Op zoek naar nieuwe bestrating in Rotterdam? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Rotterdam

Bestrating Rotterdam

Denkt u erover na om uw oprit te laten bestraten? Of wilt u een bestrating laten leggen met een uniek ontwerp op uw terras? Op deze pagina krijgt u meer informatie over de mogelijkheden, de soorten bestrating en vertellen we u meer over de kosten. Ga ook voor een stratenmaker uit Rotterdam voor een hoge kwaliteit en deskundig advies. De stratenmaker kan u helpen met sierbestrating, prachtige natuurstenen en het bestraten van uw tuin met grote tuintegels. Vul het contactformulier in en ontvang een aantal gratis offertes. Door de offertes te vergelijken bespaart u op de kosten voor uw nieuwe bestrating.

Waarom Bestrating Expres Rotterdam?

Stratenmaker uit Rotterdam gezocht? Maak dan gebruik van ons netwerk! U krijgt inzicht in de verschillende tarieven van meerdere bedrijven en kiest zo gemakkelijk een goedkope stratenmaker. Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de totale prijs!

 • Vergelijk de prijzen van meerdere bestrating experts.
 • Kies de stratenmaker met de beste prijs en bespaar tot wel 40%!
 • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Een stratenmaker kan veel voor u betekenen. Niet alleen als het gaat om het leggen van bijvoorbeeld straatstenen of steengruis, maar ook om advies te geven bij het ontwerp. Een stratenmaker heeft veel kennis en weet precies wat er mogelijk is. De vakman kan daarnaast de oude bestrating voor u verwijderen en zorgen voor de afvoer. Is het nodig dat er grond wordt afgegraven of moet er hovenierswerk gedaan worden? Dan wordt dat ook allemaal voor u geregeld.

 • Uw oprit bestraten
 • Oude bestrating verwijderen en afvoeren
 • Tuinen bestraten
 • Leveren van natuurstenen, waaltjes, terrastegels en tuintegels
 • Uitvoeren van graafwerk
 • Hovenierswerk

Soorten bestrating

Er bestaan verschillende soorten bestrating voor uw tuin, oprit of terras. Zo kunt u kiezen uit grote tuintegels en terrastegels of juist voor sierbestrating met koppelstones of keien. Daarnaast is het ook mogelijk om tegels, waaltjes of natuursteen te gebruiken.

Uiteraard hoeft u niet altijd te kiezen voor bestrating, maar kan u ook gaan voor grind. De bestrating die u uiteindelijk kiest voor uw tuin, terras of oprit van uw woning in Rotterdam is afhankelijk van de ruimte, het budget en uw persoonlijke voorkeur. De volgende bestrating is mogelijk:

 • Betonbestrating
 • Koppelstones
 • Tegels
 • Waaltjes
 • Natuursteen


Sierbestrating Rotterdam

Sierbestrating is, zoals de naam al zegt, bestrating welke voor de sier in uw tuin, het terras of de oprit wordt gelegd. U hebt de keuze uit verschillende soorten sierbestrating, zoals koppelstones, waaltjes of andere straatstenen. De sierbestrating die u kiest bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw tuin. Sierbestrating is erg populair in Rotterdam vanwege de veelzijdigheid en de uitstraling die het uw woning en tuin geeft. Sierbestrating hoeft niet direct erg duur te zijn. Bij een moderne tuin passen grote terrastegels in antraciet of een andere donkere kleur erg goed. Sierbestrating kan ook erg goed gecombineerd worden met split of grind.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

In principe is iedere tuintegel geschikt voor sierbestrating. Als u de tuintegel kiest vanwege de uitstraling dan gaat het in principe al om sierbestrating. Veel mensen kiezen echter voor kleinere tegels of stenen. Hiermee kunt u namelijk ook veel verschillende legverbanden creëren. De legverbanden geven de sierbestrating een unieke uitstraling. Denk hierbij aan steensoorten zoals waaltjes, klinkers of kasseien.


