Op zoek naar nieuwe bestrating in Limburg? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Limburg

Bestrating Limburg

Wilt u optimaal van uw tuin genieten, dan is goede bestrating onmisbaar! Schakel een professionele stratenmaker in om uw tuin of terras in Limburg te bestraten, zodat u ’s zomers een heerlijke plek heeft om in de zon te zitten. Of laat een oprit of tuinpad aanleggen, voor een gemakkelijke toegang tot uw woning! De vakmannen uit ons netwerk zijn ervaren in het leggen van diverse soorten bestrating: de aanleg van uw terras is in goede handen, evenals de klinkerwerken in uw voortuin! Bent u op zoek naar een stratenmaker uit Limburg om uw voor- of achtertuin te bestraten? Vul dan het contactformulier in en vergelijk vrijblijvend offertes.

Waarom Bestrating Expres Limburg?

Stratenmaker uit Limburg gezocht? Maak dan gebruik van ons netwerk! U krijgt inzicht in de verschillende tarieven van meerdere bedrijven en kiest zo gemakkelijk een goedkope stratenmaker. Uw voordeel? U bespaart tot wel 40% op de totale prijs!

 • Vergelijk de prijzen van meerdere bestrating experts.
 • Kies de stratenmaker met de beste prijs en bespaar tot wel 40%!
 • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Naast het leggen van de bestrating, voert een klinkerlegger nog vele andere klussen voor u uit. Ons netwerk bestaat uit diverse gerenommeerde vakmensen in uw regio, die u helpen bij al uw bestratingklussen, zoals:

 • Uw oprit bestraten
 • Oude bestrating verwijderen en afvoeren
 • Bestraten van uw tuin
 • Leveren van natuurstenen, waaltjes, terrastegels en tuintegels
 • Grond- en graafwerk
 • Hovenierswerkzaamheden

Soorten bestrating

De stratenmakers uit ons netwerk in Limburg zijn ervaren in een breed aanbod aan werkzaamheden. Zo kunnen zij een stevige oprit voor u aanleggen die niet zal verzakken. U kunt bij een stratenmaker echter ook terecht voor de aanleg van een nieuw terras. Hierbij heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan goedkope en luxere straatstenen. Zo bepaalt u zelf, welke sfeer uw bestrating uitstraalt. Ook is het een optie om de voortuin te laten bestraten met sierbestrating, tuintegels of elke andere gewenste soort straatstenen! U bent bij een stratenmaker uit Limburg aan het juiste adres voor onder meer het bestraten van:

 • De voortuin
 • Het terras
 • De oprit


Sierbestrating Limburg

Sommige soorten bestrating zijn alleen maar functioneel: denk bijvoorbeeld aan de stoep, of de klinkers op straat. In veel gevallen is het echter ook belangrijk dat de bestrating een mooie uitstraling heeft, zeker wanneer u de voor- of achtertuin wilt laten bestraten. In deze gevallen raden wij u het leggen van sierbestrating aan. Dit type bestrating heeft vaak een bijzondere kleur of vorm, of wordt gelegd in een bijzonder legverband. Het gebruik van sierbestrating is dan ook een eenvoudige manier om terrassen een compleet eigen karakter te geven. U heeft bij de meeste specialisten de keuze uit verschillende soorten sierbestrating. In Limburg is de grote betontegel momenteel erg populair bij moderne tuinen.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

In principe is iedere tuintegel geschikt voor sierbestrating. Als u de tuintegel kiest vanwege de uitstraling dan gaat het in principe al om sierbestrating. Veel mensen kiezen echter voor kleinere tegels of stenen. Hiermee kunt u namelijk ook veel verschillende legverbanden creëren. De legverbanden geven de sierbestrating een unieke uitstraling. Denk hierbij aan steensoorten zoals waaltjes, klinkers of kasseien.


sierbestrating aanleggen in LimburgCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

