kosten stratenmaker

Wat kost een stratenmaker?

Als u van plan bent om uw tuin of oprit opnieuw te bestraten kunt u dit het beste laten doen door een professionele stratenmaker. Een trottoir of oprit aanleggen is lichamelijk zwaar werk, omdat er nog steeds heel veel met de hand gedaan wordt. Een stratenmaker heeft alle kennis in huis van de soorten bestratingen en weet ook welke ondergrond er nodig is voor de diverse bestratingen. Daarnaast kan de stratenmaker u advies geven over het ontwerp van de bestrating. De prijzen van een stratenmaker zijn afhankelijk van diverse factoren als het uurtarief, de complexiteit van het werk en het materiaal dat nodig is. Benieuwd naar de exacte kosten? Wij geven u inzicht in de elementen die hier een rol in spelen. Een voorstel op maat ontvangen? Wij brengen u in contact met de beste stratenmakers in uw regio.

Diverse werkzaamheden

Bij het aanleggen van bestrating van bijvoorbeeld uw terras of oprit komt veel kijken. Allereerst moet u een keuze maken voor de stijl van de bestrating. Gaat u kiezen voor natuursteen of beton? Het ontwerp is erg belangrijk en een stratenmaker kan u hierbij goed helpen. De huidige tegels of klinkers en eventuele beplanting moet afgevoerd worden. Hiermee voorkomt u veel problemen als afwatering en ongewenste plantengroei. Vervolgens moet het zand aangeleverd worden. Dit zand moet aangebracht, gelijkgetrokken en gedicht worden alvorens men kan beginnen met het bestraten van de oppervlakte.

Kosten bestrating

De kosten van de bestrating zijn afhankelijk van verschillende factoren. Kiest u voor een standaard bestrating (met betonnen tegels) of voor sierbestrating? Sierbestrating is er in vele soorten en maten en hierbij kunt u kiezen voor sierbetonsteen of natuursteen. Afhankelijk van uw keuze variëren de prijzen. Uiteraard komt sierbestrating altijd hoger uit in prijs dan wanneer u kiest voor een standaard betonnen steen. De kosten zijn afhankelijk van:

 • De complexiteit van de bestrating (legverbanden en ontwerp)
 • Het stabiliseren en egaliseren van de ondergrond
 • De soort stenen of tegels (vorm, zwaarte, dikte, gladheid)
 • Het aantal reisuren van de stratenmaker
 • De oppervlakte
 • Het gebruik van apparatuur
 • De afvoer van oude bestrating


Prijzen stratenmaker

Om u een indicatie te geven van de kosten en prijzen van de bestrating van uw keuze onderstaand de gemiddelde prijs per vierkante meter:

 • Betonbestrating: tussen de €15,- en €35,-
 • Waaltjes: tussen de €30,- en €50,-
 • Natuursteen (bijvoorbeeld marmer) tussen de €30,- en €70,-

De prijzen voor het gebruik van extra materiaal:

 • Ophoogzand: tussen de €50,- en €70,- per 1m3
 • Opsluitbanden: gemiddeld €4,- per meter
 • Afscheidingsbanden: Tussen de €7,50 en €30,- per m2

Gemiddeld uurtarief

Naast de kosten voor alle materialen moet u natuurlijk ook nog rekening houden met het uurtarief van een stratenmaker. Doorgaans ligt het uurtarief tussen de €35,- en €65,-. Afhankelijk van de stratenmaker met wie u samenwerkt kan hij de prijs ook per vierkante meter berekenen. De kosten liggen dan ongeveer tussen de €15,- en €25,- per vierkante meter bestrating. Dit is inclusief het leggen van het straatwerk en het aanbrengen van de fundering. Alle bedragen zijn inclusief btw, maar het materiaal moet u zelf betalen. Wilt u weten wat u kwijt bent aan een stratenmaker? Dan rekent u dit heel gemakkelijk uit door de materiaalkosten en de arbeidskosten bij elkaar op te tellen.

Altijd een scherpe prijs via Bestrating Expres!

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen en kosten? Wij brengen u in contact met de beste stratenmakers in uw regio. Wij raden u aan om altijd verschillende stratenmakers met elkaar te vergelijken om zo op de beste prijs uit te komen. Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt ontvangt u vrijblijvend diverse offertes van stratenmakers. Als u het aanvraagformulier invult ontvangt u offertes zonder enige verplichting. Het is aan u om te kiezen voor de stratenmaker die het beste bij u past.

Gratis offertes