U zoekt een stratenmaker in Eindhoven? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating in Eindhoven

Bestrating Eindhoven

Wie veelvuldig gebruik maakt van de oprit zal zien dat deze langzaam aan slijtage onderhevig is. Straatstenen verliezen hun kleur, gaan los zitten of verzakken zelfs. Regelmatig onderhoud is nodig om uw oprit netjes en strak te houden. Het opnieuw bestraten is vaak verstandiger en komt de levensduur van uw oprit ten goede. Ook voor een hoog comfort op het terras is het belangrijk dat deze van de juiste bestrating is voorzien. Een stratenmaker uit Eindhoven kan ervoor zorgen dat de bestrating vakkundig bij uw woning wordt uitgevoerd.

Naast het bestraten van oprijlanen, terrassen en tuinen zijn de stratenmakers uit ons netwerk tevens ervaren in het herstellen van de afwatering bij uw bestrating. Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes bij ons op en kies zelf voor de stratenmaker die bij u past.

Waarom Bestrating Expres Eindhoven?

Waarom moet u nu kiezen voor het inschakelen van een stratenmaker via Bestrating Expres Eindhoven? Het antwoord hierop is simpel: wij staan garant voor een hoogwaardige kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast verzekeren wij u van een snelle hulp en streven wij naar een 100 procent klanttevredenheid. Dit bereiken wij onder andere doordat onze stratenmakers alleen maar met de nieuwste gereedschappen en tools werken. Daarnaast vinden we regelmatige evaluaties bij onze klanten erg belangrijk om onze service te verbeteren. Uw terras, oprit en tuin zijn voor een reparatie of gehele vervanging van de bestrating bij ons dus in goede handen!

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

Mijn vrouw en ik zochten een goede stratenmaker om onze achtertuin te laten bestraten met natuursteen tegels. Geen idee van de huidige prijzen. Na enkele offertes ontvangen te hebben gekozen voor een bedrijf uit onze woonplaats

Dhr. B. Haanen - Eindhoven

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Wanneer u een stratenmaker in Eindhoven via ons netwerk inschakelt, dan profiteert u gegarandeerd van vakkundige hulp tegen een aantrekkelijke prijs. Elke stratenmaker die zich bij ons heeft aangesloten heeft ruime ervaring in het vakgebied en beschikt over de benodigde diploma’s. Zij nemen de klus met alle liefde voor u uithanden; geven advies, bereiden werkzaamheden voor; leggen de bestrating aan en zorgen er vanzelfsprekend voor dat oud materiaal netjes wordt afgevoerd. Dankzij de brede spreiding van onze bestratingexperts kunnen wij u garanderen dat er altijd een specialist bij u in de regio Eindhoven actief is. Door de offertes van onze specialisten met elkaar te vergelijken profiteert u bovendien van aantrekkelijke prijzen.

Naast het bestraten van de oprit kan menig stratenmaker uit Eindhoven u ook van dienst zijn bij het plaatsen van een sierbestrating. Denk aan het leggen van tuinpaadjes of het plaatsen van terrastegels in een wildverband.

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

Bestrating voor tuin, oprit en terras worden vaak onder verdeelt in 3 soorten, te weten:

 • Sierbestrating
 • Tuinbestrating
 • Goedkope bestrating

Alle bestratingssoorten kunnen in zowel grote of kleine tuinen worden toegepast. Stenen en tegels zijn over het algemeen in meerdere kleuren verkrijgbaar. Sommige soorten zijn behandeld met een laag voor bescherming tegen weer en wind en gaan daardoor langer mee. De stratenmakers in ons netwerk vertellen u graag meer over de verschillende soorten en uit welke tegels of stenen u per soort kunt kiezen.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Bent u op zoek naar een stratenmaker die u kan ondersteunen bij het bestraten van uw oprit of terras? Heeft u een vraag over de verschillen tussen sierbestrating en tuinbestrating? Of wilt u weten hoe u aan goedkope sierbestrating komt of wat de prijs wordt voor een bepaalde klus? Vul dan vandaag nog uw wensen in op ons contactformulier. Wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe. U vergelijkt vervolgens eenvoudig de offertes en maakt een goed gefundeerde keuze uit het aanbod. Zo profiteert u eenvoudig van de vakkennis en -kunde van de specialisten uit ons netwerk.tuinbestrating in Eindhoven

