tuinbestrating

Tuinbestrating

Voor veel mensen is de tuin dé plek om te ontspannen en te genieten. Het is dan ook van belang dat uw siertuin en terras er stijlvol bijliggen. Door de oppervlaktes te bestraten met sierbestrating creëert u tegen een lage prijs een uniek gevoel. De bestrating van een deel van uw achtertuin kan bovendien een extra waarde opleveren voor de eventuele verkoop van uw pand in de toekomst. Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten en mogelijkheden voor tuinbestrating en het bestraten van uw terras of de oprit. Vraag via het contactformulier om een vrijblijvende offerte.

Waar tuinbestrating toepassen?

U kunt uw tuin op diverse vlakken bestraten. In de praktijk zien wij dat klanten vaak kiezen voor het aanleggen van een terras. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een stratenmaker in te schakelen voor het aanleggen van een oprit of zelfs tuinpad. Hoewel klanten er bij de term ‘tuinbestrating’ niet vaak aan denken, is het natuurlijk goed mogelijk om ook uw voortuin te laten bestraten. Met bestrating in uw tuin ziet uw huis er het hele jaar door strak en verzorgd uit! Weet u nog niet waar u de tuinbestrating wilt toepassen? De mogelijkheden zijn o.a. de voortuin, het terras, een tuinpad of de oprit.

Mogelijkheden tuinbestrating

Hebt u de keuze gemaakt voor het bestraten van uw tuin, dan dient u nog te kiezen uit verschillende tegels en legmethoden. Zo zijn er voor het bestraten steensoorten leverbaar in diverse kleuren en een grote variatie aan afwerkingen. In onderstaand lijstje vindt u een aantal voorbeelden.

  • Grind is de meest traditionele vorm van tuinbestrating. Grind heeft een authentieke uitstraling en heeft een lage prijs. Nadeel is dat met grind onkruid snel weer opkomt.
    Voor het bestraten van een oprit of een groot terras zijn betontegels zeer geschikt als sierbestrating. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal en de grootte van de tegels.
  • Flagstones zijn een unieke vorm van bestrating. Door flagstones toe te passen creëert u een natuurlijk en vrolijke sfeer in uw tuin.
  • Hoewel men hier niet snel aan denkt, zijn ook klinkers geschikt voor het bestraten van een oprit. Kies hierbij voor een alternatief legpatroon voor een uniek resultaat.
  • Natuursteen tot slot is altijd een goede keuze voor een bestrating, hoewel de kosten hiervoor relatief hoog zijn. Natuursteen biedt een luxueuze sfeer en een strakke uitstraling.


Kosten van tuinbestrating

De kosten voor het aanleggen van bestrating worden verdeeld in twee categorieën: de materiaal- en arbeidskosten. Op de materiaalkosten kunt u eenvoudig besparen door te kiezen voor goedkope terrastegels. Kies bijvoorbeeld voor betontegels, deze zijn al vanaf €10,- per vierkante meter verkrijgbaar. Wilt u liever sierbestrating? Dit kost ongeveer €30,- tot €70,- per vierkante meter, afhankelijk van het type bestrating dat u laat leggen. Houd er rekening dat de kosten voor het bestraten hier nog bovenop komen. Gemiddeld ligt de prijs voor het bestraten tussen de €15,- tot €25,- per vierkante meter. In sommige gevallen rekent de stratenmaker echter een uurtarief. Deze ligt vaak tussen de €35,- en €65,-. Hierop bespaart u eenvoudig door offertes met elkaar te vergelijken.

*Let op, dit zijn gemiddelde kosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen offertes aan!

Tuinbestrating Gemiddelde prijzen, inclusief btw*
Stratenmaker €15,- tot €25,- per m² (€35,- tot €65,- per uur)
Goedkope bestrating (b.v. betonbestrating) Vanaf €10,- per m²
Sierbestrating €30,- tot €70,-
Voegzand en ophoogzand €50,- tot €70,- per big bag (1 m3)
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Legverbanden

Hebt u een keuze gemaakt voor de soort bestrating? Dan zijn er nog diverse manieren waarop wij de tegels kunnen leggen. In de tuinbestrating wereld wordt dit aangeduid met de term ‘legverband’. Een legverband kan met meerdere soorten tegels, met meerdere kleuren of zelfs met meerdere patronen. Voor de legverbanden kunt u uit ons bestaande aanbod kiezen: zoals een hoekverband, wildverband, molenvlak of vissengraat systeem. Daarnaast is het mogelijk om in overleg met één van onze professionals een eigen legverband te ontwerpen met de tegels waar u voor gekozen heeft. Vraag naar ons overzicht met mogelijkheden en kijk op basis daarvan verder hoe u uw sierbestrating wilt uitwerken. Het legverband bepaalt, evenals de gekozen sierbestrating en tegels, de sfeer van uw tuin. Weet u niet wat u moet kiezen? Onze specialisten beschikken over de deskundigheid en het materieel om de bestrating te creëren die past in uw gewenste leefomgeving. Of het nu gaat om bijvoorbeeld authentiek natuursteenwerk, moderne betontegels of sierstraatwerk met klassieke gebakken stenen, voor uw pad, of zitje; wij leveren de bestrating die u wenst, en kunnen het bestraten direct uitvoeren.Meerwaarde van tuinbestrating

Nu men huis en tuin steeds meer als geïntegreerde leefomgeving beschouwt, is een mooi ingerichte tuin een meerwaarde voor uw huis. Deze meerwaarde geldt niet alleen voor uzelf, omdat u van het terras en de tuin kunt genieten. Het aanleggen van een passende tuinbestrating is ook in financieel opzicht een goede keuze. Wanneer u het pand te koop zet levert een verzorgde bestrating een financiële meerwaarde op. Met een kleine investering in uw leefruimte kunt u zo daarom op zowel de lange als korte termijn profiteren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vindt u het belangrijk dat uw tuin het vooraanzicht van uw woning bevordert? Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor het aanleggen van een terras naar uw wensen? Wilt uw weten welke vorm van sierbestrating het beste bij uw pand past? Via het contactformulier op deze pagina vraagt u eenvoudig en snel een vrijblijvend offertes aan. Vergelijk deze op basis van kosten en aanbod, en kies zo voor een tuinbestrating expert die aan uw eisen voldoet. Zo kunt u tot wel 30% besparen, wij zijn u hier graag bij van dienst!


tuinbestrating prijzen

Tuinbestrating leggen

Klanten vragen ons vaak of het mogelijk is om zelf hun tuinbestrating te leggen en te voegen. Het antwoord hierop is ja: het is zeker mogelijk om zelf uw oprit of terras te betegelen. Houd er echter rekening mee dat het bestraten van uw tuin een flinke klus is, die moeilijker is dan het lijkt. Zo zult u eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden moeten uitvoeren. Het uitgraven van een tuinpad is nog te overzien, maar als u een oprit met de hand moet uitgraven bent u waarschijnlijk een aantal werkdagen kwijt. Bovendien bent u met de inzet van een stratenmaker verzekerd van een strak resultaat. Het is zonde als u veel geld uitgeeft aan kwalitatief goede terrastegels en dat deze dan niet strak aangelegd worden.

Gratis offertes