U zoekt een stratenmaker in Tilburg? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating in Tilburg

Bestrating Tilburg

Staan er elke keer nadat het heeft geregend plassen water op uw terras? Zijn sommige tegels van uw oprit aan het verzakken of gebroken? Laat dan door een professional eens naar uw bestrating kijken. Onder de noemer bestrating valt niet alleen het bestraten van uw oprit, maar ook het leggen van tuinpaden en het aanleggen of vervangen van tegels en klinkers van uw terras.

Bent u op zoek naar een ervaren stratenmaker in de omgeving van Tilburg die één van bovenstaande klussen vuur u kan uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze bestrating experts uit Tilburg helpen u met plezier bij het bestraten van tuin, terras of oprit, of zorgen voor een prachtige sierbestrating. Vraag via het contactformulier vrijblijvend enkele offertes aan.

Waarom Bestrating Expres Tilburg?

Er zijn in Nederland en daarmee ook in Tilburg heel wat specialisten op het gebied van bestraten actief. Waarom is Bestrating Expres een goede keuze? Ten eerste staan wij voor hoogwaardig en kwaliteit werk, waarbij onze specialisten enkel gebruik maken van de nieuwste technieken. Door jarenlange ervaring en kennis kunnen onze vakspecialisten uw bestratingsklus snel, vakkundig en tegen scherpe prijzen aanbieden. In overleg is alles mogelijk. Onze specialisten zullen altijd helder met u communiceren, zodat voor u duidelijk is wat u kunt en mag verwachten. De via ons contactformulier aangevraagde offertes kunt u eenvoudig vergelijken. Zo profiteer altijd van een zo laag mogelijke prijs!.

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

Na jaren op een flat gewoond te hebben met mijn vriend hebben we afgelopen zomer een huis met tuin gekocht. Offertes aangevraagd om in contact te komen met een stratenmaker uit onze buurt. Handige website!

Dhr. E. Idsinga - Tilburg

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Wij werken samen met bestrating experts, verspreid over heel het land. Onze bestratingsexperts geven u graag advies, bereiden werkzaamheden nauwkeurig voor en zorgen ervoor dat uw bestrating vakkundig wordt aangelegd en afgewerkt. Ook het schoonmaken en afvoeren van ongebruikt materiaal nemen zij voor hun rekening, voordat ze de klus aan u opleveren. U bent verzekerd van hoogwaardig vakmanschap en profiteert van de kennis en kunde van onze specialisten.

 • Het ontwerpen en leggen van sierbestrating.
 • Het bestraten van uw oprit of terras.
 • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating.
 • Graafwerkzaamheden en het leveren van grond en zand.
 • Het leveren van waaltjes, sierbestrating, terrastegels, tuintegels en stoeptegels.

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

Met bestrating zijn er vele mogelijkheden om een unieke uitstraling van uw tuin, oprit of terras te creëren. We kennen de volgende soorten bestrating:

 • Sierbestrating
 • Tuinbestrating
 • Goedkope bestrating

Of u nu een grote of kleine tuin heeft, alle bestratingssoorten kunnen op een onderhoudsvriendelijke manier worden aangelegd en zijn vaak verkrijgbaar in diverse kleuren. Informeer bij uw stratenmaker naar de mogelijkheden. Hij voorziet u graag van deskundig advies en zal de klus tot in detail met u bespreken, voordat hij aan de slag gaat.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u graag direct in contact komen met een erkend stratenmaker uit uw Tilburg? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Geef op het formulier aan wat uw wensen zijn voor de bestrating van uw terras, tuin of oprit. Geef tevens aan of u de bestaande bestrating wilt hergebruiken of wilt vervangen. Bij vervanging horen we graag of u klinkers, terrastegels of een ander soort stenen wil laten leggen. Op basis van uw wensen zullen we enkele vrijblijvende offertes toesturen. Heeft u een vraag over de mogelijkheden voor sierbestrating of tuinbestrating? Stel deze dan ook via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig.tuinbestrating Tilburg

Tuin bestraten

Wilt u meer ruimte in uw tuin voor het plaatsen van fietsen, brommers of scooters? Of wil u uw auto op uw eigen grond parkeren? Vindt u grasmaaien of onkruid verwijderen ook altijd zo’n vervelend karwei? Laat dan u tuin geheel of gedeeltelijk bestraten door één van de stratenmakers uit Tilburg. Zij adviseren u graag en kunnen uw wensen vertalen naar een droomtuin of -terras. Ook voor realisatie van een oprit in uw voortuin kunt u contact opnemen met onze vakmannen. Met hun kennis over de verschillende steensoorten en tegels voorzien zij u graag van nuttig advies.


