terrastegels

Terrastegels

Wanneer u meer sfeer wilt creëren in uw tuin, of wanneer u de huidige uitstraling van uw terras wilt veranderen, dan is het vervangen van de terrastegels een goede start. Tuintegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en afwerkingen, en kunnen gelegd worden in een grote variatie aan patronen. Zo kunt u een heerlijk zomers gevoel creëren met mediterrane tegels in terracotta, gecombineerd met een rotstuin. Of u kiest voor een modern design met strakke tegels van groot formaat, in combinatie met grote vazen waarin u de beplanting zet. Naar welke stijl uw hart ook uit gaat, het is mogelijk om deze te creëren met terrastegels. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

Onderhoud

Terrastegels vormen onderdeel van de uitstraling van uw tuin en terras. Het is daarom van groot belang deze goed te onderhouden. Bij het onderhoud is het belangrijk te onthouden dat u de tegels alleen mag reinigen met schoon water eventueel met zachte zeep. Chemische schoonmaakproducten kunnen de tegels beschadigen. Algen en (korst)mossen die zich tijdens de wintermaanden aan de terrastegels nestelen kunt u het beste verwijderen met stoom, en anders met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Cementgebonden tegels zullen op de lange termijn tekenen van kalkuitbloei vertonen. Dit is een natuurlijk proces en kan helaas niet voorkomen worden. Gelukkig brengt de kalkuitbloei ook geen schade toe aan de terrastegels. U verwijdert de uitbloei met natuurazijn of koolzuurhoudend water.

Extra tips

Onze medewerkers hebben nog wat extra tips voor u op een rijtje gezet op het gebied van het onderhoud van de terrastegels.

  • Maak nooit gebruik van een hoge drukreiniger. Deze kan de tegels beschadigen door de cementdeeltjes weg te spuiten.
  • In de winter dient u voorzichtig te zijn met strooizout, dit kan het materiaal aantasten.
  • Doe rubberen dopjes onder uw tuinmeubilair, om krassen op de tuintegels te voorkomen.
  • Was de sierbestrating nooit in met zand.
  • Haal regelmatig gevallen bladeren weg in de herfst. Sommige bladeren kunnen vlekken achterlaten op de betegeling.soorten terrastegels

Diverse materialen

Wilt u een nieuw terras aanleggen? Dan moet u ten eerste een keuze maken uit de vele materialen waarvan uw terrastegels kunnen worden gemaakt. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, en het is dan ook afhankelijk van uw wensen welke soort het meest geschikt is. In de meeste gevallen worden tuintegels gemaakt van (grind)beton of natuursteen. Beide producten zorgen voor stevige tegels, die niet snel zullen beschadigen. Hierbij is het voordeel van beton dat de tegels in massaproductie worden gemaakt, en daardoor ook lagere prijzen hebben. Sierbestrating van natuursteen wordt over het algemeen beschouwd als de meest stijlvolle en elegante bestrating. Andere mogelijke materialen waarvan uw sierbestrating kan worden gemaakt zijn: hout, rubber, composiet en polyetheen (kunststof). Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden en bijbehorende voor- en nadelen.

Beschermlagen

U kunt uw tegels beschermen tegen weer en wind, door ze van een extra laag te voorzien. In vaktermen wordt dit aangeduid met het coaten van de terrastegels. Afhankelijk van de precieze toepassing van de tegels en de positie. Zo kiest u voor de tegels die niet overdekt zijn voor een coating op het gebied van waterafdichting of steenverzegeling, maar is het voor een overdekt terras een betere optie om een beschermlaag aan te brengen met het oog op kleurverdieping of vlekafstoting. Andere opties zijn een impregneerlaag, of een laag waarmee de tegels een matte of juist glanzende uitstraling krijgen.


terrastegel prijzen

Prijzen

De prijzen voor terras- en tuintegels zijn afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste hiervan zijn het formaat en de afwerking. Daarnaast wordt de prijs bepaald door het aantal tegels dat u nodig heeft, en het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zoals gezegd zijn bijvoorbeeld betontegels een stuk goedkoper dan sierbestrating van natuursteen. Maar ook binnen de materiaalklassen zijn grote prijsverschillen aan te duiden. Zo betaalt u voor terrastegels van antraciet ongeveer €15,- per vierkante meter, terwijl kwartsiet tegels op €95,- per vierkante meter komen. Wij raden u dan ook aan om altijd bij meerdere leveranciers na te vragen wat de kosten zijn, om zo uw budget zo goed mogelijk te kunnen gebruiken.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor diverse soorten terrastegels? Wilt u weten wat de extra kosten zijn wanneer u de tegels wilt laten impregneren, bestralen of bourcharderen? Geef dan uw wensen zo duidelijk mogelijk aan in ons contactformulier. Wij zullen u op basis daarvan meerdere offertes op maat toesturen van leveranciers uit uw regio. Deze vergelijkt u zelf op basis van aanbiedingen, prijzen en projectmogelijkheden. Zo kiest u altijd voor een leverancier die aan uw eisen voldoet, en kunt u tot wel 30% op de uiteindelijke prijzen besparen! Ook wanneer u op zoek bent naar iemand die de nieuwe tuin of bestrating aan kan leggen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vakmannen werken snel en adequaat, en zijn u graag van dienst. Hopelijk tot snel!

Gratis offertes