terras en tuin mogelijkheden

Extra mogelijkheden bestrating

Hoewel u bij ons aan het juiste adres bent voor het bestraten van uw terras of tuin, is dat het algemene werk dat wij doen. Daarnaast is het mogelijk om bij ons navraag te doen naar diverse extra mogelijkheden. Denk hierbij aan het aanleggen en leveren van muurelementen, bloembakken of tuinhaarden. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld oud gebakken bestrating of siergrind. In het onderstaand overzicht vindt u een aantal voorbeelden van deze uitbreidingsmogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u weten welke kosten hieraan zijn verbonden? Vul dan het contactformulier in.

Tuinhaarden

Tuinhaarden
Een tuin of terras krijgt een zeer sfeervolle uitstraling door de toevoeging van een tuinhaard. Tuinhaarden worden geproduceerd in diverse modellen. Zo kunt u kiezen voor een hoekhaard, doorkijkhaard, muurhaard, of blokhaard. Daarnaast is het mogelijk een haardzuil, houtstapelaar of vuurschaal te laten plaatsen. Sommige modellen hebben zelfs ook barbecue functie. Het is hierbij van belang dat u rekening houdt met de omgeving (geen hoge planten) en de ondergrond (vlak). Wij raden dan ook aan vooraf goed te overleggen met een leverancier.

Oud gebakken bestrating

Oud gebakken bestrating
Gebakken bestrating wordt, zoals u wellicht weet, van (rivier)klei gemaakt, dat onder hoge temperatuur wordt gebakken. Waar u kunt kiezen voor nieuw (standaard) gebakken stenen, is het ook mogelijk de keuze te maken voor oud gebakken bestrating. Deze vorm wordt ook wel aangeduid met de term getrommelde straatklinker. Denk hierbij aan Oude Waalformaat klinkers, Dikformaten of Klinkerkeien. Dankzij deze straatstenen krijgt uw tuin of terras een klassieke uitstraling, en waant u zich in de dorpen van vroeger.Muurelementen

Muurelementen
Stapel- en muurelementen zijn uitermate geschikt voor het creëren van borderbakken, bloemperken en specifieke plantvakken. Dankzij deze voorgevormde modellen deelt u uw tuin eenvoudig in, en blijft het tuinieren zeer overzichtelijk. Mogelijke muurelementen zijn amsterdammertjes, palissaden en betonbielzen. Voor het beperken van de plantgroei kunt u tevens kiezen voor beplantingselementen. De beschikbare elementen zijn door u zelf te plaatsen, in elke gewenste structuur of patroon. Vraag desgewenst naar enkele voorbeelden.

Siergrind

Siergrind
Om een natuurlijke uitstraling in uw tuin te creëren, kunt u grindpaden, rotsen, of splitvakken aanleggen. Siergrind is in diverse kleuren en gradaties verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bij verschillende leveranciers zult u te maken krijgen met aanbiedingen voor zowel split als grind. Het verschil hiertussen is dat siergrind door de natuur zijn vorm heeft gekregen, terwijl split in deze vorm is geforceerd, doordat het machinaal in kleinere fracties wordt gebroken. Dit betekent dat split scherpere randen heeft, waardoor het minder geschikt is voor paden.Opsluitbanden

Opsluitbanden
Een bekend begrip onder stratenmakers zijn opsluitbanden. Hoewel het mogelijk is uw terras of oprit te bestraten zonder opsluitbanden te plaatsen, raden wij het gebruik van een opsluitband ten sterkste aan. Een opsluitband is een eenvoudige horizontale dunne balk dat meestal van steen is gemaakt. Deze zal ervoor zorgen dat de bestrating na verloop van tijd geen kieren vertoont, waardoor onder meer onkruid wordt voorkomen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Tuin offerte aanvragen
Heeft u vragen over de diverse mogelijkheden? Wilt u weten hoe u uw tuin of terras nog meer kan verfraaien? Welke opties nog mogelijk zijn in uw tuin? Hebt u behoefte aan een prijsindicatie? Door in het contactformulier nauwkeurig uw wensen in te vullen, kunnen wij u een geheel gratis en vrijblijvend diverse offertes op maat bieden. Er is altijd wel een bestrating expert bij u in de buurt. Wij horen graag van u en helpen u zo spoedig mogelijk!

Een gerenommeerde stratenmaker zorgt voor een perfecte bestrating. Bovendien mag u meer van onze stratenmakers verwachten, zoals een vakkundig advies, ontwerp, het verwijderen van de oude bestrating en het verrichten van grondwerkzaamheden.

Gratis offertes