Op zoek naar nieuwe bestrating in Flevoland? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Flevoland

Bestrating Flevoland

Twijfelt u al tijden of u bestrating in uw tuin moet laten aanleggen? Dan is dit het goede moment. Met onze service bespaart u tot maar liefst 40% op de kosten! Zo wordt het aanleggen van bestrating mogelijk met elk budget: groot of klein! Wanneer u een specialist uit Flevoland inschakelt heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan stenen, tegels, legverbanden en patronen. Zo bepaalt u hoe uw bestrating eruit komt te zien! Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden omtrent sierbestrating? Of wenst u meer informatie te ontvangen over de kosten voor het aanleggen van een oprit? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van specialisten uit uw regio!

Waarom Bestrating Expres Flevoland?

Via onze offerteservice krijgt u de mogelijkheid om de tarieven van meerdere bedrijven uit de regio Flevoland te vergelijken. Dit heeft belangrijke voordelen: u krijgt inzicht in de kosten en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke en lage prijs!

 • Vergelijk de prijzen van stratenmakers uit de regio Flevoland.
 • Kies voor het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40% en bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Natuurlijk is een stratenmaker uit Flevoland in te zetten voor het leggen van uw sierbestrating. De taken van stratenmakers lopen enorm uiteen en zij kunnen diverse klussen voor u uitvoeren. U kunt bij één van de bedrijven uit ons netwerk bijvoorbeeld terecht voor:

 • Het bestraten van uw oprit.
 • Het ontwerpen en leggen van sierbestrating.
 • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating.
 • Het bestraten van uw tuin, oprit of terras.
 • Het leveren van waaltjes, sierbestrating, terrastegels, tuintegels en stoeptegels.
 • Graafwerkzaamheden en het leveren van grond en zand.
 • Hovenierswerkzaamheden.

Soorten bestrating

Grofweg zijn er vier verschillende soorten bestrating waar u uit kunt kiezen: betonbestrating, natuurstenen, gebakken bestrating en grind. Welke vorm van bestrating de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de prijs van de bestrating.

Siergrind en natuurstenen zijn bijvoorbeeld erg geschikt als sierbestrating voor uw tuin of terras. Maar voor uw oprit zult u groter geschut moeten gebruiken. Hiervoor is voornamelijk gebakken- en betonbestrating geschikt. Een specialist uit Flevoland kan u meer vertellen over:

 • Betonbestrating
 • Gebakken bestrating
 • Natuurstenen
 • Grind


Sierbestrating Flevoland

Wanneer u overweegt om sierbestrating te gebruiken voor de aanleg van uw terras, dan is het u ongetwijfeld opgevallen dat u keuze heeft uit talloze soorten stenen en terrastegels. Welke vorm van sierbestrating de beste is keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke smaak en uw budget. Daarnaast speelt ook het doel van de sierbestrating een rol. Zo zijn verschillende tegels niet de beste keuze voor de aanleg van een oprit. Tegels zijn namelijk niet goed bestand tegen veel gewicht. Voor de aanleg van sierbestrating heeft u onder meer de keuze uit natuurstenen, waaltjes, koppelstones en halfverharde bestrating, zoals grind, gebakken- en betonnen sierbestrating.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

Voor sierbestrating is er de keuze uit tal van tegels en stenen. Zelfs als u standaard betontegels laat leggen, kan dit gerekend worden tot sierbestrating, zolang u hier maar voor kiest vanwege de uitstraling van de steen en niet alleen vanwege de prijs of praktische voordelen. Voor sierbestrating worden onder andere kleiklinkers gebruikt, omdat deze geschikt zijn voor veel diverse legverbanden.


sierbestrating aanleggen FlevolandCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

