Op zoek naar nieuwe bestrating in Zuid-Holland? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Zuid-Holland

Bestrating Zuid-Holland

Staan er elke keer nadat het heeft geregend plassen water op uw terras? Zijn sommige tegels van uw oprit aan het verzakken of gebroken? Laat dan door een professional eens naar uw bestrating kijken. Onder de noemer bestrating valt niet alleen het bestraten van uw oprit, maar ook het leggen van tuinpaden en het aanleggen of vervangen van tegels en klinkers van uw terras. Bent u op zoek naar een ervaren stratenmaker in de omgeving van Zuid-Holland die één van bovenstaande klussen vuur u kan uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De bestratingexperts uit ons netwerk in Zuid-Holland helpen u met plezier bij het bestraten van tuin, terras of oprit, of zorgen voor een prachtige sierbestrating. Vraag via het contactformulier vrijblijvend enkele offertes aan.

Waarom Bestrating Expres Zuid-Holland?

Via onze offerteservice krijgt u de mogelijkheid om de tarieven van meerdere bedrijven uit de regio Zuid-Holland te vergelijken. Dit heeft belangrijke voordelen: u krijgt inzicht in de kosten en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke en lage prijs!

 • Vergelijk de prijzen van stratenmakers uit de regio Zuid-Holland.
 • Kies voor het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40% en bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Wij werken samen met bestrating experts, verspreid over heel het land. Onze bestratingsexperts geven u graag advies, bereiden werkzaamheden nauwkeurig voor en zorgen ervoor dat uw bestrating vakkundig wordt aangelegd en afgewerkt. Ook het schoonmaken en afvoeren van ongebruikt materiaal nemen zij voor hun rekening, voordat ze de klus aan u opleveren. U bent verzekerd van hoogwaardig vakmanschap en profiteert van de kennis en kunde van onze specialisten.

 • Het ontwerpen en leggen van sierbestrating.
 • Het bestraten van uw oprit of terras.
 • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating.
 • Graafwerkzaamheden en het leveren van grond en zand.
 • Het leveren van waaltjes, sierbestrating, terrastegels en tuintegels.

Soorten bestrating

Met bestrating zijn er vele mogelijkheden om een unieke uitstraling van uw tuin, oprit of terras te creëren. We kennen de volgende soorten bestrating:

 • Sierbestrating
 • Tuinbestrating
 • Goedkope bestrating

Of u nu een grote of kleine tuin heeft, alle bestratingssoorten kunnen op een onderhoudsvriendelijke manier worden aangelegd en zijn vaak verkrijgbaar in diverse kleuren.

Informeer bij uw stratenmaker naar de mogelijkheden. Hij voorziet u graag van deskundig advies en zal de klus tot in detail met u bespreken, voordat hij aan de slag gaat.


Sierbestrating Zuid-Holland

Er bestaan twee soorten bestrating: bestrating die puur voor de functionaliteit wordt gelegd en bestrating die vooral voor de sier wordt gelegd. De eerste variant wordt vaak tuinbestrating genoemd. De tweede variant wordt aangeduid met de term sierbestrating. Deze vorm wordt gebruikt voor verschillende soorten bestrating die naast een functioneel vooral een decoratief doel hebben. Sierbestrating wordt bijvoorbeeld toegepast door terras of oprit met gekleurde tuintegels of afwijkende formaten aan te leggen. Maar ook het leggen van tuinpaadjes van grind, kiezels of houtsnippers valt onder sierbestrating. De kosten liggen meestal iets hoger dan voor standaard tuinbestrating.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

Voor sierbestrating is er de keuze uit tal van tegels en stenen. Zelfs als u standaard betontegels laat leggen, kan dit gerekend worden tot sierbestrating, zolang u hier maar voor kiest vanwege de uitstraling van de steen en niet alleen vanwege de prijs of praktische voordelen. Voor sierbestrating worden onder andere kleiklinkers gebruikt, omdat deze geschikt zijn voor veel diverse legverbanden.


sierbestrating aanleggen Zuid-HollandCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

