Op zoek naar nieuwe bestrating in Friesland? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Friesland

Bestrating Friesland

Op zoek naar een stratenmaker in Friesland voor het aanleggen van de bestrating van uw oprit, het ontwerpen van uw tuin of het realiseren van een terras of tuinpad? Lees dan snel verder, want op deze pagina leest u meer over de verschillen tussen terras- en tuintegels. Daarnaast leest u meer over de mogelijkheden van sierbestrating en maakt u kennis met onze unieke werkwijze. Bestrating Expres Friesland bestaat uit een netwerk van stratenmakers uit Friesland en omgeving, welke uw bestratingsklus graag vakkundig voor u uitvoeren. Door het invullen van het contactformulier komt u in contact met de bij ons aangesloten stratemaker bedrijven. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerderde offertes, vergelijkt deze op aanbod en prijs en kiest zelf eenvoudig het bedrijf aan wie u de klus wilt uitbesteden. De stratenmakers in ons netwerk hebben ruime ervaring en voorzien u graag van advies om de perfecte tuin voor u te realiseren.

Waarom Bestrating Expres Friesland?

Via onze offerteservice krijgt u de mogelijkheid om de tarieven van meerdere bedrijven uit de regio Friesland te vergelijken. Dit heeft belangrijke voordelen: u krijgt inzicht in de kosten en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke en lage prijs!

 • Vergelijk de prijzen van stratenmakers uit de regio Friesland.
 • Kies voor het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40% en bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Een stratenmaker kan uw bestratingsklus van A tot Z uit handen nemen. Van het geven van advies, het voorbereiden van de werkzaamheden, het aanleggen van de bestrating tot aan de afwerking en het afvoeren van ongebruikt materiaal. U bent verzekerd van hoge kwaliteit en een uitstekende dienstverlening als u uw bestratingsklus uitbesteedt aan een specialist uit ons netwerk.

 • Het ontwerpen en leggen van sierbestrating.
 • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating.
 • Het bestraten van uw oprit of terras.
 • Het leveren van waaltjes, sierbestrating, terrastegels en tuintegels.
 • Graafwerkzaamheden en het leveren van grond en zand.

Soorten bestrating

Heeft u een grote tuin maar weet u niet precies hoe en welk gedeelte u wilt laten bestraten? Er zijn vele opties mogelijk om met bestrating de gewenste uitstraling van uw tuin, oprit of terras te creëren. We kennen de volgende soorten bestrating:

 • Sierbestrating
 • Tuinbestrating
 • Goedkope bestrating

Alle oplossingen zijn onderhoudsvriendelijk en de materialen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

De stratenmaker kan u hierover alles vertellen en zal met u de klus in detail bespreken alvorens aan de slag te gaan.


Sierbestrating Friesland

Sierbestrating, de naam zegt het eigenlijk al, wordt vooral gebruikt voor het versieren van tuinen in Friesland. Er is een grote verscheidenheid aan sierbestrating beschikbaar. Hierdoor is het mogelijk om de bestrating aan te laten sluiten op de stijl van uw tuin of woning. Natuursteen staat erg goed in de moderne tuin terwijl waaltjes juist weer beter ogen in de klassieke tuinen. Een stratenmaker uit Friesland kan de sierbestrating in verschillende verbanden leggen, zoals blokverband, diagonaalverband of wildverband. Een groot voordeel van sierbestrating is dat uw tuin goed toegankelijk is en dat deze weinig onderhoud nodig heeft.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

Voor sierbestrating is er de keuze uit tal van tegels en stenen. Zelfs als u standaard betontegels laat leggen, kan dit gerekend worden tot sierbestrating, zolang u hier maar voor kiest vanwege de uitstraling van de steen en niet alleen vanwege de prijs of praktische voordelen. Voor sierbestrating worden onder andere kleiklinkers gebruikt, omdat deze geschikt zijn voor veel diverse legverbanden.