sierbestrating aanleggenCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

De mogelijkheden met sierbestrating zijn eindeloos. Wilt u graag een natuurlijke sfeer creëren? Kies dan voor natuurstenen tegels in verschillende formaten en kleuren en laat deze in wildverband plaatsen. Een karakteristieke sfeer creëert u bijvoorbeeld met getrommelde bestrating in een sierlijk legverband. Hiervoor zijn halfronde verbanden bijvoorbeeld erg geschikt. Een halfrond legverband maakt het ook mogelijk uw tuin te onderscheiden in twee of zelfs meerdere zithoeken.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel het kost om de sierbestrating aan te leggen, verschilt per situatie. Houd voor de tegels rekening met ongeveer €15,- tot €65,- per m². De kosten voor de stratenmaker variëren van €10,- tot €20,- per m² of €30,- tot €40,- per uur. Kiest u voor een standaard legverband dan zijn de arbeidskosten aan de lagere kant. Bij ingewikkelde legverbanden betaalt u meer arbeidskosten, omdat het bestratingsbedrijf een stuk langer bezig is.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Rotterdam

Heeft u geen ‘groene vingers’? Of wilt u een tuin waar u weinig onderhoud aan hoeft te plegen? Laat dan uw tuin in Rotterdam bestraten door een erkend stratenmaker< uit ons netwerk. Het geeft uw tuin een nette uitstraling en u hoeft niet veel hovenierswerk meer uit te voeren. U heeft de keuze uit verschillende soorten stenen en tegels. Ga bijvoorbeeld voor grote tegels of laat bestrating aanleggen naar eigen ontwerp. Uiteraard is het altijd mogelijk om de tuinbestrating te combineren met stukken groen. Het strak bestraten van de tuin is een echte klus voor de stratenmaker uit Rotterdam.Voortuin bestraten Rotterdam

Twijfelt u wat u met uw voortuin gaat doen? Het is mogelijk om deze van tuintegels te voorzien. Het voordeel van een voortuin met bestrating met tuintegels is dat u hier vrijwel geen onderhoud aan hebt. Hierdoor geniet u van een mooie voortuin zonder dat het veel kost Als u de bestrating van de voortuin laat overlopen in de oprit dan zorgt dit voor een ruimtelijk aanzicht. Combineer tuintegels met stukken groen of sierkeien voor meer afwisseling. Laat prachtige sierbestrating aanleggen die past bij de uitstraling van uw woning in Rotterdam. Ga bijvoorbeeld voor een patroon met natuursteen, koppelstones of gebakken waaltjes.


voortuin bestraten RotterdamWat is geschikte bestrating voor de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten bestrating die u in de tuin kunt toepassen. U kunt uw terras bijvoorbeeld creëren met behulp van luxe terrastegels. Maar voor een meer authentieke uitstraling zijn ook klinkers of waaltjes erg geschikt. Over het algemeen wordt de bestrating in de tuin niet heel zwaar belast, waardoor ook dunne tegels al erg geschikt zijn. Voor een speels effect kunt u ook meerdere soorten bestrating combineren: bijvoorbeeld terrastegels met grind voor het tuinpad.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Hoeveel tuinbestrating kost is volledig afhankelijk van het soort tegels dat u kiest. Kiest u voor grind, dan bent u relatief voordelig uit.

Siergrind is een goedkope bestrating en is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per m². Kiest u voor natuursteen dan betaalt u meer: €30,- tot €70,- per m². De prijzen van de overige soorten tuinbestrating vallen hier tussenin.Goedkope bestrating

Wilt u graag uw tuin laten bestraten, maar heeft u een klein budget? Dat is geen enkel probleem. Voor elk budget zijn er mogelijkheden en oplossingen. Kies bijvoorbeeld ervoor om een gedeelte van de tuin met grind te bedekken. Grind kan al geleverd worden vanaf €7,50 per vierkante meter. Hiermee bespaart u aanzienlijk. Een andere mogelijkheid is betonbestrating. Dit is één van de goedkoopste soorten bestrating. De prijzen voor bestrating van beton liggen tussen de €15,- en de €30,- per vierkante meter. U heeft hierbij de keuze uit betontegels of betonklinkers.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Beperkt budget? Er zijn voldoende voordelige soorten bestrating. Denk bijvoorbeeld aan grind, dat u al vanaf €7,50 laat leggen. Ook betonbestrating is een voordelige keuze. Hiervoor starten de prijzen al rond de €15,- per m². Hiermee realiseert u vaak een moderne uitstraling. Maar er is ook bestrating die het uiterlijk van natuurlijke steensoorten nabootst. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.


