Vind de voordeligste stratenmaker!

Gratis – Vrijblijvend


Kosten stratenmaker

Wat kost een stratenmaker? De kosten van een stratenmaker zijn ongeveer €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- en €20,- per vierkante meter. Deze bedragen zijn inclusief het bestraten zelf en het voorbereiden van de ondergrond. Bent u op zoek naar een goedkope stratenmaker uit de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken ziet u snel welke vakman het beste aanbod heeft. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Deze service is geheel kosteloos en vrijblijvend. Op deze pagina leest u alles over de kosten van een stratenmaker en hoe deze zijn opgebouwd. Ook vindt u handige bespaartips!


Wat kost een stratenmaker per uur?

Voor kleine klussen rekent een stratenmaker vaak een tarief per uur voor de arbeid. Wat kost een stratenmaker per uur? De kosten van een stratenmaker per uur liggen ongeveer op €30,- tot €40,-. De vakman kan bij kleinere klussen van tevoren goed inschatten hoeveel tijd hij voor het stenen leggen nodig heeft.

Zo weet u van tevoren altijd ongeveer wat u in totaal moet betalen. Naast de prijzen van een stratenmaker moet u rekening houden met andere kosten, zoals materiaalkosten. De keuze van de bestrating bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de prijzen. Wilt u daar meer over weten? Lees dan snel verder op deze pagina!
 

Stratenmaker Kosten stratenmaker per uur*
Uurtarief stratenmaker €30,- tot €40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.
 

Wat kost een stratenmaker per m²?

In plaats van een uurtarief, kan de stratenmaker ook een prijs per vierkante meter rekenen. Wat zijn de kosten van een stratenmaker per m²? U moet rekening houden met een gemiddelde prijs van €10,- tot €20,- per m².

Wat is het voordeel van een oppervlakteprijs?

Het voordeel van vaste prijzen per m² is dat u van tevoren precies weet wat u moet betalen. U komt niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer de klus wat langer duurt. Naast de arbeidskosten moet u ook rekening houden met andere kosten, zoals die van de stenen of klinkers. Daar leest u hieronder meer over.
 

Stratenmaker Kosten stratenmaker per m²*
Stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.
 

Wat beïnvloedt de kosten van een stratenmaker?

De totale kosten van een stratenmaker worden door verschillende factoren bepaald. In de volgende prijstabel vindt u een aantal richtprijzen.

Hoe is de prijs van bestrating opgebouwd?

  • Het type bestrating: de prijzen voor de soort stenen of klinkers die u kiest, zijn van grote invloed op de prijzen. Betonbestrating is bijvoorbeeld budgetvriendelijk en natuursteen is een duurdere en luxere optie. Ook het legpatroon dat u kiest, beïnvloedt de prijzen. Een ingewikkeld legpatroon, zoals een wildverband, kost meer tijd om te leggen dan bijvoorbeeld een halfsteensverband.
  • Voorrijkosten: stratenmakers rekenen altijd voorrijkosten. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, is het verstandig om een vakman uit de buurt in te schakelen.
  • Extra opties: hierbij moet u denken aan ophoogzand om de ondergrond egaal te maken, of opsluitbanden om ervoor te zorgen dat het straatwerk niet wegzakt.
  • Arbeidskosten: zoals eerder genoemd zijn de arbeidskosten een groot deel van de totale kosten van bestrating. Omdat iedere bestrater eigen tarieven hanteert, is het altijd verstandig om offertes te vergelijken!

 

Onderdeel Gemiddelde prijs* Prijs per*
Tarief stratenmaker €30,- tot €40,- Per uur
€10,- tot €20,- Per m²
Bestrating €15,- tot €65,- Per m²
Opsluitbanden €2,- tot €5,- Per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- Per m²
Ophoog- en voegzand €50,- tot €70 Per m³
Voorrijkosten €0,25,- tot €0,40,- Per kilometer

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.
 

Kiezen voor een prijs per uur of een prijs per m²?

Wanneer is het handig om een uurtarief af te spreken en wanneer spreekt u het best een vaste prijs per vierkante meter af? Bij kleine klussen hanteert een stratenmaker vaak kosten per uur. Hij kan dan namelijk goed inschatten hoe lang de klus gaat duren. Zo weet u van tevoren al heel goed wat u ongeveer aan kosten krijgt.

In het geval van een grotere klus is het verstandiger om vaste kosten per vierkante meter af te spreken met uw stratenmaker. U weet dan van tevoren precies wat u moet betalen. U komt niet voor vervelende extra kosten te staan, wanneer de klus wat langer duurt.

kosten stratenmaker

Rekenvoorbeeld: totale kosten stratenmaker

Om u een idee te geven van de totale kosten van een stratenmaker hebben we hier voor u een rekenvoorbeeld.

Stel: u wilt een terras van 15 vierkante meter van betontegels aan laten leggen in uw achtertuin. Daarbij laat u ook tuinpaden bestraten naar de schuur en naar de tuindeur, van 10 vierkante meter in totaal. Wat kost deze klus?

Het uurtarief van de stratenmaker ligt op ongeveer €420,- voor anderhalve dag werk. De betonbestrating kost in totaal €375,- voor 25 m². Daarnaast is er ophoogzand nodig om de ondergrond egaal te maken. Dit kost ongeveer €250,-.

De totale kosten komen daarmee op €1045,- uit.

Hoe zijn de kosten van een stratenmaker opgebouwd?

De kosten van een stratenmaker bestaan eigenlijk uit twee onderdelen: arbeidskosten en materiaalkosten. Omdat bestraten echt vakwerk is, zijn de arbeidskosten het grootste gedeelte van de totaalprijs. Met een vakman ben je dan ook altijd verzekerd van kwaliteitswerk. De bestrating blijft lang op zijn plek liggen en zakt niet weg.

De materiaalkosten zijn voor de gereedschappen en de materialen die de stratenmaker gebruikt. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld een trilplaat om de gelegde stenen goed te verankeren.

Tips om te besparen op de kosten

Hoewel u met een vakkundige stratenmaker altijd kwaliteitbestrating krijgt, is het vaak een grote investering. Toch kunt u de kosten van een stratenmaker met een aantal slimme keuzes zo laag mogelijk houden.

Doe uw voordeel met de volgende bespaartips!

  • Omdat uw keuze voor het type bestrating een groot deel van de kosten bepaalt, kunt u de totaalkosten verlagen door voor een goedkope steensoort te kiezen. Betonnen klinkers zijn de meest budgetvriendelijke optie. Deze stenen zijn in veel kleuren en vormen verkrijgbaar!
  • Om op de voorrijkosten te besparen, schakelt u het beste een vakman uit de buurt in. Er is altijd een professional bij u in de regio!
  • Laat in één keer grotere oppervlaktes bestraten. De stratenmaker kan dan efficiënter werken en geeft vaak kwantumkorting.
  • Doe voorbereidend werk, zoals oude bestrating verwijderen, zelf.
  • Vergelijk offertes om gemakkelijk en snel de stratenmaker met de laagste kosten te vinden!

stratenmaker kosten

Besparen? Gratis stratenmaker offertes vergelijken!

Met een vakkundige stratenmaker bent u altijd verzekerd van kwalitatieve bestrating, die lang mooi blijft liggen. Twijfel niet en maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Er is altijd een stratenmaker in de buurt die uw bestrating tegen een aantrekkelijke prijs komt leggen. U weet zeker dat u niet te veel betaalt!


Gratis offertes vergelijken ▸

Gratis offertes