Sierbestrating geeft uw voortuin of achtertuin een unieke uitstraling. Welke sfeer u ook wilt creëren, met sierbestrating behaalt u een persoonlijk resultaat. Kies voor grote betontegels voor een ruimtelijk effect of laat kleine waalstenen in verschillende halfronde legverbanden leggen. Hiermee creëert u binnen uw bestrating afzonderlijke hoekjes die u apart van elkaar kunt inrichten. Dit speelse effect laat uw bestrating een stuk groter lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel sierbestrating kost is afhankelijk van de steensoort en het legverband dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor een ingewikkeld legverband, zoals het wildverband, dan hanteren de stratenmakers vaak een prijs per uur. Deze ligt gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. De prijs voor de stenen varieert van €15,- tot €65,- per m². Hoe kleiner de tegels en hoe complexer het legverband des te hoger de totaalprijs.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Flevoland

Naast het bestraten van de oprijlaan, is het natuurlijk ook een optie om tuinbestrating aan te laten leggen. Onder het begrip tuinbestrating verstaan we een drietal zaken: de bestrating van de tuin, met als doel het creëren van een groot terras, tuinbestrating waarbij er tuinpaden worden aangelegd of een project waarbij u de tuin deels van sierbestrating en grind wordt voorzien, zoals een rotstuin. Met deze laatste soort van bestrating creëert u een natuurlijke sfeer zonder dat u veel tijd kwijt bent aan het onderhouden van uw beplanting. De stratenmakers in ons netwerk helpen u desgewenst graag met het maken van een ontwerp of bij het kiezen van de juiste tuintegels.Voortuin bestraten Flevoland

De voortuin is in de meeste gevallen het visitekaartje van uw woning. Heeft u geen groene vingers maar staat er wel een hoop beplanting in de voortuin? Grote kans dat de beplanting er slecht onderhouden bij ligt. Zonde, want dit geeft natuurlijk een negatief signaal af naar uw buren en gasten. Laat uw voortuin daarom bestraten door een stratenmaker uit Flevoland! U hoeft niet langer onderhoud uit te voeren, en uw voortuin ligt er het hele jaar door strak en netjes bij. U kunt in de voortuin vele kanten op. Laat bijvoorbeeld natuurstenen in een wildverband leggen, of kies voor strakke tegels voor een optisch grotere voortuin.


voortuin bestraten FlevolandWat is geschikte bestrating voor de tuin?

De keuze voor tuintegels is enorm persoonlijk. In principe is iedere tegel geschikt voor het bestraten van de tuin, omdat de bestrating niet zwaar belast wordt. De kans op verzakken is, met een goede fundering, daardoor erg klein. Wilt u een moderne sfeer creëren? Dan is betonbestrating een geschikte én voordelige keuze. Om het natuurlijke karakter van uw tuin te benadrukken is natuursteen een betere keuze.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Als u uw tuinbestrating in een standaard legverband laat leggen, dan is tuinbestrating relatief voordelig. Hierbij geldt wel dat de prijs afhankelijk is van het soort bestrating dat u kiest! Tuinbestrating van beton is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €15,- per m² terwijl de prijzen voor natuursteen starten rond de €30,- per m².Goedkope bestrating

U kunt de kosten eenvoudig laag houden door te kiezen voor goedkope bestrating. Eén van de populairdere soorten goedkope bestrating, is betonbestrating. Dit is namelijk relatief voordelig, maar biedt wel een goede kwaliteit. Voor klanten met een klein budget is het daarnaast een optie om grind te gebruiken. Grind is niet alleen erg voordelig in aanschaf, maar het is ook eenvoudig aan te leggen. Grind is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per vierkante meter!Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Heeft u weinig te besteden maar wilt u toch bestrating in de tuin? De meest voordelige optie is het leggen van grind. Siergrind is al verkrijgbaar vanaf €7,50,- per m². Het leggen is bovendien erg snel en eenvoudig gedaan, waardoor de arbeidskosten laag blijven. Wilt u liever tuinbestrating van beton? Met een vanaf prijs van €15,- per m² is dit zeker één van de meest voordelige keuzes.


