Op zoek naar nieuwe bestrating in Apeldoorn? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Apeldoorn

Bestrating Apeldoorn

Wilt u graag nieuwe bestrating in Apeldoorn laten aanleggen? Heeft u problemen met de afwatering van uw oprit? Of wilt u meer informatie over het bestraten van uw terras? Lees op deze pagina meer over de opties, de verschillende soorten bestrating en de gemiddelde prijzen. Schakel een stratenmaker in voor stenen en tegels van hoge kwaliteit en het beste resultaat. Kies voor grote terrastegels, klinkers in een visgraatmotief of leg sierbestrating aan op uw terras. Vul vandaag nog het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal offertes ontvangt van specialisten uit ons netwerk. Vergelijk de offertes van bedrijven uit Apeldoorn en bespaar op de kosten!

Waarom Bestrating Expres Apeldoorn?

Stratenmaker uit Apeldoorn gezocht? Maak dan gebruik van ons netwerk! U krijgt inzicht in de verschillende tarieven van meerdere bedrijven en kiest zo gemakkelijk een goedkope stratenmaker. Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de totale prijs!

 • Vergelijk de prijzen van meerdere bestrating experts.
 • Kies de stratenmaker met de beste prijs en bespaar tot wel 40%!
 • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Bij de stratenmakers in Apeldoorn kunt u terecht voor veel uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van bestrating. Met een stratenmaker uit ons netwerk bent u verzekert van een hoge kwaliteit. Zowel voor het bestraten van uw oprit, terras of tuin als het nodige hovenierswerk. Wilt u uw oude bestrating laten vervangen? Dan zorgt de vakman ook voor het afvoeren van de oude stenen en tegels. Ook voor het ontwerpen en aanleggen van sierbestrating staat de stratenmaker voor u klaar. Een stratenmaker kan het volgende voor u doen:

 • Uw tuin en terras bestraten;
 • Professionele bestrating van uw oprit;
 • Aanleggen drainage;
 • Combineren bestrating met grind of groen;
 • Afvoeren oude bestrating;
 • Hovenierswerk.

Soorten bestrating

Wilt u nieuwe bestrating laten aanleggen in Apeldoorn? Dan heeft u de keuze uit uiteenlopende soorten stenen en tegels voor uw tuin, oprit of terras. Leg bijvoorbeeld betonbestrating aan. Dit is een erg voordelige keuze. Natuursteen is kostbaarder, maar geeft uw bestrating een prachtige uitstraling en heeft bovendien een lange levensduur. Het is ook mogelijk om te kiezen voor sierbestrating met waaltjes of klinkers. Alhoewel deze twee soorten stenen veel op elkaar lijken is er wel degelijk een verschil. Over de verschillende soorten bestrating leest u in dit artikel meer.

 • Betonbestrating
 • Kinderkopjes
 • Tegels
 • Waaltjes en klinkers
 • Natuursteen
 • Grind


Sierbestrating Apeldoorn

Sierbestrating is niet alleen functioneel, het zorgt juist voor stijlvol en mooi straatwerk in tuinen. U heeft de keuze uit verschillende soorten sierbestrating waardoor het eenvoudig is om deze aan te sluiten op uw eigen stijl en uw woning. Sierbestrating bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuin. Houdt u van een klassieke uitstraling? Dan zijn authentieke gebakken waaltjes erg geschikt voor u. Of ga juist voor een wildverband. Ook bij een moderne tuin kunt u gebruik maken van sierbestrating. Ga dan bijvoorbeeld voor betonbestrating en grote formaten tuintegels.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

In principe is iedere tuintegel geschikt voor sierbestrating. Als u de tuintegel kiest vanwege de uitstraling dan gaat het in principe al om sierbestrating. Veel mensen kiezen echter voor kleinere tegels of stenen. Hiermee kunt u namelijk ook veel verschillende legverbanden creëren. De legverbanden geven de sierbestrating een unieke uitstraling. Denk hierbij aan steensoorten zoals waaltjes, klinkers of kasseien.


