Op zoek naar nieuwe bestrating in Gelderland? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!


bestrating Gelderland

Bestrating Gelderland

Staat de beplanting in uw tuin er ook maar droevig bij omdat u simpelweg geen tijd heeft om dit goed te onderhouden? Bespaar uzelf de moeite en laat bestrating aanleggen. ZO ziet uw voortuin er het hele jaar stralend uit, zonder dat u ook maar één vinger hoeft uit te steken. Door te kiezen voor sierbestrating krijgt u tuin bovendien een unieke, niet-alledaagse sfeer. Bent u geïnteresseerd in het bestraten van uw voor- of achtertuin? Of is uw oprit dringend aan nieuwe bestrating toe? Betaal dan niet teveel, en maak gebruik van ons netwerk van specialisten. Vergelijk vrijblijvend offertes, om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

Waarom Bestrating Expres Gelderland?

Via onze offerteservice krijgt u de mogelijkheid om de tarieven van meerdere bedrijven uit de regio Gelderland te vergelijken. Dit heeft belangrijke voordelen: u krijgt inzicht in de kosten en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke en lage prijs!

 • Vergelijk de prijzen van stratenmakers uit de regio Gelderland.
 • Kies voor het bestratingsbedrijf met het beste aanbod.
 • U bespaart tot wel 40% en bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs.


Gratis offertes vergelijken
Welke tuinen?

Soort woning

Tegels aanwezig?

Zand aanwezig?


Wat doet een stratenmaker voor u?

Wij werken samen met bestratingsbedrijven uit Gelderland die allen beschikken over ruime ervaring in het vak. Behalve bestraten voeren zij ook diverse andere werkzaamheden voor u uit. Natuurlijk kunt u bij een stratenmaker uit Gelderland terecht voor de grondwerken, maar u kunt ook uw oude sierbestrating door één van de experts laten verwijderen en afvoeren. Dit scheelt u een hoop tijd en energie. Een andere taak die bestratingsbedrijven vaak op zich nemen, is het leveren van de stenen en zand. Zonder geschikt vervoer is dit door het grote gewicht nagenoeg onmogelijk. Daarom is het fijn om dit aan één bedrijf uit te besteden. De meest voorkomende werkzaamheden van stratenmakers zijn:

 • Het bestraten van uw oprit.
 • Het ontwerpen en leggen van sierbestrating.
 • Het verwijderen en afvoeren van uw oude bestrating.
 • Het bestraten van uw oprit of terras.
 • Het leveren van waaltjes, sierbestrating, terrastegels en tuintegels.
 • Graafwerkzaamheden en het leveren van grond en zand.
 • Hovenierswerkzaamheden.

Soorten bestrating

U kunt voor uw oprit, tuin of terras kiezen uit een breed aanbod aan diverse soorten bestrating. Doordat er zoveel keuze is, is er voor elk budget en iedere smaak iets geschikts te vinden.

Kies bijvoorbeeld voor betonbestrating als u op zoek bent naar goedkope stenen. Of laat natuurstenen plaatsen wanneer u graag een unieke uitstraling creëert.

Door bovendien te kiezen uit diverse legverbanden, bepaalt u zelf hoe uw terras of oprit eruit komt te zien. In Gelderland zijn dit de meest gekozen soorten bestrating:

 • Betonbestrating
 • Gebakken bestrating
 • Natuurstenen
 • Grind


Sierbestrating Gelderland

Om optimaal van uw tuin te genieten, moet deze niet alleen praktisch zijn maar vooral mooi. Het leggen van sierbestrating is in Gelderland daarom steeds populairder. De term sierbestrating is enorm breed: alle soorten stenen en tegels die gelegd worden voor het esthetisch aspect worden al beschouwd als sierbestrating. Wanneer u dus kiest voor moderne, antraciet betonbestrating dan wordt dit al beschouwd als sierbestrating. Elke steen met een bijzondere kleur, vorm en zelfs de verschillende legverbanden vallen onder sierbestrating. In overleg met de stratenmaker uit Gelderland bepaalt u wat de uitstraling van het terras of de oprit wordt.Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

Voor sierbestrating is er de keuze uit tal van tegels en stenen. Zelfs als u standaard betontegels laat leggen, kan dit gerekend worden tot sierbestrating, zolang u hier maar voor kiest vanwege de uitstraling van de steen en niet alleen vanwege de prijs of praktische voordelen. Voor sierbestrating worden onder andere kleiklinkers gebruikt, omdat deze geschikt zijn voor veel diverse legverbanden.