Sierbestrating geeft uw voortuin of achtertuin een unieke uitstraling. Welke sfeer u ook wilt creëren, met sierbestrating behaalt u een persoonlijk resultaat. Kies voor grote betontegels voor een ruimtelijk effect of laat kleine waalstenen in verschillende halfronde legverbanden leggen. Hiermee creëert u binnen uw bestrating afzonderlijke hoekjes die u apart van elkaar kunt inrichten. Dit speelse effect laat uw bestrating een stuk groter lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel sierbestrating kost is afhankelijk van de steensoort en het legverband dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor een ingewikkeld legverband, zoals het wildverband, dan hanteren de stratenmakers vaak een prijs per uur. Deze ligt gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. De prijs voor de stenen varieert van €15,- tot €65,- per m². Hoe kleiner de tegels en hoe complexer het legverband des te hoger de totaalprijs.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Zuid-Holland

Veel van onze klanten uit Zuid-Holland weten niet dat het ook mogelijk is om de tuin van een sierbestrating te voorzien. De bestrating van de tuin hoeft daarbij niet te betekenen dat u helemaal geen groen meer over houdt. Het gevoel met de natuur zal door het toevoegen van bestrating in uw tuin niet verloren gaan. Bij tuinbestrating kan het ook gaan om het creëren van een elegant tuinpad of het plaatsen van een bankje met wat houtsnippers er omheen. Juist door kleine stukjes bestrating aan uw tuin toe te voegen kunt u de uitstraling van uw tuin aanzienlijk verbeteren, zelfs tegen zeer lage prijzen.Voortuin bestraten Zuid-Holland

Vaak kiezen klanten uit Zuid-Holland om hun achtertuin te bestraten. Maar het is natuurlijk evengoed mogelijk om juist de voortuin te bestraten! Zeker wanneer u geen groene vingers hebt, is dit een voordelige en onderhoudsvriendelijke maar bovenal praktische oplossing. Uw tuin ziet er altijd netjes uit, zonder dat u veel tijd kwijt bent aan onkruid wieden of het snoeien van planten. Het is natuurlijk ook mogelijk om in de voortuin de beplanting met bestrating te combineren. Voortuinen op het westen hebben vaak in de avond nog zon. Met een functionele indeling en slim gebruik van bestrating creëren we in uw voortuin een relaxte zitplek om lekker van de avondzon te genieten.


voortuin bestraten in Zuid-HollandWat is geschikte bestrating voor de tuin?

De keuze voor tuintegels is enorm persoonlijk. In principe is iedere tegel geschikt voor het bestraten van de tuin, omdat de bestrating niet zwaar belast wordt. De kans op verzakken is, met een goede fundering, daardoor erg klein. Wilt u een moderne sfeer creëren? Dan is betonbestrating een geschikte én voordelige keuze. Om het natuurlijke karakter van uw tuin te benadrukken is natuursteen een betere keuze.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Als u uw tuinbestrating in een standaard legverband laat leggen, dan is tuinbestrating relatief voordelig. Hierbij geldt wel dat de prijs afhankelijk is van het soort bestrating dat u kiest! Tuinbestrating van beton is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €15,- per m² terwijl de prijzen voor natuursteen starten rond de €30,- per m².Goedkope bestrating

De prijs van nieuwe bestrating is afhankelijk van het materiaal, grootte en de productietijd. Heeft u een klein budget, dan is voor zowel sier- als tuinbestrating vaak nog veel mogelijk. Koppelstones en betontegels zijn tegen relatief lage prijzen verkrijgbaar. Als u weinig te besteden heeft, kunt u ook kosten besparen door op websites die tweedehands spullen aanbieden te kijken. Vaak kunt u hierop al voor een prikkie gebruikte stenen overnemen. De aanleg kunt u dan overlaten aan één van de professionele bedrijven uit ons netwerk. Zij helpen u graag en kunnen een nieuw terras of oprit vakkundig en snel aanleggen.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Heeft u weinig te besteden maar wilt u toch bestrating in de tuin? De meest voordelige optie is het leggen van grind. Siergrind is al verkrijgbaar vanaf €7,50,- per m². Het leggen is bovendien erg snel en eenvoudig gedaan, waardoor de arbeidskosten laag blijven. Wilt u liever tuinbestrating van beton? Met een vanaf prijs van €15,- per m² is dit zeker één van de meest voordelige keuzes.