sierbestrating aanleggen in ApeldoornCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

De mogelijkheden met sierbestrating zijn eindeloos. Wilt u graag een natuurlijke sfeer creëren? Kies dan voor natuurstenen tegels in verschillende formaten en kleuren en laat deze in wildverband plaatsen. Een karakteristieke sfeer creëert u bijvoorbeeld met getrommelde bestrating in een sierlijk legverband. Hiervoor zijn halfronde verbanden bijvoorbeeld erg geschikt. Een halfrond legverband maakt het ook mogelijk uw tuin te onderscheiden in twee of zelfs meerdere zithoeken.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel het kost om de sierbestrating aan te leggen, verschilt per situatie. Houd voor de tegels rekening met ongeveer €15,- tot €65,- per m². De kosten voor de stratenmaker variëren van €10,- tot €20,- per m² of €30,- tot €40,- per uur. Kiest u voor een standaard legverband dan zijn de arbeidskosten aan de lagere kant. Bij ingewikkelde legverbanden betaalt u meer arbeidskosten, omdat het bestratingsbedrijf een stuk langer bezig is.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Apeldoorn

Het bestraten van uw tuin wordt op een andere manier aangepakt dan bijvoorbeeld uw oprit. Aangezien de tuintegels geen zware objecten zoals auto’s hoeft te dragen is er meer mogelijk op het gebied van stenen en tegels. Voor een oprit raden wij aan om tuintegels te gebruiken van minstens 7 cm dikte, bij een tuin is dit niet nodig. Grote tuintegels en dunnere tegels zijn dan bijvoorbeeld een optie. Waar bij de oprit een flinke laag zand onder de bestrating ervoor moet zorgen dat verzakking niet mogelijk is, is de tuin minder verzakkingsgevoelig.Voortuin bestraten Apeldoorn

Men denkt bij bestrating al gauw aan het terras of de oprit. Het is echter ook mogelijk om uw voortuin in Apeldoorn van bestrating te voorzien.

Het bestraten van de voortuin brengt een aantal voordelen met zich mee. U heeft namelijk vrijwel geen onderhoud en ook geen last van vele insecten zoals in een tuin met gras wel het geval is. En schijnt de zon het grootste deel aan de voorkant van uw woning? Dan kunt u lekker op het terras in de voortuin gaan zitten. Bij het bestraten van uw voortuin is het belangrijk dat de afwatering van regenwater goed geregeld is.


voortuin bestratenWat is geschikte bestrating voor de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten bestrating die u in de tuin kunt toepassen. U kunt uw terras bijvoorbeeld creëren met behulp van luxe terrastegels. Maar voor een meer authentieke uitstraling zijn ook klinkers of waaltjes erg geschikt. Over het algemeen wordt de bestrating in de tuin niet heel zwaar belast, waardoor ook dunne tegels al erg geschikt zijn. Voor een speels effect kunt u ook meerdere soorten bestrating combineren: bijvoorbeeld terrastegels met grind voor het tuinpad.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Hoeveel tuinbestrating kost is volledig afhankelijk van het soort tegels dat u kiest. Kiest u voor grind, dan bent u relatief voordelig uit.

Siergrind is een goedkope bestrating en is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per m². Kiest u voor natuursteen dan betaalt u meer: €30,- tot €70,- per m². De prijzen van de overige soorten tuinbestrating vallen hier tussenin.Goedkope bestrating