goedkope bestrating FlevolandOprit bestraten

Voor het bestraten van de oprit is het zeker aan te raden om een expert uit Flevoland in te schakelen. Bij elk soort bestrating is de fundering en de afwatering van groot belang, maar bij opritten is dit nog belangrijker. Dat heeft vooral te maken met het doel van de bestrating. Een oprit wordt dagelijks blootgesteld aan het enorme gewicht van één of meerdere auto’s. Belangrijk dus dat deze hier goed tegen bestand is. Een expert uit Flevoland kan u tevens adviseren over het formaat van uw oprit. Wilt u volop de ruimte hebben zodat u om de auto heen kunt lopen? Dan heeft een grotere oprit nodig dan wanneer u deze alleen als oprijlaan wilt gaan gebruiken.
oprit bestraten

Wat is geschikte oprit bestrating?

Hoewel de meeste tegels geschikt zijn om de voor- of achtertuin mee te bestraten, is dit niet het geval bij het aanleggen van een oprit. De oprit wordt namelijk zwaar belast, waardoor de stenen erg sterk moeten zijn. Het liefst met een dikte van minimaal 7 centimeter.

Veel gebruikte stenen voor opritbestrating zijn klinkers. Als goedkope oplossing kunt u ook grind gebruiken, al vereist dit meer onderhoud dan stenen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Tegenwoordig is geen tuin compleet zonder terras. Maar hoewel het simpel lijkt, vereist de aanleg van een terras flink wat aandacht. U kunt de terrastegels namelijk niet rechtstreeks op de grond leggen om te voorkomen dat de tegels kapotvriezen. De aanleg van terrassen verloopt daarom in 3 verschillende fases. De eerste fase is het grond- en graafwerk. Het bestratingsbedrijf verwijdert eventuele oude bestrating en graaft de grond ongeveer 10 tot 20 centimeter af. In de volgende fase legt het bestratingsbedrijf de fundering aan. Dit is vaak 10 centimeter aan steenpuin gevolgd door 10 centimeter aan ophoogzand. De vakmannen uit Flevoland egaliseren dit en stampt het goed aan en legt in de derde fase de bestrating.Terras bestraten

Het werk van een erkend stratenmaker bestaat zeker niet alleen uit het bestraten van wegen en oprijlanen: een specialist uit ons netwerk in Flevoland helpt u tevens graag met het bestraten van terrassen. Bij het aanleggen van terrasbestrating overlegt de stratenmaker eerst met u en bespreekt uw wensen en voorwaarden. Eventueel stelt de stratenmaker uit Flevoland een ontwerp voor u op, zodat u een duidelijk beeld krijgt van uw toekomstige terras. Kies voor een groot terras als u ’s zomers met het hele gezin buiten wilt eten. Of kies voor kleinere, knusse terrassen in verschillende hoeken van de tuin voor een speels en ruimtelijk effect.

Geschikte bestrating voor een terras

Een terras kan aangelegd worden met verschillende soorten tegels en stenen. Voor veel mensen zijn grote tegels een ideale keuze. Dit zorgt namelijk voor een recht oppervlak, waardoor tafels en stoelen een stuk steviger staan.

Kleinere stenen, zoals klinkers of kasseien hebben een mooie uitstraling, maar lopen door de vele voegen en bolle vormen vaak iets minder fijn. Daar staat tegenover dat deze kleinere stenen juist weer geschikt zijn voor veel verschillende legverbanden. De keuze is dus volledig aan u.Geef uw tuin een persoonlijke uitstraling met sierbestrating!

Besparen op uw waaltjes, klinkers of tuinbestrating? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

De kosten voor de aanleg van uw nieuwe bestrating is in principe in twee categorieën te verdelen: de arbeidskosten en de materiaalkosten.

Op de arbeidskosten is het erg eenvoudig te besparen, door simpelweg meerdere offertes te vergelijken. Het uurtarief voor een stratenmaker ligt gemiddeld tussen de €05,- en €40,-. Het verschilt per specialist dus enorm! Door via het contactformulier meerdere offertes aan te vragen bespaart u tot wel 40% op de totale kosten.

Ook de keuze voor het materiaal is van invloed op de totaalprijs. Hierop kunt u natuurlijk eenvoudig besparen door te kiezen voor goedkope bestrating, zoals bestrating van beton. Hiervoor ligt de prijs gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per vierkante meter.