goedkope bestratingOprit bestraten

Bestrating voor de oprit moet stevig zijn, nog meer dan sierbestrating. De bestrating moet namelijk het gewicht van een auto kunnen dragen. Wanneer de oprit niet goed is bestraat of wanneer er gekozen is voor te lichte stenen, liggen er meerdere problemen op de loer. Denk hierbij aan verzakkingen en kapotte tegels. Een professionele stratenmaker uit Rotterdam weet raad met uw oprit, door bijvoorbeeld gebruik te maken van ophoogzand als fundering, u legverbanden aan te raden, randafwerking te gebruiken. Een stratenmaker raad vaak aan om straatstenen van minimaal 7 cm dikte te gebruiken. De stratenmaker kan de oprit al in een dag klaar hebben, waarbij prijzen vooral afhangen van de materialen.
oprit bestraten Rotterdam

Wat is geschikte oprit bestrating?

Voor een oprijlaan is het extra belangrijk dat de bestrating sterk is. Het is in ieder geval belangrijk dat de stenen minimaal 5 centimeter dik zijn.

Daarnaast geldt dat hoe kleiner de straatstenen, des te kleiner de kans op beschadigingen. U kunt onder andere kiezen voor waaltjes en kasseien, maar vooral klinkers zijn populair.

Vanwege de langwerpige vorm kunt u deze namelijk gemakkelijk in een sterk legverband leggen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Een goed terras is intussen onmisbaar in elke tuin. Dit geeft u de ruimte om ’s zomers in de tuin te zitten, eten en lezen zonder dat u het natte, koude of zelfs vieze gras in hoeft. De aanleg hiervan vraagt meer dan het bestraten alleen. Een bestratingsbedrijf uit Rotterdam voert namelijk eerst graaf- en grondwerken uit. Eventuele oude bestrating verwijderen de vakmannen om vervolgens de grond flink uit te graven en op te hogen. Dit bevordert de afwatering en voorkomt dat er grote regenplassen op de straatstenen blijven liggen. Pas als deze fundering is gelegd bestraten de vakmannen het oppervlak.Terras bestraten

Laat uw terras bestraten met mooie natuurstenen terrastegels of ga voor sierbestrating. Heeft u meerdere terrassen? Verbind ze dan bijvoorbeeld met een grindpad. Het bestraten van het terras met terrastegels is een klus die vaak enige voorbereiding vereist. In de meeste gevallen worden namelijk tuinen omgewerkt met terrastegels, wat betekent dat de ondergrond nog geprepareerd moet worden. Het gaat hierbij om het reguleren van de afwatering en het egaliseren van de ondergrond. Laat deze klussen en het betegelen met terrastegels altijd uitvoeren door een erkend stratenmaker uit Rotterdam. Zo weet u zeker dat u lange tijd van een heerlijk terras kunt genieten.

Geschikte bestrating voor een terras

Steeds meer mensen laten een terras aanleggen met behulp van grote terrastegels. Terrastegels hebben doorgaans grote afmetingen en zijn zelfs verkrijgbaar in afmetingen van één vierkante meter.

Deze terrastegels zorgen voor een strak geheel, en het oogt een stuk ruimer. Uiteraard kunt u ook voor klassieke, kleinere steentjes gaan voor een authentieke uitstraling.

Het enige nadeel hieraan is dat tafels en stoelen minder stabiel staan op klinkers of waaltjes.Sierbestrating voor uw tuin of terras? Vergelijk offertes!

Vind een betrouwbaar en betaalbaar bestratingsbedrijf uit Rotterdam en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

Denkt u erover na om bestrating te laten leggen op bijvoorbeeld uw terras? Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten hiervan. De kosten hangen af van verschillende factoren, waaronder het legverband en het soort bestrating dat u kiest.