goedkope bestrating Zuid-HollandOprit bestraten

Het bestraten van de oprit is een klus waarvoor u de hulp van een stratenmaker uit Zuid-Holland kunt inroepen, maar welke u ook eigenhandig zou kunnen uitvoeren. Het bestraten van een oprit bestaat met name uit een goede voorbereiding. Zo moet de grond worden gedrild om de draagkracht te verbeteren en is ook een juiste afwatering van belang. Door klinkers of andere straatstenen te gebruiken in plaats van tegels, loopt u het laagste risico op verzakking van de oprit na verloop van tijd. Wilt u de klus zelf uitvoeren? Gebruik dan een stofbril, knielappen en huur of leen professioneel gereedschap om uw oprit te bestraten.
oprit bestraten Zuid-Holland

Wat is geschikte oprit bestrating?

Hoewel de meeste tegels geschikt zijn om de voor- of achtertuin mee te bestraten, is dit niet het geval bij het aanleggen van een oprit. De oprit wordt namelijk zwaar belast, waardoor de stenen erg sterk moeten zijn. Het liefst met een dikte van minimaal 7 centimeter.

Veel gebruikte stenen voor opritbestrating zijn klinkers. Als goedkope oplossing kunt u ook grind gebruiken, al vereist dit meer onderhoud dan stenen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Tegenwoordig is geen tuin compleet zonder terras. Maar hoewel het simpel lijkt, vereist de aanleg van een terras flink wat aandacht. U kunt de terrastegels namelijk niet rechtstreeks op de grond leggen om te voorkomen dat de tegels kapotvriezen. De aanleg van terrassen verloopt daarom in 3 verschillende fases. De eerste fase is het grond- en graafwerk. Het bestratingsbedrijf verwijdert eventuele oude bestrating en graaft de grond ongeveer 10 tot 20 centimeter af. In de volgende fase legt het bestratingsbedrijf de fundering aan. Dit is vaak 10 centimeter aan steenpuin gevolgd door 10 centimeter aan ophoogzand. De vakmannen uit Zuid-Holland egaliseren dit en stampt het goed aan en legt in de derde fase de bestrating.Terras bestraten

De bestrating van terrassen is over het algemeen iets gemakkelijker aan te pakken dan het bestraten van een oprit. Dit komt omdat terrassen vaak minder draagkracht nodig hebben. Het aanleggen vergt daardoor een minder lange voorbereiding. Net zoals bij een oprit moet u ook bij de bestrating van het terras rekening mee houden dat de afwatering goed is aangelegd. Een oplossing is de plaatsing van een putje. Voor het bestraten van terrassen kan gebruik worden gemaakt van klinkers, maar ook van speciale terrastegels. Deze zijn platter en kunnen in meerdere kleuren en designs worden geleverd.

Geschikte bestrating voor een terras

Een terras kan aangelegd worden met verschillende soorten tegels en stenen. Voor veel mensen zijn grote tegels een ideale keuze. Dit zorgt namelijk voor een recht oppervlak, waardoor tafels en stoelen een stuk steviger staan.

Kleinere stenen, zoals klinkers of kasseien hebben een mooie uitstraling, maar lopen door de vele voegen en bolle vormen vaak iets minder fijn. Daar staat tegenover dat deze kleinere stenen juist weer geschikt zijn voor veel verschillende legverbanden. De keuze is dus volledig aan u.Geef uw tuin een persoonlijke uitstraling met sierbestrating!

Besparen op uw waaltjes, klinkers of tuinbestrating? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

Voordat klanten uit Zuid-Holland hun tuin opnieuw laten bestraten, vragen zij zich één ding af: wat gaat de bestrating voor de tuin kosten? Dit is van twee belangrijke factoren afhankelijk: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De arbeidskosten kunnen enorm verschillen per bedrijf.