sierbestrating aanleggen GelderlandCreëer met sierbestrating een unieke uitstraling

Sierbestrating geeft uw voortuin of achtertuin een unieke uitstraling. Welke sfeer u ook wilt creëren, met sierbestrating behaalt u een persoonlijk resultaat. Kies voor grote betontegels voor een ruimtelijk effect of laat kleine waalstenen in verschillende halfronde legverbanden leggen. Hiermee creëert u binnen uw bestrating afzonderlijke hoekjes die u apart van elkaar kunt inrichten. Dit speelse effect laat uw bestrating een stuk groter lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Prijzen van sierbestrating

Hoeveel sierbestrating kost is afhankelijk van de steensoort en het legverband dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor een ingewikkeld legverband, zoals het wildverband, dan hanteren de stratenmakers vaak een prijs per uur. Deze ligt gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. De prijs voor de stenen varieert van €15,- tot €65,- per m². Hoe kleiner de tegels en hoe complexer het legverband des te hoger de totaalprijs.
Waarom bestrating door een stratenmaker laten leggen?

Besteed het leggen van nieuwe bestrating ook uit aan een bestratingsbedrijf, want dan bent u verzekerd van een juiste afwatering waardoor er geen plassen meer op uw oprit of terras blijven liggen. Daarnaast leggen de stratenmakers uw bestrating strak aan en werken ze snel. Door de klus over te laten aan de vakman, bespaart u uzelf veel tijd en energie, want bestraten is fysiek zwaar werk.

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!
Tuinbestrating Gelderland

Veel van onze klanten uit Gelderland denken dat bij een tuinbestrating de volledige tuin verdwijnt. Het bestraten van de tuin hoeft echter geen vervanging van het groen te zijn, maar een verrijking van het aanzicht. Een voorbeeld hiervan is het aanleggen van tuinpaden van sierbestrating. Door bijvoorbeeld sierlijke vormen te gebruiken kunt u het natuurlijke karakter juist benadrukken, waardoor de beplanting en de sierbestrating één groot geheel vormt. Het komt geregeld voor dat klanten kiezen om een gedeelte van hun tuin in te ruilen voor een ruim terras, omdat dit meer leefruimte biedt.Voortuin bestraten Gelderland

Klanten besteden regelmatig veel tijd en aandacht aan de uitstraling van de achtertuin, waarna de voortuin een beetje wordt vergeten. Toch heeft het bestraten van voortuinen ook vele voordelen! Zonder beplanting oogt uw (vaak kleine) voortuin bijvoorbeeld een stuk ruimer. En niet alleen uw voortuin knapt ervan op, maar ook uw woning. Door woekerende planten te vervangen door strakke sierbestrating heeft u namelijk veel meer lichtinval in huis. Ook binnenshuis wordt het daardoor een stuk lichter en lijkt uw woning groter. Wat voor veel klanten ook erg belangrijk is, is dat de voortuin geen onderhoud meer vereist. Zo ziet de voorkant van uw woning er altijd strak en verzorgd uit en maakt u een goede indruk bij al uw gasten.


voortuin bestraten GelderlandWat is geschikte bestrating voor de tuin?

De keuze voor tuintegels is enorm persoonlijk. In principe is iedere tegel geschikt voor het bestraten van de tuin, omdat de bestrating niet zwaar belast wordt. De kans op verzakken is, met een goede fundering, daardoor erg klein. Wilt u een moderne sfeer creëren? Dan is betonbestrating een geschikte én voordelige keuze. Om het natuurlijke karakter van uw tuin te benadrukken is natuursteen een betere keuze.

Hoeveel kost tuinbestrating?

Als u uw tuinbestrating in een standaard legverband laat leggen, dan is tuinbestrating relatief voordelig. Hierbij geldt wel dat de prijs afhankelijk is van het soort bestrating dat u kiest! Tuinbestrating van beton is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €15,- per m² terwijl de prijzen voor natuursteen starten rond de €30,- per m².Goedkope bestrating

Als u gaat verhuizen dan zult u er natuurlijk alles aan doen om de inrichting van het huis volledig af te stemmen op uw eigen smaak. Dit kost een hoop tijd, maar ook zeker geld. Het is dan natuurlijk zonde als uw voor- of achtertuin vanwege de kosten achterblijft. Gelukkig zijn er vele goedkope manieren waarop u de achtertuin toch kunt laten bestraten. Eén van de voordeligste opties is het leggen van grind: dit is al verkrijgbaar vanaf €7,50 per vierkante meter, en omdat dit ook relatief eenvoudig te leggen is zou u nog meer kunnen besparen door zelf met grind te bestraten. Een andere goedkope mogelijkheid is betonbestrating. Kies bijvoorbeeld voor betontegels of betonklinkers om de kosten zo laag mogelijk te houden.Wat zijn de prijzen voor goedkope bestrating?