Betonbestrating kost zo’n €15,- tot €35,- per m² terwijl natuursteen al gauw €30,- tot €70,- per m² kost. Sierbestrating is vaak duurder door het proces van het aanleggen.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Het is verstandig om de bestrating te laten leggen door een stratenmaker uit Rotterdam. Deze rekent een prijs per m² of een prijs per uur. Wat hij rekent is afhankelijk van hoe moeilijk de klus is.

Wenst u een speciaal legverband? Dan rekent de stratenmaker uit Rotterdam een uurtarief omdat de klus meer tijd kost.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Het tarief van een gemiddeld bestratingsbedrijf ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per m². Of het bestratingsbedrijf een gemiddelde prijs per vierkante meter of per uur hanteert, is onder meer afhankelijk van het soort bestrating dat u laat plaatsen.

Bij het leggen van klinkers of tegels in een eenvoudig verband gaat het vaak om een tarief per vierkante meter. Daarnaast betaalt u natuurlijk voor het materiaal. De prijzen van verschillende tegels en stenen vindt u in de tabel hierboven.

Voor opsluitbanden kunt u rekening houden met ongeveer €2,- tot €5,- per meter en ophoogzand kost gemiddeld €50,- tot €70,- per m³.

Prijstabel: kosten stratenmaker Rotterdam

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Aan de hand van de bovenstaande prijzen berekent u gemakkelijk een indicatie van de prijs voor uw bestrating. Stel u laat een oprit aanleggen met betonklinkers van €15,- per m². Het oppervlak is ongeveer 30m². Aan materiaalkosten alleen bent u dan ongeveer €450,- kwijt. De arbeidskosten variëren tussen de €300,- tot €600,-, waardoor de totaalprijs ongeveer €750,- tot €1.050,- bedraagt. Houd er rekening mee dat u ook nog opsluitbanden en ophoogzand nodig heeft. Voor een oprijlaan van tien bij drie meter heeft u voldoende aan 26 meter aan opsluitbanden. Dit kost €52,- tot €130,-. Om het totale oppervlak met 25 centimeter op te hogen heeft u bovendien 8 m³ aan ophoogzand nodig.Bestrating tegen de laagste prijzen!

Vergelijk gratis offertes en kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Twijfelt u nog of u tegels of stenen wilt kiezen? Of weet u niet precies wat het verschil is tussen deze twee? Hoewel we hier geen exacte definities voor geven, kunnen we over het algemeen ervan uitgaan dat tegels lang en plat zijn en stenen dikker en korter in de lengte. Verder is er geen groot verschil. Is de lengte groter dan de dikte van de steen? Dan spreken we van een tegel. Wanneer u uw tuin of terras in Rotterdam wilt laten bestraten kunt u kiezen uit tegels of stenen. U kunt beide ook combineren. Welke u uiteindelijk kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de toepassing. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Rotterdam

Koppelstones

Koppelstones behoren tot de meest oude soort sierbestrating. Deze straatstenen hebben een verouderde look door het productieproces. Hierbij wordt gebruik gemaakt van trommelen. Dit betekent dat de stenen ronddraaien in een grote trommel. De trommel zorgt ervoor dat de hoekjes en randen breken en dat de scherpe kantjes afgesleten worden.

De stenen zijn meestal vierkant of rechthoekig en het is mogelijk om ze te leggen in allerlei legverbanden door de vorm. Koppelstones kunt u bestellen in verschillende maten en kleuren. De maten lopen uiteen van 14 bij 14 cm tot 30 bij 30 cm. Voor koppelstones betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter.


natuursteen Rotterdam

Natuursteen

Natuursteen wordt uit de aarde zelf gewonnen. Het is erg geschikt om te gebruiken als tuintegels in Rotterdam. Dankzij natuursteen krijgt uw voor- of achtertuin een luxe uitstraling. Een voordeel van natuursteen is dat u veel keuze heeft, dat elke steen uniek is en dat de kwaliteit erg hoog is. Natuursteen verkleurt niet en is daarnaast krasvast. Het materiaal is erg sterk en het heeft een lange levensduur. Waarbij beton na verloop van tijd poreus wordt is dit geen probleem bij natuursteen. De meest geschikte natuursteensoorten voor gebruik in uw tuin zijn kwartsiet, gneis en graniet. Natuursteen is een kostbare optie. Gemiddeld betaalt u hiervoor €30,- tot €70,- per m², afhankelijk van het materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.
waaltjes