voortuin bestraten Tilburg

Voortuin bestraten

Vaak kiezen klanten uit Tilburg om hun achtertuin te bestraten. Maar het is natuurlijk evengoed mogelijk om juist de voortuin te bestraten! Zeker wanneer u geen groene vingers hebt, is dit een voordelige en onderhoudsvriendelijke maar bovenal praktische oplossing. Uw tuin ziet er altijd netjes uit, zonder dat u veel tijd kwijt bent aan onkruid wieden of het snoeien van planten. Het is natuurlijk ook mogelijk om in de voortuin de beplanting met bestrating te combineren. Voortuinen op het westen hebben vaak in de avond nog zon. Met een functionele indeling en slim gebruik van bestrating creëren we in uw voortuin een relaxte zitplek om lekker van de avondzon te genieten.

Oprit bestraten

Het bestraten van de oprit is een klus waarvoor u de hulp van een stratenmaker uit Tilburg kunt inroepen, maar welke u ook eigenhandig zou kunnen uitvoeren. Het bestraten van een oprit bestaat met name uit een goede voorbereiding. Zo moet de grond worden gedrild om de draagkracht te verbeteren en is ook een juiste afwatering van belang.

Door klinkers of andere straatstenen te gebruiken in plaats van tegels, loopt u het laagste risico op verzakking van de oprit na verloop van tijd. Wilt u de klus zelf uitvoeren? Gebruik dan een stofbril, knielappen en huur of leen professioneel gereedschap om uw oprit te bestraten.bestraten terras Tilburg

Terras bestraten

De bestrating van terrassen is over het algemeen iets gemakkelijker aan te pakken dan het bestraten van een oprit. Dit komt omdat terrassen vaak minder draagkracht nodig hebben. Het aanleggen vergt daardoor een minder lange voorbereiding.

Net zoals bij een oprit moet u ook bij de bestrating van het terras rekening mee houden dat de afwatering goed is aangelegd. Een oplossing is de plaatsing van een putje. Voor het bestraten van terrassen kan gebruik worden gemaakt van klinkers, maar ook van speciale terrastegels. Deze zijn platter en kunnen in meerdere kleuren en designs worden geleverd.


kosten bestrating

Kosten bestrating

Voordat klanten uit Tilburg hun tuin opnieuw laten bestraten, vragen zij zich één ding af: wat gaat de bestrating voor de tuin kosten? Dit is van twee belangrijke factoren afhankelijk: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De arbeidskosten kunnen enorm verschillen per bedrijf. Gemiddeld rekent de vakman ongeveer €15,- tot €25,- per vierkante meter. Het gaat hierbij om simpele legbanden. Voor het aanleggen van een wildverband liggen de kosten in Tilburg gemiddeld tussen de €35,- en €65,-. Betonbestrating is relatief voordelig en kost ongeveer €15,- tot €35,- per vierkante meter. Het voordeel van goedkope betonbestrating is dat de uitstraling van duurdere natuurstenen wordt nagebootst. Natuurstenen kosten gemiddeld €30,- tot €70,- per vierkante meter.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Een stratenmaker uit ons netwerk krijgt regelmatig de vraag of zijn klanten het beste kunnen kiezen voor stenen of tegels. Het antwoord hierop is afhankelijk van de wensen van de klant. Wie kiest voor stevigheid en duurzaamheid doet er goed aan klinkers of andere straatstenen te gebruiken. Stenen kunnen meer gewicht dragen dan tegels en worden daarom vaak bij het aanleggen van opritten of terrassen gebruikt. Voor een oprit kan het best gebruik gemaakt worden van stenen, omdat een oprit het gewicht van één of meerdere auto’s moet kunnen dragen. Wie zich liever richt op design en ontwerp heeft waarschijnlijk meer aan terras- of tuintegels.


stenen of tegels in Tilburg

Tegels

Tegenover straatstenen staan tegels. Tegels hebben een platte vorm en zijn vaak langer en breder dan klinkers. Bij tegels wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen terrastegels en siertegels. Siertegels worden ook nog wel eens tuintegels genoemd omdat ze vaak her en der in de tuin worden gelegd om een speels effect te creëren. Het grote voordeel van tuin- en terrastegels is dat ze een stuk lichter zijn dan betontegels, omdat ze minder gewicht hoeven te dragen. Door het lagere gewicht gaat het leggen van deze tegelsoorten eenvoudig en snel. Tegels zijn bovendien vaak van een speciale toplaag voorzien en zijn daardoor uitstekend bestand tegen weersinvloeden.