Heeft u een ruim budget en wilt u graag een unieke sfeer realiseren? Kies dan voor natuursteen! De prijs van natuursteen ligt tussen de €30,- en €70,- per vierkante meter, maar dan bent u wel verzekerd van topkwaliteit.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Een bestratingsbedrijf rekent in de meeste gevallen een vaste prijs per m². Deze ligt vaak rond de €10,- tot €20,- per m².

In sommige gevallen hanteert het bestratingsbedrijf een uurtarief. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het leggen van bijzondere of unieke legverbanden. Het uurtarief ligt in Flevoland gemiddeld tussen de €30,- tot €40,-.

Houd daarnaast rekening met de materiaalkosten. Naast de kosten voor de stenen betaalt u namelijk ook voor opsluit- of afscheidingsbanden en het ophoog- en voegzand. Het zand is verkrijgbaar vanaf ongeveer €50,- tot €70,- per m³. Opsluitbanden kosten ongeveer €2,- tot €5,- per lopende meter.

Prijstabel: kosten stratenmaker Flevoland

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
 €10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Benieuwd wat u in totaal kwijt bent voor het bestraten van uw tuin of oprit? U berekent gemakkelijk een indicatie van de totaalprijs. Voor het bestraten van een oprit van 30m² liggen de totale arbeids- en materiaalkosten samen op gemiddeld €750,- tot €1.050,-. Hierbij is ervan uitgegaan dat u gebruik maakt van betonklinkers van €15,- per m² en het bestratingsbedrijf een tarief van €10,- tot €20,- per m² hanteert. Uiteraard is dit een indicatie van de totaalprijs. Voor meer zekerheid omtrent de kosten, raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.Kwalitatieve bestrating tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Flevoland de vraag of zij beter kunnen kiezen voor tegels of stenen voor een bestrating. Deze keus is echter volledig afhankelijk van het soort bestrating dat u wilt toepassen en uw eisen daaraan. Zo kunt u bij het bestraten van de oprit beter kiezen voor straatstenen of klinkers in plaats van tegels. Tegels kunnen de gewichten en drukkrachten van bijvoorbeeld een auto beter verdelen. Voor tuinbestrating kunnen tuintegels juist enorm stijlvol zijn. Er is een breed aanbod aan terrastegels, waarmee uw bestrating een geheel uniek uiterlijk krijgt. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Flevoland

Koppelstones

Een koppelstone is een vorm van sierbestrating die in het verleden veel werd gebruikt in binnensteden. Het is een vierkante steen met veelal getrommelde randen. De koppelstones zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, allen met een authentieke uitstraling.

Vanwege het kleine, vierkante formaat zijn koppelstones uitstekend te gebruiken bij ronde legverbanden. De kleine stenen zijn gemakkelijk recht te leggen, en de stratenmaker heeft geen last van zware tegels die hij moet tillen. Hierdoor liggen de arbeidskosten vaak ook een stuk lager. De koppelstones zijn bovendien geschikt voor vele soorten sierbestrating. Gemiddeld betaalt u voor koppelstones €15,- tot €30,- per m².


natuursteen

Natuursteen

De natuursteen is één van de duurdere opties als het gaat om sierbestrating, maar het leggen van natuurstenen heeft vele voordelen. Natuursteen is kras- en kleurvast, waardoor ze jarenlang mooi blijven. Het grootste voordeel is toch de uitstraling. Geen enkele tegel is gelijk en kleine imperfecties zorgen voor een natuurlijk geheel. Natuursteen komt vooral tot z’n recht wanneer het gelegd wordt in een wildverband. Het wildverband benadrukt het natuurlijke karakter van de stenen. Hierbij gebruikt de specialist verschillende natuurstenen in diverse formaten, om zo een speels effect te realiseren. Het is af te raden om natuurstenen te gebruiken voor de aanleg van opritten. Voor natuursteen betaalt u ongeveer €30,- tot €70,- per m². De exacte kosten zijn afhankelijk van het materiaal van de natuursteen.
waaltjes Flevoland