sierbestrating aanleggen in FrieslandCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

Sierbestrating geeft uw voortuin of achtertuin een unieke uitstraling. Welke sfeer u ook wilt creëren, met sierbestrating behaalt u een persoonlijk resultaat. Kies voor grote betontegels voor een ruimtelijk effect of laat kleine waalstenen in verschillende halfronde legverbanden leggen. Hiermee creëert u binnen uw bestrating afzonderlijke hoekjes die u apart van elkaar kunt inrichten. Dit speelse effect laat uw bestrating een stuk groter lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel sierbestrating kost is afhankelijk van de steensoort en het legverband dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor een ingewikkeld legverband, zoals het wildverband, dan hanteren de stratenmakers vaak een prijs per uur. Deze ligt gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. De prijs voor de stenen varieert van €15,- tot €65,- per m². Hoe kleiner de tegels en hoe complexer het legverband des te hoger de totaalprijs.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Friesland

Veel van onze klanten in Friesland denken dat wanneer zij kiezen voor tuinbestrating in de tuin het gevoel met de natuur steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Door enkel te kiezen voor grindpaden tussen de borders of een klein oppervlakte van sierbestrating te voorzien blijft de tuin heerlijk groen en profiteert u eveneens van de voordelen van de bestrating, zoals terrasruimte, of een verbeterd verplaatsgemak. Er zijn diverse vormen van sierbestrating in de tuin mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan kinderkoppen, grind en tegels.Voortuin bestraten Friesland

Denkt u erover na om de voortuin van uw woning in Friesland te bestraten of van nieuwe of andere straatstenen te voorzien? Een goed idee. Een voortuin met bestrating is namelijk vrijwel onderhoudsvrij en u zet er eenvoudig een aantal stoelen op als de zon schijnt. Mist u na verloop van tijd toch wat groen en wilt u meer beplanting? Dan kunt u dit eenvoudig oplossen door plantenbakken toe te voegen aan de bestrating. Het is bovendien mogelijk om de bestrating aan te passen aan de stijl van uw woning waardoor alles één mooi geheel wordt.


voortuin bestratenWat is geschikte bestrating voor de tuin?

De keuze voor tuintegels is enorm persoonlijk. In principe is iedere tegel geschikt voor het bestraten van de tuin, omdat de bestrating niet zwaar belast wordt. De kans op verzakken is, met een goede fundering, daardoor erg klein. Wilt u een moderne sfeer creëren? Dan is betonbestrating een geschikte én voordelige keuze. Om het natuurlijke karakter van uw tuin te benadrukken is natuursteen een betere keuze.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Als u uw tuinbestrating in een standaard legverband laat leggen, dan is tuinbestrating relatief voordelig. Hierbij geldt wel dat de prijs afhankelijk is van het soort bestrating dat u kiest! Tuinbestrating van beton is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €15,- per m² terwijl de prijzen voor natuursteen starten rond de €30,- per m².Goedkope bestrating

Voor zowel sier- als tuinbestrating heeft u een ruime keuze uit stenen en tegels. Afhankelijk van het materiaal, grootte en productietijd lopen de kosten van stenen en tegels nogal eens uiteen. Maar ook met een laag budget is er al veel mogelijk. Betontegels en koppelstones zijn vaak tegen relatief lage prijzen verkrijgbaar. Als uw budget laag is kunt u ook overwegen om gebruikte tegels via Marktplaats of een vergelijkbare site aan te schaffen. Het leggen kunt u vervolgens overlaten aan een professionele stratenmaker. Deze helpt u graag en kan uw nieuwe terras of oprit vakkundig aanleggen.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Heeft u weinig te besteden maar wilt u toch bestrating in de tuin? De meest voordelige optie is het leggen van grind. Siergrind is al verkrijgbaar vanaf €7,50,- per m². Het leggen is bovendien erg snel en eenvoudig gedaan, waardoor de arbeidskosten laag blijven. Wilt u liever tuinbestrating van beton? Met een vanaf prijs van €15,- per m² is dit zeker één van de meest voordelige keuzes.