Waaltjes

Soms denkt men dat waaltjes en klinkers precies hetzelfde zijn, maar dit is niet het geval. Waaltjes zijn klinkers met hele specifieke afmetingen. Ze zijn namelijk altijd 20 cm lang en 5 cm breed. De hoogte van deze stenen wil nog wel eens verschillen, meestal ligt dit tussen de 5 en de 8 cm.

Klinkers en waaltjes lijken door de rechthoekige vorm natuurlijk erg op elkaar, maar klinkers zijn een stuk breder dan waaltjes. De smalle vorm van waaltjes maakt ze geschikt voor unieke legverbanden. Daarnaast hebben ze een authentieke uitstraling. U heeft de keuze uit gebakken en betonnen waaltjes. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer €30,- tot €50,- per m².


straatstenen Rotterdam

Straatstenen

Naast klinkers is het ook mogelijk om straatstenen te bestellen en te laten leggen. Straatstenen worden veel gebruikt in Rotterdam. Voorbeelden van straatstenen zijn kasseien en waaltjes. Kasseien staan beter bekend onder de naam ‘kinderkopjes’ en werden vroeger veel gebruikt bij het bestraten van Belgische wegen. Kasseien geven een rustige en authentieke uitstraling. De straatstenen zijn relatief moeilijk om te leggen. Dit heeft te maken met de dikte van de stenen en de vorm. Vraag daarom een stratenmaker om hulp. Straatstenen zijn erg geschikt voor een oprit. Voor een terras zijn ze kasseien minder geschikt door de vorm. Kiest u voor betonstenen voor uw straatstenen? Houdt dan rekening met een prijs van gemiddeld €15,- tot €35,- per m².
klinkers Rotterdam

Klinkers

Klinkers kennen we allemaal wel. Ze worden namelijk ontzettend veel gebruikt bij het bestraten van wegen in ons land. Klinkers zijn erg gemakkelijk te produceren en het leggen kan erg snel gedaan worden. Dit maakt ze ook zo geschikt voor bestrating. U heeft de keuze uit betonklinkers en gebakken klinkers. Voor de bestrating van de oprit bij uw pand in Rotterdam is het ook een optie om voor klinkers te kiezen.

Bij menig leverancier zijn zowel betonklinkers als kleiklinkers verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Klinkers hebben een rechthoekig formaat en u heeft de keuze uit verschillende kleuren. Traditioneel worden bruine en rode klinkers het meest gebruikt. Betonklinkers zijn al verkrijgbaar vanaf €5,- per vierkante meter.


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Er zijn ook gebakken klinkers mogelijk voor uw tuin. Deze klinkers worden ook wel kleiklinkers genoemd. Ze worden gemaakt door klei in een vorm te persen. De klei wordt op een hoge temperatuur in een oven gebakken. Door het proces krijgen de klinkers hun kleur en zijn ze erg kleurvast. De kleur wordt na verloop van tijd steeds intenser door invloeden van buitenaf zoals het weer. Er bestaan oud en nieuw gebakken klinkers. Oud gebakken klinkers zijn vaak getrommeld en hebben afgestompte randjes en hoeken. Nieuw gebakken klinkers zijn strakker dan oud gebakken klinkers en hebben nog scherpere randen. De kostprijs ligt iets hoger dan betonklinkers, dit heeft voornamelijk te maken met het productieproces. Voor gebakken klinkers liggen de prijzen iets hoger dan voor betonklinkers. De kosten bedragen €20,- tot €30,- per m².Op zoek naar kwalitatieve én goedkope straatstenen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Tegels zijn vrij lang en plat, zeker in vergelijking met de compacte stenen. Dit maakt ze voor sommige doeleinden minder geschikt. Zo is het niet aan te raden om tegels te gebruiken voor uw oprit. Doordat tegels lang en plat zijn, zijn ze minder goed bestand tegen het hoge gewicht van auto’s. Tegels hebben meer een decoratieve functie en zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Een stratenmaker kan de tegels perfect voor u leggen. Dit is namelijk moeilijker dan het lijkt. Door het formaat en het gewicht is het lastig om ze goed recht te leggen en een fout is lastig te herstellen. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Rotterdam