Tuin bestraten

Denkt u er al langer over na om uw oprit van nieuwe bestrating te voorzien? Of heeft u bij uw buren gezien wat een nieuw terras met de uitstraling van hun tuin heeft gedaan en wilt u dat ook? Onze stratenmakers kunnen u van tips en advies voorzien om te komen tot een voor u perfect terras of oprit. Zij beschikken over kennis van de verschillende tegel- en steensoorten en welke voor- of nadelen bepaalde stenen en tegels hebben. Ook weten ons specialisten als geen ander wat er bij het vervangen of aanleggen van nieuwe bestrating komt kijken.


voortuin bestraten

Voortuin bestraten

Heeft u genoeg van al het onkruid in uw tuin voor huis? Of wilt u voorkomen dat de katten uit de straat hun behoefte in uw voortuin doen? Laat de voortuin dan door één van de stratenmakers uit ons netwerk bestraten! Dit zorgt er bovendien voor dat de voortuin er het hele jaar door strak en verzorgd uit ziet, zonder dat u zich druk hoeft te maken over het onderhoud. Door de beplanting in de tuin in te ruilen voor sierbestrating krijgt u bovendien veel meer lichtinval in huis. Mist u toch groen in uw voortuin? Dan kunt u dit eenvoudig oplossen met het plaatsen plantenbakken.

Oprit bestraten

Het bestraten van de oprit is één van de meest voorkomende klussen binnen de bestratingswerken. Voor het bestraten van de oprit gelden een aantal voorwaarden. Zo adviseren onze stratenmakers uit Eindhoven om te zorgen voor een stevige ondergrond en een goede afwatering naar de doorgaande weg toe. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat de klinkers of andere straatstenen niet zullen verzakken.

Het plaatsen van opsluitbanden is een andere oplossing om het verzakken te voorkomen.
Natuurlijk nemen onze professionals deze klus graag voor u uithanden. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes bij ons op en kies een stratenmaker bij u in de buurt.terras bestraten

Terras bestraten

Wij gaven hierboven al enige informatie over het bestraten van een oprit. Evenals oprijlanen kunnen ook terrassen door u zelf bestraat worden. Het grote voordeel van het opnieuw bestraten is dat dit een stuk minder voorbereiding vraagt, dan bestrating van een oprit. Zo is het voldoende om enkel aandacht te besteden aan de afwatering en eventueel aan het plaatsen van opsluitbanden om het los zitten van straatstenen te voorkomen.

De grootste keuze waar u voor staat is het uitzoeken van de terrastegels die het beste aansluiten bij uw wensen. Kies voor mediterrane kleuren voor een warme sfeer.


kosten van bestratingin Eindhoven

Kosten bestrating

Er bestaan twee grote factoren die de kosten van het leggen van bestrating beïnvloeden. Allereerst uiteraard de materiaalkosten. Hierop heeft u zelf enorm veel invloed. Laat u 20 vierkante meter met terrastegels bestraten? Met natuurstenen tuintegels kost dit ongeveer €600,- tot €1.400 aan materiaal. U bespaart hier eenvoudig op door te kiezen voor betonbestrating met het uiterlijk van natuurstenen. Dezelfde oppervlakte van 20 vierkante meter kost in dat geval ongeveer €200,- tot €600,-. Een tweede belangrijke factor is het uurloon van het bestrating bedrijf uit Eindhoven. De prijzen kunnen per bedrijf tot wel tientallen euro’s per uur verschillen.Gemiddeld liggen de kosten van een stratenmaker tussen de €15,- tot €25,- per vierkante meter.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Eindhoven de vraag of zij het beste voor stenen of tegels kunnen kiezen. Het antwoord van deze vraag is grotendeels afhankelijk van waar u naar zoekt. Stenen kunnen meer gewicht dragen dan tegels en worden daarom vaak bij het aanleggen van opritten of terrassen gebruikt. Voor een oprit kan het best gebruik gemaakt worden van stenen, omdat een oprit het gewicht van één of meerdere auto’s moet kunnen Tegels zijn daarentegen weer meer geschikt voor terrassen en tuinen. Vooral met siertegels kunt u uw tuin een speels karakter geven.


tegels of stenen Eindhoven

Tegels

Waar het bestraten van een oprit het beste kan worden gedaan met behulp van straatstenen of betontegels, zijn siertegels of gewone tuintegels vooral geschikt voor terras of tuin. Tuin- en terrastegels zijn een stuk lichter dan betontegels. Dit komt omdat ze ook minder gewicht hoeven te dragen. Door het lagere gewicht is het leggen van deze tegelsoorten vaak eenvoudig kan snel worden gedaan.