goedkope bestrating in FrieslandOprit bestraten

De bestrating van uw oprit kunt u het beste overlaten aan één van de ervaren stratenmakers waar wij mee samenwerken. Wilt u kosten besparen en de klus daadwerkelijk zelf uitvoeren? Zorg er dan ten eerste voor dat u rekening houdt met uw eigen veiligheid; gebruik een stofbril en knielappen tijdens het hele proces, en kies voor het juiste gereedschap. Voor het huren van gereedschap en apparatuur kunt u bij uw bouwmarkt informeren naar de prijzen. Daarnaast dient u bij het bestraten van de oprit te zorgen voor een goede afgetrilde onderlaag en een juist afschot. Wij geven u desgewenst graag meer tips.
oprit bestraten

Wat is geschikte oprit bestrating?

Hoewel de meeste tegels geschikt zijn om de voor- of achtertuin mee te bestraten, is dit niet het geval bij het aanleggen van een oprit. De oprit wordt namelijk zwaar belast, waardoor de stenen erg sterk moeten zijn. Het liefst met een dikte van minimaal 7 centimeter.

Veel gebruikte stenen voor opritbestrating zijn klinkers. Als goedkope oplossing kunt u ook grind gebruiken, al vereist dit meer onderhoud dan stenen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Tegenwoordig is geen tuin compleet zonder terras. Maar hoewel het simpel lijkt, vereist de aanleg van een terras flink wat aandacht. U kunt de terrastegels namelijk niet rechtstreeks op de grond leggen om te voorkomen dat de tegels kapotvriezen. De aanleg van terrassen verloopt daarom in 3 verschillende fases. De eerste fase is het grond- en graafwerk. Het bestratingsbedrijf verwijdert eventuele oude bestrating en graaft de grond ongeveer 10 tot 20 centimeter af. In de volgende fase legt het bestratingsbedrijf de fundering aan. Dit is vaak 10 centimeter aan steenpuin gevolgd door 10 centimeter aan ophoogzand. De vakmannen uit Friesland egaliseren dit en stampt het goed aan en legt in de derde fase de bestrating.Terras bestraten

Wilt u een mooi terras laten aanleggen en daarmee uw tuin van een nieuwe frisse uitstraling voorzien? In dat geval is alleen de beste stratenmaker in Friesland goed genoeg. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen. De bij ons aangesloten specialisten op het gebied van tuin- en sierbestrating zijn gekwalificeerd, hebben lange ervaring en kunnen u helpen bij het verwezenlijken van uw droomterras. De vakmannen gebruiken voor het bestraten professionele apparatuur en de beste materialen waaronder keramische tegels, betontegels, diverse soorten mozaïektegels, natuursteen tegels en gereconstrueerde natuursteen. De sierbestrating is bovendien binnen korte tijd gelegd.

Geschikte bestrating voor een terras

Een terras kan aangelegd worden met verschillende soorten tegels en stenen. Voor veel mensen zijn grote tegels een ideale keuze. Dit zorgt namelijk voor een recht oppervlak, waardoor tafels en stoelen een stuk steviger staan.

Kleinere stenen, zoals klinkers of kasseien hebben een mooie uitstraling, maar lopen door de vele voegen en bolle vormen vaak iets minder fijn. Daar staat tegenover dat deze kleinere stenen juist weer geschikt zijn voor veel verschillende legverbanden. De keuze is dus volledig aan u.Geef uw tuin een persoonlijke uitstraling met sierbestrating!

Besparen op uw waaltjes, klinkers of tuinbestrating? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

Wilt u het terras of de oprit van uw woning in Friesland bestraten? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten. Deze hangen af van verschillende factoren waaronder de stratenmaker, de tegelsoort en de afmetingen van het terras of de oprit.

