stratenmaker

Stratenmaker

Stratenmaker gezocht voor uw straatwerk? Zoek niet verder! Wij zijn een netwerk van ervaren stratenmakers, werkzaam in heel Nederland. Wij helpen u graag met de zoektocht naar een erkend vakman uit uw regio. Elke vakman in ons netwerk is uitstekend gediplomeerd en beschikt over jarenlange ervaring. Zo garanderen wij dat u de beste service ontvangt tegen de laagste prijzen. Bent u benieuwd naar de totale kosten van het bestraten van uw tuin? Of zoekt u iemand die uw oprit kan bestraten? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. Door het contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig de offertes aan van maximaal 5 specialisten uit uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar!

De voordelen van een stratenmaker

Het inschakelen van een stratenmaker biedt u diverse voordelen. Allereerst bespaart u uzelf een hoop tijd en energie. Bestraten is een zware klus die u niet moet onderschatten. Om te voorkomen dat u dagenlang met spierpijn of zelfs een blessure rondloopt is het aan te raden een erkend stratenmaker uit ons netwerk in te schakelen. Bovendien kunt u gewoon naar uw werk gaan terwijl de stratenmakers uw tuin bestraten. Alle stratenmakers uit ons netwerk beschikken over ruime ervaring, zodat u verzekerd bent dat het straatwerk van hoge kwaliteit is. Een stratenmaker uit ons netwerk ondersteunt u graag bij diverse werkzaamheden.

Waarmee kan de stratenmaker u helpen?

Wanneer klanten denken aan een stratenmaker, dan denken zij vaak enkel aan het aanleggen van een oprit, terras of ander straatwerk. Een stratenmaker voert echter ook andere werkzaamheden uit. Denk hierbij aan het verwijderen en afvoeren van de oude bestrating. Dit klinkt wellicht als iets wat u zelf zou kunnen uitvoeren, maar vergeet niet dat het verwijderen van de tuinbestrating een zware klus is. Voor het afvoeren zult u waarschijnlijk een kar of laadwagen moeten huren of lenen. Een andere taak die een stratenmaker voor u uitvoert is het grondwerk: het uitgraven en ophoven van uw terras of oprit. Wij sommen alle mogelijke werkzaamheden hieronder voor u op:

  • Het verwijderen van oude sierbestrating of tuinbestrating
  • Een stratenmaker zal uw oprit of terras voor u uitgraven en ophogen
  • Het aanleggen van uw bestrating
  • Meedenken en adviseren over het ontwerp van uw tuin
  • Sierbestrating aanleggen met het gebruik van bijzondere legverbanden
Wat kost een stratenmaker?

Als u de tuin laat bestraten dan gaat ongeveer 75% van de totale kosten naar de arbeidskosten. Een stratenmaker rekent vaak een tarief per uur of per vierkante meter. Wanneer u simpele tuinbestrating rechttoe rechtaan laat leggen geldt meestal een tarief per vierkante meter. Dit is gemiddeld €15,- tot €25,-. Wanneer u sierbestrating laat aanleggen of graag bestrating in een wildverband wilt laten leggen kiest de stratenmaker waarschijnlijk voor een uurtarief. Dit ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €65,-. De overige 25% van de totale kosten gaat naar het materiaal. Hier heeft u zelf een grote invloed op, door voor goedkope bestrating te kiezen bent u een stuk voordeliger uit. Betontegels schaft u al aan vanaf €10,- per vierkante meter. Wilt u hiermee een terras van 20 vierkante meter laten aanleggen, dan kost u dit slechts €200,-. Voor een duurdere natuursteen ligt de prijs voor het hele terras al snel rond de €1.000,-. Naast de kosten voor de tuinbestrating zal u ook rekening moeten houden met het overige materiaal. Voor het voegzand en ophoogzand betaalt u ongeveer €50,- tot €70,- per big bag. Hierin zit 1m3 zand waarmee u in principe een terras van 10 vierkante meter 10 centimeter kunt ophogen. Voor de opsluitbanden betaalt u ongeveer €4,- per meter.

