stratenmaker Lochem

Allround specialist in bestraten en tuinieren
Vergelijk eenvoudig offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

Bestrating Lochem

Wie veelvuldig gebruik maakt van de oprit zal deze periodiek opnieuw moeten bestraten. Ook voor een hoog comfort op het terras is het belangrijk dat deze van de juiste bestrating is voorzien. Een stratenmaker uit Lochem kan ervoor zorgen dat de bestrating vakkundig bij uw woning wordt uitgevoerd. Naast het bestraten van oprijlanen, terrassen en tuinen zijn de stratenmakers uit ons netwerk tevens ervaren in het verwijderen van oude straatstenen of het herstellen van de afwatering bij uw bestrating. Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes bij ons aan, en kies zelf voor de stratenmaker die bij u past.

Vakkundig stratenmaker

Wanneer u een stratenmaker inschakelt via ons netwerk, dan profiteert u gegarandeerd van een vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Elke stratenmaker die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en is uitstekend gediplomeerd. Dankzij de brede spreiding van onze bestrating experts kunnen wij u garanderen dat er altijd een specialist bij u in de regio actief is, die u snel kan helpen. Door de prijzen voor het bestraten met elkaar te vergelijken profiteert u bovendien van aantrekkelijke prijzen.

Expert in sierbestrating

Naast het bestraten van de oprit kan menig stratenmaker uit Lochem u ook van dienst zijn bij het plaatsen van een sierbestrating. De term sierbestrating staat voor alle vormen van bestrating waarbij het hoofddoel decoratief is in plaats van functioneel. Denk hierbij aan het leggen van tuinpaadjes van grind of kiezels, of het plaatsen van terrastegels in een wildverband of ander legverband. Een sierbestrating verbetert de uitstraling van uw tuin of terras gegarandeerd.

Waarom Bestrating-expert?

Waarom moet u nu kiezen voor het inschakelen van een stratenmaker via Bestrating Expres? Het antwoord hierop is simpel: wij staan garant voor een hoogwaardige kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast verzekeren wij u van een snelle hulp en streven wij naar een 100 procent klanttevredenheid. Dit bereiken wij onder andere door regelmatige evaluaties onder onze klanten voor tips ter verbetering van onze service. Uw bestrating is bij ons in goede handen!

Direct contact

Bent u op zoek naar een stratenmaker die u kan ondersteunen bij het bestraten van uw oprit of terras? Hebt u een vraag over het verschil tussen sierbestrating en een standaard terrasbestrating? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor een bepaalde klus? Vul dan vandaag nog uw wensen in op ons contactformulier. Wij zullen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toesturen. Kijk zelf naar de prijzen en voorwaarden, en kies zo voor de stratenmaker uit Lochem die het beste bij u past.

Offerte aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

kwaliteitskeurmerkWe werken samen met de vakmannen van Kluswebsite.nl.

Hebt u hulp nodig bij de bestrating van uw oprit? Onze specialisten staan voor u klaar met advies en praktische ondersteuning.
Bestratingswerken Lochem

Oprit bestraten

Het bestraten van de oprit is één van de meest voorkomende klussen binnen de bestratingswerken. Voor het bestraten van de oprit gelden een aantal voorwaarden. Zo adviseren onze stratenmakers uit Lochem om te zorgen voor een stevige ondergrond en een goede afwatering naar de doorgaande weg toe. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat de klinkers of andere straatstenen niet zullen verzakken. Het plaatsen van opsluitbanden is een andere oplossing om het verzakken te voorkomen.

Tuin bestrating Lochem

Tuinbestrating

Wist u dat het ook een optie is om uw tuin van sierbestrating te voorzien? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tuinpaadjes van grind of kiezels door de tuin te laten lopen, en kunt u ervoor kiezen om een (klein) gedeelte te laten bestraten met houtsnippers of een ander basismateriaal. Dankzij deze sierbestrating zal uw tuin een heerlijke uitstraling krijgen, en kunt u nog meer genieten van het buitenleven. De kosten voor een dergelijke bestrating variëren tussen de €250,- en €600,-.

Bestrating verwijderen Lochem

Bestrating verwijderen

Voordat u het terras of de oprit kan laten bestraten is het noodzakelijk eerst de oude straatstenen, klinkers of terrastegels te verwijderen. Het verwijderen van de materialen is niet ingewikkeld, en kost voornamelijk mankracht en tijd. Probeer de oude klinkers te verkopen aan familie of vrienden, of lever ze in bij een bouwmarkt voor een tweede kans. Eventueel is het ook een optie om een stratenmaker uit Lochem te vragen de oude stenen te verwijderen en de nieuwe te plaatsen.