Een stratenmaker uit Friesland rekent een uurtarief of een tarief per m². Wilt u een simpel legverband op het terras? Dan rekent hij een prijs per m². Met een lastig legverband is hij langer bezig waardoor de vakman een uurtarief rekent.

In de volgende tabel ziet u de gemiddelde kosten per tegelsoort. Betonbestrating is het meest voordelig terwijl u voor natuursteen rekening moet houden met de hoogste kosten.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Een bestratingsbedrijf rekent in de meeste gevallen een vaste prijs per m². Deze ligt vaak rond de €10,- tot €20,- per m².

In sommige gevallen hanteert het bestratingsbedrijf een uurtarief. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het leggen van bijzondere of unieke legverbanden. Het uurtarief ligt in Friesland gemiddeld tussen de €30,- tot €40,-.

Houd daarnaast rekening met de materiaalkosten. Naast de kosten voor de stenen betaalt u namelijk ook voor opsluit- of afscheidingsbanden en het ophoog- en voegzand. Het zand is verkrijgbaar vanaf ongeveer €50,- tot €70,- per m³. Opsluitbanden kosten ongeveer €2,- tot €5,- per lopende meter.

Prijstabel: kosten stratenmaker Friesland

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
 €10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Benieuwd wat u in totaal kwijt bent voor het bestraten van uw tuin of oprit? U berekent gemakkelijk een indicatie van de totaalprijs. Voor het bestraten van een oprit van 30m² liggen de totale arbeids- en materiaalkosten samen op gemiddeld €750,- tot €1.050,-. Hierbij is ervan uitgegaan dat u gebruik maakt van betonklinkers van €15,- per m² en het bestratingsbedrijf een tarief van €10,- tot €20,- per m² hanteert. Uiteraard is dit een indicatie van de totaalprijs. Voor meer zekerheid omtrent de kosten, raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.Kwalitatieve bestrating tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Wilt u weten of u beter tegels of stenen kunt laten leggen? Vraag dan een stratenmaker uit Friesland om advies. Het antwoord op deze vraag is namelijk afhankelijk van uw exacte wensen voor stijl en functionaliteit. Stenen kunnen namelijk meer gewicht dragen dan tegels. Speciale terrastegels zijn daarentegen wel geschikt voor het aanleggen van een terras, maar bijvoorbeeld minder geschikt voor het realiseren van een oprit, waarop u uw auto wilt parkeren. Over het algemeen adviseren wij wel om stenen te plaatsen bij het bestraten van de oprit en tegels voor het terras of de tuin. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.

koppelstones Friesland

Koppelstones

Er zijn vele nieuwe straatstenen verkrijgbaar, maar veel mensen hebben vaak een voorkeur voor straatstenen met een authentieke uitstraling. Er is daarom een techniek bedacht waarbij nieuw materiaal van een oude look wordt voorzien. Deze techniek wordt “trommelen“ genoemd. Stenen worden bij trommelen in een ronddraaiende trommel gegooid waardoor de hoeken en randen van de stenen beschadigd raken en er oud uit gaan zien. De stenen waarbij deze techniek is toegepast worden koppelstones genoemd. Maar ook trommelstenen, cobbelton, tumbelton of de originele namen cobblestones worden gebruikt voor stenen die deze behandeling hebben ondergaan. Gemiddeld betaalt u voor koppelstones €15,- tot €30,- per m².


natuursteen Friesland

Natuursteen

Natuursteen is de verzamelnaam voor steensoorten die uit de natuur worden gehaald. Omdat het uit de natuur wordt gehaald is natuursteen uniek in structuur en kleur. Natuursteen heeft een prachtige en luxe uitstraling en wordt vaak als sierbestrating toegepast. Door het leggen van natuurstenen kunt u paden in uw tuin creëren met een natuurlijke uitstraling. Uw bestratingsspecialist kan u hierin van advies voorzien. Het materiaal is sterk en gaat vele jaren mee. Om die reden is het helaas dan ook niet goedkoop. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten zoals kwartsiet en graniet. Voor natuursteen betaalt u ongeveer €30,- tot €70,- per m². De exacte kosten zijn afhankelijk van het materiaal van de natuursteen.
waaltjes