De mogelijkheden met sierbestrating zijn eindeloos. Wilt u graag een natuurlijke sfeer creëren? Kies dan voor natuurstenen tegels in verschillende formaten en kleuren en laat deze in wildverband plaatsen. Een karakteristieke sfeer creëert u bijvoorbeeld met getrommelde bestrating in een sierlijk legverband. Hiervoor zijn halfronde verbanden bijvoorbeeld erg geschikt. Een halfrond legverband maakt het ook mogelijk uw tuin te onderscheiden in twee of zelfs meerdere zithoeken.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel het kost om de sierbestrating aan te leggen, verschilt per situatie. Houd voor de tegels rekening met ongeveer €15,- tot €65,- per m². De kosten voor de stratenmaker variëren van €10,- tot €20,- per m² of €30,- tot €40,- per uur. Kiest u voor een standaard legverband dan zijn de arbeidskosten aan de lagere kant. Bij ingewikkelde legverbanden betaalt u meer arbeidskosten, omdat het bestratingsbedrijf een stuk langer bezig is.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Limburg

Eén van de klussen waarvoor stratenmakers het vaakst ingehuurd worden, is het bestraten van de tuin. Dat is niet gek, omdat de tuin een ideale plek is om ’s zomers van het weer te genieten! U heeft voldoende privacy zonder het gevoel te hebben dat u opgesloten zit. Er zijn diverse manieren om uw achtertuin te bestraten. Zo kunt u ervoor kiezen om een groot deel te bestraten. Maar u kunt er ook voor kiezen om de gehele achtertuin te bestraten! Dit betekent dat u nauwelijks onderhoud hoeft te verrichten en de achtertuin er toch het hele jaar stralend uitziet!Voortuin bestraten Limburg

Een andere mogelijkheid, is het bestraten van uw voortuin. Een stratenmaker uit Limburg voert dit met plezier voor u uit! Een bestraatte voortuin ziet er het gehele jaar strak en modern uit. Bovendien zorgt de bestrating ervoor dat u aanzienlijk minder last heeft van onkruid, zeker wanneer u ook een antiworteldoek laat leggen! Een nadeel hiervan zou kunnen zijn dat er geen beplanting meer aanwezig is, waardoor u inkijk heeft van buitenaf. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de straatstenen in de voortuin te combineren met beplanting zodat u toch profiteert van extra privacy. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u dit uiteraard ook eenvoudig oplossen met behulp van gordijnen.


voortuin bestraten LimburgWat is geschikte bestrating voor de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten bestrating die u in de tuin kunt toepassen. U kunt uw terras bijvoorbeeld creëren met behulp van luxe terrastegels. Maar voor een meer authentieke uitstraling zijn ook klinkers of waaltjes erg geschikt. Over het algemeen wordt de bestrating in de tuin niet heel zwaar belast, waardoor ook dunne tegels al erg geschikt zijn. Voor een speels effect kunt u ook meerdere soorten bestrating combineren: bijvoorbeeld terrastegels met grind voor het tuinpad.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Hoeveel tuinbestrating kost is volledig afhankelijk van het soort tegels dat u kiest. Kiest u voor grind, dan bent u relatief voordelig uit.

Siergrind is een goedkope bestrating en is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per m². Kiest u voor natuursteen dan betaalt u meer: €30,- tot €70,- per m². De prijzen van de overige soorten tuinbestrating vallen hier tussenin.Goedkope bestrating

Ook met een klein budget is het zeker mogelijk om kwalitatieve bestrating aan te leggen. Er zijn diverse soorten goedkope bestrating. Eén van de voordeligste keuzes die u kunt maken is betonbestrating. Door de manier van produceren is dit een stuk voordeliger dan natuurlijke bestrating. Er de keuze uit verschillende afwerkingen, zodat u de uitstraling van natuurlijke of gebakken bestrating wel kunt nabootsen.