betontegels

Betontegels

Wilt u een strakke uitstraling en niet te veel geld besteden? Dan zijn betontegels voor u ideaal. Bestratingsbedrijven hebben vaak grote voorraden betontegels liggen, welke tegen een lage prijzen snel geleverd kunnen worden. Betontegels gaan daarnaast lang mee omdat ze van hard materiaal zijn gemaakt.

Verkleuring van betontegels gebeurd naar verloop van tijd helaas wel. Dit nadeel kunt u echter oplossen door de tegels met azijn of zand te behandelen. Door het licht schurend effect van zand en azijn komt de originele kleur van de betontegel weer terug.

terrastegels Tilburg

Terrastegels

Terrastegels zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar bij menig stratenmaker en bouwmarkt. Wilt u graag nieuwe terrastegels bestellen, maar wilt u voorkomen dat u teveel moet betalen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van tweedehands tegels. Hiervoor kunt u uitstekend op websites kijken die tweedehands spullen aanbieden. Als u geluk hebt, kunt u een restpartij soms zelfs gratis ophalen. Deze zijn vaak nog in prima staat en wil de eigenaar alleen maar kwijt omdat deze geen ruimte heeft om de tegels op te slaan.


tuintegels Tilburg

Tuintegels

Naast het bestraten van terrassen en opritten kunnen ook tuinen van (sier)bestrating worden voorzien. De tuintegels die hiervoor worden gebruikt zijn in gevarieerde soorten verkrijgbaar. Zo bestaat er natuurlijk de standaard grindtegel voor tuinpaden, maar ook tuintegels met meer design zijn zeer gewild bij onze klanten. Tuintegels combineren met grind, kiezels of houtsnippers is daarnaast een manier om een speels en eigentijds karakter aan uw tuin te geven. Vraag desgewenst een stratenmaker. Deze maakt graag een vrijblijvend ontwerp voor u en informeert u graag over de mogelijkheden.Hulp nodig bij het bestraten van uw terras? Of wilt u graag een oprit aan uw voortuin toevoegen? Een stratenmaker uit ons netwerk in Tilburg helpt u met plezier. Vraag kosteloos offertes aan!
straatstenen

Straatstenen

Naast de standaard klinkers zijn er nog vele andere soorten straatstenen. Denk bijvoorbeeld aan waaltjes, een speciale klinkersoort die ook wel bekend staat als vijfduimer. Waaltjes worden altijd in precies dezelfde afmeting geleverd, wat het bestellen van de straatstenen vergemakkelijkt. Andere straatstenen zijn bijvoorbeeld kasseien. Kasseien worden ook wel kinderkopjes genoemd. Via onze leveranciers uit Tilburg kunt de genoemde straatsteen soorten aanschaffen of bestellen. Aarzel dus niet om met ons contact op te nemen en uw vragen in het contactformulier op te geven. Wij helpen u graag verder.


klinkers

Klinkers

Klinkers zijn van oudsher de meest gebruikte stenen voor het bestraten van de Nederlandse wegen en voor oprijlanen. Klinkers worden tegenwoordig zowel van klei als van beton gemaakt. Omdat er maar weinig verschil zit tussen deze twee soorten, kunt u op basis van uw eigen smaak en voorkeur de klinker kiezen die het best bij uw tuin of woning aansluit. Het grote voordeel van klinkers is dat deze zeer voordeling geprijsd zijn. Dit komt omdat klinkers in grote aantallen tegelijk geproduceerd kunnen worden. Daarnaast beschadigen klinkers niet snel en zijn door hun lange levensduur erg duurzaam.


gebakken klinkers in Tilburg

Gebakken klinkers

Omdat klinkers op een hoge temperatuur van 1200 °C worden gebakken, zijn ze bestand tegen extreme weersinvloeden. Door deze eigenschap zijn gebakken klinkers ook uitermate geschikt voor intensief en dagelijks gebruik. Met nieuwe gebakken klinkers creëert u een strakke uitstraling van uw nieuwe oprit, terras of tuinpad. Nadeel van nieuwe gebakken klinkers is dat ze gevoelig zijn voor vuil omdat ze door weer en wind nog minder zijn ‘geschuurd’ in vergelijking met oude gebakken klinkers. Gebakken klinkers worden mooier naarmate ze ouder worden. Ondanks de verstreken jaren behouden ze wel hun kleur en krijgen een steeds meer karakteristiekere uitstraling.


siergrind

Siergrind

Klanten uit Tilburg denken vaak dat een pad van siergrind duur is en erg lastig te onderhouden. Dit is echter zeker niet het geval! Siergrind is juist een hele voordelige keuze. Met het gebruik van grindmatten is het onderhoud bovendien minimaal.