Waaltjes

Is uw terras aangelegd met klinkers die de afmetingen van 20 cm bij 5 cm hebben? Dan worden deze klinkers waaltjes genoemd. Er zijn betonnen waaltjes maar ook gebakken waaltjes verkrijgbaar. De dikte van een waaltje kan nog wel variëren. Hoe dikker het waaltje, hoe meer gewicht deze kan dragen. Dikkere waaltjes zijn logischerwijs vaak ook iets duurder. Gebakken waaltjes ontstaan door verschillende soorten klei met elkaar te mengen en te bakken. Zoals de naam al zegt, worden betonwaaltjes van beton gemaakt. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf €30,-. Afhankelijk van het materiaal en de afmetingen kan de prijs oplopen tot ongeveer €50,- per m².


straatstenen Friesland

Straatstenen

Via onze leveranciers uit Friesland is het mogelijk om verschillende soorten straatstenen aan te schaffen. Natuurlijk zijn de standaard gebakken klinkers voor u beschikbaar, maar ook kasseien en waaltjes zijn bij menig specialist verkrijgbaar. Bent u benieuwd naar het assortiment aan straatstenen dat door de leveranciers bij u in de buurt wordt aangeboden? Aarzel dan niet om uw vragen door te geven via het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen spoedig en helpen u met alle plezier om uw droomtuin verder te realiseren. De kosten voor uw straatstenen zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest. In het geval van betonnen bestrating varieert de prijs van ongeveer €15,- tot €35,- per m².
klinkers Friesland

Klinkers

Op de Nederlandse straten liggen voornamelijk klinkers. Klinkers zijn door fabrikanten namelijk gemakkelijk in grote aantallen te produceren en daarom meestal aantrekkelijk geprijsd. Wilt u graag klinkers gebruiken voor de bestrating van uw oprijlaan of parkeerplaats? Dan hebt u de keuze uit gebakken betonklinkers of gebakken kleiklinkers. Omdat er maar weinig verschil zit tussen deze twee soorten, kunt u op basis van uw eigen smaak en voorkeur de klinker kiezen die het best bij uw tuin of woning aansluit.

Wilt u weten in welke kleuren klinkers verkrijgbaar zijn? Vul dan het contactformulier in. De specialisten waarmee wij samenwerken nemen dan spoedig contact met u op. Kiest u voor betonklinkers? Deze schaft u al aan vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers Friesland

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers worden op een temperatuur van 1200 °C gemaakt. Door de hoge baktemperatuur zijn de klinkers bestand tegen extreme vorst en andere weersinvloeden en uitermate geschikt voor intensief dagelijks gebruik. Gebakken klinkers worden mooier naarmate ze ouder worden. Daarom kiezen veel mensen voor oude en reeds gebruikte klinkers. Ondanks de verstreken jaren behouden deze hun kleur en krijgen een karakteristiekere uitstraling. Investeren in oude gebakken klinkers is dus een investering voor de lange termijn met een blijvend mooi resultaat. Nieuwe klinkers zorgen daar en tegen voor een veel strakkere aanblik van uw oprit of terras. Nadeel van nieuwe gebakken klinkers is dat ze minder ‘geschuurd’ zijn als oude klinkers en daarom gevoeliger zijn voor vuil. Gebakken klinkers zijn iets duurder dan betonklinkers. Gemiddeld kosten deze €20,- tot €30,- per m².Goedkope straatstenen gezocht? Vergelijk offertes!

Kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Heeft u maar een beperkt budget, maar wilt u wel heel graag tuin- of siertegels kopen voor de aanleg van een terras in uw voor- of achtertuin? Overweeg dan om tweedehands terras- of tuintegels aan te schaffen. Hiervoor kunt u uitstekend op websites kijken die tweedehands spullen aanbieden. Als u geluk hebt, kunt u een restpartij soms zelfs gratis ophalen. Terrastegels zijn vaak verkrijgbaar in vele kleuren, uitvoeringen en afmetingen en worden vaak ook op te grote schaal ingekocht. Door op een creatieve manier restpartijen met elkaar te combineren en in een wildverband te leggen, creëert u een unieke eigen stijl. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.

betontegels Friesland

Betontegels

Bent u op zoek naar een goedkope tegel om uw terras of oprit te bestraten en wilt u een strakke uitstraling? Dan zijn betontegels een goede keus. Betontegels zijn vaak voldoende op voorraad en goedkoop in aanschaf. Daarnaast gaan ze lang mee omdat het een heel hard materiaal is. Nadeel van betontegels is dat deze naar verloop van tijd kunnen gaan verkleuren. Deze verkleuring kunt u tegengaan door de tegels te behandelen met azijn of zand. Dit zorgt voor een schurend effect waardoor de originele kleur weer terugkomt. Voor betonnen tegels liggen de kosten gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per m². Deze kostprijs is afhankelijk van het soort tegels.


terrastegels

Terrastegels

Bij het aanschaffen van terrastegels voor het betegelen van tuinen en terrassen is het belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van het product. Sommige terrastegels zijn voorzien van een speciale beschermlaag die het materiaal beschermt tegen invloeden van weer en wind. Deze variant is vaak net iets duurder, maar gaat wel vele jaren langer mee. Zijn ze niet voorzien van een speciale coating, of is de coating op een gegeven moment afgesleten? Dan zal de levensduur en kwaliteit van de terrastegels langzaam verminderen. De prijzen voor terrastegels variëren van €20,- tot €45,- per m².
tuintegels

Tuintegels

Heeft u de hulp van één van de stratenmakers of hoveniers uit ons netwerk ingeroepen voor het aanleggen van nieuwe betegeling in uw tuin of het aanpakken van de bestaande bestrating? Overweeg dan ook eens de mogelijkheden van tuintegels of sierbestrating.

Met behulp van sierbestrating zoals grind, kiezels of houtsnippers wordt het mogelijk om paadjes aan te leggen in uw tuin of borders af te schermen. Een stratenmaker maakt graag een vrijblijvend ontwerp voor u en adviseert u graag over de mogelijkheden. Gemiddeld kosten tuintegels €30,- tot €45,- per m².


siergrind Friesland

Siergrind

Zoekt u een voordelig alternatief voor het bestraten van een pad van de oprit naar het terras? Wellicht is siergrind iets voor u. Siergrind ziet er mooi uit en heeft, mits u er een worteldoek onder aanbrengt, vrijwel geen onderhoud nodig. Nadeel van siergrind is dat het niet erg stabiel is en daarom minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Wilt u grind maar ook een stabiele ondergrond? Dan is wellicht siersplit iets voor u. Siersplit heeft een hoekige vorm en beweegt daarom minder dan grond wat zorgt voor een stabiele laag. Siergrind is met €7,50 per m² één van de meest voordelige opties.Tuin bestraten met tuintegels? Bespaar op de kosten!

Vind het beste bestratingsbedrijf en bespaar zo tot maar liefst 40% op de totaalprijs.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Het ontwerp van de sierbestrating voor uw tuin of oprit kan heel simpel zijn, of zeer uitgebreid. Bent u zelf aan een ontwerp begonnen, maar wilt u weten of deze vorm van bestrating technisch mogelijk is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een stratenmaker uit ons netwerk. Deze helpt u met alle plezier verder. Ook voor het maken van een volledig nieuw ontwerp van uw tuin, terras of oprit bent u bij onze vakmannen aan het juiste adres. Deze kunnen u eveneens vele voorbeelden laten zien, zodat u van tevoren een goede indruk krijgt van de mogelijkheden om vervolgens een weloverwogen keuze te kunnen maken.


bestrating ontwerp FrieslandHoe bestrating aanleggen?

