. De prijzen voor tuintegels variëren van gemiddeld €20,- tot €45,- per m².


siergrind Utrecht

Siergrind

Het combineren van verschillende soorten tuintegels met siergrind op uw terras of oprit, zorgt voor een speels effect, dat uw tuin uiteindelijk ruimer doet lijken. Zo is een grindpad bijvoorbeeld erg goed te combineren met strakke tuintegels. Daarnaast is het aanleggen van een grindpad voordelig. De kosten voor het materiaal liggen relatief laag. Doordat siergrind eenvoudig te leggen bespaart u tevens op de arbeidskosten. Siergrind is verkrijgbaar in diverse kleuren, soorten en formaten. Grind met een witte kleur geeft een luxueuze uitstraling. Grind of split met een grijze kleur oogt daarentegen weer een stuk moderner en strakker. Siergrind is al aan te schaffen vanaf €7,50,- per m².Geef uw tuin een grotere uitstraling met luxe tuintegels.

Bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten met het vergelijken van offertes.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Bent u bezig met het renoveren van de woning en wilt u daarbij gelijk u tuin of oprit aanpakken? Dan is het verstandig om hiervoor een ontwerp te laten maken bij een erkend hovenier of stratenmaker uit Utrecht. Zij kunnen een ontwerp maken op basis van uw eisen en wensen. Tevens houden ze rekening met de uitvoerbaarheid van het werk en voorzien ze u van praktische tips. Een stratenmaker informeert u graag over sierbestrating en de verschillende tuin- en terrastegels die mogelijk zijn. Daarmee kunt u tijdens de rennovatie van uw woning uw tuin of oprit omtoveren tot een echte blikvanger.


bestrating ontwerp UtrechtHoe bestrating aanleggen?

Het aanleggen van een nieuw terras of oprit kunt u het beste overlaten aan een stratenmaker of specialist. Het zelfstandig uitvoeren van deze klus raden we niet aan, omdat voor het behalen van een mooi en strak eindresultaat ervaring en vakkennis nodig is. Een stratenmaker uit Utrecht of omgeving werkt alleen maar met de meeste moderne gereedschappen en voorkomt dat uw terras of oprit na leggen gaat verzakken, er plassen water blijven liggen of het regenwater naar uw woning terugstroomt. Tevens weten de stratenmakers uit ons netwerk precies met welke zandsoort zij een nieuw aangelegd terras of oprit moeten invegen om te voorkomen dat stenen of tegels weer los gaan zitten.
bestrating Utrecht verwijderen

Bestrating verwijderen

Voordat u het terras of de oprit kunt laten bestraten, is het noodzakelijk eerst de oude straatstenen, klinkers of terras- en tuintegels te verwijderen. Het verwijderen van de oude bestrating is niet ingewikkeld en kost voornamelijk mankracht en tijd.

Probeer de oude klinkers te verkopen aan familie of vrienden of lever ze in bij een bouwmarkt voor een tweede kans (mits de stenen of tegels vanzelfsprekend nog in goede staat zijn). Maar natuurlijk is het ook een optie om het afvoeren van de oude stenen over te laten aan een stratenmaker uit Utrecht, voordat hij nieuwe stenen gaat plaatsen.


grondwerken

Grondwerken

Voordat de vakman uit Utrecht aan de slag kan met het bestraten van uw tuin, zullen er eerst voorbereidende grondwerken plaats moeten vinden. Onder deze grondwerken verstaan we alle werkzaamheden die voorafgaan aan het leggen van uw terras. Zoals het verwijderen en afvoeren van de oude bestrating. Daarnaast kunnen de nieuwe tuintegels ook niet rechtstreeks op de grond worden geplaatst, maar moet u het complete oppervlak ongeveer 10 tot 20 centimeter laten uitgraven en ophogen. Daarna moet het gestorte zand geëgaliseerd worden. Bovendien zult u oude bestrating of beplanting moeten laten verwijderen. Een vakman uit Utrecht zorgt ervoor dat de grondwerken in korte tijd worden afgerond.
levering stenen