Heeft u weinig te besteden maar wilt u toch bestrating in de tuin? De meest voordelige optie is het leggen van grind. Siergrind is al verkrijgbaar vanaf €7,50,- per m². Het leggen is bovendien erg snel en eenvoudig gedaan, waardoor de arbeidskosten laag blijven. Wilt u liever tuinbestrating van beton? Met een vanaf prijs van €15,- per m² is dit zeker één van de meest voordelige keuzes.


goedkope bestrating GelderlandOprit bestraten

Het bestraten van de oprit is één van de meest uitgevoerde taken van stratenmakers uit Gelderland. Doordat de oprit in de meeste gevallen gebruikt wordt voor het parkeren van de auto, is het belangrijk dat deze bestand is tegen dit grote gewicht. Een goede oprit is afhankelijk van een aantal factoren: de dikte van de stenen die gebruikt worden, een goede fundering en boordstenen, het legverband en de afwerking.
Stratenmakers gebruiken voor opritten doorgaans een fundering met ophoogzand van 25 tot 35 centimeter en kiezen voor een steen van minimaal 5 centimeter dik. Qua legverbanden is het belangrijk om een stevig verband, zoals het elleboog- of keperverband te gebruiken.
oprit bestraten Gelderland

Wat is geschikte oprit bestrating?

Hoewel de meeste tegels geschikt zijn om de voor- of achtertuin mee te bestraten, is dit niet het geval bij het aanleggen van een oprit. De oprit wordt namelijk zwaar belast, waardoor de stenen erg sterk moeten zijn. Het liefst met een dikte van minimaal 7 centimeter.

Veel gebruikte stenen voor opritbestrating zijn klinkers. Als goedkope oplossing kunt u ook grind gebruiken, al vereist dit meer onderhoud dan stenen.
Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.
Terras aanleggen

Tegenwoordig is geen tuin compleet zonder terras. Maar hoewel het simpel lijkt, vereist de aanleg van een terras flink wat aandacht. U kunt de terrastegels namelijk niet rechtstreeks op de grond leggen om te voorkomen dat de tegels kapotvriezen. De aanleg van terrassen verloopt daarom in 3 verschillende fases. De eerste fase is het grond- en graafwerk. Het bestratingsbedrijf verwijdert eventuele oude bestrating en graaft de grond ongeveer 10 tot 20 centimeter af. In de volgende fase legt het bestratingsbedrijf de fundering aan. Dit is vaak 10 centimeter aan steenpuin gevolgd door 10 centimeter aan ophoogzand. De vakmannen uit Gelderland egaliseren dit en stampt het goed aan en legt in de derde fase de bestrating.Terras bestraten

Voor het bestraten van terrassen heeft menig aanbieder uit Gelderland vele terrastegels in het assortiment. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor goedkope betontegels die een industriële en moderne look geven aan uw terras. Of kies voor natuurstenen terrastegels die een meer natuurlijke sfeer creëren. Een ruim terras is de ideale locatie om ’s zomers met het hele gezin buiten te tafelen, of om lekker te kunnen loungen met een goed boek. Als u een groter tuinoppervlak heeft kunt u er ook voor kiezen om meerdere kleinere terrassen te creëren. Houd daarbij rekening met de stand van de zon. Als u ’s avonds lang buiten wilt zitten, is het wel zo fijn dat u zo lang mogelijk van de warme zonnestralen kunt genieten!

Geschikte bestrating voor een terras

Een terras kan aangelegd worden met verschillende soorten tegels en stenen. Voor veel mensen zijn grote tegels een ideale keuze. Dit zorgt namelijk voor een recht oppervlak, waardoor tafels en stoelen een stuk steviger staan.

Kleinere stenen, zoals klinkers of kasseien hebben een mooie uitstraling, maar lopen door de vele voegen en bolle vormen vaak iets minder fijn. Daar staat tegenover dat deze kleinere stenen juist weer geschikt zijn voor veel verschillende legverbanden. De keuze is dus volledig aan u.Geef uw tuin een persoonlijke uitstraling met sierbestrating!