Waaltjes

Waaltjes zijn al jarenlang een erg populaire steensoort in Flevoland. Ze doen vanwege de langwerpige vorm denken aan klinkerstenen, maar het formaat van waaltjes is een stuk smaller. Hierdoor is het waaltje ook bij uitstek geschikt voor bijzondere legverbanden. U kunt de waaltjes gebruiken voor de aanleg van een terras, maar ze zijn ook zeker geschikt voor de realisatie van een oprit of tuinpad.

Wilt u de waaltjes gebruiken voor een oprit? Kies dan voor een hoogte van minimaal 8,5 centimeter. Voor de aanleg van tuinpaden of terrassen is een hoogte van 6,5 centimeter voldoende. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf €30,-. Afhankelijk van het materiaal en de afmetingen kan de prijs oplopen tot ongeveer €50,- per m².


straatstenen Flevoland

Straatstenen

Naast klinkers zijn er nog andere varianten straatstenen te bestellen bij menig leverancier uit Flevoland. Zo verkopen de specialisten uit Flevoland bijvoorbeeld ook kasseien: in Nederland beter bekend als kinderkopjes. Deze straatstenen zorgen voor een uniek en authentiek resultaat, die bij veel traditioneel panden niet misstaat. Wanneer u een groter budget heeft, raden onze specialisten vaak aan te kiezen voor gebakken straatstenen. Deze zijn kwalitatief iets beter en blijven langer mooi. Met een beperkt budget kunt u echter ook kiezen voor betonstenen. Deze hebben dezelfde uitstraling maar zijn een stuk goedkoper in aanschaf. Houd er wel rekening mee dat dit sneller verkleurd. De kosten voor uw straatstenen zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest. In het geval van betonnen bestrating varieert de prijs van ongeveer €15,- tot €35,- per m².
klinkers

Klinkers

Klinkers zijn al jarenlang een zeer bekend fenomeen in Nederland. Ze worden veel gebruikt bij het bestraten van wegen, maar ook voor bestrating in de voor- of achtertuin is de klinker erg geschikt. Veel mensen weten echter niet dat er twee verschillende soorten klinkers verkrijgbaar zijn: betonklinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn doorgaans goedkoper dan kleiklinkers. Kleiklinkers hebben daarentegen een iets hogere kwaliteit en een goede kleurvastheid. Klinkers zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, maar staan vooral bekend om de roodbruine varianten. Hiernaast kunt u ook kiezen voor een assortiment aan zwarte en grijze tinten. Zo bepaalt u zelf hoe uw bestrating eruit komt te zien. Kiest u voor betonklinkers? Deze schaft u al aan vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers Flevoland

Gebakken klinkers

Kleiklinkers worden ook wel gebakken klinkerstenen genoemd. Hier wordt geen kleurstof aan toegevoegd. De kleur wordt bepaald door het soort klei dat gebruikt wordt en de temperatuur tijdens het bakken. Over het algemeen geldt: hoe hoger de temperatuur, des te donkerder de kleur. Het voordeel van gebakken klinkers, is dat deze na verloop van tijd alleen maar mooier van kleur worden. Gebakken klinkerstenen zijn zowel getrommeld als ongetrommeld verkrijgbaar. Wilt u een authentieke uitstraling creëren? Kies dan voor een getrommelde klinker. Voor een moderne en strakke sfeer is de ongetrommelde variant de beste keuze. Gebakken klinkers zijn iets duurder dan betonklinkers. Gemiddeld kosten deze €20,- tot €30,- per m².Goedkope straatstenen gezocht? Vergelijk offertes!

Kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Tegels worden vaak verward met stenen en vice versa. Er bestaat echter wel degelijk een verschil tussen stenen en tegels. Over het algemeen geldt dat een tegel een platte soort bestrating is., Een tegel is vaak langerdan dat deze dik is. Is de tegel dikker dan dat hij lang is? Dan spreken we meestal over een steen. Grotere tuintegels kunnen enorm stijlvol zijn in uw tuin. Steeds vaker kiezen klanten voor moderne betontegels. Door het grote formaat lijkt het oppervlak van uw tuin een stuk groter. Een stratenmaker kan u meer vertellen over de sterktes van diverse tegelsoorten. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Flevoland

Betontegels

Betontegels zijn op dit moment enorm populair in Flevoland. Dat heeft meerdere oorzaken: allereerst zijn ze relatief voordelig; uw tuin kunt u zo op een goedkope manier laten bestraten. Daarnaast hebben betontegels een erg strakke en moderne uitstraling. Veel mensenzijn hier erg van gecharmeerd. Betontegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren, vooral de donkere, antracietkleuren zijn populair vanwege de elegante uitstraling. Het leggen van betontegels is vaak een ingewikkelde klus. Tuintegels zijn erg zwaar en door het grote oppervlak is het lastig de tegel recht te leggen. Schakel daarom een expert in als u betontegels wilt laten aanleggen. Voor betonnen tegels liggen de kosten gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per m². Deze kostprijs is afhankelijk van het soort tegels.


terrastegels

Terrastegels

Bent u van plan om een deel van de tuin om te ‘toveren’ tot een heerlijk terras? Dan heeft u de keuze uit een groot aanbod aan terrastegels. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit natuurstenen terrastegels die een heerlijk rustgevend gevoel geven. Bent u op zoek naar goedkope terrastegels? Dan zijn betontegels de juiste keuze. Betontegels zorgen voor een elegante uitstraling.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor kleinere tegeltjes die een authentiek gevoel oproepen. Vraag een expert uit Flevoland naar voorbeelden van de diverse tegelsoorten en laat u persoonlijk adviseren om tot een goede keus tekomen. De prijzen voor terrastegels variëren van €20,- tot €45,- per m².
tuintegels Flevoland

Tuintegels

Naast het leggen van terrastegels, is het tevens een optie om in uw tuin speciale tuintegels te plaatsen. Tuintegels en ook sierbestrating maken van elke tuin een unieke plek, waar het bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Denk bijvoorbeeld aan een tuinpad gemaakt van losse tuintegels, of kies voor een klein terras achterin de tuin waar u ongestoord kunt lezen, luieren of eten. Weet u niet zeker hoe u de tuin wilt bestraten? Vraag dan één van de specialisten uit Flevoland om hulp. Zij kunnen een ontwerp voor u opstellen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de indeling. Ook adviseren zij u graag persoonlijk over de tegelsoorten, kleuren en toepassingen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het contactformulier. Gemiddeld kosten tuintegels €30,- tot €45,- per m².


siergrind

Siergrind

Siergrind is de meest voordelige manier om een oppervlak te bestraten. Dit heeft twee belangrijke redenen: allereerst is siergrind erg goedkoop in aanschaf. U koopt grind al vanaf €7,50 per vierkante meter, wat een stuk voordeliger is dan andere steen- en tegelsoorten. Daarnaast is het bestraten van grind ook erg eenvoudig.

Door het grind zelf aan te leggen bespaart u dus flink op de arbeidskosten. Ook als u ervoor kiest om het bestraten uit te besteden liggen de arbeidskosten relatief laag. Dit heeft te maken met het feit dat de stratenmaker uit Flevoland minder tijd nodig heeft. Siergrind is met €7,50 per m² één van de meest voordelige opties.Tuin bestraten met tuintegels? Bespaar op de kosten!

Vind het beste bestratingsbedrijf en bespaar zo tot maar liefst 40% op de totaalprijs.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Wanneer u een gedeelte van uw tuin wilt bestraten, is het belangrijk dat u hiervoor een ontwerp heeft. Natuurlijk kunt u zelf een ontwerp maken, maar het is tevens mogelijk hiervoor een expert in te schakelen. Een stratenmaker uit Flevoland maakt graag een praktisch en stijlvol ontwerp voor u, waarbij het volledige oppervlak zo goed mogelijk benut wordt. Wellicht ziet hij mogelijkheden die u nog niet had overwogen. Daarnaast informeert en adviseert de specialist u over de verschillende soorten legverbanden. Want ook het legverband heeft k een grote invloed op de totale sfeer van uw tuin.


bestrating ontwerp FlevolandHoe bestrating aanleggen?