Levering van stenen

Wie zelf aan de slag gaat met het bestraten van de oprit of een tuin kan de straatstenen op verschillende manieren laten leveren. De eerste mogelijkheid is het leveren van losgestorte materialen. Dit is een goedkope oplossing, met het risico dat een aantal van de klinkers beschadigd raken. Bestel daarom altijd 10% meer dan u nodig hebt. Het alternatief is de levering van de straatstenen op pallets. Het overschot mag u bij levering op pallets terugzenden naar de leverancier. Zorg er wel voor dat het materiaal in één keer door uw leverancier wordt geleverd. Dit voorkomt dat het materiaal uit meerdere productseries komt, met het risico op mogelijk kleine kleurverschillen.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Naast straatstenen en terrastegels kan ook zand bij u thuis in Utrecht geleverd worden. Voor het bestraten zijn er namelijk verschillende soorten nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor ophoogzand, tuinaarde of zand voor het invegen van de nieuwe sierbestrating. De meeste zandsoorten worden in een meervoud van 1 vierkante meter (een kuub) geleverd. Eén vierkante meter is ongeveer 1500 kilo. Als u hiervan een ruime hoeveelheid overhoudt, dan is het soms mogelijk dit terug te leveren bij de aanbieder. Omdat zand altijd inklinkt, wordt voor het berekenen van de juiste hoeveelheid de volgende formule aangehouden: lengte x breedte x hoogte x 1.2 (=inklinkingsfactor).
legverbanden Utrecht

Legverbanden

Om meer variatie en sfeer te creëren op terrassen is het mogelijk om de terrastegels in een speciaal patroon of verband te leggen. Dit wordt binnen de bestrating branche ook wel aangeduid met de term legverband. Veel voorkomende legverbanden zijn het wildverband, het blokverband en het elleboogverband. Het wildverband is hierbij de meest populaire variant in Utrecht. In dit legverband wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren en één steensoort in wellicht verschillende afmetingen, om zo een warme en natuurlijke sfeer te creëren. Bij een blokverband worden de stenen in blokken van twee, vier of zes netjes naar elkaar gelegd en wordt een meer strakke en moderne uitstraling gerealiseerd.
bestrating in Utrecht uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Omdat een vakman over het juiste gereedschap beschikt en jarenlange ervaring heeft in het juist aanleggen van bestrating in uw tuin of oprit, kunt u een bestratingsklus het beste overlaten aan een echte vakman.

Vooral het egaliseren en aftrillen van de grond dient op de juiste manier te gebeuren en is veel ervaring vereist. Daarbij dient de bestrating langzaam af te lopen, om te voorkomen dat regenwater richting uw woning terugstroomt. Een professioneel stratenmaker kan de klus voor u snel en vakkundig klaren, neemt alle voorbereidingen voor u uit handen en bespaart u een hoop tijd.


bestrating leggen

Keurmerken stratenmakers

Op zoek naar een kwalitatief bestratingsbedrijf? Er zijn een aantal brancheorganisaties en keurmerken waar u rekening mee kunt houden. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie dan worden ze onder andere getest op kwaliteit en vakmanschap. OBN (Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland) biedt bestratingsbedrijven een kwaliteitskeurmerk. Meer hierover leest u op obn.nl. Een andere branchevereniging waar u rekening mee kunt houden is de SEB (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf). Deze toetst zijn leden op kwaliteit en vakwerk. Op SEB.nl leest u meer over deze stichting. Tot slot leest u op modernstraatwerk.nl over de Vereniging Modern Straatwerk die staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.
bestratingsbedrijf Utrecht

Voordelen inschakelen stratenmaker Utrecht

 • Gebruik van uitsluitend professioneel gereedschap
 • Snelle en vakkundige realisatie
 • Deskundigheid en ervaring
 • Advies en praktische tips
 • Juiste afwatering


stratenmaker Utrecht

Vrijblijvende offertes aanvragen

De bestrating van oprijlanen en terrassen vraagt enige handigheid en kan daarom het beste door een ervaren bestrating expert worden uitgevoerd.
Bent u op zoek naar een erkend st ratenmaker uit Utrecht of omgeving die u kan ondersteunen bij het leggen van een nieuw terras of de sierbestrating van uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij werken samen met verschillende stratenmakers uit uw regio. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan. Vergelijk deze op prijs en aanbod en kies uw bestratingsspecialist.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van van Keulen“Ons terras was na een aantal jaar gaan verzakken, dus we wilden het graag professioneel laten vernieuwen. De stratenmaker kwam uit Utrecht en heeft alle oude bestrating verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe terras ligt er strak in!”
A. van Keulen

klantervaring van Brunsveld“Toen mijn vrouw een auto van de zaak meekreeg, was er onvoldoende ruimte om op onze oprit om beide auto’s te parkeren. De stratenmakers hebben de indeling van de voortuin aangepast en een oprit gerealiseerd waarop we nu wel twee auto’s kwijt kunnen.”
U. Brunsveld

klantervaring van Oudshoorn“Afgelopen winter hebben we een huis gekocht. Fantastische woning, maar het terras zag er echt niet uit. De stratenmakers van Bestrating Expres Utrecht kwamen met een goed idee. De prijs viel ons enorm mee en na 3 weken konden we al van ons nieuwe terras genieten.”
B. Oudshoorn

Gratis offertes