Besparen op uw waaltjes, klinkers of tuinbestrating? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Kosten bestrating

Klanten die nieuwe bestrating willen laten aanleggen, vragen ons regelmatig wat het bestraten precies gaat kosten. Het is moeilijk een vaste prijs te noemen, omdat de kosten afhankelijk zijn van diverse factoren: de arbeidskosten, uw materiaalkeuze en uiteraard het te bestraten oppervlak.

Gemiddeld genomen liggen de arbeidskosten rond de €30,- tot €40,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per vierkante meter. Hierop kunt u eenvoudig besparen door op zoek te gaan naar de goedkoopste stratenmaker uit Gelderland. Maak hiervoor gratis en vrijblijvend gebruik van onze service.

Ook wat betreft het materiaal kunt u de prijs beïnvloeden. Grind is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €7,50 per vierkante meter, terwijl natuursteen een stuk duurder is. Dit kost ongeveer €30,- tot €70,- per vierkante meter.

Houd er wel altijd rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor grondwerken, opsluitbanden en ophoogzand.

Prijzen van tegels en stenen per m²

Soort tegel of steenGemiddelde prijzen per m²*
GrindVanaf €7,50
Sierkeien€10,- tot €40,-
Koppelstones€15,- tot €30,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Tegels€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €50,-
Natuursteen€30,- tot €70,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exclusief arbeidsloon. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat kost een stratenmaker?

Een bestratingsbedrijf rekent in de meeste gevallen een vaste prijs per m². Deze ligt vaak rond de €10,- tot €20,- per m².

In sommige gevallen hanteert het bestratingsbedrijf een uurtarief. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het leggen van bijzondere of unieke legverbanden. Het uurtarief ligt in Gelderland gemiddeld tussen de €30,- tot €40,-.

Houd daarnaast rekening met de materiaalkosten. Naast de kosten voor de stenen betaalt u namelijk ook voor opsluit- of afscheidingsbanden en het ophoog- en voegzand. Het zand is verkrijgbaar vanaf ongeveer €50,- tot €70,- per m³. Opsluitbanden kosten ongeveer €2,- tot €5,- per lopende meter.

Prijstabel: kosten stratenmaker Gelderland

OnderdeelGemiddelde prijs*
Arbeidsloon stratenmaker€30,- tot €40,- per uur
 €10,- tot €20,- per m²
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden€7,50 tot €30,- per m
Ophoog- en voegzand€50,- tot €70,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Hier moet u de prijzen van de stenen of tegels nog bij optellen. Exacte prijs weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.Wat is de totaalprijs voor bestraten?

Benieuwd wat u in totaal kwijt bent voor het bestraten van uw tuin of oprit? U berekent gemakkelijk een indicatie van de totaalprijs. Voor het bestraten van een oprit van 30m² liggen de totale arbeids- en materiaalkosten samen op gemiddeld €750,- tot €1.050,-. Hierbij is ervan uitgegaan dat u gebruik maakt van betonklinkers van €15,- per m² en het bestratingsbedrijf een tarief van €10,- tot €20,- per m² hanteert. Uiteraard is dit een indicatie van de totaalprijs. Voor meer zekerheid omtrent de kosten, raden wij u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.Kwalitatieve bestrating tegen de laagste prijs!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Meerdere offertes ontvangen

Diverse soorten stenen

Regelmatig krijgen wij de vraag wat het exacte verschil is tussen tegels en stenen. Hoewel de definities hiervoor kunnen verschillen, gaan wij uit van een verschil op basis van de dikte en de lengte van het product. Wanneer de lengte groter is dan de dikte, dan spreken wij over het algemeen van een tegel. Tegels zijn qua formaat vaak groter en platter. Stenen zijn compacter en vaak iets dikker. In principe kunt u zelf kiezen of u straatstenen of tuintegels wilt laten plaatsen. Voor de oprit wordt het gebruik van tegels echter afgeraden. Vanwege het formaat en de smallere dikte, zijn deze minder goed bestand tegen zware gewichten. Heeft u liever tegels in plaats van stenen? Kijk dan hier.
koppelstones

Koppelstones

Wilt u graag een authentieke uitstraling realiseren? Dan zijn koppelstones wellicht een goede keuze. Koppelstones zijn in Gelderland al jarenlang populair. Ze hebben deze populariteit voornamelijk te danken aan het verouderde uiterlijk. Koppelstones zijn kleine, vierkante, vaak getrommelde stenen. Door de compacte vorm is de koppselstone ideaal om te gebruiken bij het aanleggen van diverse legverbanden. De stratenmaker kan hiermee namelijk redelijk eenvoudig ronde vormen creëren. Koppelstones zijn verkrijgbaar in diverse maten: van 14×14 centimeter tot 30×30 centimeter. U heeft bovendien de keuze uit diverse grijze, gele en bruinrode kleuren. Gemiddeld betaalt u voor koppelstones €15,- tot €30,- per m².