De kwaliteit van beton is redelijk goed: de stenen zullen doorgaans iets eerder verkleuren, maar ze kennen wel een lange levensduur van gemiddeld 15 tot 30 jaar! Bovendien hebben deze terrastegels een hele strakke en moderne uitstraling, die goed past bij nieuwe woningen in Limburg.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Beperkt budget? Er zijn voldoende voordelige soorten bestrating. Denk bijvoorbeeld aan grind, dat u al vanaf €7,50 laat leggen. Ook betonbestrating is een voordelige keuze. Hiervoor starten de prijzen al rond de €15,- per m². Hiermee realiseert u vaak een moderne uitstraling. Maar er is ook bestrating die het uiterlijk van natuurlijke steensoorten nabootst. Hiervoor liggen de kosten vaak iets hoger.


goedkope bestrating LimburgOprit bestraten

Het bestraten van een oprit is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Toch raden wij u aan ook deze klus uit te besteden aan een vakman. Het aanleggen van de bestrating vereist namelijk voldoende kennis en ervaring. Zo is het van groot belang dat u de ondergrond voorbereid.

De oprit wordt dagelijks blootgesteld aan het grote gewicht van één of zelfs meerdere auto’s en moet hier goed tegen bestand zijn. Door de ondergrond voldoende op te hogen, voorkomt u dat deze na verloop van tijd gaat verzakken. Onderschat deze klus daarom niet. Zeker zonder de juiste gereedschappen is het aanleggen van een oprit een enorme zware klus. Ziet u dit niet zitten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.
oprit bestraten Limburg

Wat is geschikte oprit bestrating?

Voor een oprijlaan is het extra belangrijk dat de bestrating sterk is. Het is in ieder geval belangrijk dat de stenen minimaal 5 centimeter dik zijn.

Daarnaast geldt dat hoe kleiner de straatstenen, des te kleiner de kans op beschadigingen. U kunt onder andere kiezen voor waaltjes en kasseien, maar vooral klinkers zijn populair.

Vanwege de langwerpige vorm kunt u deze namelijk gemakkelijk in een sterk legverband leggen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Een goed terras is intussen onmisbaar in elke tuin. Dit geeft u de ruimte om ’s zomers in de tuin te zitten, eten en lezen zonder dat u het natte, koude of zelfs vieze gras in hoeft. De aanleg hiervan vraagt meer dan het bestraten alleen. Een bestratingsbedrijf uit Limburg voert namelijk eerst graaf- en grondwerken uit. Eventuele oude bestrating verwijderen de vakmannen om vervolgens de grond flink uit te graven en op te hogen. Dit bevordert de afwatering en voorkomt dat er grote regenplassen op de straatstenen blijven liggen. Pas als deze fundering is gelegd bestraten de vakmannen het oppervlak.Terras bestraten

Voor het bestraten van het terras is er keuze uit vele verschillende soorten straatstenen. Zo geeft het gebruik van sierbestrating of terrastegels een elegant en modern resultaat, terwijl goedkope betonbestrating een hele strakke sfeer creëert. Wilt u de komende zomer optimaal van uw tuin genieten? Maak dan gebruik van de diensten van een professioneel stratenmaker uit Limburg. De vakman kijkt samen met u naar het gewenste soort steen en legpatroon en maakt uw terras volledig op maat. Behalve het bestraten van het oppervlak, is het ook belangrijk dat de juiste grondwerken worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat water de kans krijgt om weg te lopen en voorkomt dat de terrastegels gaan verzakken.

Geschikte bestrating voor een terras

Steeds meer mensen laten een terras aanleggen met behulp van grote terrastegels. Terrastegels hebben doorgaans grote afmetingen en zijn zelfs verkrijgbaar in afmetingen van één vierkante meter.

Deze terrastegels zorgen voor een strak geheel, en het oogt een stuk ruimer. Uiteraard kunt u ook voor klassieke, kleinere steentjes gaan voor een authentieke uitstraling.

Het enige nadeel hieraan is dat tafels en stoelen minder stabiel staan op klinkers of waaltjes.Sierbestrating voor uw tuin of terras? Vergelijk offertes!

Vind een betrouwbaar en betaalbaar bestratingsbedrijf uit Limburg en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

Eén van de meest gestelde vragen van klanten uit Limburg is: wat zijn de kosten van het bestraten van mijn tuin? Uiteraard is het antwoord op deze vraag afhankelijk van het formaat van uw voor- of achtertuin.