Op zoek naar goedkope bestrating? Ook dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Voor elk budget is er een bestrating mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor betonbestrating. Betontegels zijn een stuk goedkoper dan waaltjes of natuursteen. Door het productieproces en het materiaal worden ze goedkoper geproduceerd en dit is een voordeel voor u. Gebruik grind voor uw oprit of voor gedeeltes van uw tuin of terras om te besparen op de kosten. Grind kunt u al bestellen vanaf €7,50 per vierkante meter. Goedkope betonbestrating kost ongeveer €15,- tot €30,- per vierkante meter. Vul het contactformulier in voor de prijzen van goedkope bestratingWat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Beperkt budget? Er zijn voldoende voordelige soorten bestrating. Denk bijvoorbeeld aan grind, dat u al vanaf €7,50 laat leggen. Ook betonbestrating is een voordelige keuze. Hiervoor starten de prijzen al rond de €15,- per m². Hiermee realiseert u vaak een moderne uitstraling. Maar er is ook bestrating die het uiterlijk van natuurlijke steensoorten nabootst. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.


goedkope bestrating ApeldoornOprit bestraten

Het bestraten van uw oprit in Apeldoorn heeft meer voeten in de aarde dan u misschien in eerste instantie denkt. Dit heeft voornamelijk te maken met het gewicht dat de bestrating moet dragen door de auto’s die erop rijden en geparkeerd worden. Een zware auto kan ervoor zorgen dat de bestrating verzakt. Kies daarom altijd voor een stevige steensoort. Een stratenmaker uit Apeldoorn kan ervoor zorgen dat uw oprit er niet alleen tiptop in orde uitziet, voor de juiste prijzen, maar ook dat de bestrating van de oprit zo stevig is dat er meerdere auto’s met gemak op geparkeerd kunnen staan.
oprit bestraten

Wat is geschikte oprit bestrating?

Voor een oprijlaan is het extra belangrijk dat de bestrating sterk is. Het is in ieder geval belangrijk dat de stenen minimaal 5 centimeter dik zijn.

Daarnaast geldt dat hoe kleiner de straatstenen, des te kleiner de kans op beschadigingen. U kunt onder andere kiezen voor waaltjes en kasseien, maar vooral klinkers zijn populair.

Vanwege de langwerpige vorm kunt u deze namelijk gemakkelijk in een sterk legverband leggen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Een goed terras is intussen onmisbaar in elke tuin. Dit geeft u de ruimte om ’s zomers in de tuin te zitten, eten en lezen zonder dat u het natte, koude of zelfs vieze gras in hoeft. De aanleg hiervan vraagt meer dan het bestraten alleen. Een bestratingsbedrijf uit Apeldoorn voert namelijk eerst graaf- en grondwerken uit. Eventuele oude bestrating verwijderen de vakmannen om vervolgens de grond flink uit te graven en op te hogen. Dit bevordert de afwatering en voorkomt dat er grote regenplassen op de straatstenen blijven liggen. Pas als deze fundering is gelegd bestraten de vakmannen het oppervlak.Terras bestraten

Wilt u graag een deel van uw tuin bestraten zodat er een terras ontstaat achter uw pand in Apeldoorn? Dan raden wij aan om eerst samen met een erkend stratenmaker of hovenier te kijken naar de diverse opties op het gebied van terrastegels, sierbestrating en een afwisseling met groen en planten.

Kies bijvoorbeeld voor waaltjes in een legverband of een wildverband met allerlei formaten stenen. Combineer bestrating met grind of met beplanting voor een mooi effect. De stratenmaker uit ons netwerk in Apeldoorn zorgt ervoor dat uw terras compleet naar uw wensen wordt gemaakt.

Geschikte bestrating voor een terras

Steeds meer mensen laten een terras aanleggen met behulp van grote terrastegels. Terrastegels hebben doorgaans grote afmetingen en zijn zelfs verkrijgbaar in afmetingen van één vierkante meter.

Deze terrastegels zorgen voor een strak geheel, en het oogt een stuk ruimer. Uiteraard kunt u ook voor klassieke, kleinere steentjes gaan voor een authentieke uitstraling.

Het enige nadeel hieraan is dat tafels en stoelen minder stabiel staan op klinkers of waaltjes.Sierbestrating voor uw tuin of terras? Vergelijk offertes!

Vind een betrouwbaar en betaalbaar bestratingsbedrijf uit Apeldoorn en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

De kosten van bestrating worden door een aantal factoren bepaald, waaronder: de soort bestrating, extra opties zoals opsluitbanden en de moeilijkheidsgraad van het legverband.