natuursteen Gelderland

Natuursteen

Er is volop de keuze op het gebied van natuurstenen. Ze zijn in Gelderland al erg lang populair., Zeker bij kanten die het natuurlijke karakter van het terras willen benadrukken. U behaalt het meest natuurlijke effect met behulp van een wildverband. Kies hiervoor een natuursteen zoals kwartsiet. Kwartsiet is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten, waardoor deze steensoort geschikt is voor het wildverband. Wilt u een natuurlijk karakter maar wenst u toch iets meer structuur dan een wildverband? Dan zijn er uiteraard ook natuurstenen tegels verkrijgbaar. Ook bij deze tegels geldt dat geen enkele tegel, op het formaat na, hetzelfde is. Voor natuursteen betaalt u ongeveer €30,- tot €70,- per m². De exacte kosten zijn afhankelijk van het materiaal van de natuursteen.
waaltjes Gelderland

Waaltjes

Waaltjes en klinkerstenen worden in Gelderland nog geregeld door elkaar gehaald. Dat is niet gek, want deze twee steensoorten lijken door de rechthoekige vorm erg op elkaar. Het belangrijkste verschil zit hem in de breedte van de steen. Waaltjes zijn een stuk smaller dan klinkerstenen. Hierdoor zijn waaltjes ook een geschiktere keuze voor het leggen van bijzondere legverbanden. Net als koppelstones staan ook waaltjes bekend om de authentieke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende formaten: 20x5x6 centimeter of 20x5x7 centimeter. Welk formaat de meest geschikte keuze is, is afhankelijk van het doel van de bestrating en uw persoonlijke voorkeur. Een stratenmaker kan u hierbij persoonlijk adviseren. Waaltjes zijn al verkrijgbaar vanaf €30,-. Afhankelijk van het materiaal en de afmetingen kan de prijs oplopen tot ongeveer €50,- per m².


straatstenen

Straatstenen

Naast tegels blijven ook straatstenen enorm populair in Gelderland. Hoewel klinkers nog steeds het meest gebruikt worden als straatbedekking, zijn er ook vele andere varianten straatstenen mogelijk. Zo wordt er in België bijvoorbeeld op veel plaatsen nog gebruik gemaakt van kasseien. Dit is een steensoort die in Nederland ook wel bekend staat als kinderkopjes. Wanneer u de oprit wilt laten bestraten, dan zijn straatstenen een echte aanrader. Het liefst zijn deze stenen minimaal 5 centimeter dik, zodat deze niet beschadigd raken door het gewicht van uw auto. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw voor- of achtertuin te bestraten met straatstenen. De kosten voor uw straatstenen zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest. In het geval van betonnen bestrating varieert de prijs van ongeveer €15,- tot €35,- per m².
klinkers Gelderland

Klinkers

Klinkers zijn traditioneel de meest toegepaste stenen voor het bedekken van wegen in Nederland. Klinkers hebben als voordeel dat ze gemakkelijk te produceren zijn, en een relatief lange levensduur hebben. Wilt u klinkers plaatsen op uw oprijlaan? Dan heeft u de keuze uit betonklinkers en kleiklinkers. Het verschil tussen deze twee soorten klinkers is het materiaal. Ook de kosten kunnen daardoor flink verschillen. Qua kwaliteit zit er echter weinig verschil tussen beton- en kleiklinkers. Klinkers hebben een standaardformaat, maar zijn wel verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren. Veel klanten kiezen voor de traditionele bruin-rode kleuren, maar andere opties zijn gele, grijze of zelfs zwarte klinkers. Kiest u voor betonklinkers? Deze schaft u al aan vanaf €5,- per m².


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Kleiklinkers, ook wel gebakken klinkers, worden geproduceerd door klei in een oven te bakken. Deze productiemethode geeft de kleiklinker ook zijn kleur: hier worden dus geen kleurstoffen meer aan toegevoegd. Doordat de klinkers door en door gekleurd zijn, zijn kleiklinkers enorm kleurvast. Sterker nog: na verloop van tijd zullen de kleuren van uw klinkers alleen nog maar mooier worden, omdat de kleur door slijtage feller wordt.