Elke stratenmaker hanteert een ander tarief, door offertes te vergelijken bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs.

Een andere grote invloed op de kosten is de keuze voor de tegelsoort. Zo is betonbestrating met €15,- tot €35,- per vierkante meter relatief voordelig. Wilt u liever een unieke tuintegel? Ga dan voor natuursteen. Deze kosten ongeveer €30,- tot €70,- per vierkante meter.

Is uw budget hiervoor niet toereikend? Kies dan voor waaltjes of tegels. Voor waaltjes betaalt u gemiddeld tussen de €30,- tot €50,- per vierkante meter. Voor standaard tegels moet u uitgaan van een prijs tussen de €20,- en €45,- per vierkante meter.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Het tarief van een gemiddeld bestratingsbedrijf ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per m². Of het bestratingsbedrijf een gemiddelde prijs per vierkante meter of per uur hanteert, is onder meer afhankelijk van het soort bestrating dat u laat plaatsen.

Bij het leggen van klinkers of tegels in een eenvoudig verband gaat het vaak om een tarief per vierkante meter. Daarnaast betaalt u natuurlijk voor het materiaal. De prijzen van verschillende tegels en stenen vindt u in de tabel hierboven.

Voor opsluitbanden kunt u rekening houden met ongeveer €2,- tot €5,- per meter en ophoogzand kost gemiddeld €50,- tot €70,- per m³.

Prijstabel: kosten stratenmaker Limburg

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Aan de hand van de bovenstaande prijzen berekent u gemakkelijk een indicatie van de prijs voor uw bestrating. Stel u laat een oprit aanleggen met betonklinkers van €15,- per m². Het oppervlak is ongeveer 30m². Aan materiaalkosten alleen bent u dan ongeveer €450,- kwijt. De arbeidskosten variëren tussen de €300,- tot €600,-, waardoor de totaalprijs ongeveer €750,- tot €1.050,- bedraagt. Houd er rekening mee dat u ook nog opsluitbanden en ophoogzand nodig heeft. Voor een oprijlaan van tien bij drie meter heeft u voldoende aan 26 meter aan opsluitbanden. Dit kost €52,- tot €130,-. Om het totale oppervlak met 25 centimeter op te hogen heeft u bovendien 8 m³ aan ophoogzand nodig.Bestrating tegen de laagste prijzen!

Vergelijk gratis offertes en kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Bent u van plan om binnenkort een oprit of terras aan te laten leggen? Dan geven stratenmakers u doorgaans de keuze uit diverse steen- en tegelsoorten. Of u het beste kunt kiezen voor tegels of stenen is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het doel van de bestrating. Terrastegels en tuintegels bieden vaak het beste resultaat als het gaat om de uitstraling. Maar tegels zullen ook sneller verzakken of breken bij blootstelling aan zware gewichten. Voor de oprit is het dus verstandiger om te kiezen voor stenen. Een derde mogelijkheid is het plaatsen van grind. Dit is een voordelige manier om grotere oppervlakken te bestraten. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Limburg

Koppelstones

Koppelstones zijn kleine, vierkante stenen die verkrijgbaar zijn in diverse varianten en kleuren. Qua uitstraling kunt u ze vergelijken met gebakken klinkers. U herkent deze koppelstones wellicht uit de oude stadscentra. Hiervoor worden ze al honderden jaren gebruikt. Nieuwe koppelstones worden daarom vaak getrommeld, zodat het uw terras datzelfde authentieke karakter geeft. Trommelen houdt in dat de koppelstones in een grote centrifuge door elkaar worden gehusseld, zodat de scherpe randen iets slijten. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om ongetrommelde koppelstones te plaatsen. Dit geeft een modernere uitstraling. Door het kleine formaat is de koppelstone perfect te gebruiken voor ronde legverbanden. Voor koppelstones betaalt u gemiddeld €15,- tot €30,- per m².