In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen per tegelsoort. Zo kosten koppelstones bijvoorbeeld €15,- tot €30,- per m², terwijl waaltjes al gauw €30,- tot €50,- per m² kosten. Zoals u in de tabel ziet, worden de kosten van de stratenmaker uit Apeldoorn per uur of per m² berekend.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Wenst u een lastig legverband voor uw terras? Dan zal de vakman een uurtarief rekenen omdat de klus meer tijd kost van het leggen van een eenvoudig motief.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Het tarief van een gemiddeld bestratingsbedrijf ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per m². Of het bestratingsbedrijf een gemiddelde prijs per vierkante meter of per uur hanteert, is onder meer afhankelijk van het soort bestrating dat u laat plaatsen.

Bij het leggen van klinkers of tegels in een eenvoudig verband gaat het vaak om een tarief per vierkante meter. Daarnaast betaalt u natuurlijk voor het materiaal. De prijzen van verschillende tegels en stenen vindt u in de tabel hierboven.

Voor opsluitbanden kunt u rekening houden met ongeveer €2,- tot €5,- per meter en ophoogzand kost gemiddeld €50,- tot €70,- per m³.

Prijstabel: kosten stratenmaker Apeldoorn

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Aan de hand van de bovenstaande prijzen berekent u gemakkelijk een indicatie van de prijs voor uw bestrating. Stel u laat een oprit aanleggen met betonklinkers van €15,- per m². Het oppervlak is ongeveer 30m². Aan materiaalkosten alleen bent u dan ongeveer €450,- kwijt. De arbeidskosten variëren tussen de €300,- tot €600,-, waardoor de totaalprijs ongeveer €750,- tot €1.050,- bedraagt. Houd er rekening mee dat u ook nog opsluitbanden en ophoogzand nodig heeft. Voor een oprijlaan van tien bij drie meter heeft u voldoende aan 26 meter aan opsluitbanden. Dit kost €52,- tot €130,-. Om het totale oppervlak met 25 centimeter op te hogen heeft u bovendien 8 m³ aan ophoogzand nodig.Bestrating tegen de laagste prijzen!

Vergelijk gratis offertes en kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Wilt u weten of u het beste voor stenen of tegels kunt kiezen bij het bestraten van uw oprit of tuin? Het antwoord hierop is afhankelijk van uw voorwaarden voor het te bestraten oppervlak. Het verschil ligt hem voornamelijk in de afmetingen. Tegels zijn vaak dunner en groter dan stenen. De professionals uit Apeldoorn adviseren over het algemeen om uw oprit te bestraten met stenen. Deze kunnen namelijk meer gewicht dragen en zo voorkomt u herstelwerkzaamheden. Voor uw tuin of terras heeft u meer mogelijkheden. Een stratenmaker uit Apeldoorn kan u advies geven over uw opties. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Apeldoorn

Koppelstones

Koppelstones hebben een rustieke en authentieke uitstraling. Deze steensoort is één van de oudste soorten sierbestrating. Ze worden gebakken in de oven en daarna in een draaiende trommel gedaan. Door de stenen te trommelen worden de scherpe kantjes afgebroken en brokkelen de randen af.

Het trommelen geeft de koppelstones het karakteristieke uiterlijk. Men vindt koppelstones vaak erg sfeervol en ze zijn daardoor ook erg populair. Koppelstones zijn vaak vierkant of rechthoekig en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Het is mogelijk om ze in verschillende soorten legverbanden te leggen door het handige formaat. Voor koppelstones betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per m².