Wanneer u de bestrating laat aanleggen door een expert uit ons netwerk in Flevoland, dan wordt aan alle details gedacht. Als de grondwerken zijn afgerond, zullen de vakmannen allereerst beginnen met het bestraten. Hierbij worden de straatstenen onder een licht afschot gelegd, zodat er een goede afwatering is. Als de stenen en boordstenen zijn geplaatst volgt het aftrillen. Met een trilmachine wordt de bestrating stevig aangedrukt in het zandbed. Zo weet u zeker dat de stenen niet later nog gaan verschuiven of verzakken. Na het aftrillen is het tot slot belangrijk om de stenen in te vegen. Met een bezem wordt er zand tussen de voegen geveegd. Dit is belangrijk als u een onderhoudsvrije tuin wilt, omdat het invegen onkruid voorkomt.
bestrating verwijderen

Bestrating verwijderen

Het is in de meeste gevallen noodzakelijk om eerst de oude bestrating te verwijderen voordat u de nieuwe terrastegels kunt laten leggen.

Bij het verwijderen van oude straatstenen hoeft u niet heel voorzichtig te werk te gaan, tenzij u de straatstenen wilt hergebruiken. Het is echter wel belangrijk dat u de gehele steenlaag verwijderd en deze op een nette manier afvoert.

Een stratenmaker uit Flevoland kan uw bestrating ook voor u verwijderen. Hij zal eventueel ook het afvoeren op zich nemen, zodat u niet met een berg puin blijft zitten. Dit scheelt u veel kostbare tijd en energie!


grondwerken

Grondwerken

Wist u dat een stratenmaker uit ons netwerk in Flevoland tevens ingeschakeld kan worden voor alle grondwerken? Dit scheelt u een hoop waardevolle tijd en energie. De stratenmaker beschikt namelijk over alle benodigde hulpmiddelen, waarmee de grondwerken snel zijn afgerond. Met behulp van een graafmachine is het uitgraven van het oppervlak voor uw oprit of terras geen enkel probleem. Vervolgens zal de stratenmaker het oppervlak met het gebruik van een wals in korte tijd perfect egaliseren. Het lijkt misschien alsof de grondwerken eenvoudig zelf uit te voeren zijn. Maar houd er rekening mee dat dit één van de belangrijkste onderdelen van het bestraten is. Met de grondwerken voorkomt u verzakkingen en verschuivingen van de sierbestrating.
levering stenen

Levering van stenen

Voor de levering van stenen is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Zoals waarschijnlijk bij u bekend is, hebben straatstenen een aardig gewicht. Een standaard auto en zelfs een aanhangwagen is vaak niet voldoende om alles te kunnen vervoeren.

De leverancier beschikt over een vrachtauto, en kan alle stenen in één keer aan u leveren. Is dit vanwege omstandigheden toch niet mogelijk? Neem dan contact op met de leverancier of het toch mogelijk is om dan straatstenen of tuintegels uit dezelfde bakserie te krijgen. Zo voorkomt u grote kleurverschillen in de klinkerstenen. Bij veel specialisten is dit eenvoudig te regelen.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Veel van onze klanten vergeten dat zij niet alleen moeten nadenken over het soort bestrating dat zij nodig hebben, maar ook over het zand dat als basis dient voor de fundering. Er zijn diverse soorten zand verkrijgbaar, zoals drainzand, metselzand en aanvulzand. Daarnaast is er een speciaal voegzand dat wordt gebruikt voor het invegen van de bestrating. Heeft u geen idee welke zandsoort er nodig is voor het bestraten van uw oprijlaan of tuin? Vraag dan een professioneel stratenmaker om een persoonlijk advies. Deze geeft u niet alleen tips over het soort zand dat u nodig heeft, maar ook over de hoeveelheid. Zo voorkomt u dat u blijft zitten met een teveel aan zand, of dat u juist een tekort heeft.
legverbanden Flevoland