Tuin- en terrasegels zijn daarnaast platter en breder en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende vormen. Iets duurdere tegels zijn vaak voorzien van een speciale toplaag om ze beter tegen de invloeden van water en zon te beschermen.


betontegels Eindhoven

Betontegels

Betontegels zijn vooral ideaal als u op zoek bent naar een moderne look. Deze tegelsoort is erg hard. Grote voordeel daarvan is dat ze enorm lang meegaan en veel gewicht kunnen dragen. Nadeel is dat betontegels snel verkleuren. Dit kunt u gelukkig simpel oplossen met zand of azijn. Deze middelen zorgen voor een schurend effect waardoor de oorspronkelijke kleur van de tegel weer terugkomt. Betontegels zijn niet duur en zijn vaak in grote voorraden beschikbaar. Bestellen bij één van onze stratenmakers in ons netwerk is eenvoudig. Zij kunnen de stenen snel leveren en snel en vakkundig voor u leggen. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen door het invullen van het contactformulier.

terrastegels

Terrastegels

Terrastegels hebben naast een functionele vaak ook een decoratieve functie. Bij de meeste leveranciers uit Eindhoven en omgeving hebt u een ruime keuze in kleuren en designs van de terrastegels. Sommige varianten zijn voorzien van een speciale coating om de terrastegels tegen invloeden van weer en wind te beschermen. De prijs van terrastegels met deze extra beschermlaag ligt vaak iets hoger, maar door de laag blijft uw terrastegels wel veel langer mooi. Door te variëren in de grootte van de tegel, in het legverband of de gekozen kleur worden er heel verschillende sferen gecreëerd op het terras. Vraag vrijblijvend offertes aan van meerdere stratenmakers.


tuintegels

Tuintegels

Hoewel in de meeste tuinen gewerkt wordt met alternatieve vormen van sierbestrating zoals houtsnippers en kiezels, kan de aanleg van verschillende tuintegels ook helpen u tuin een beter aanzicht te geven.

Als u uw tuin wilt aanpakken, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een standaard grindtegel voor het bestraten van een tuinpad. Voor het creëren van een prettige en inspirerende zitplek midden in uw tuin kunt u heel goed voor een mooie designtegel kiezen. De kosten voor een tuinbestrating lopen op tot ongeveer €600,-, maar zijn vooral afhankelijk van de steensoort die u kiest.Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker in Eindhoven die u kan helpen bij het aanleggen van terras, tuin of oprit? Dan bent u bij Bestrating Expres aan het juiste adres. Vul het contactformulier in en onze specialisten helpen u snel en vakkundig tegen aantrekkelijke prijzen.
straatstenen in Eindhoven

Straatstenen

Naast klinkers zijn er ook andere straatstenen of speciale klinkersoorten verkrijgbaar bij onze aanbieders in Eindhoven. Een voorbeeld zijn de al eerdergenoemde kasseien. Kasseien hebben een klassieke uitstraling en zullen daarom positief bijdragen aan de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Eindhoven. Nadeel van kaseisen is dat ze bij regen of ijzel spekglad kunnen worden. Kijk daar bij slecht weer dus wel mee uit. Waaltjes zijn een speciale klinkersoort en hebben altijd een afmetingen van 20cm bij 5cm. De waaltjes worden ook wel eens aangeduid met de term vijfduimers, en zijn zeer populair.


klinkers Eindhoven

Klinkers

Eén van de op dit moment meest gebruikte straatstenen in de Nederlandse straten zijn klinkers. Het zijn de opvolgers van kasseien (soms wel eens kinderkopjes genoemd) en vormen al jarenlang een goede basis voor elke doorgaande weg. Tegenwoordig hebt u bij menig stratenmaker de keus uit betonklinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn dan goedkoper, maar de gebakken kleiklinkers behouden hun hoogwaardige kwaliteit en kennen een langere levensduur. Omdat er verder geen andere verschillen tussen betonnen en kleiklinkers zijn, kunt u op basis van uw eigen voorkeur de klinker kiezen die het best bij uw tuin of woning aansluit.