natuursteen

Natuursteen

Natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur, hiermee behoudt u het natuurlijke karakter. Elke steen is uniek door het patroon. Natuursteen heeft een luxe uitstraling en geeft uw woning in Apeldoorn net dat beetje extra. Natuursteen is niet goedkoop, maar u profiteert dan wel van het sterke materiaal en de lange levensduur. Bestraat uw terras met kwartsiet, graniet, gneis of marmer voor het beste resultaat. Ook is het mogelijk om te kiezen voor leisteen. Overleg met een specialist uit Apeldoorn welk soort natuursteen er voor uw terras of tuin geschikt is en wat past bij de gewenste uitstraling. Natuursteen is een kostbare optie. Gemiddeld betaalt u hiervoor €30,- tot €70,- per m², afhankelijk van het materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.
waaltjes Apeldoorn

Waaltjes

Waaltjes en klinkers lijken in eerste instantie erg op elkaar, maar er zijn toch wat verschillen tussen deze twee soorten. Waaltjes hebben een afmeting van 20 cm bij 5 cm. Deze afmetingen staan vast. Ze zijn hierdoor een stuk langer en een beetje smaller dan klinkers. Deze smalle rechthoekige vorm maakt ze erg geschikt voor legverbanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het chique visgraatverband.

Er zijn zowel gebakken als betonnen waaltjes verkrijgbaar. Betonnen waaltjes zijn leverbaar in vrijwel iedere kleur, omdat hier kleurstoffen aan toegevoegd kunnen worden. De kleur van gebakken waaltjes wordt door het gebruik van een verscheidenheid aan kleisoorten bepaald.


straatstenen Apeldoorn

Straatstenen

Hoewel klinkers de meest gebruikte straatstenen zijn in Nederland, zijn er nog veel andere steensoorten geschikt als straatstenen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kinderkopjes, of kasseien zoals ze in België heten. Klinkers hebben een rechthoekige vorm en worden veel gebruikt voor de bestrating van wegen en opritten. Kasseien zijn rechthoekig en een stuk dikker dan klinkers. De ronde vorm van kasseien bieden een authentieke aanblik. Een nadeel van deze straatstenen is dat ze moeilijk te leggen zijn. Schakel daarom een stratenmaker uit Apeldoorn in voor het leggen van straatstenen. Dan bent u verzekert van een juist bestrating. Kiest u voor betonstenen voor uw straatstenen? Houdt dan rekening met een prijs van gemiddeld €15,- tot €35,- per m².
klinkers Apeldoorn

Klinkers

Klinkers worden van oudsher het meest gebruikt als steensoort voor de bestrating van wegen in Nederland. Deze straatstenen hebben veel voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te produceren in vele kleuren en het leggen is relatief eenvoudig. U heeft de keuze uit gebakken kleiklinkers en betonklinkers. Beide soorten hebben een lange levensduur en zijn goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals het weer en gebruik van de bestrating.

Zowel kleiklinkers als betonklinkers zijn geschikt voor meerdere toepassingen rondom de woning. Ze worden veel gebruikt voor de oprit, maar ook in unieke legverbanden als sierbestrating. Betonklinkers zijn al verkrijgbaar vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Denkt u erover na om klinkers te gebruiken voor uw bestrating? Dan heeft u de keuze uit oud en nieuw gebakken klinkers. Oud gebakken klinkers is een term voor stenen die getrommeld zijn. De straatstenen worden in een draaiende trommel gedaan en hierdoor raken de stenen hun scherpe randjes en hoekjes kwijt. Dit geeft ze een authentieke uitstraling. Nieuw gebakken klinkers zijn niet getrommeld en zijn strakker en moderner. Klinkers worden gemaakt door klei in een rechthoekige vorm te bakken in een oven. Dit productieproces zorgt voor de kleur en de vastheid van de kleur. Het mooie van gebakken klinkers is dat de kleur na verloop van tijd steeds intenser wordt. Voor gebakken klinkers liggen de prijzen iets hoger dan voor betonklinkers. De kosten bedragen €20,- tot €30,- per m².Op zoek naar kwalitatieve én goedkope straatstenen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Tegels zijn over het algemeen dun en plat. Stratenmakers uit Apeldoorn raden aan om geen grote terras- of tuintegels te gebruiken voor uw oprit. Ze hebben voornamelijk een decoratieve functie en zijn erg geschikt voor een terras of een tuin. U heeft de keuze uit allerlei soorten materialen, formaten en stijlen. Grote terrastegels of goedkope betontegels. Het is allemaal mogelijk. Ga voor de kleur die het beste bij uw woning past of laat een mooi legverband ontwerpen. Zorg altijd voor een goede afwatering wanneer u uw tuin of terras laat betegelen. Zo heeft u later geen problemen met grote plassen water of verzakkingen. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Apeldoorn