natuursteen Limburg

Natuursteen

Wilt u graag het natuurlijke karakter van uw tuin behouden, maar wilt u toch profiteren van de voordelen van bestrating? Overweeg dan het leggen van natuurstenen! Natuursteen is een natuurlijk product. Hierdoor liggen de prijzen doorgaans hoger, maar u profiteert dan ook van hoge kwaliteit. Omdat natuurstenen uit de natuur komen, zitten er kleine verschillen en oneffenheden in elke steen: dit is uiteraard de charme van natuursteen! Voor een echt natuurlijk karakter kunt u ervoor kiezen om natuurstenen van verschillende groottes te gebruiken in een wildverband. Natuursteen is een kostbare optie. Gemiddeld betaalt u hiervoor €30,- tot €70,- per m², afhankelijk van het materiaal. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.
waaltjes Limburg

Waaltjes

Waaltjes zijn al jarenlang een populaire steen voor diverse toepassingen. Waaltjes zijn qua vorm vergelijkbaar met standaard klinkers, maar waaltjes zijn een stuk smaller. Hierdoor worden ze veel gebruikt bij bijzondere legverbanden.

Net als koppelstones staan waaltjes bekend om hun getrommelde uiterlijk, maar natuurlijk kunt u ook ongetrommelde waaltjes laten leggen voor een modernere uitstraling. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer €30,- tot €50,- per m².


straatstenen Limburg

Straatstenen

Voor het bestraten van het terras, de tuin of de oprit zijn er ook diverse straatstenen beschikbaar. U kunt onder andere kiezen uit getrommelde bestrating, strakke bestrating, betontegels en sierbestrating. Welke straatsteen de meest geschikte keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur wat betreft de uitstraling, draagkracht en hoeveelheid onderhoud die u aan de bestrating wilt besteden. Een stratenmaker uit Limburg informeert u met plezier over de diverse mogelijkheden en zal u desgewenst een persoonlijk advies geven. Zo weet u zeker dat u een weloverwogen keuze kunt maken en u jarenlang nog veel plezier aan uw bestrating beleefd. Kiest u voor betonstenen voor uw straatstenen? Houdt dan rekening met een prijs van gemiddeld €15,- tot €35,- per m².
klinkers Limburg

Klinkers

Eén van de meest bekende soorten straatstenen, zijn klinkers. Dit zijn in Nederland dan ook één van de meest gebruikte soorten stenen. Dat is niet heel verrassend, want ze kunnen in een relatief korte tijd gelegd worden en zijn goedkoop in aanschaf. Bij een stenenleverancier heeft u de keuze uit zowel betonklinkers als kleiklinkers. Beide varianten hebben kenmerkende eigenschappen, maar voor welke soort klinker u ook gaat: u bent gegarandeerd van bestrating met een lange levensduur. Klinkers zijn bovendien erg geschikte stenen om te gebruiken bij verschillende legverbanden, waarmee u de tuinbestrating een uniek uiterlijk geeft. Betonklinkers zijn al verkrijgbaar vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers Limburg

Gebakken klinkers

Een steen die geregeld wordt gebruikt voor sierbestrating, is de klinker. Klinkers zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleuren. Twee mogelijkheden die u heeft zijn nieuw en oud gebakken klinkers. De productiewijze verschilt, waardoor de sierbestrating een andere uitstraling krijgt. Sierbestrating van nieuw gebakken klinkers bevat veel minder kleur- en maatverschil dan oud gebakken stenen. Dit geeft een strakkere en modernere uitstraling. De kleine kleurverschillen en getrommelde randen zijn juist de charme van oud gebakken klinkers. Deze worden ook nieuw geproduceerd, maar zien er een stuk ouder uit. Dit zorgt voor een authentieke sfeer in uw tuin. Voor gebakken klinkers liggen de prijzen iets hoger dan voor betonklinkers. De kosten bedragen €20,- tot €30,- per m².Op zoek naar kwalitatieve én goedkope straatstenen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Wilt u graag mooie tegels kopen voor de bestrating in uw voor- of achtertuin? Dan raden wij u aan contact op te nemen met een erkend stratenmaker uit Limburg. De meeste vakmannen hebben een showroom, waarin u een breed aanbod aan tegels kunt bekijken. Zo krijgt u een indruk van de uitstraling en is het maken van een keuze gemakkelijker. Er zijn verschillende soorten tegels waar u uit kunt kiezen: betontegels, terrastegels of tuintegels. Elke tegelsoort heeft zo z’n eigen voor- en nadelen, maar het is vooral de uitstraling die van belang is. Vraag een professioneel stratenmaker uit Limburg om een persoonlijk advies. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Limburg