Omdat voor het aanleggen van bestrating vakkennis vereist is, raden we aan een bestratingsklus altijd uit te besteden aan een specialist. Vooral het egaliseren en aftrillen van de grond waarop de bestrating gelegd wordt, dient correct te gebeuren. Een juist aangelegd terras of oprit dient daarnaast licht af te lopen, om te voorkomen dat regenwater richting uw woning stroomt. De stratenmakers uit ons netwerk hebben jarenlange ervaring en weten aan welke stelregels het egaliseren van de grond dient te voldoen. Daarnaast beschikken zij over professionele apparatuur om de grond af te trillen en na het leggen van de bestrating met de juiste zandsoort in te vegen.
bestrating verwijderen in Friesland

Bestrating verwijderen

Een erkend stratenmaker uit Friesland of omgeving, kan voor u de oude bestrating verwijderen voordat u begint aan het opnieuw bestraten van uw terras of oprit. Wanneer u de oude bestrating laat verwijderen door een stratenmaker, dan heeft u als voordeel dat deze het materiaal eveneens door de stratenmaker wordt afgevoerd of gerecycled. U draagt op een simpele manier bij aan een beter milieu en u voorkomt rommel op uw eigen terrein. De extra kosten voor deze dienst zijn afhankelijk van de hoeveelheid materiaal. U kunt hiervoor via het contactformulier offertes opvragen.


grondwerken

Grondwerken

U wilt natuurlijk dat uw tuin, terras en oprit vele jaren meegaat. Om ervoor te zorgen dat dit lukt is het belangrijk om correct grondwerken uit te voeren. Er moet namelijk eerst een deel van de grond worden afgegraven. Dit wordt vervolgens opgehoogd met zand zodat u hierop bestrating kunt laten leggen. Het afgraven en ophopen is erg belangrijk omdat u daarmee in voorkomt dat in een later stadium verzakkingen in uw terras of oprit ontstaan. Het aanleggen van drainage en het vlakmaken van de grond behoren onder andere ook tot de grondwerken voor een tuin.
levering stenen in Friesland

Levering van stenen

Het leveren van sierbestrating, terrastegels, tuintegels of andere stenen voor bestrating brengt extra kosten met zich mee. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk materiaal in één keer door uw leverancier te laten leveren. Dit heeft tevens als voordeel dat u zo voorkomt dat de stenen uit verschillende productieseries komen. De maat tussen deze productieseries kan namelijk enigszins verschillen. Heeft u niet genoeg ruimte om alle stenen in één keer te laten brengen, spreek dan met het leverbedrijf af dat u al het materiaal uit één productserie ontvangt, om kleur- en afmetingsverschillen te voorkomen.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Zand kan zowel in big bags worden aangeleverd als los bij u worden gestort. Aan de levering in big bags zitten verschillende voordelen verbonden. Het grootste voordeel is dat al het zand keurig opgeborgen blijft, totdat u hier gebruik van maakt. Daarnaast is het bij diverse leveranciers mogelijk om een ongebruikte big bag weer terug te sturen. Het aankoopbedrag krijgt u dan weer terug. Omdat zand altijd een beetje inklinkt, wordt voor het berekenen van de juiste hoeveelheid zand door leveranciers de volgende formule aangehouden: lengte x breedte x hoogte x 1.2 (=inklinkingsfactor).
legverbanden Friesland