Richtprijzen stratenmaker

Kosten stratenmaker & materialen Gemiddelde prijzen, inclusief btw*
Per m2 €15,- tot €25,-
Per uur €35,- tot €65,-
Goedkope bestrating (b.v. betonbestrating) Vanaf €10,- per m²
Sierbestrating €30,- tot €70,-
Voegzand en ophoogzand €50,- tot €70,- per big bag (1 m3)
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2

oprit bestraten stratenmaker

Oprit bestraten

Klanten vragen vaak of zij zelf hun oprit kunnen bestraten. Natuurlijk bespaart u geld door dit zelf uit te voeren, maar onderschat het straatwerk niet. Het gaat vaak om een groot oppervlak dat u bovendien zorgvuldig moet aanleggen zodat de bestrating goed bestand is tegen het grote gewicht van uw auto. Zonder ervaring de oprit bestraten houdt vaak in dat de oprit na verloop van tijd gaat verzakken en dat u de bestrating opnieuw moet laten aanleggen. Om verdere kosten te besparen is het aan te raden om direct een erkend stratenmaker voor het straatwerk in te huren. Voor de oprit is er de keuze uit diverse straatstenen. Het is in ieder geval belangrijk dat de stenen niet te groot zijn maar vooral de dikte is van belang. De minimale dikte van de steen is 6 centimeter, maar de stratenmakers uit ons netwerk geven de voorkeur aan 8 centimeter dikte. Veel klanten laten de oprit bestraten met klinkers. Een stratenmaker legt de klinkers in een elleboog- of halfsteensverband omdat dit zorgt voor het sterkste resultaat. De kans dat het straatwerk daarna nog gaat verzakken is erg klein.


tuinbestrating stratenmaker

Tuin bestraten

Het bestraten van uw tuin heeft vele voordelen: er is nauwelijks onderhoud nodig en uw tuin ziet er altijd strak en verzorgd uit. Bovendien heeft u aanzienlijk minder last van vervelende insecten en is er voldoende ruimte om in de zomer te gaan zitten. Wilt u liever niet uw volledige tuin bestraten? Tuinbestrating is heel goed te combineren met beplanting. Laat bijvoorbeeld een terras en een tuinpad aanleggen. In de zomers is dit een fijne plek om te kunnen zitten, eten en genieten, en u houdt toch nog voldoende ruimte over voor een grasveld of bloemenperk. Als u tuinbestrating laat leggen dan is het belangrijk dat er een goede afwatering is: u wilt natuurlijk niet dat uw terras blank staat na een dag vol regen. Stratenmakers leggen de tuinbestrating daarom onder een afschot af. Uw terras loopt schuin af, van uw huis weg zodat het water niet uw woning beschadigd. In sommige gevallen zullen de stratenmakers u aanraden om een drainagebuis te installeren. Als u toch uw tuin opnieuw laat bestraten is het slechts een kleine moeite direct een drainagebuis in te graven.

stratenmaker voor sierbestrating

Sierbestrating

Bestrating is erg belangrijk voor uw woongemak. Met ons Nederlandse weer is de kans groot dat uw tuin zonder bestrating snel in een modderpoel veranderd. Door de aanleg van een tuinpad loopt u toch gemakkelijk door de tuin zonder dat uw voeten daarbij vies of nat worden. U kunt daarom met goedkope bestrating en een simpel design toch eenvoudig tuinbestrating laten leggen. Het is tegenwoordig echter ook steeds belangrijk dat de tuin, naast praktisch, ook mooi is. Daarom is sierbestrating steeds populairder. Kort gezegd is sierbestrating alle bestrating dat u laat aanleggen omdat het mooi is. Dit varieert van grote betontegels die u laat leggen vanwege het moderne uiterlijk tot natuurtegels dat u in een wildverband laat leggen. Sierbestrating is dan ook verkrijgbaar in vele vormen, formaten, soorten en kleuren.


goedkope stratenmaker

Goedkope bestrating

Ook met een beperkt budget is het mogelijk om uw tuin te bestraten. Er is namelijk volop keuze uit goedkope bestrating. De prijzen van betonbestrating starten al vanaf €10,- per vierkante meter. Van duurdere terrastegels, zoals natuurstenen, is vaak ook een variant van beton verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen tegel in plaats van een gebakken kleitegel of kies een betontegel met een natuursteen motief in plaats van echte natuurstenen. Hoewel de kwaliteit van deze bestrating iets minder goed is dan gebakken bestrating, is dit nog steeds een erg populaire keuze. Tegen de laagste prijzen laat u toch uw tuin bestraten met prachtige tuinbestrating. Als u nieuwsgierig bent naar de verschillende mogelijkheden met betrekking tot beton bestrating dan voorziet een stratenmaker uit ons netwerk u graag van een persoonlijk advies.