Het grootste nadeel van gebakken klinkers is de prijs. Door de intensieve productiemethode ligt de kostprijs hoger dan de prijs van betonklinkers. Gebakken klinkers zijn iets duurder dan betonklinkers. Gemiddeld kosten deze €20,- tot €30,- per m².Goedkope straatstenen gezocht? Vergelijk offertes!

Kies het bestratingsbedrijf met het beste aanbod en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Vrijblijvende offertes

Diverse soorten tegels

Moet u kiezen tussen tegels of stenen? Dan kiest u feitelijk tussen decoratie en functionaliteit. Klinkers zijn bijvoorbeeld enorm functioneel, maar bieden een minder unieke uitstraling. Tegels daarentegen worden voornamelijk ingezet met een decoratief of esthetisch resultaat als hoofddoel. Het leggen van tegels is doorgaans iets ingewikkelder dan het leggen van stenen. Vanwege het grotere formaat zijn tuintegels zwaarder en is het lastiger deze perfect recht te leggen. Wanneer tegels niet allemaal recht liggen, valt dit meer op dan wanneer kleine stenen niet allemaal even recht liggen. Daarom is het niet aan te raden om tegels zonder ervaring zelf aan te leggen. Heeft u liever stenen in plaats van tegels? Kijk dan hier.
betontegels Gelderland

Betontegels

Natuurlijk kunt u kiezen voor natuurstenen tegels voor een natuurlijke sfeer., Maar bij een beperkt budget is betonbestrating ook een goede mogelijkheid. Betontegels zijn vaak een stuk goedkoper dan gebakken tegels. Dat heeft vooral te maken met de productiemethode. Betontegels worden in grote voorraden tegelijk geproduceerd, waardoor de kosten laag blijven. In de meeste gevallen zijn betontegels gekleurd door middel van een toplaag. Dit houdt in dat er bovenop de tegel een dunne, gekleurde laag zit. Zoals u zich wellicht kunt indenken, zal deze laag na verloop van tijd gaan slijten. Betontegels zijn dus minder kleurvast dan gebakken bestrating. Voor betonnen tegels liggen de kosten gemiddeld tussen de €15,- en €35,- per m². Deze kostprijs is afhankelijk van het soort tegels.


terrastegels Gelderland

Terrastegels

Wanneer u een terras van tegels wilt aanleggen, dan zullen de meeste stratenmakers u terrastegels aanraden. Terrastegels zijn bij vele specialisten uit Gelderland verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. U heeft hierbij de keuze uit een groot aantal formaten., Zo kunt u terrastegels van 50 x 50 centimeter laten aanleggen, maar u kunt er ook voor kiezen om terrastegels van één vierkante meter aan te leggen! Hoe groter de tegel, hoe moeilijker het bestraten is.

Voor een egaal oppervlak zonder verzakkingen is het daarom ook verstandig om een ervaren stratenmaker in te schakelen. De prijzen voor terrastegels variëren van €20,- tot €45,- per m².
tuintegels

Tuintegels

Natuurlijk kunt u ook uw gehele tuin bestraten met tuintegels. Veel van onze klanten uit Gelderland vragen zich af wat precies het verschil is tussen terrastegels en tuintegels. Een eenduidig antwoord hierop is niet te geven. Vaak komen beide tegelsoorten namelijk redelijk met elkaar overeen. Als u een klein stuk grond heeft, dan kunt u deze groter laten ogen door te kiezen voor een grotere tuintegel. Uiteraard bent u bij het bestraten met tuintegels zeker niet beperkt tot een standaard lineair legverband. Door te kiezen voor het halfsteens legverband of een diagonaal legverband krijgt uw tuin zonder al te veel moeite een bijzondere uitstraling. Gemiddeld kosten tuintegels €30,- tot €45,- per m².


siergrind

Siergrind

Siergrind is, vergeleken met andere soorten bestrating, enorm voordelig. Daarnaast ziet het er ook nog eens elegant uit. Grind is een geschikte keuze voor de realisatie van een tuinpad, maar kan ook goed gebruikt worden voor het bestraten van een terras of zelfs een oprit! Uiteraard is het ook mogelijk om sierbestrating te combineren met siergrind. Kies bijvoorbeeld voor een grindpad in combinatie met terrassen van sierbestrating. Hierdoor ontstaat een speels effect in uw tuin en oogt deze ruimtelijker. Voor het aanleggen van grind raden wij u aan gebruik te maken van grindmatten., Deze zorgen ervoor dat het grind op de juiste plek blijft liggen. Siergrind is met €7,50 per m² één van de meest voordelige opties.Tuin bestraten met tuintegels? Bespaar op de kosten!