Betontegels

Wilt u uw tuin in Apeldoorn met goedkope tegels laten bestraten door een stratenmaker? Kies dan voor betontegels. Door het productieproces zijn de betontegels een stuk goedkoper dan natuursteen. Bent u bang dat de uitstraling van de betontegels tegen gaat vallen? Daar hoeft u zich in ieder geval geen zorgen over te maken. Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Strakke betontegels in antraciet passen bijvoorbeeld uitstekend bij een moderne uitstraling. Betontegels kunnen voorzien worden van een topcoating in de gewenste kleur. Vul het contactformulier in voor gratis offertes op maat. De betontegel is een voordelige optie. Dit schaft u al aan vanaf €15,- per m². De prijzen kunnen oplopen tot gemiddeld €35,- per m², afhankelijk van het soort stenen of tegels.


terrastegels Apeldoorn

Terrastegels

Wilt u graag een nieuw terras aanleggen? Dan moet u verschillende keuzes maken. Zo dient u ten eerste te bepalen welke uitstraling het terras moet hebben. Kiest u voor een moderne look, een klassieke of juist een Mediterraanse. Uw wensen zijn belangrijk bij het uitkiezen van de perfecte terrastegels. Voor een moderne look adviseren wij om te kiezen voor egale terrastegels in een groot formaat met strakke randen. Liever een warmere uitstraling? Kies dan juist voor terrastegels met aardetinten zoals bruin of rood en kleinere tegels. Niet elke steensoort is geschikt voor terrastegels. Kasseien zijn bijvoorbeeld minder geschikt door de vorm. Laat u daarom adviseren door een stratenmaker uit Apeldoorn. Terrastegels kosten ongeveer €20,- tot €45,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen.
tuintegels Apeldoorn

Tuintegels

Uw tuin bestraten? U heeft de keuze uit verschillende soorten tuintegels. Hierbij hoeft u niet alleen te denken aan stenen tuintegels, maar ook rubberen tegels zijn mogelijk. Rubberen tegels zijn ideaal als u kleine kinderen heeft. Plaats de rubberen tuintegels onder de speeltoestellen en uw kinderen bezeren zich niet meer aan de harde stenen. Door uw tuin te bestraten met zowel tegels als grind geeft u uw tuin nog meer uitstraling. Maak daarnaast gebruik van sierkeien om het ontwerp compleet te maken. Wilt u meerdere terrassen laten aanleggen? Denk dan ook na over de verbinding tussen de terrassen. De prijzen voor tuintegels variëren van gemiddeld €20,- tot €45,- per m².


siergrind Apeldoorn

Siergrind

In plaats van een pad naar het terras te bestraten is het ook mogelijk om hier een grindpad te creëren. U hebt de keuze uit verschillende soorten grind waardoor u het pad eenvoudig aan uw smaak aanpast. De paden kunt u ook nog afbakenen met sierkeien.

Bent u op zoek naar een goedkope oplossing voor uw oprit? Kies dan voor een harde soort siergrind. Het is ontzettend belangrijk om een worteldoek onder het grind aan te leggen. Zonder worteldoek zult u zien dat u binnen de kortste tijd last heeft van vervelend onkruid. Siergrind is al aan te schaffen vanaf €7,50,- per m².Geef uw tuin een grotere uitstraling met luxe tuintegels.

Bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten met het vergelijken van offertes.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Het ontwerp van sierbestrating voor de tuin is zeer persoonlijk, maar dat betekent natuurlijk niet dat u hierbij geen hulp kan gebruiken. Ga in overleg met een stratenmaker en bespreek al uw wensen en voorkeuren. De stratenmaker kan u voorzien van handige tips en advies over de mogelijkheden voor uw sierbestrating. Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken wat u graag wilt, welke stijl u wenst en wat u budget is. Dan wordt daar met het ontwerp direct rekening mee gehouden. De vakman kan ook een mooi legverband ontwerpen voor uw sierbestrating. Neem contact op via het contactformulier voor gratis offertes.


bestrating ontwerp ApeldoornHoe bestrating aanleggen?

Wilt u bestrating aan laten leggen op uw oprit, in uw tuin of voor uw terras? Schakel dan een stratenmaker uit de omgeving uit Apeldoorn in. Het bestraten van oppervlaktes is erg zwaar werk en daarnaast verreist het vakkennis. Hierbij gaat het niet alleen om het netjes leggen van sierbestrating, maar ook om de afwatering en ondergrond. Een stratenmaker zorgt voor een perfecte bestrating, maar ook voor het aftrillen en het invegen van de tegels. Naderhand zal de stratenmaker alles netjes schoonmaken en opruimen voor u. Daarnaast hoeft u geen speciale gereedschappen of apparatuur aan te schaffen of te huren.
bestrating verwijderen

Bestrating verwijderen

Het kan handig lijken om het verwijderen van oude straatstenen achterwege te laten, en er gewoon overheen te laten bestraten. Dit is echter zeer onverstandig: op deze manier kan bijvoorbeeld het regenwater veel moeilijker wegkomen. De nieuwe laag sierbestrating kan hierdoor gaan drijven. Laat uw oude bestrating daarom door een stratenmaker uit Apeldoorn verwijderen, zodat u zelf dit zware karwei niet hoeft uit te voeren. De stratenmaker zorgt daarnaast voor de juiste afvoer van de oude bestrating, zodat u daar zelf niet mee blijft zitten. Laat u uw sierbestrating verwijderen door een vakman? Dan kan hij daarna direct beginnen met de nieuwe sierbestrating.


grondwerken Apeldoorn

Grondwerken

Voordat u het terras of een pad laat leggen door een stratenmaker uit Apeldoorn, is het belangrijk dat er grondwerken zijn uitgevoerd. Een stratenmaker uit Apeldoorn kan verschillende werkzaamheden op het gebied van grondwerken voor u uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afgraven van de grond waar u sierbestrating wilt laten plaatsen. De grond kan direct voor u afgevoerd worden mocht dit wenselijk zijn. Daarnaast zorgt de stratenmaker voor de eventuele verhardingen en het aanleggen van de drainage. Voordat men sierbestrating kan aanleggen moet er zand geleverd worden, het is bovendien belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak is gemaakt.
levering steneni Apeldoorn

Levering van stenen

Stenen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Door een stratenmaker uit ons netwerk in Apeldoorn te kiezen hoeft u zich geen zorgen te maken over de levering. Wilt u graag besparen op de kosten? Dan is het verstandig om alles in één keer te bestellen.

Op deze manier hoeft u maar één keer de kosten voor het leveren te betalen. Daarnaast is het verstandig om de stenen uit één partij te laten halen. Dan bent u ervan verzekert dat ze er hetzelfde uitzien en dezelfde dichtheid hebben.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Bestrating en zand gaan hand in hand. Wanneer u nieuwe bestrating laat aanleggen is het daarom ook vaak noodzakelijk dat u zand laat leveren. Als u bijvoorbeeld de oprit laat bestraten, zal de stratenmaker uit Apeldoorn eerst een behoorlijke laag zand als fundering storten voor de eerste steen gelegd kan worden. Daarnaast wordt het zand gebruikt voor het invegen van de bestrating. Het invegen zorgt ervoor dat er tussen alle tegels een laagje zand zit. Dit voorkomt dat ze verzakken en verschuiven. Een stratenmaker kan meestal direct zand voor u leveren uit voorraad.
legverbanden Apeldoorn