Een gerenommeerde stratenmaker zorgt voor een perfecte bestrating. Bovendien mag u meer van onze stratenmakers verwachten, zoals een vakkundig advies, ontwerp, het verwijderen van de oude bestrating en het verrichten van grondwerkzaamheden.straatwerk

Zand voor bestraten

Zoals wij al eerder lieten doorschemeren heeft u zand nodig voor het ophogen van de grond. U kunt uw terrastegels namelijk niet rechtstreeks op de grond aanbrengen: wanneer het gaat vriezen is de kans groot dat het straatwerk beschadigd raakt. Een ander voordeel is dat het ophoogzand bijdraagt aan een goede afwatering, zodat het minder lang op uw terras blijft liggen. Niet elk zand is zomaar geschikt als ophoogzand. Het moet van zodanige kwaliteit zijn, dat de stratenmaker het zand eenvoudig uit kan vlakken. Officieel moet het gaan om natuurlijk zand en mag het geen klei of leem bevatten. Een stratenmaker informeert u met alle plezier over de juiste soort straatzand.


stratenmaker inschakelen

Welk legverband?

Als u tuinbestrating laat leggen, dan zult u rekening moeten houden met het type legverband. U kunt er uiteraard voor kiezen om de tuinbestrating rechttoe rechtaan te laten leggen, maar sierbestrating komt juist goed tot z’n recht wanneer u voor een bijzonder legverband kiest. Dit geeft uw tuin een persoonlijk karakter. Het bestraten van een blok- of elleboogverband vraagt nauwelijks extra tijd en zorgt toch voor een bijzondere uitstraling. Wilt u iets uniekers, dan kunt u er voor kiezen om waaltjes in een visgraat- of keperverband te laten bestraten. Een andere optie is wildverband. Hierbij lijken de terrastegels zonder patroon willekeurig geplaatst te zijn.

stratenmaker tips

3 bespaartips

Zelfs met goedkope bestrating is het bestraten van uw terras, oprit of voortuin een flinke uitgave. Daarom geven wij u drie belangrijke bespaartips: allereerst raden wij u aan om altijd meerdere offertes van diverse stratenmakers aan te vragen. Het uurloon kan tientallen euro’s verschillen, waardoor u eenvoudig tot 30% van de totaalprijs bespaart door enkel meerdere offertes aan te vragen. Een andere tip is de aanschaf van restpartijen. Vaak gaat het om kleinere hoeveelheden bestrating die zijn overgebleven. De prijzen van de restpartijen liggen een stuk lager dan de originele prijzen! Bij een beperkt budget raden wij u bovendien aan om niet alleen om te bestraten met goedkope terrastegels in een klein formaat. Een stratenmaker kan deze namelijk snel en efficiënt leggen, waardoor u op de arbeidskosten bespaart.


stratenmaker prijzen

Goedkope stratenmaker? Gratis offertes!

Stratenmakers kunnen vele verschillende straatwerken voor u uitvoeren. Bent u op zoek naar iemand voor het bestraten van uw voortuin? Of wilt u graag een duidelijk inzicht in de totale kosten? Laat ons u helpen! Door contact met ons op te nemen vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan. Deze ontvangt u zo spoedig mogelijk in uw inbox, zodat u al snel kan starten met vergelijken. Let op de verschillende prijzen, maar ook op de voorwaarden en kwaliteit. Zo weet u zeker dat u kiest voor een stratenmaker die goed bij u past. Door te vergelijken bespaart u bovendien tot wel 30% op de totaalprijs! Wacht daarom niet langer en vul vandaag nog ons contactformulier in.

Gratis offertes