Naast een grindpad, is het tevens mogelijk om uw oprit met siergrind te bestraten. Niet alleen is het materiaal een voordelige keuze, maar omdat het aanleggen van siergrind relatief eenvoudig is, is de stratenmaker minder tijd kwijt. Daardoor bespaart u ook nog eens op de arbeidskosten.Nieuwe bestrating nodig voor uw oprit of terras?

Stratenmakers uit ons netwerk voorzien u van advies en realiseren de klus snel en vakkundig.

Gratis offertes aanvragen
aanleggen bestrating in Tilburg

Bestrating aanleggen

Aan een bestatingsklus kunt u beter niet zelf beginnen omdat vakkennis en ervaring vereist is voor het behalen van een mooi en strak eindresultaat. Werkzaamheden als het egaliseren en aftrillen van de grond dienen correct te gebeuren, om verzakkingen in uw nieuw aangelegde terras of oprit te voorkomen. Wij raden u daarom aan een degelijke klus altijd aan een specialist uit te besteden.
Een juist aangelegd terras wordt op zo’n manier aangelegd dat regenwater niet richting uw woning kan stromen. De stratenmakers uit ons netwerk hebben hiermee ruime ervaring en weten de grond op de juiste manier te egaliseren. Hiervoor beschikken zijn over professionele apparatuur. Daarnaast weten onze specialisten precies met welke zandsoort ze uw stenen en tegels na het aanleggen het beste kunnen invegen.


ontwerp bestrating Tilburg

Ontwerp

Wilt u graag dat uw tuin een prettigere aanblik krijgt door het toepassen van sierbestrating? Dan is het verstandig om eerst een ontwerp door een professioneel stratenmaker te laten maken. Kijk daarbij niet alleen naar de uitstraling, maar ook naar het gebruiksgemak van de tuin. Een stratenmaker informeert u graag over de verschillende legverbanden voor de bestrating, over alternatieve vormen van sierbestrating en voorziet u met zijn jarenlange ervaring vaak met buikbare en kostenbesparende tips.

Vanzelfsprekend kan de stratenmaker natuurlijk ook de praktische uitvoering van het ontwerp voor u verzorgen. Kom in contact met meerdere stratenmakers uit uw regio.legverbanden

Legverbanden

Zoals al aangegeven kunnen terras- en tuintegels maar ook klinkers en betontegels in verschillende legverbanden worden geplaatst. Het gaat dan eigenlijk om patronen in kleur en vorm waarmee uw bestrating een geheel eigen uitstraling krijgt. Veel gebruikte verbanden zijn het wildverband, het elleboogverband en het blokverband. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en uitstraling voor welk verband u het beste kunt kiezen. Omdat een wildverband vaak erg kleurrijk is en daardoor een warme uitstraling oplevert, kiezen veel klanten uit Tilburg en omgeving voor een wildverband.


levering stenen Tilburg

Levering van stenen

Wie klinkers, sierbestrating of terrastegels besteld, heeft de keuze uit verscheidene vormen van levering. De meest gebruikelijke leverwijze is op pallets. Dit betekent wel dat u een bepaalde vastgestelde hoeveelheid van tevoren besteld. Het voordeel van pallets is dat deze weinig ruimte innemen. Het alternatief is om klinkers los door uw leverancier te laten leveren. Vaak gaat het dan om tweedehands stenen die van een ander project komen. Het los leveren van klinkers is goedkoper. Maar omdat er naar verhouding meer stenen beschadigd zijn, dient u vaak wel meer stenen te bestellen.Op zoek naar nieuwe bestrating voor de oprit? Of wilt u weten welke verschillende soorten legverbanden een stratenmaker voor u kan leggen? Bij ons hebt u een ruime keuze uit diverse klinkers en straatstenen. Kom in contact met een stratenmaker.
grondwerken Tilburg