Betontegels

Betontegels worden doorgaans gezien als een goedkope optie. Dat klopt: betontegels zijn relatief goedkoop en is daarmee een goede keuze voor klanten met een beperkt budget. Daarnaast hebben betontegels een erg strakke en moderne uitstraling! Het is dan ook niet gek dat steeds meer klanten kiezen voor een grote betontegel als basis voor hun terras of tuinpad! De kwaliteit van betontegels is iets minder goed dan de kwaliteit van natuurstenen. Doordat alleen de toplaag gekleurd is, zullen betontegels iets sneller verkleuren en slijten. Toch gaan deze tegels ruim 15 tot 30 jaar mee en vereisen ze weinig onderhoud! De betontegel is een voordelige optie. Dit schaft u al aan vanaf €15,- per m². De prijzen kunnen oplopen tot gemiddeld €35,- per m², afhankelijk van het soort stenen of tegels.


terrastegels Limburg

Terrastegels

Terrastegels kunnen in verschillende soorten en maten worden geleverd én in meerdere kleuren. Dit betekent dat u uw terras volledig in eigen design en stijl kan laten leggen. Wilt u een terras of tuin aanleggen in wildverband? Dan dient u meerdere soorten terrastegels aan te schaffen. Een wildverband komt het beste tot z’n recht wanneer er verschillende formaten gebruikt worden. Een stratenmaker kan u hierover informeren, zodat u zeker weet dat u een juiste keuze maakt. Wij raden u aan het bestraten met terrastegels uit te besteden, zeker als het gaat om grotere terrastegels. In de praktijk blijkt namelijk dat het voor particulieren lastig is de terrastegels goed recht te leggen. Terrastegels kosten ongeveer €20,- tot €45,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen.
tuintegels Limburg

Tuintegels

Voor tuintegels geldt eveneens dat u de keuze heeft uit een groot assortiment. Natuurlijk kunt u kiezen voor decortegels. Maar u bent bij een stratenmaker ook aan het juiste adres wanneer u rubberen tegels wilt laten plaatsen. Een rubberen tuintegel is een veilige keuze als u kleine kinderen heeft. Hiermee is de kans op verwondingen bij een valpartij een stuk kleiner. Wilt u liever een tuintegel met een uniekere uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een keramische tuintegel. Hiervan ligt de kostprijs vaak een stuk hoger, maar daar staat ook een hogere kwaliteit tegenover. Keramische tegels zijn enorm duurzaam en kleurecht. Dit betekent dat de tegels hun natuurlijke kleur behouden. De prijzen voor tuintegels variëren van gemiddeld €20,- tot €45,- per m².


siergrind

Siergrind

Voor een speels effect raden wij u aan meerdere soorten stenen te gebruiken bij het bestraten van uw voor- of achtertuin. Als u een strak en modern terras laat leggen is dit bijvoorbeeld goed te combineren met het aanleggen van een grindpad. Door het gebruik van verschillende stenen oogt de tuin een stuk ruimer. Bovendien is een grindpad relatief eenvoudig aan te leggen zonder dat u hier veel geld in hoeft te investeren. Als u kiest voor een harde soort siergrind, dan kunt u deze tevens gebruiken voor de aanleg van een oprit. Dit is een geschikte keuze wanneer u met een beperkt budget toch bestrating wil aanleggen, omdat siergrind goedkoper is dan sierbestrating. Siergrind is al aan te schaffen vanaf €7,50,- per m².Geef uw tuin een grotere uitstraling met luxe tuintegels.

Bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten met het vergelijken van offertes.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Voordat u sierbestrating kunt laten plaatsen in uw tuin, is het van belang om eerst een ontwerp te maken voor de afwisseling tussen tuintegels en planten, of het patroon waarin u de terrastegels laat leggen. Hebt u behoefte aan hulp bij het maken van een ontwerp? Een stratenmaker uit Limburg ondersteunt u hierbij graag. Geef aan van wat voor soort tuin- of terrastegels u gebruik wilt maken en wat uw exacte wensen zijn. De specialist maakt op basis van deze wensen een voorlopig ontwerp. Geef hierna uw eventuele aanpassingen door, zodat het eindontwerp volledig naar uw smaak is.


bestrating ontwerp LimburgHoe bestrating aanleggen?

Voor de aanleg van nieuwe sierbestrating raden wij u aan om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Deze ondersteunt u bij het gehele proces. Na het ontwerpen van de tuin en de keuze voor een legverband, verwijdert de stratenmaker uit Limburg eerst uw oude sierbestrating. Vervolgens bereidt hij de ondergrond voor op de nieuwe sierbestrating. Wanneer dit eenmaal gedaan is, verloopt het bestraten relatief snel. Voor een sterk en stevig resultaat zal de expert de klinkerwerken daarna aftrillen en invegen. Dit zorgt ervoor dat de sierbestrating goed stevig in het zandbed komt te liggen en voorkomt verzakkingen.
bestrating Limburg verwijderen

Bestrating verwijderen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Limburg de vraag of het mogelijk is om de nieuwe bestrating te plaatsen over al bestaande tuintegels. Dit is zeker een optie, maar hierbij moet u wel voldoende aandacht besteden aan de mogelijkheden voor de afwatering. In de praktijk blijkt dat het verwijderen van oude bestrating zorgt voor een beter resultaat dat bovendien langer meegaat. U kunt zelf de bestrating verwijderen. Maar als u hier geen tijd of energie voor heeft, dan is het tevens mogelijk hiervoor een stratenmaker in te schakelen. Deze zal uw oude straatstenen afvoeren, zodat u niet met het afval blijft zitten.


grondwerken Limburg

Grondwerken

Voordat de stratenmaker kan beginnen met het aanleggen van de bestrating, zal u verschillende grondwerken moeten uitvoeren. Met deze grondwerken bedoelen wij bijvoorbeeld het uitgraven van uw oprit en het egaliseren van de ondergrond. U kunt er uiteraard voor kiezen om de grondwerken zelf uit te voeren, maar als het om grote oppervlakken gaat raden wij u aan een bestratingsbedrijf in te schakelen. De stratenmakers beschikken over het juiste gereedschap, waarmee het uitgraven en egaliseren al binnen één dag afgerond kan zijn. Als u met een schop en kruiwagen aan de slag gaat bent u gegarandeerd veel meer tijd kwijt.
levering stenen

Levering van stenen

Als u een bestratingsbedrijf uit Limburg inschakelt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de levering van de stenen. Een expert uit ons netwerk zal namelijk al uw straatstenen, tuintegels of terrastegels voor u leveren, en eventueel zelfs uw oude bestrating afvoeren. Wij geven u graag een aantal tips wanneer u straatstenen laat leveren. Bestel in ieder geval de totale hoeveelheid stenen in één keer. Dit voorkomt extra verzendkosten, omdat alles in één keer geleverd wordt. Bovendien weet u zeker dat de stenen dan allemaal exact dezelfde kleur en textuur hebben. Worden de straatstenen toch in meerdere leveringen gebracht? Meng dan de tuintegels na de levering, zodat u zeker weet dat eventuele kleurverschillen op een natuurlijke manier zijn verdeeld en daardoor minder zichtbaar zijn.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Voor het bestraten van oprit, tuin en terras hebt u niet alleen terrastegels of tuintegels nodig, bestraten vraagt tevens een grote hoeveelheid zand. Bij menig stenenleverancier uit Limburg bent u tevens aan het juiste adres voor diverse soorten zand. Zo hebt u onder andere de keus uit aanvulzand, drainzand, brekerzand, metselzand en betonzand. Als u zo veel mogelijk wilt besparen dan is het aan te raden om het zand los gestort te laten leveren. Het is echter ook mogelijk om het zand in big bags te bestellen. Wilt u weten welke zandsoort u nodig heeft als ondergrond voor uw bestrating of bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van diverse specialisten uit uw regio.
legverbanden Limburg