Gemiddeld rekent de vakman ongeveer €10,- tot €20,- per vierkante meter. Het gaat hierbij om simpele legbanden. Voor het aanleggen van een wildverband liggen de kosten in Zuid-Holland gemiddeld tussen de €35,- en €65,-. Betonbestrating is relatief voordelig en kost ongeveer €15,- tot €35,- per vierkante meter.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Wist u dat u ook een invloed heeft op de arbeidskosten? Het uurtarief verschilt namelijk per stratenmaker. Daarom is het verstandig om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Een bestratingsbedrijf rekent in de meeste gevallen een vaste prijs per m². Deze ligt vaak rond de €10,- tot €20,- per m².

In sommige gevallen hanteert het bestratingsbedrijf een uurtarief. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het leggen van bijzondere of unieke legverbanden. Het uurtarief ligt in Zuid-Holland gemiddeld tussen de €30,- tot €40,-.

Houd daarnaast rekening met de materiaalkosten. Naast de kosten voor de stenen betaalt u namelijk ook voor opsluit- of afscheidingsbanden en het ophoog- en voegzand. Het zand is verkrijgbaar vanaf ongeveer €50,- tot €70,- per m³. Opsluitbanden kosten ongeveer €2,- tot €5,- per lopende meter.

Prijstabel: kosten stratenmaker Zuid-Holland

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
 €10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Benieuwd wat u in totaal kwijt bent voor het bestraten van uw tuin of oprit? U berekent gemakkelijk een indicatie van de totaalprijs. Voor het bestraten van een oprit van 30m² liggen de totale arbeids- en materiaalkosten samen op gemiddeld €750,- tot €1.050,-. Hierbij is ervan uitgegaan dat u gebruik maakt van betonklinkers van €15,- per m² en het bestratingsbedrijf een tarief van €10,- tot €20,- per m² hanteert. Uiteraard is dit een indicatie van de totaalprijs. Voor meer zekerheid omtrent de kosten, raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.Kwalitatieve bestrating tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Een stratenmaker uit ons netwerk krijgt regelmatig de vraag of zijn klanten het beste kunnen kiezen voor stenen of tegels. Het antwoord hierop is afhankelijk van de wensen van de klant. Wie kiest voor stevigheid en duurzaamheid doet er goed aan klinkers of andere straatstenen te gebruiken. Stenen kunnen meer gewicht dragen dan tegels en worden daarom vaak bij het aanleggen van opritten of terrassen gebruikt. Voor een oprit kan het best gebruik gemaakt worden van stenen, omdat een oprit het gewicht van één of meerdere auto’s moet kunnen dragen. Wie zich liever richt op design en ontwerp heeft waarschijnlijk meer aan terras- of tuintegels. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones Zuid-Holland

Koppelstones

Heeft u een beperkt budget, dan zijn koppelstones wellicht een goede optie. Dit is een relatief voordelige steensoort die bekend staat om de authentieke uitstraling. Deze uitstraling ontstaat door de vierkante stenen te trommelen. Stenen worden bij trommelen in een ronddraaiende trommel gegooid waardoor hoeken en randen van de stenen beschadigd raken en de stenen een verouderde look krijgen.

Koppelstones worden ook wel trommelstenen of tumbleton stenend genoemd. Een ander voordeel is dat koppelstones eenvoudig te leggen zijn, waardoor de stratenmaker al in relatief korte tijd klaar is. Dit bespaart u op de arbeidskosten! Gemiddeld betaalt u voor koppelstones €15,- tot €30,- per vierkante meter.