Legverbanden

Om de uitstraling van het oppervlak te verbeteren, is het een optie om te kiezen voor een speciaal patroon waarin de waaltjes of een andere steensoort gelegd worden. Legverbanden worden zowel met tuintegels als terrastegels aangelegd. Er zijn diverse legpatronen gebruikelijk voor het plaatsen van straatstenen en terrastegels. Zo bestaat er een blokverband en een molenwiekverband. Voor een unieke sierbestrating kunt u ook gaan voor een wildverband. Hierbij gebruikt de stratenmaker allerlei verschillende formaten van dezelfde steensoort. Dit levert een speels resultaat op.
bestrating uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Het is verstandig om het bestraten uit te besteden aan een erkend stratenmaker. Men vergist zich vaak in het zware werk en de vakkennis die hierbij nodig is. Zo is het lastig om zelf zware en grote terrastegels en tuintegels te verplaatsen en te leggen. Een stratenmaker gebruikt speciale hulpmiddelen om te zorgen voor een perfecte bestrating. Daarnaast hoeft u geen dure machines en gereedschappen aan te schaffen.

Wanneer uw bestrating niet op de juiste manier gelegd is of wanneer de onderlaag niet goed is, kunt u te maken krijgen met verzakkingen en problemen met de waterafvoer. Schakel daarom een stratenmaker in!


bestrating leggen in Apeldoorn

Keurmerken stratenmakers

Op zoek naar een kwalitatief bestratingsbedrijf? Er zijn een aantal brancheorganisaties en keurmerken waar u rekening mee kunt houden. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie dan worden ze onder andere getest op kwaliteit en vakmanschap. OBN (Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland) biedt bestratingsbedrijven een kwaliteitskeurmerk. Meer hierover leest u op obn.nl. Een andere branchevereniging waar u rekening mee kunt houden is de SEB (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf). Deze toetst zijn leden op kwaliteit en vakwerk. Op SEB.nl leest u meer over deze stichting. Tot slot leest u op modernstraatwerk.nl over de Vereniging Modern Straatwerk die staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.
bestratingsbedrijf Apeldoorn

Voordelen inschakelen stratenmaker Apeldoorn

 • Bestrating van een hoge kwaliteit
 • Snelle levering en deskundige hulp
 • Goede drainage van water
 • Deskundig advies en handige tips


stratenmaker Apeldoorn

Vrijblijvende offertes aanvragen

Vindt u dat de bestrating van uw oprit zijn beste tijd heeft gehad? Wilt u nu eindelijk weleens een mooie sierbestrating om uw tuin af te maken? Wilt u graag tuintegels of grote terrastegels laten leggen? Of wilt u graag meer weten over de kosten voor het bestraten van uw tuin? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van stratenmakers uit de regio van Apeldoorn. U ontvangt dan de prijzen van enkele stratenmakers die u gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. U zit nergens aan vast en kunt de stratenmaker kiezen die het beste bij u past!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van Boersma“Nadat wij het contact hadden gelegd ontvingen we al snel aanbiedingen van bedrijven. Na overleg hebben we één gekozen en we zijn hier zeer tevreden over. Onze oprit ligt er perfect bij en de hulp was zeer professioneel.”
A. Boersma

klantervaring van de Jong“Wij hadden problemen met onze oprit en we wilden graag nieuwe sierbestrating laten leggen. Hiervoor schakelden we Bestrating Expres in en al snel hadden we contact met een stratenmaker. De nieuwe oprit ligt er perfect bij. “
H. de Jong

klantervaring van Verhoeven“Na het kopen van ons nieuwe huis moesten we de tuin nog flink aanpakken. We kozen ervoor om het straten door een professional te laten doen en daar zijn we nog elke dag blij mee. Het ziet er mooi uit en we gebruiken de terrassen vaak.”
J. Verhoeven

Gratis offertes