gebakken bestrating

Gebakken bestrating

Wilt u uw tuin opnieuw bestraten, dan geeft gebakken bestrating een unieke uitstraling. De stenen van tegenwoordig zijn veel beter dan de oude klinkers van vroeger. Dit komt omdat technische mogelijkheden vandaag de dag veel beter zijn. Daarbij worden enkel en alleen de beste kleisoorten geselecteerd om er natuurstenen van te maken. Door de natuurlijke grondstoffen, wordt er een warme en rustige uitstraling gecreëerd. Het grote voordeel van deze bestrating is dat de stenen veel mooier worden naarmate ze ouder worden.

Productieproces

Om de mooiste bestrating te krijgen, worden alleen de beste soorten klei gebruikt tijdens de productie. Ook moeten ze aan een bepaalde kwaliteit voldoen zodat ze na het bestraten niet snel kapot gaan of lelijk worden. Nadat de vormen zijn gemaakt, moeten ze drogen. Pas als de stenen helemaal droog zijn, worden ze langzaam gebakken in een oven van 1.150 graden Celsius. Zijn ze de oven uit, dan komen de eigenschappen en de kleur van de steen naar voren. Daarbij is die nieuwe lading bestrating slijtvast, kleurvast, vorstbestendig en nemen ze zeer weinig water op.

Kleur

De kleur van de stenen is afhankelijk van de soorten klei die gebruikt worden. Toch kan een fabrikant van te voren niet precies weten hoe ze uit de oven komen, pas nadat ze gebakken zijn, nemen ze hun kleur aan. Elke lading kan daarom weer verschillen. Natuurlijk blijven de standaard kleuren zoals bruin, rood en geel, altijd in trek en geven uw tuin een andere uitstraling.

Twee varianten

Gebakken bestrating komt in twee verschillende soorten, er zijn namelijk onbezande en bezande gebakken stenen. De onbezande variant, is ontdaan van de zandlaag over de steen. Dit heeft als voordeel dat hij een speciale uitstraling krijgt en dat ze veel gemakkelijker te leggen zijn doordat ze beter in een vaste maat te vormen zijn.

Oude straatstenen

Gaat u bestraten, maar wilt u klinkers waar u eigenlijk geen omkijken naar hebt? Dan is het mogelijk om oude bestrating aan te schaffen. Dit zijn stenen die hiervoor jarenlang op straat of op pleinen hebben gelegen. Het voordeel hiervan is, dat ze door al die mensen die er al overheen hebben gelopen al goed zijn geschuurd. Daarnaast hebben ze door de jaren heen ook een karakteristieke uitstraling opgedaan. Andere voordelen van deze klinkers zijn dat ze minder vuil gevoelig dan nieuwe stenen, zelfreinigend, unieke uitstraling en kleurvast.

Tuin ontwerp

Wanneer u uw tuin gaat opknappen, is het verstandig om van te voren een ontwerp te maken. Op die manier weet u hoeveel stenen u ongeveer nodig zal hebben voor het bestraten. Natuurlijk kunt u ook een hovenier inschakelen om een ontwerp te maken.prijzen gebakken bestrating

Prijzen

De verschillende soorten bestrating hebben allemaal hun eigen eigenschappen, maar ook allemaal hun eigen prijs. De oude stenen zijn over het algemeen goedkoper dan de nieuwe, daarbij verschillende de prijzen ook per aanbieder. U moet voor de bestrating ongeveer tussen de €10,- en de €40,- per m² rekenen. Wilt u een duidelijke prijs hebben, vul dan het contactformulier zo uitgebreid mogelijk in, u krijgt vervolgens verschillende offertes binnen van leveranciers bij u in de regio. Op basis van deze offertes kiest u een bedrijf dat bij uw project past. Onze vakmannen bestraten met uiterste precisie en zijn u graag van dienst.


Benieuwd naar de prijzen van gebakken bestrating en het leggen ervan? Neem gerust contact op via het formulier en u ontvangt snel een overzicht van de mogelijkheden.

Gratis offertes