natuursteen Zuid-Holland

Natuursteen

Natuursteen is één van de meer luxueuze opties als het gaat om tuintegels. Zoals de naam al zegt gaat het hierbij om een natuurproduct. Geen enkele natuursteen tegel is hetzelfde, waardoor een natuurlijke uitstraling ontstaat bij toepassing in uw tuin. Klanten uit Zuid-Holland en omgeving kiezen vooral voor natuurstenen om hun tuin een natuurlijk karakter te geven. Als u geïnteresseerd bent in natuurstenen, dan moet u er wel rekening mee houden dat de gemiddelde prijs per vierkante meter een stuk hoger ligt dan van bijvoorbeeld betonbestrating. Voordeel van natuursteen is dat het materiaal erg sterk is en daardoor vele jaren meegaat. Voor natuursteen betaalt u ongeveer €30,- tot €70,- per m². De exacte kosten zijn afhankelijk van het materiaal van de natuursteen.
waaltjes in Zuid-Holland

Waaltjes

In het verleden werden waaltjes veel gebruikt in stadscentra. Nog steeds ziet u waaltjes veelvuldig terug in de binnenstad van grote steden in Nederland. Tegenwoordig is de authentieke uitstraling van waaltjes ook erg populair voor het aanleggen van een terras. Waaltjes zijn te vergelijken met klinkers, al is het formaat iets kleiner. Ze hebben een afmeting van 20cm bij 5cm. Hierdoor is het waaltje uitermate geschikt voor bijzondere, ronde legverbanden. Waaltjes zijn verkrijgbaar als gebakken of betonnen variant. Gebakken waaltjes worden gemaakt door verschillende kleisoorten met elkaar te mengen. Om een meer authentieke look te realiseren worden waaltjes net zoals koppelstones vaak getrommeld. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf €30,-. Afhankelijk van het materiaal en de afmetingen kan de prijs oplopen tot ongeveer €50,- per m².


straatstenen

Straatstenen

Naast de standaard klinkers zijn er nog vele andere soorten straatstenen. Denk bijvoorbeeld aan waaltjes, een speciale klinkersoort die ook wel bekend staat als vijfduimer. Waaltjes worden altijd in precies dezelfde afmeting geleverd, wat het bestellen van de straatstenen vergemakkelijkt. Andere straatstenen zijn bijvoorbeeld kasseien. Kasseien worden ook wel kinderkopjes genoemd. Via onze leveranciers uit Zuid-Holland kunt de genoemde straatsteen soorten aanschaffen of bestellen. Aarzel dus niet om met ons contact op te nemen en uw vragen in het contactformulier op te geven. Wij helpen u graag verder. De kosten voor uw straatstenen zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest. In het geval van betonnen bestrating varieert de prijs van ongeveer €15,- tot €35,- per m².
klinkers Zuid-Holland

Klinkers

Klinkers zijn van oudsher de meest gebruikte stenen voor het bestraten van de Nederlandse wegen en voor oprijlanen. Klinkers worden tegenwoordig zowel van klei als van beton gemaakt. Omdat er maar weinig verschil zit tussen deze twee soorten, kunt u op basis van uw eigen smaak en voorkeur de klinker kiezen die het best bij uw tuin of woning aansluit.

Het grote voordeel van klinkers is dat deze zeer voordeling geprijsd zijn. Dit komt omdat klinkers in grote aantallen tegelijk geproduceerd kunnen worden. Daarnaast beschadigen klinkers niet snel en zijn door hun lange levensduur erg duurzaam. Kiest u voor betonklinkers? Deze schaft u al aan vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Omdat klinkers op een hoge temperatuur van 1200 °C worden gebakken, zijn ze bestand tegen extreme weersinvloeden. Door deze eigenschap zijn gebakken klinkers ook uitermate geschikt voor intensief en dagelijks gebruik. Met nieuwe gebakken klinkers creëert u een strakke uitstraling van uw nieuwe oprit, terras of tuinpad. Nadeel van nieuwe gebakken klinkers is dat ze gevoelig zijn voor vuil omdat ze door weer en wind nog minder zijn ‘geschuurd’ in vergelijking met oude gebakken klinkers. Gebakken klinkers worden mooier naarmate ze ouder worden. Ondanks de verstreken jaren behouden ze wel hun kleur en krijgen een steeds meer karakteristiekere uitstraling. Gebakken klinkers zijn iets duurder dan betonklinkers. Gemiddeld kosten deze €20,- tot €30,- per m².Goedkope straatstenen gezocht? Vergelijk offertes!

Kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Tegenover straatstenen staan tegels. Tegels hebben een platte vorm en zijn vaak langer en breder dan klinkers. Bij tegels wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen terrastegels en siertegels. Siertegels worden ook nog wel eens tuintegels genoemd omdat ze vaak her en der in de tuin worden gelegd om een speels effect te creëren. Het grote voordeel van tuin- en terrastegels is dat ze een stuk lichter zijn dan betontegels, omdat ze minder gewicht hoeven te dragen. Door het lagere gewicht gaat het leggen van deze tegelsoorten eenvoudig en snel. Tegels zijn bovendien vaak van een speciale toplaag voorzien en zijn daardoor uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Zuid-Holland

Betontegels

Wilt u een strakke uitstraling en niet te veel geld besteden? Dan zijn betontegels voor u ideaal. Bestratingsbedrijven hebben vaak grote voorraden betontegels liggen, welke tegen een lage prijzen snel geleverd kunnen worden. Betontegels gaan daarnaast lang mee omdat ze van hard materiaal zijn gemaakt. Verkleuring van betontegels gebeurd naar verloop van tijd helaas wel. Dit nadeel kunt u echter oplossen door de tegels met azijn of zand te behandelen. Door het licht schurend effect van zand en azijn komt de originele kleur van de betontegel weer terug. Voor betonnen tegels liggen de kosten gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per m². Deze kostprijs is afhankelijk van het soort tegels.


terrastegels Zuid-Holland

Terrastegels

Terrastegels zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar bij menig stratenmaker en bouwmarkt. Wilt u graag nieuwe terrastegels bestellen, maar wilt u voorkomen dat u teveel moet betalen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van tweedehands tegels. Hiervoor kunt u uitstekend op websites kijken die tweedehands spullen aanbieden. Als u geluk hebt, kunt u een restpartij soms zelfs gratis ophalen. Deze zijn vaak nog in prima staat en wil de eigenaar alleen maar kwijt omdat deze geen ruimte heeft om de tegels op te slaan.

De prijzen voor terrastegels variëren van €20,- tot €45,- per m².
tuintegels

Tuintegels

Naast het bestraten van terrassen en opritten kunnen ook tuinen van (sier)bestrating worden voorzien. De tuintegels die hiervoor worden gebruikt zijn in gevarieerde soorten verkrijgbaar. Zo bestaat er natuurlijk de standaard grindtegel voor tuinpaden, maar ook tuintegels met meer design zijn zeer gewild bij onze klanten. Tuintegels combineren met grind, kiezels of houtsnippers is daarnaast een manier om een speels en eigentijds karakter aan uw tuin te geven. Vraag desgewenst een stratenmaker. Deze maakt graag een vrijblijvend ontwerp voor u en informeert u graag over de mogelijkheden. Gemiddeld kosten tuintegels €30,- tot €45,- per m².


siergrind Zuid-Holland

Siergrind

Klanten uit Zuid-Holland denken vaak dat een pad van siergrind duur is en erg lastig te onderhouden. Dit is echter zeker niet het geval! Siergrind is juist een hele voordelige keuze. Met het gebruik van grindmatten is het onderhoud bovendien minimaal. Naast een grindpad, is het tevens mogelijk om uw oprit met siergrind te bestraten. Niet alleen is het materiaal een voordelige keuze, maar omdat het aanleggen van siergrind relatief eenvoudig is, is de stratenmaker minder tijd kwijt. Daardoor bespaart u ook nog eens op de arbeidskosten. Siergrind is met €7,50 per m² een hele voordelige optie.Tuin bestraten met tuintegels? Bespaar op de kosten!