Grondwerken

Naast het leveren van stenen en aanleggen van bestrating kan een stratenmaker in de meeste gevallen ook het grondwerk voor u uitvoeren. Met de term grondwerken worden alle werkzaamheden die aan het bestraten voorafgaan bedoeld. Denk hierbij aan het verwijderen van oude bestrating, bloemenperkjes en borders. Maar ook het uitgraven van uw oprit of terras en het ophogen van uw tuin. Om op de kosten te besparen is het mogelijk om de grondwerken zelf uit te voeren, maar het scheelt u een hoop tijd als u hiervoor stratenmakers uit uw omgeving inschakelt.


leveren zand

Leveren van zand

Bij het bestraten van oprijlanen en terrassen hebt u verschillende soorten zand nodig. Zo dient u wellicht gebruik te maken van ophoogzand, maar moeten ook de straatstenen na het leggen gevoegd worden. Wij adviseren om minimaal een week voor de eigenlijke bestrating het zand te bestellen. Zo weet u zeker dat u over voldoende materiaal beschikt op het juiste moment. Bij de meeste leveranciers uit Tilburg wordt het zand in pakketten van vierkante meters geleverd. Dit is zo’n 1500kg aan zand. U kunt een stratenmaker uit Tilburg vragen naar de prijzen van wit zand.
verwijderen van bestrating

Bestrating verwijderen

Voordat terrassen en oprijlanen opnieuw bestraat kunnen worden, dient u eerst de oude terrastegels of klinkers te verwijderen. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Vraag bijvoorbeeld in uw vriendenkring wie er nog stenen gebruiken kan. Is er niemand die de terras- of tuintegels gebruiken kan? Zet ze dan op een website voor tweedehands spullen. Bij menig bouwmarkt is het eveneens mogelijk om uw gebruikte stenen in te leveren, mits ze in goede staat zijn. Maar natuurlijk kan ook een stratenmaker uw bestrating afvoeren. De extra kosten voor deze dienst zijn afhankelijk van de hoeveelheid materiaal. U kunt bij uw stratenmaker altijd vragen naar de tarieven die hij hiervoor hanteert.


uitbesteden van bestrating Tilburg

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Uw oprit of terras opnieuw bestraten kunt u het beste overlaten aan een vakman. Zij beschikken over de juiste gereedschappen om de klus vakkundig te klaren. Vooral voor het egaliseren en aftrillen van de grond is ervaring vereist. Daarbij dient het te bestraten oppervlak langzaam af te lopen. Dit zorgt ervoor dat het hemelwater niet op uw terras of oprit blijft liggen, maar langzaam van uw woning afstroomt richting de putjes van het riool. Alleen als u ervaring heeft met dit soort werkzaamheden kunt u overwegen de klus zelf uit te voeren. Maar dan nog zal een professioneel stratenmaker de klus voor u sneller kunnen klaren en bespaart u uzelf een hoop tijd.


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • Altijd deskundig advies
 • Gebruik van professioneel gereedschap
 • Ervaring met egaliseren en aftrillen
 • Snelle realisatie
 • Afwatering goed voor elkaar

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker uit Tilburg en omgeving die u kan helpen bij het bestraten van de oprit, het leggen van sierbestrating of terrastegels in uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze stratenmakers hebben allen ruime ervaring binnen het vakgebied, werken alleen maar met professioneel gereedschap en helpen u graag bij één van de vele bestratingklussen.

Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan van specialisten bij u uit de regio.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van van Keulen“Ons terras was na een aantal jaar gaan verzakken, dus we wilden het graag professioneel laten vernieuwen. De stratenmaker kwam uit Tilburg en heeft alle oude bestrating verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe terras ligt er strak in!”
A. van Keulen

klantervaring van De Wit“Onkruid op ons terras verwijderen was elk jaar weer een enorm karwei. Bestrating Expres Tilburg heeft ons geadviseerd bij de keuze van de juiste steensoort en een nieuw terras voor ons aangelegd. Onkruid tussen de stenen verwijderen behoort bij ons nu tot het verleden.”
J. de Wit

klantervaring van Oudshoorn“Afgelopen winter hebben we een huis gekocht. Fantastische woning, maar het terras zag er echt niet uit. De stratenmakers van Bestrating Expres Tilburg kwamen met een goed idee. De prijs viel ons enorm mee en na 3 weken konden we al van ons nieuwe terras genieten.”
B. Oudshoorn

Gratis offertes