Vind het beste bestratingsbedrijf en bespaar zo tot maar liefst 40% op de totaalprijs.

Gratis en vrijblijvende offertes

Ontwerp voor nieuwe bestrating

legpatronen zoals het blokverband en wildverband. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor legpatronen, de afwisseling tussen tuin en sierbestrating, of het gebruik van diverse steensoorten? Wij maken graag samen met u een ontwerp voor het gehele oppervlak. Het ontwerp wordt samengesteld aan de hand van uw persoonlijke wensen. Het kan dus altijd worden aangepast en geeft u een duidelijk inzicht in de diverse mogelijkheden voor de ruimte. Wilt u niet alleen bestraten maar graag de hele tuin aanpakken? Dan stellen de stratenmakers uit ons netwerk graag een ontwerp voor de gehele voor- of achtertuin voor u op.


bestrating ontwerp GelderlandHoe bestrating aanleggen?

Wanneer u een stratenmaker uit ons netwerk in Gelderland inschakelt, wordt uw bestrating van A tot Z verzorgd. Dit begint natuurlijk al bij de grondwerken. Uw oude bestrating wordt vakkundig verwijderd en afgevoerd, zodat u hier niet mee blijft zitten. Ook zullen de specialisten het oppervlak uitgraven en ophogen, om de kwaliteit van uw bestrating te garanderen. Na het bestraten zorgen de vakmannen tevens voor een goede afwerking. Hieronder wordt het aftrillen en invoegen van de stenen verstaan. Dit zorgt ervoor dat de klinkerwerken goed vastliggen, en na verloop van tijd niet zullen gaan schuiven.
bestrating verwijdere in Gelderland

Bestrating verwijderen

Wilt u graag het aanzicht van uw terras verbeteren door nieuwe terrastegels of sierbestrating te plaatsen? Dan is het noodzakelijk dat u eerst de oude bestrating laat verwijderen. Natuurlijk kunt u dit zelf doen om geld te besparen. Onderschat deze klus echter niet.

Zonder de juiste hulpmiddelen is het verwijderen van bestrating erg zwaar. Houd ook rekening met het feit dat u de bestrating moet laten afvoeren. Als u een stratenmaker inschakelt, dan zal hij al uw oude bestrating voor u verwijderen en afvoeren, zodat u niet met het puin blijft zitten.


grondwerken

Grondwerken

Alle werkzaamheden vooraf aan het bestraten noemen wij de grondwerken. Als u wilt besparen op de kosten, dan kunt u ervoor kiezen om de grondwerken zelf uit te voeren. Hierbij moet u denken aan het uitgraven van uw oprit of terras tot ongeveer 10 centimeter diep. Dit is een zware klus, zeker als u dit met de hand gaat doen. Plan daarom voldoende tijd in! Na het uitgraven van de oprit zal u de grond moeten ophogen en egaliseren. U kunt er echter ook voor kiezen om de grondwerken uit te besteden aan een stratenmaker uit Gelderland. Deze beschikt over de juiste hulpmiddelen waardoor het grondwerk al binnen een werkdag afgerond kan zijn.
levering stenen

Levering van stenen

Wanneer u een grote partij stenen of tegels bestelt, is het aan te raden om deze in één keer te laten leveren door een stratenmaker uit Gelderland. Wanneer u kiest voor een enkele leveringsdatum dan bent u verzekerd van een gelijke kleur en dichtheid van de stenen. Bovendien bespaart u hiermee flink op de leveringskosten. U voorkomt namelijk dat het leveringsbedrijf een tweede keer bij u langs moet komen.
Hebt u te weinig ruimte voor de opslag van alle straatstenen? Houdt dan steeds een gedeelte van de oude levering over om te vermengen met de nieuwe. Zo vallen de verschillen minder op en bespaart u ruimte.


leveren zand voor bestraten

Leveren van zand

Naast de levering van klinkers of tuintegels zult u ook rekening moeten houden met het aanleveren van grote hoeveelheden zand. Zand is bij vrijwel elke aanbieder uit Gelderland verkrijgbaar in zakken van één of vijf kubieke meter, of in hele grote hoeveelheden als 20 kubieke meter. U kunt daarbij een keuze maken uit de diverse zandsoorten zoals drainzand, betonzand en metselzand. Om geld te besparen kunt u er ook voor kiezen om het zand los gestort te laten leveren. Hierbij wordt het zand niet in een grote zak geleverd, maar wordt het los gestort op uw grond. Daarbij is het wel belangrijk dat u het zand alleen op uw eigen grond laat storten.
legverbanden