Vind het beste bestratingsbedrijf en bespaar zo tot maar liefst 40% op de totaalprijs.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

Wilt u graag dat uw tuin een prettigere aanblik krijgt door het toepassen van sierbestrating? Dan is het verstandig om eerst een ontwerp door een professioneel stratenmaker te laten maken. Kijk daarbij niet alleen naar de uitstraling, maar ook naar het gebruiksgemak van de tuin. Een stratenmaker informeert u graag over de verschillende legverbanden voor de bestrating, over alternatieve vormen van sierbestrating en voorziet u met zijn jarenlange ervaring vaak met buikbare en kostenbesparende tips.
Vanzelfsprekend kan de stratenmaker natuurlijk ook de praktische uitvoering van het ontwerp voor u verzorgen. Kom in contact met meerdere stratenmakers uit uw regio.


bestrating ontwerp Zuid-HollandHoe bestrating aanleggen?

Aan een bestatingsklus kunt u beter niet zelf beginnen omdat vakkennis en ervaring vereist is voor het behalen van een mooi en strak eindresultaat. Werkzaamheden als het egaliseren en aftrillen van de grond dienen correct te gebeuren, om verzakkingen in uw nieuw aangelegde terras of oprit te voorkomen. Wij raden u daarom aan een degelijke klus altijd aan een specialist uit te besteden. Een juist aangelegd terras wordt op zo’n manier aangelegd dat regenwater niet richting uw woning kan stromen. De stratenmakers uit ons netwerk hebben hiermee ruime ervaring en weten de grond op de juiste manier te egaliseren. Hiervoor beschikken zijn over professionele apparatuur. Daarnaast weten onze specialisten precies met welke zandsoort ze uw stenen en tegels na het aanleggen het beste kunnen invegen.
bestrating verwijderen

Bestrating verwijderen

Voordat terrassen en oprijlanen opnieuw bestraat kunnen worden, dient u eerst de oude terrastegels of klinkers te verwijderen. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Vraag bijvoorbeeld in uw vriendenkring wie er nog stenen gebruiken kan. Is er niemand die de terras- of tuintegels gebruiken kan? Zet ze dan op een website voor tweedehands spullen. Bij menig bouwmarkt is het eveneens mogelijk om uw gebruikte stenen in te leveren, mits ze in goede staat zijn. Maar natuurlijk kan ook een stratenmaker uw bestrating afvoeren. De extra kosten voor deze dienst zijn afhankelijk van de hoeveelheid materiaal. U kunt bij uw stratenmaker altijd vragen naar de tarieven die hij hiervoor hanteert.


grondwerken Zuid-Holland

Grondwerken

Naast het leveren van stenen en aanleggen van bestrating kan een stratenmaker in de meeste gevallen ook het grondwerk voor u uitvoeren. Met de term grondwerken worden alle werkzaamheden die aan het bestraten voorafgaan bedoeld.

Denk hierbij aan het verwijderen van oude bestrating, bloemenperkjes en borders. Maar ook het uitgraven van uw oprit of terras en het ophogen van uw tuin. Om op de kosten te besparen is het mogelijk om de grondwerken zelf uit te voeren, maar het scheelt u een hoop tijd als u hiervoor stratenmakers uit uw omgeving inschakelt.
levering stenen

Levering van stenen

Wie klinkers, sierbestrating of terrastegels besteld, heeft de keuze uit verscheidene vormen van levering. De meest gebruikelijke leverwijze is op pallets. Dit betekent wel dat u een bepaalde vastgestelde hoeveelheid van tevoren besteld. Het voordeel van pallets is dat deze weinig ruimte innemen. Het alternatief is om klinkers los door uw leverancier te laten leveren. Vaak gaat het dan om tweedehands stenen die van een ander project komen. Het los leveren van klinkers is goedkoper. Maar omdat er naar verhouding meer stenen beschadigd zijn, dient u vaak wel meer stenen te bestellen.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Bij het bestraten van oprijlanen en terrassen hebt u verschillende soorten zand nodig. Zo dient u wellicht gebruik te maken van ophoogzand, maar moeten ook de straatstenen na het leggen gevoegd worden. Wij adviseren om minimaal een week voor de eigenlijke bestrating het zand te bestellen. Zo weet u zeker dat u over voldoende materiaal beschikt op het juiste moment. Bij de meeste leveranciers uit Zuid-Holland wordt het zand in pakketten van vierkante meters geleverd. Dit is zo’n 1500kg aan zand. U kunt een stratenmaker uit Zuid-Holland vragen naar de prijzen van wit zand.
legverbanden