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Klinkers die gebakken worden, worden onder een temperatuur van maar liefst 1200 °C gefabriceerd. Omdat deze onder zo’n hoge temperatuur worden gebakken zijn ze bestand tegen extreme weersinvloeden zoals vorst en sneeuw. Maar ook tegen extreme hitte van de zon. Mede daarom zijn klinkers erg geschikt voor dagelijks gebruik. Gebakken klinkers blijven kleurvast en naarmate de jaren verstrijken worden ze vaak mooier. Omdat ze daarnaast voordelig zijn, is de gebakken variant nog steeds erg populair en een veel gebruikte steensoort voor het leggen van bestrating. Ook op de Nederlandse straten vindt u gebakken klinkers daarom veelvuldig terug.


siergrind in Eindhoven

Siergrind

Het combineren van verschillende soorten tuintegels met siergrind op uw terras of oprit, zorgt voor een speels effect, dat uw tuin uiteindelijk ruimer doet lijken. Zo is een grindpad bijvoorbeeld erg goed te combineren met strakke tuintegels. Daarnaast is het aanleggen van een grindpad voordelig. De kosten voor het materiaal liggen relatief laag. Doordat siergrind eenvoudig te leggen is bespaart u tevens op de arbeidskosten. Siergrind is verkrijgbaar in diverse kleuren, soorten en formaten. Grind met een witte kleur geeft een luxueuze uitstraling. Grind of split met een grijze kleur oogt daarentegen weer een stuk moderner en strakker.Terras vol kuilen of kapotte en gebroken tegels?

Stratenmakers uit Eindhoven leggen voor u vakkundig een nieuw terras aan. Vraag vrijblijvend offertes op!

Gratis offertes aanvragen
bestrating aanleggen bestrating Eindhoven

Bestrating aanleggen

Het aanleggen van een nieuw terras of oprit kunt u het beste overlaten aan een stratenmaker of specialist. Het zelfstandig uitvoeren van deze klus raden we niet aan, omdat voor het behalen van een mooi en strak eindresultaat ervaring en vakkennis nodig is. Een stratenmaker uit Eindhoven of omgeving werkt alleen maar met de meeste moderne gereedschappen en voorkomt dat uw terras of oprit na leggen gaat verzakken, er plassen water blijven liggen of het regenwater naar uw woning terugstroomt. Tevens weten de stratenmakers uit ons netwerk precies met welke zandsoort zij een nieuw aangelegd terras of oprit moeten invegen om te voorkomen dat stenen of tegels weer los gaan zitten.


bestrating ontwerp

Ontwerp

Bent u bezig met het renoveren van de woning en wilt u daarbij gelijk u tuin of oprit aanpakken? Dan is het verstandig om hiervoor een ontwerp te laten maken bij een erkend hovenier of stratenmaker uit Eindhoven. Zij kunnen een ontwerp maken op basis van uw eisen en wensen. Tevens houden ze rekening met de uitvoerbaarheid van het werk en voorzien ze u van praktische tips. Een stratenmaker informeert u graag over sierbestrating en de verschillende tuin- en terrastegels die mogelijk zijn. Daarmee kunt u tijdens de rennovatie van uw woning uw tuin of oprit omtoveren tot een echte blikvanger.legverbanden

Legverbanden

Om meer variatie en sfeer te creëren op terrassen is het mogelijk om de terrastegels in een speciaal patroon of verband te leggen. Dit wordt binnen de bestrating branche ook wel aangeduid met de term legverband. Veel voorkomende legverbanden zijn het wildverband, het blokverband en het elleboogverband. Het wildverband is hierbij de meest populaire variant in Eindhoven. In dit legverband wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren en één steensoort in wellicht verschillende afmetingen, om zo een warme en natuurlijke sfeer te creëren. Bij een blokverband worden de stenen in blokken van twee, vier of zes netjes naar elkaar gelegd en wordt een meer strakke en moderne uitstraling gerealiseerd.


levering stenen in Eindhoven

Levering van stenen

Wie zelf aan de slag gaat met het bestraten van de oprit of een tuin kan de straatstenen op verschillende manieren laten leveren. De eerste mogelijkheid is het leveren van losgestorte materialen. Dit is een goedkope oplossing, met het risico dat een aantal van de klinkers beschadigd raken. Bestel daarom altijd 10% meer dan u nodig hebt. Het alternatief is de levering van de straatstenen op pallets. Het overschot mag u bij levering op pallets terugzenden naar de leverancier. Zorg er wel voor dat het materiaal in één keer door uw leverancier wordt geleverd. Dit voorkomt dat het materiaal uit meerdere productseries komt, met het risico op mogelijk kleine kleurverschillen.Hebt u hulp nodig bij de bestrating van uw oprit? Of zoekt een specialist voor grondwerken in uw tuin? Wij zijn een landelijk netwerk van stratenmakers. Vergelijk prijzen en vind een bedrijf voor uw klus!
grondwerken