Bestrating Lochem

Levering van stenen

Wie zelf aan de slag gaat met het bestraten van de oprit of een tuin kan de stenen op verschillende manieren laten leveren. De eerste mogelijkheid is het leveren van losgestorte materialen. Dit is een goedkope oplossing, met het risico dat een aantal van de klinkers beschadigd raken. Bestel daarom altijd 10% meer dan u nodig hebt omdat een deel beschadigd kan zijn. Het alternatief is de levering van de straatstenen op pallets. Het gaat dan om een standaard hoeveelheid waarvan u het overschot kan terugzenden naar de leverancier.

tegels leveren voor bestrating

Leveren van zand

Naast straatstenen en terrastegels kan ook zand bij u thuis in Lochem geleverd worden. Voor het bestraten zijn er namelijk verschillende soorten zand nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak voor ophoogzand, tuinaarde of zand voor het voegen van de nieuwe sierbestrating. De meeste zandsoorten worden in een meervoud van 1 vierkante meter geleverd. Eén vierkante meter is ongeveer 1500 kilo zand. Als u hiervan een ruime hoeveelheid overhoudt, dan is het soms mogelijk het zand terug te leveren bij de aanbieder.

ontwerp tuin bestraten Lochem

Ontwerp

Bent u bezig met het renoveren van de woning, en besteedt u daarbij onder andere aandacht aan het terras en de tuin? Dan is het verstandig om hiervoor een ontwerp te laten maken bij een erkend hovenier of stratenmaker uit Lochem. Deze kunnen het ontwerp maken op basis van uw wensen, maar hierbij tevens rekening houden met de praktische uitvoerbaarheid van het werk. Een stratenmaker informeert u graag over sierbestrating en de verschillende tuin- en terrastegels die wij aanbieden.

tuinpad bestraten Lochem

Legpatronen bestrating

Om meer variatie en sfeer te creëren op terrassen is het een optie om de terrastegels in een speciaal patroon te leggen. Dit wordt binnen de bestrating branche ook wel aangeduid met de term legverband. Veel voorkomende legverbanden zijn het wildverband, het blokverband en het elleboogverband. Het wildverband is hierbij de meest populaire variant in Lochem. In dit legverband wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren, en één steensoort in wellicht verschillende afmetingen om zo een warme sfeer te creëren.

terras bestraten Lochem

Terras bestraten

Wij gaven hierboven al informatie over het bestraten van een oprit. Evenals oprijlanen kunnen ook terrassen door u zelf bestraat worden. Het voordeel van terrassen is dat deze minder voorbereiding vragen. Zo is het voldoende om enkel aandacht te besteden aan de afwatering, en eventueel aan het plaatsen van opsluitbanden te voorkomen. De grootste keuze waar u voor staat is het uitzoeken van de terrastegels die het beste aansluiten bij uw wensen. Kies voor mediterraanse kleuren voor een warme sfeer.

oprit bestraten Lochem

Tegels of stenen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Lochem de vraag of zij het beste voor stenen of tegels kunnen kiezen. Het antwoord van deze vraag is grotendeels afhankelijk van waar u naar zoekt. Stenen (klinkers en andere straatstenen) hebben een grote draagkracht en duurzaamheid en zijn daarmee geschikt voor het bestraten van oprijlanen. Tegels zijn meer geschikt voor terrassen en tuinen. Tegels en stenen bestaan er in diverse maten en kleuren.

kleiklinkers Lochem

Klinkers

Eén van de meest gebruikte straatstenen van het moment zijn klinkers. Klinkers zijn de opvolgers van kasseien (kinderkopjes) en vormen een goede basis voor elke doorgaande weg. Tegenwoordig hebt u bij menig stratenmaker de keus uit betonklinkers en kleiklinkers. De klinkers van beton zijn dan goedkoper, maar de gebakken kleiklinkers behouden hun hoogwaardige kwaliteit en kennen een langere levensduur.

straatstenen Lochem

Straatstenen

Naast klinkers zijn er ook andere straatstenen of speciale klinkersoorten verkrijgbaar bij onze aanbieders. Een voorbeeld zijn de al eerder genoemde kasseien. Kasseien hebben een klassieke uitstraling en zullen daarom positief bijdragen aan de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Lochem. Waaltjes zijn een speciale klinkersoort. De waaltjes worden ook wel aangeduid met de term vijfduimers, en zijn zeer populair.

terras bestraten Lochem

Tegels

Waar het bestraten van een oprit het beste kan worden gedaan met behulp van straatstenen, is de (sier)bestrating van het terras of de tuin ook mogelijk met gewone tegels. Het verschil tussen tegels en stenen bestaat met name uit de draagkracht, en de daarop volgende verschillen in vormgeving. Tegels zijn over het algemeen platter en breder dan een klinker of andere straatsteen.

terrastegels leggen Lochem

Terrastegels

Terrastegels hebben naast een functionele ook een decoratieve functie. Daarom hebt u bij de meeste leveranciers uit Lochem een ruime keuze in kleuren en design van de terrastegels. Door te variëren in de grootte van de tegel, in het legverband of de gekozen kleur worden er heel verschillende sferen gecreëerd op het terras. Een stratenmaker uit ons netwerk informeert u desgewenst graag.

sierbestrating Lochem

Tuintegels

Hoewel in de meeste tuinen gewerkt wordt met alternatieve vormen van sierbestrating zoals houtsnippers en kiezels, zijn er ook verscheidene tuintegels te koop. Kies bijvoorbeeld voor de standaard grindtegel voor het bestraten van een tuinpad, of voor design tuintegels voor het creëren van een prettige zitplek midden in de tuin. De kosten voor een tuinbestrating lopen op tot ongeveer €600,-.

Wilt u weten wat de prijzen worden voor een sierbestrating naar wens? Vraag vrijblijvend enkele prijsopgaven bij ons aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De bestrating van oprijlanen en terrassen vraagt enige handigheid en kan daarom het beste door een ervaren bestrating expert worden uitgevoerd. Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker uit Lochem die u kan ondersteunen bij het leggen van een nieuw terras of de sierbestrating van uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met verschillende stratenmakers in de regio. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan. Vergelijk deze op prijs en aanbod.

Bestratingsbedrijf Lochem

Comments are closed.