Betontegels

Eén van de goedkoopste soorten tegels zijn betontegels. Deze tegels zijn zeer geschikt als u op zoek bent naar goedkope tuintegels of grote terrastegels. Zeker in vergelijking met natuursteen kunt u veel besparen als u kiest voor beton. Het produceren van betontegels wordt in grote getalen gedaan en dit maakt ze ook een stuk goedkoper. U hoeft niet bang te zijn dat u goedkope betontegels alleen kunt bestellen in een grijze kleur, want er zijn allerlei kleuren mogelijk. De tegels worden dan voorzien van een dunne coating met een kleur naar keuze. Nadeel van betontegels is dat de levensduur minder lang is en dat de coating na verloop van tijd kan gaan slijten. De betontegel is een voordelige optie. Dit schaft u al aan vanaf €15,- per m². De prijzen kunnen oplopen tot gemiddeld €35,- per m², afhankelijk van het soort stenen of tegels.


terrastegels Rotterdam

Terrastegels

Om een geheel eigen uitstraling te geven aan het terras, dient u de juiste tegel te kiezen. Kiest u bijvoorbeeld voor grote egale betontegels? Dan krijgt u een terras met een moderne en enigszins industriële uitstraling. Hebt u liever een wat warmere sfeer? Kies dan voor terrastegels in aardetinten en combineer dit met wit (nep)marmer. U waant zich al snel in mediterraans gebied. Laat u goed informeren door een specialist uit Rotterdam voor uw terrastegels. Hij kan u van deskundig advies voorzien en daarnaast de tegels perfect voor u leggen.

Geen problemen scheve tegels, legverbanden die niet uitkomen of verzakkingen. Terrastegels kosten ongeveer €20,- tot €45,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen.
tuintegels

Tuintegels

Wanneer u de tuin gaat betegelen, dan hebt u de keuze uit veel soorten tuintegels. Zo zijn er de tuintegels die tevens terrastegels zijn, maar ook speciale vormen van sierbestrating. Denk hierbij bijvoorbeeld aan siergrind en kiezels. Heeft u meerdere terrassen? U kunt ook paadjes aanleggen met grind en de kiezels.

Tuintegels kunt u naast elkaar leggen in rijen, maar ook in bijzondere legverbanden. Zo krijgt uw tuin een uniek ontwerp dat past bij uw huis en het gebruik van de tuin. Wilt u graag uw tuin verbeteren? Laat dan een stratenmaker een ontwerp voor u maken. De prijzen voor tuintegels variëren van gemiddeld €20,- tot €45,- per m².


siergrind Rotterdam

Siergrind

Eén van de grootste voordelen van siergrind is dat het onderhoudsvrij is. Geen last van vervelend onkruid of planten. Een ander voordeel is dat het erg voordelig is. Siergrind kunt u al bestellen vanaf €7,50 per vierkante meter. Daarnaast heeft het een mooie en natuurlijke uitstraling.
Met grind heeft u veel mogelijkheden. Combineer het met het bestraten van uw tuin of terras of laat een grindpad aanleggen. Het is verstandig om rekening te houden met minimaal 80 cm breedte voor een grindpad. Daarnaast is het cruciaal om worteldoek onder het siergrind te plaatsen. Het worteldoek voorkomt dat er onkruid naar boven komt. Siergrind is al aan te schaffen vanaf €7,50,- per m².Geef uw tuin een grotere uitstraling met luxe tuintegels.

Bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten met het vergelijken van offertes.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Nieuwe bestrating begint bij het maken van een ontwerp. Een ontwerp is belangrijk, voor zowel het bestraten van een oprit als de sierbestrating van een terras of tuin. Aan de hand van het ontwerp wordt het aantal stenen berekend. Samen met de specialist uit Rotterdam maakt u een ontwerp voor de sierbestrating. De specialist geeft u advies en heeft vaak handige tips voor de indeling. Uiteraard kunt u ook zelf een ontwerp maken. Wilt u sierbestrating laten aanleggen? Laat u dan adviseren in legverbanden en mooie patronen in steenlegging. Er zijn allerlei soorten vormen mogelijk met verschillende stenen en tegels.


bestrating ontwerp RotterdamHoe bestrating aanleggen?

Wilt u bestrating aan laten leggen in Rotterdam? Een stratenmaker uit Rotterdam kan u met het gehele proces ondersteunen. Dit begint al bij het verwijderen van de oude bestrating. De stratenmaker zal de stenen niet alleen verwijderen, maar zorgt ook voor de juiste afvoer. Wilt u nieuwe bestrating aanleggen? Dan zal hij zorgen voor het afgraven of het ophogen van de grond. Daarnaast wordt het leggen van de bestrating professioneel verzorgd. Inclusief het aftrillen, invegen en schoonmaken. Met een stratenmaker bent u verzekerd van een hoge kwaliteit, hoeft u zelf geen gereedschap aan te schaffen en wordt alles netjes voor u opgeruimd.
bestrating Rotterdam verwijderen

Bestrating verwijderen

Het verwijderen van oude bestrating is een heel karwei. Het is echter zeker aan te bevelen om het oude te verwijderen voordat u nieuwe tegels of stenen laat bestraten. Dit is omdat het eroverheen bestraten zorgt dat regenwater moeilijker weg kan komen, waardoor de nieuwe bestrating kan gaan drijven. Het verwijderen van oude sierbestrating van uw tuin of terras is zwaar werk, waarin de stratenmaker zeer thuis is. Hiervoor gebruikt hij speciale hulpmiddelen en gereedschap. Daarnaast zorgt de stratenmaker er direct voor de afvoer van de oude stenen. Bovendien kan de stratenmaker uit Rotterdam daarna meteen doorgaan met het bestraten van een nieuw ontwerp. Ideaal!


grondwerken

Grondwerken

U verwacht het misschien niet, maar bij het aanleggen van een oprit of terras is het soms ook nodig om grondwerken uit te voeren. Grondwerken bestaan uit vele verschillende klussen. Denk hierbij aan het verzetten en ontgraven van de grond, het aanbrengen van drainage en het leveren van zand en grond. Ook het plaatsen van funderingsmaterialen en verhardingen behoren tot grondwerken.

Een mooi terras, pad of een praktische oprit begint met grondwerken. U kunt namelijk niet zomaar terrastegels of sierbestrating in de aarde leggen. Het is belangrijk dat de ondergrond stevig en vlak is, dat deze niet doorzakt en dat water goed weg kan lopen.
levering stenenin Rotterdam

Levering van stenen

Het is verstandig om grote partijen stenen in één keer te bestellen en te laten leveren. Wanneer u stenen uit verschillende partijen besteld kan het voorkomen dat er een klein kleurverschil in zit en dat de dichtheid van de steen anders is. Daarnaast is het ook verstandig om stenen in één keer te laten leveren in verband met de kosten voor de levering. Afhankelijk van de steensoort en de hoeveelheid heeft u soms te maken met een leveringstijd. Kiest u voor een specialist uit ons netwerk in Rotterdam? Dan krijgt u de beste service, ook op het gebied van steenlevering.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Zand kan ook geleverd worden door de stratenmaker uit Rotterdam. Omdat zand voor ieder plaveisel nodig is, is er vrijwel altijd genoeg op voorraad. Voor het bestraten is zand van zeer groot belang. Het wordt gebruikt als fundering onder het steen. Daarnaast zal de stratenmaker met het zand de stenen invegen. Hierbij wordt het over de bestrating gestrooid en geveegd, zodat er tussen elke tegel zand komt te liggen. Als laatste stap van het bestraten zal de stratenmaker uit Rotterdam nog worden ‘afgetrild’ met speciale apparatuur, zodat zand en steen goed op elkaar aansluiten.
legverbanden Rotterdam