Legverbanden

Zoals al aangegeven kunnen terras- en tuintegels maar ook klinkers en betontegels in verschillende legverbanden worden geplaatst. Het gaat dan eigenlijk om patronen in kleur en vorm waarmee uw bestrating een geheel eigen uitstraling krijgt. Veel gebruikte verbanden zijn het wildverband, het elleboogverband en het blokverband. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijs en uitstraling voor welk verband u het beste kunt kiezen. Omdat een wildverband vaak erg kleurrijk is en daardoor een warme uitstraling oplevert, kiezen veel klanten uit Zuid-Holland en omgeving voor een wildverband.
bestrating in Zuid-Holland uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Bij verschillende leveranciers kunt u voordelige bestrating aanschaffen, waarna u het zelf kunt leggen. Zeker als u geïnteresseerd bent in een grindpad, is dit zelf relatief eenvoudig te realiseren.

Bij het leggen van terrastegels of bij de aanleg van een oprit is het echter toch aan te raden om een stratenmaker in te schakelen. U weet dan zeker dat uw bestrating strak gelegd wordt, en na verloop van tijd niet verzakt.

Bovendien bent u verzekerd van een goede afwatering en ziet uw voortuin of achtertuin er het gehele jaar door strak en verzorgd uit!


bestrating leggen in Zuid-Holland

Keurmerken stratenmakers

Bestratingsbedrijf gezocht? Het vinden van de beste stratenmaker kan ingewikkeld zijn. Om het wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende brancheverenigingen waar u op kunt letten. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of beschikt over een keurmerk, dan weet u dat ze voldoen aan strenge voorwaarden. Zo kunt u onder andere rekening houden met de Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Meer over deze vereniging leest u op modernstraatwerk.nl. Daarnaast toetst Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB) haar leden op kwaliteit en vakwerk. Meer weten? Lees dan verder op seb.nl. Tot slot is het een optie om te controleren of het bestratingsbedrijf is aangesloten bij de Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland (OBN), die een kwaliteitskeurmerk uitgeeft. Meer hierover leest u op obn.nl.
bestratingsbedrijf Zuid-Holland

Voordelen inschakelen stratenmaker Zuid-Holland

 • Altijd deskundig advies
 • Gebruik van professioneel gereedschap
 • Ervaring met egaliseren en aftrillen
 • Snelle realisatie
 • Afwatering goed voor elkaar


stratenmaker Zuid-Holland

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker uit Zuid-Holland en omgeving die u kan helpen bij het bestraten van de oprit, het leggen van sierbestrating of terrastegels in uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze stratenmakers hebben allen ruime ervaring binnen het vakgebied, werken alleen maar met professioneel gereedschap en helpen u graag bij één van de vele bestratingklussen.

Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan van specialisten bij u uit de regio.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van van Keulen“Ons terras was na een aantal jaar gaan verzakken, dus we wilden het graag professioneel laten vernieuwen. De stratenmaker kwam uit Zuid-Holland en heeft alle oude bestrating verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe terras ligt er strak in!”
A. van Keulen

klantervaring van de Wit“Onkruid op ons terras verwijderen was elk jaar weer een enorm karwei. Bestrating Expres Zuid-Holland heeft ons geadviseerd bij de keuze van de juiste steensoort en een nieuw terras voor ons aangelegd. Onkruid tussen de stenen verwijderen behoort bij ons nu tot het verleden.”
J. de Wit

klantervaring van Oudshoorn“Afgelopen winter hebben we een huis gekocht. Fantastische woning, maar het terras zag er echt niet uit. De stratenmakers van Bestrating Expres Zuid-Holland kwamen met een goed idee. De prijs viel ons enorm mee en na 3 weken konden we al van ons nieuwe terras genieten.”
B. Oudshoorn

Gratis offertes

Gratis bestrating offertes vergelijken?

Bespaar op de kosten door offertes van bestratingsbedrijven te vergelijken!

Start de gratis aanvraag