Grondwerken

Voordat de vakman uit Eindhoven aan de slag kan met het bestraten van uw tuin, zullen er eerst voorbereidende grondwerken plaats moeten vinden. Onder deze grondwerken verstaan we alle werkzaamheden die voorafgaan aan het leggen van uw terras. Zoals het verwijderen en afvoeren van de oude bestrating. Daarnaast kunnen de nieuwe tuintegels ook niet rechtstreeks op de grond worden geplaatst, maar moet u het complete oppervlak ongeveer 10 tot 20 centimeter laten uitgraven en ophogen. Daarna moet het gestorte zand geëgaliseerd worden. Bovendien zult u oude bestrating of beplanting moeten laten verwijderen. Een vakman uit Eindhoven zorgt ervoor dat de grondwerken in korte tijd worden afgerond.


leveren van zand

Leveren van zand

Naast straatstenen en terrastegels kan ook zand bij u thuis in Eindhoven geleverd worden. Voor het bestraten zijn er namelijk verschillende soorten nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor ophoogzand, tuinaarde of zand voor het invegen van de nieuwe sierbestrating. De meeste zandsoorten worden in een meervoud van 1 vierkante meter (een kuub) geleverd. Eén vierkante meter is ongeveer 1500 kilo. Als u hiervan een ruime hoeveelheid overhoudt, dan is het soms mogelijk dit terug te leveren bij de aanbieder. Omdat zand altijd inklinkt, wordt voor het berekenen van de juiste hoeveelheid de volgende formule aangehouden: lengte x breedte x hoogte x 1.2 (=inklinkingsfactor).
verwijderen van bestrating in Eindhoven

Bestrating verwijderen

Voordat u het terras of de oprit kunt laten bestraten, is het noodzakelijk eerst de oude straatstenen, klinkers of terras- en tuintegels te verwijderen. Het verwijderen van de materialen is niet ingewikkeld en kost voornamelijk mankracht en tijd. Probeer de oude klinkers te verkopen aan familie of vrienden of lever ze in bij een bouwmarkt voor een tweede kans (mits de stenen of tegels vanzelfsprekend nog in goede staat zijn). Maar natuurlijk is het ook een optie om het afvoeren van de oude stenen over te laten aan een stratenmaker uit Eindhoven, voordat hij nieuwe stenen gaat plaatsen.


uitbesteden bestrating in Eindhoven

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Omdat een vakman over het juiste gereedschap beschikt en jarenlange ervaring heeft in het juist aanleggen van bestrating in uw tuin of oprit, kunt u een bestratingsklus het beste overlaten aan een echte vakman. Vooral het egaliseren en aftrillen van de grond dient op de juiste manier te gebeuren en is veel ervaring vereist. Daarbij dient de bestrating langzaam af te lopen, om te voorkomen dat regenwater richting uw woning terugstroomt. Een professioneel stratenmaker kan de klus voor u snel en vakkundig klaren, neemt alle voorbereidingen voor u uit handen en bespaart u een hoop tijd.


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • Gebruik van uitsluitend professioneel gereedschap
 • Snelle en vakkundige realisatie
 • Deskundigheid en ervaring
 • Advies en praktische tips
 • Juiste afwatering

Vrijblijvende offertes aanvragen

De bestrating van oprijlanen en terrassen vraagt enige handigheid en kan daarom het beste door een ervaren bestrating expert worden uitgevoerd.

Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker uit Eindhoven of omgeving die u kan ondersteunen bij het leggen van een nieuw terras of de sierbestrating van uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met verschillende stratenmakers uit uw regio. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan. Vergelijk deze op prijs en aanbod en kies uw bestratingsspecialist.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van van Keulen“Ons terras was na een aantal jaar gaan verzakken, dus we wilden het graag professioneel laten vernieuwen. De stratenmaker kwam uit Eindhoven en heeft alle oude bestrating verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe terras ligt er strak in!”
A. van Keulen

klantervaring van de Boer“Toen mijn man een auto van de zaak meekreeg, was er onvoldoende ruimte om op onze oprit om beide auto’s te parkeren. De stratenmakers van Bestrating Expres hebben de indeling van de voortuin aangepast en een oprit gerealiseerd waarop we nu wel twee auto’s kwijt kunnen.”
C. de Boer

klantervaring van Oudshoorn“Afgelopen winter hebben we een huis gekocht. Fantastische woning, maar het terras zag er echt niet uit. De stratenmakers van Bestrating Expres Eindhoven kwamen met een goed idee. De prijs viel ons enorm mee en na 3 weken konden we al van ons nieuwe terras genieten.”
B. Oudshoorn

Gratis offertes