Legverbanden

Voordat u stenen of tegels laat leggen in uw tuin, terras of de oprit, is het van belang om na te denken over het patroon waarin u de bestrating wilt plaatsen. Het is natuurlijk mogelijk om gewoon de stenen er in standaard rijen in te leggen, maar er zijn vele variaties in legverbanden mogelijk bij sierbestrating. Kies bijvoorbeeld voor een blokverband of een vissegraatverband. Bij een vissegraatverband worden er meestal klinkers of waaltjes gebruikt vanwege de langere vorm. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een halfsteensverband of een wildverband. Een wildverband geeft u gegarandeerd een uniek ontwerp, want hier wordt gebruikt gemaakt van diverse afmetingen van dezelfde steensoort.
bestrating in Rotterdam uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Wilt u nieuwe bestrating aan laten leggen bij uw woning in Rotterdam? Dan is het verstandig om hiervoor een professioneel stratenmaker in te schakelen. De stratenmaker zorgt ervoor dat alles perfect uitgevoerd wordt. De stenen worden netjes gelegd volgens het ontwerp en u profiteert van een hoge kwaliteit.

Het lijkt soms heel eenvoudig om een oprit te bestraten, toch kan er veel fout gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verkeerde afwatering en verzakkingen.

Daarnaast is het erg arbeidsintensief. Ga ook voor gemak, de mooiste uitstraling en kwaliteit en huur een stratenmaker in.


bestrating leggen in Rotterdam

Keurmerken stratenmakers

Op zoek naar een kwalitatief bestratingsbedrijf? Er zijn een aantal brancheorganisaties en keurmerken waar u rekening mee kunt houden. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie dan worden ze onder andere getest op kwaliteit en vakmanschap. OBN (Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland) biedt bestratingsbedrijven een kwaliteitskeurmerk. Meer hierover leest u op obn.nl. Een andere branchevereniging waar u rekening mee kunt houden is de SEB (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf). Deze toetst zijn leden op kwaliteit en vakwerk. Op SEB.nl leest u meer over deze stichting. Tot slot leest u op modernstraatwerk.nl over de Vereniging Modern Straatwerk die staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.
bestratingsbedrijf Rotterdam

Voordelen inschakelen stratenmaker Rotterdam

 • Hoge kwaliteit
 • Snelle levering en bestrating
 • Deskundig advies
 • Alles wordt voor u geregeld


stratenmaker Rotterdam

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag meer weten over de bestrating voor uw tuin, oprit of terras? Vraag via het offerteformulier prijzen aan voor het bestraten van uw oprit of tuin, de aankoop van materiaal, of voor het verwijderen van bestaande bestrating. De beste stratenmakers uit Rotterdam zijn bij ons netwerk aangesloten. Door het contactformulier in te vullen krijgt u van meerdere specialisten uit uw omgeving een prijsopgave. Vergelijk de offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste specialist voor uw klus. Dit is altijd zonder aankoopverplichting, dus u mag te allen tijde besluiten om het bestraten achterwege te laten. Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het contactformulier.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van Boersma“Nadat wij het contact hadden gelegd ontvingen we al snel aanbiedingen van bedrijven. Na overleg hebben we één gekozen en we zijn hier zeer tevreden over. Onze oprit ligt er perfect bij en de hulp was zeer professioneel.”
A. Boersma

klantervaring van de Jong“Wij hadden problemen met onze oprit en we wilden graag nieuwe sierbestrating laten leggen. Hiervoor schakelden we Bestrating Expres in en al snel hadden we contact met een stratenmaker. De nieuwe oprit ligt er perfect bij. “
H. de Jong

klantervaring van Verhoeven“Na het kopen van ons nieuwe huis moesten we de tuin nog flink aanpakken. We kozen ervoor om het straten door een professional te laten doen en daar zijn we nog elke dag blij mee. Het ziet er mooi uit en we gebruiken de terrassen vaak.”
J. Verhoeven

Gratis offertes