Legverbanden

Voor het bestraten van opritten, terrassen en tuinen zijn diverse legpverbanden beschikbaar. Met legpatronen of -verbanden bedoelen we het patroon waarin de stenen worden neergelegd. Het gekozen legpatroon is van invloed op de uitstraling van het oppervlak. Zo worden bij een wildverband de stenen in een uniek patroon gelegd, waarmee u een speelse sfeer creëert. Bij een blokverband liggen de straatstenen of klinkers daarentegen netjes naast elkaar in blokjes van twee of vier. Dit geeft een meer professionele look aan uw oprijlaan. Naast blokverband of wildverband bestaan er nog diagonale verbanden, elleboogverbanden en visgraatverbanden.
bestrating in Friesland uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Bij verschillende leveranciers kunt u voordelige bestrating aanschaffen, waarna u het zelf kunt leggen. Zeker als u geïnteresseerd bent in een grindpad, is dit zelf relatief eenvoudig te realiseren.

Bij het leggen van terrastegels of bij de aanleg van een oprit is het echter toch aan te raden om een stratenmaker in te schakelen. U weet dan zeker dat uw bestrating strak gelegd wordt, en na verloop van tijd niet verzakt.

Bovendien bent u verzekerd van een goede afwatering en ziet uw voortuin of achtertuin er het gehele jaar door strak en verzorgd uit!


bestrating leggen in Friesland

Keurmerken stratenmakers

Bestratingsbedrijf gezocht? Het vinden van de beste stratenmaker kan ingewikkeld zijn. Om het wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende brancheverenigingen waar u op kunt letten. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of beschikt over een keurmerk, dan weet u dat ze voldoen aan strenge voorwaarden. Zo kunt u onder andere rekening houden met de Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Meer over deze vereniging leest u op modernstraatwerk.nl. Daarnaast toetst Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB) haar leden op kwaliteit en vakwerk. Meer weten? Lees dan verder op seb.nl. Tot slot is het een optie om te controleren of het bestratingsbedrijf is aangesloten bij de Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland (OBN), die een kwaliteitskeurmerk uitgeeft. Meer hierover leest u op obn.nl.
bestratingsbedrijf Friesland

Voordelen inschakelen stratenmaker Friesland

 • Geeft u advies over het gebruik van de juiste tegels of stenen.
 • Denkt met u mee over een praktische aanleg van terras of tuin.
 • Heeft jarenlange ervaring met het egaliseren van de grond.
 • Beschikt over apparatuur voor het aftrillen van terras of oprit.
 • Zorgt voor een juiste afwatering.


stratenmaker

Vrijblijvende offertes aanvragen

Voor de bestrating van uw oprit en tuin kunt u het beste kiezen voor een stratenmaker uit het netwerk van Bestrating Expres. Wij garanderen dat elke stratenmaker ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, en de klus binnen korte tijd vakkundig voor u uit zal voeren.

Via het offerteformulier kunt u uw wensen kenbaar maken. U ontvangt vervolgens diverse offertes van vakspecialisten uit uw regio. Vergelijk deze op basis van prijzen en aanbiedingen, en kies voor de stratenmaker die bij u past!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van van Keulen“Ons terras was na een aantal jaar gaan verzakken, dus we wilden het graag professioneel laten vernieuwen. De stratenmaker kwam uit Friesland en heeft alle oude bestrating verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe terras ligt er strak in!”
A. van Keulen

klantervaring van de Wit“Onkruid op ons terras verwijderen was elk jaar weer een enorm karwei. Bestrating Expres Friesland heeft ons geadviseerd bij de keuze van de juiste steensoort en een nieuw terras voor ons aangelegd. Onkruid tussen de stenen verwijderen behoort bij ons nu tot het verleden.”
J. de Wit

klantervaring van Oudshoorn“Afgelopen winter hebben we een huis gekocht. Fantastische woning, maar het terras zag er echt niet uit. De stratenmakers van Bestrating Expres Friesland kwamen met een goed idee. De prijs viel ons enorm mee en na 3 weken konden we al van ons nieuwe terras genieten.”
B. Oudshoorn

Gratis offertes