Legverbanden

Wanneer u bestrating wilt (laten) aanleggen dan zijn er diverse legverbanden mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een halfsteensverband, molenwiekverband of een blokverband. Een uniek legverband is het wildverband. Voor het wildverband maakt een stratenmaker gebruik van stenen van verschillende afmetingen die in een repeterend patroon worden gelegd. Het wildverband geeft dan ook een uniek en speels effect, zonder dat het chaotisch wordt. De kosten voor het aanleggen van een wildverband zijn wel relatief hoog. Dit heeft vooral te maken met de extra tijd die het kost om de stenen in wildverband aan te leggen.
bestrating in Limburg uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Het plaatsen van nieuwe bestrating lijkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit voor veel mensen toch een lastige opgave. Natuurlijk bespaart u hiermee een hoop geld, maar u wilt natuurlijk voorkomen dat uw terras snel gaat verzakken of dat de afwatering niet goed geregeld is.

Voor een resultaat waar u jarenlang tevreden mee bent is het daarom aan te raden een expert in te schakelen.

Heeft u een beperkt budget? Dan is het uiteraard mogelijk om te besparen door diverse werkzaamheden zelf uit te voeren: denk aan de grondwerken of het verwijderen van bestrating.


bestrating leggen in Limburg

Keurmerken stratenmakers

Op zoek naar een kwalitatief bestratingsbedrijf? Er zijn een aantal brancheorganisaties en keurmerken waar u rekening mee kunt houden. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie dan worden ze onder andere getest op kwaliteit en vakmanschap. OBN (Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland) biedt bestratingsbedrijven een kwaliteitskeurmerk. Meer hierover leest u op obn.nl. Een andere branchevereniging waar u rekening mee kunt houden is de SEB (Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf). Deze toetst zijn leden op kwaliteit en vakwerk. Op SEB.nl leest u meer over deze stichting. Tot slot leest u op modernstraatwerk.nl over de Vereniging Modern Straatwerk die staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.
bestratingsbedrijf Limburg

Voordelen inschakelen stratenmaker Limburg

 • Uw sierbestrating is snel en vakkundig gelegd.
 • U bespaart uzelf kostbare tijd en energie.
 • De sierbestrating heeft een lange levensduur en gaat jarenlang mee.
 • U bent verzekerd van een goede afwatering.


stratenmaker Limburg

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u meer weten over de prijzen voor het bestraten van uw oprit? Bent u juist nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en kosten van diverse straatstenen en klinkers? Of bent u geïnteresseerd in het inschakelen van een vakman? De professionals uit ons netwerk in Limburg staan voor u klaar! Als u verzekerd wilt zijn van de beste service voor de laagste prijzen, dan raden wij u aan contact op te nemen via het contactformulier. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een aantal offertes van stratenmakers uit uw eigen regio. Vergelijk het aanbod en de prijzen en kies de vakman die bij u past!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van Poort“Het was al jaren onze wens om een oprit aan te laten leggen en wij waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen! Wij kozen voor de vakman die zo snel mogelijk kon beginnen en zijn enorm tevreden over het eindresultaat!”
S. Poort

klantervaring van van der Kaaij“Onze tuin was al jarenlang een doorn in ons oog. Daarom hebben we ervoor gekozen om het te laten bestraten. We kozen een voordelige stratenmaker die al snel kon beginnen met bestraten. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk afgeleverd.”
C. van der Kaai

klantervaring van Brunsveld“Voor de realisatie van onze oprit hebben wij offertes aangevraagd. De prijzen vielen ons mee en we kozen voor een goedkope stratenmaker uit Limburg. De oprit is inmiddels netjes bestraat, de vakman was vriendelijk en werkte snel en secuur.”
U. Brunsveld

Gratis offertes