Legverbanden

Het wildverband is één van de patronen waarin stenen kunnen worden gelegd. Bij het wildverband maken de specialisten gebruik van één steensoort met verschillende afmetingen en eventueel variërende kleuren. Het leuke aan het wildverband is dat u profiteert van een speels resultaat terwijl er voldoende eenheid is om een stijlvol geheel te creëren. Andere verbanden waarin de experts de tegels of klinkers kunnen leggen zijn onder andere het blokverband, het halfsteensverband, of het visgraatverband. Een stratenmaker kan u adviseren over de diverse legverbanden. Zo is het bij de oprit bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor een legverband waarbij de stenen als het ware in elkaar gevlochten worden. Hiermee realiseert u namelijk een erg sterk resultaat.
bestrating in Gelderland uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Wanneer u uw tuin wilt bestraten, kunt u hiervoor een stratenmaker inschakelen. Hij zal ervoor zorgen dat de bestrating op correcte wijze geplaatst wordt, zodat het jarenlang goed blijft liggen.

U kunt natuurlijk ook stenen laten leveren en zelf bestraten. Vergis u echter niet: bestraten lijkt misschien eenvoudig, maar het is niet voor niets een vak. Het is zwaar werk en neemt gerust een paar werkdagen in beslag.

Als u wilt dat uw de bestrating er strak en verzorgd uit ziet dan raden wij u aan dit uit te besteden aan een professional. Zeker wanneer u zelf geen ervaring heeft in bestraten.


bestrating leggen in Gelderland

Keurmerken stratenmakers

Bestratingsbedrijf gezocht? Het vinden van de beste stratenmaker kan ingewikkeld zijn. Om het wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende brancheverenigingen waar u op kunt letten. Als een bestratingsbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging of beschikt over een keurmerk, dan weet u dat ze voldoen aan strenge voorwaarden. Zo kunt u onder andere rekening houden met de Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Meer over deze vereniging leest u op modernstraatwerk.nl. Daarnaast toetst Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB) haar leden op kwaliteit en vakwerk. Meer weten? Lees dan verder op seb.nl. Tot slot is het een optie om te controleren of het bestratingsbedrijf is aangesloten bij de Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland (OBN), die een kwaliteitskeurmerk uitgeeft. Meer hierover leest u op obn.nl.
bestratingsbedrijf Gelderland

Voordelen inschakelen stratenmaker Gelderland

 • De bestrating van uw oprit of terras ziet er strak en netjes uit.
 • U bent verzekerd van een goede afwatering.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd, energie en spierpijn.
 • Het bestraten is in korte tijd afgerond.


stratenmaker Gelderland

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de opties voor bestrating bij u thuis in Gelderland? Wilt u weten wat de kosten bedragen voor de diensten van een erkend stratenmaker uit de regio? Of heeft u een vraag over de voorbereiding voor het bestraten van een oprijlaan? Aarzel dan niet om met ons in contact te komen. Wij brengen u vervolgens in contact met een aantal erkende stratenmakers uit uw regio. Vergelijk de verschillende offertes van de specialisten en kies voor de stratenmaker die het beste bij u past! Zo bent u te allen tijde verzekerd van de beste service tegen de scherpste prijs.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%


Klantervaringen

klantervaring van van Keulen“Ons terras was na een aantal jaar gaan verzakken, dus we wilden het graag professioneel laten vernieuwen. De stratenmaker kwam uit Gelderland en heeft alle oude bestrating verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe terras ligt er strak in!”
A. van Keulen

klantervaring van de Wit“Onkruid op ons terras verwijderen was elk jaar weer een enorm karwei. Bestrating Expres Gelderland heeft ons geadviseerd bij de keuze van de juiste steensoort en een nieuw terras voor ons aangelegd. Onkruid tussen de stenen verwijderen behoort bij ons nu tot het verleden.”
J. de Wit

klantervaring van Oudshoorn“Afgelopen winter hebben we een huis gekocht. Fantastische woning, maar het terras zag er echt niet uit. De stratenmakers van Bestrating Expres Gelderland kwamen met een goed idee. De prijs viel ons enorm mee en na 3 weken konden we al van ons nieuwe terras genieten.”
B. Oudshoorn

Gratis offertes