Legverbanden

Zoals aangegeven zijn er meedere legpatronen mogelijjk zoals een blokverband, visgraatverband en halfsteensverband. Niet elk legverband is geschikt voor iedere toepassing. Voor het leggen van een tuinpad of terras kunt u in principe ieder gewenst legverband gebruiken. Voor een oprit is het echter belangrijk dat u het juiste legverband kiest. Een groot aantal legverbanden is hier namelijk niet geschikt voor. Wilt u een bijzonder legverband voor de oprit? Ga dan voor het visgraatverband of keperverband. Een halfsteensverband of wildverband is meer geschikt voor het bestraten van bijvoorbeeld terrassen of sierbestrating.
bestrating in Flevoland uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Als u zelf gaat bestraten bent u waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer u het uitbesteedt.

Maar is dit ook een goede optie? Als u geen ervaring heeft is de kans groot dat de sierbestrating niet zo strak en netjes komt te liggen dan wanneer dit wordt gedaan door een stratenmaker.

Bovendien is het een enorm zware klus, waar u ongetwijfeld spierpijn van krijgt. Heeft u hier geen tijd of energie voor? Of bent u simpelweg niet in staat om zelf te gaan bestraten? Dan is het inschakelen van een stratenmaker uit Flevoland zeker een goede keus!


bestrating leggen in Flevoland

Keurmerken stratenmakers

Bestratingsbedrijf gezocht? Het vinden van de beste stratenmaker kan ingewikkeld zijn. Om het wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende brancheverenigingen waar u op kunt letten. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of beschikt over een keurmerk, dan weet u dat ze voldoen aan strenge voorwaarden. Zo kunt u onder andere rekening houden met de Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Meer over deze vereniging leest u op modernstraatwerk.nl. Daarnaast toetst Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB) haar leden op kwaliteit en vakwerk. Meer weten? Lees dan verder op seb.nl. Tot slot is het een optie om te controleren of het bestratingsbedrijf is aangesloten bij de Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland (OBN), die een kwaliteitskeurmerk uitgeeft. Meer hierover leest u op obn.nl.
bestratingsbedrijf Flevoland

Voordelen inschakelen stratenmaker Flevoland

 • De bestrating van uw oprit, tuin of terras ziet er strak en netjes uit.
 • U bent verzekerd van een goede afwatering.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd, energie en spierpijn.
 • Het bestraten is in korte tijd afgerond.


stratenmaker

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een stratenmaker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van het bestraten van uw tuin, oprit of terras? Of heeft u een vraag over het soort terrastegels of tuintegels die u het beste voor uw bestrating kunt gebruiken? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Geef uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan zodat u verzekerd bent van diverse offertes die op uw wensen aansluiten. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk offertes van diverse stratenmakers uit uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar zo eenvoudig tot wel 40% op de kosten! Deze service is geheel vrijblijvend en volledig kosteloos, dus waar wacht u nog op?Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van Poort“Het was al jaren onze wens om een oprit aan te laten leggen en wij waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen! Wij kozen voor de vakman die zo snel mogelijk kon beginnen en zijn enorm tevreden over het eindresultaat!”
S. Poort

klantervaring van van der Kaaij“Onze tuin was al jarenlang een doorn in ons oog. Daarom hebben we ervoor gekozen om het te laten bestraten. We kozen een voordelige stratenmaker die al snel kon beginnen met bestraten. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk afgeleverd.”
C. van der Kaai

klantervaring van Brunsveld“Voor de realisatie van onze oprit hebben wij offertes aangevraagd. De prijzen vielen ons mee en we kozen voor een goedkope stratenmaker uit Flevoland. De oprit is inmiddels netjes bestraat, de vakman was vriendelijk en werkte snel en secuur.”
U. Brunsveld

Gratis offertes