U zoekt een stratenmaker in Noord-Brabant? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating Noord-Brabant

Bestrating Noord-Brabant

Denkt u erover na om uw oprit te laten bestraten? Of wilt u een bestrating laten leggen met een uniek ontwerp op uw terras? Op deze pagina krijgt u meer informatie over de mogelijkheden, de soorten bestrating en vertellen we u meer over de kosten. Ga ook voor een stratenmaker uit Noord-Brabant voor een hoge kwaliteit en deskundig advies. De stratenmaker kan u helpen met sierbestrating, prachtige natuurstenen en het bestraten van uw tuin met grote tuintegels.

Vul het contactformulier in en ontvang een aantal gratis offertes. Door de offertes te vergelijken bespaart u op de kosten voor uw nieuwe bestrating.

Waarom Bestrating Expres Noord-Brabant?

Denkt u erover na om gebruik te maken van onze service voor uw sierbestrating? Wanneer u gebruik maakt van onze service geniet u van de vele voordelen die een stratenmaker u bieden kan. De specialisten die aangesloten zijn bij ons netwerk hebben jarenlange werkervaring. Ze hebben zich bewezen in de sector en leveren hoogstaande kwaliteit. Met een stratenmaker bent u verzekerd van een perfecte bestrating van uw oprit, tuinoppervlak en uw terras in Noord-Brabant. U kunt uw oprit laten bestraten of een terras laten aanleggen met een uniek ontwerp. Van natuursteen tot sierbestrating met uniek ontwerp. Alles is mogelijk.

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

In de zoektocht naar een bestratingsbedrijf kwam ik terecht bij de service van Bestrating Expres. Na de aanvraag heb ik op binnen een dag diverse prijsopgaven thuis voor de sierbestrating. Inmiddels is deze gelegd en het resultaat mag er zeker zijn. Fijne dienstverlening!

Dhr. Poelsma - Noord-Brabant

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

Er bestaan verschillende soorten bestrating voor uw tuin, oprit of terras. Zo kunt u kiezen uit grote tuintegels en terrastegels of juist voor sierbestrating met koppelstones of keien. Daarnaast is het ook mogelijk om tegels, waaltjes of natuursteen te gebruiken. Uiteraard hoeft u niet altijd te kiezen voor bestrating, maar kan u ook gaan voor grind. De bestrating die u uiteindelijk kiest voor uw tuin, terras of oprit van uw woning in Noord-Brabant is afhankelijk van de ruimte, het budget en uw persoonlijke voorkeur. De volgende bestrating is mogelijk:

 • Betonbestrating
 • Koppelstones
 • Tegels
 • Waaltjes
 • Natuursteen
 • Grind

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Een stratenmaker kan veel voor u betekenen. Niet alleen als het gaat om het leggen van bijvoorbeeld straatstenen of steengruis, maar ook om advies te geven bij het ontwerp. Een stratenmaker heeft veel kennis en weet precies wat er mogelijk is. De vakman kan daarnaast de oude bestrating voor u verwijderen en zorgen voor de afvoer. Is het nodig dat er grond wordt afgegraven of moet er hovenierswerk gedaan worden? Dan wordt dat ook allemaal voor u geregeld.

 • Uw oprit bestraten.
 • Oude bestrating verwijderen en afvoeren.
 • Tuinen bestraten.
 • Leveren van natuurstenen, waaltjes, terrastegels, tuintegels en stoeptegels.
 • Uitvoeren van graafwerk.
 • Hovenierswerk.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Bent u geïnteresseerd naar bestrating in Noord-Brabant voor uw terras of tuin? Wilt u snel in contact komen met een stratenmaker voor het aanleggen van uw oprit? Vul dan het contactformulier in, zodat u snel een aantal gratis offertes ontvangt van specialisten uit uw regio. Door offerte-voorstellen te vergelijken, bespaart u uiteindelijk op het totaalbedrag!tuinbestrating in Noord-Brabant

Tuin bestraten

Denkt u erover na om uw tuin te laten bestraten met tuintegels? Dat is een goede keuze. U kunt de bestrating helemaal aanpassen naar uw persoonlijke wensen en de uitstraling die u graag wilt zien. U kunt bijvoorbeeld de voortuin laten bestraten met grote tuintegels. Geen werk meer in de tuin, maar veel gemak en een nette uitstraling met sierbestrating. Heeft u een oprit? Laat een stratenmaker dan stenen aanleggen zodat u uw auto kunt parkeren of gemakkelijk de garage kunt bereiken. Een stratenmaker kan u ook assisteren bij de bestrating van uw terras. De stratenmaker staat voor u klaar voor het ontwerp, de keuze voor de steensoorten en het bestraten.


bestraten voortuin Noord-Brabant

Voortuin bestraten

Twijfelt u wat u met uw voortuin gaat doen? Het is mogelijk om deze van tuintegels te voorzien. Het voordeel van een voortuin met bestrating met tuintegels is dat u hier vrijwel geen onderhoud aan hebt. Hierdoor geniet u van een mooie voortuin zonder dat het veel kost Als u de bestrating van de voortuin laat overlopen in de oprit dan zorgt dit voor een ruimtelijk aanzicht. Combineer tuintegels met stukken groen of sierkeien voor meer afwisseling. Laat prachtige sierbestrating aanleggen die past bij de uitstraling van uw woning in Noord-Brabant. Ga bijvoorbeeld voor een patroon met natuursteen, koppelstones of gebakken waaltjes.

Oprit bestraten

Bestrating voor de oprit moet stevig zijn, nog meer dan sierbestrating. De bestrating moet namelijk het gewicht van een auto kunnen dragen. Wanneer de oprit niet goed is bestraat of wanneer er gekozen is voor te lichte stenen, liggen er meerdere problemen op de loer. Denk hierbij aan verzakkingen en kapotte tegels.

Een professionele stratenmaker uit Noord-Brabant weet raad met uw oprit, door bijvoorbeeld gebruik te maken van ophoogzand als fundering, u legverbanden aan te raden, randafwerking te gebruiken. Een stratenmaker raad vaak aan om straatstenen van minimaal 7 cm dikte te gebruiken. De stratenmaker kan de oprit al in een dag klaar hebben, waarbij prijzen vooral afhangen van de materialen.bestrating terras in Noord-Brabant

Terras bestraten

Laat uw terras bestraten met mooie natuurstenen terrastegels of ga voor sierbestrating. Heeft u meerdere terrassen? Verbind ze dan bijvoorbeeld met een grindpad. Het bestraten van het terras met terrastegels is een klus die vaak enige voorbereiding vereist. In de meeste gevallen worden namelijk tuinen omgewerkt met terrastegels, wat betekent dat de ondergrond nog geprepareerd moet worden. Het gaat hierbij om het reguleren van de afwatering en het egaliseren van de ondergrond. Laat deze klussen en het betegelen met terrastegels altijd uitvoeren door een erkend stratenmaker uit Noord-Brabant. Zo weet u zeker dat u lange tijd van een heerlijk terras kunt genieten.


kosten van bestrating

Kosten bestrating

Denkt u erover na om bestrating te laten leggen op bijvoorbeeld uw terras? Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten hiervan. De kosten hangen af van verschillende factoren, waaronder het legverband en het soort bestrating dat u kiest. Betonbestrating kost zo’n €15,- tot €35,- per m² terwijl natuursteen al gauw €30,- tot €70,- per m² kost. Sierbestrating is vaak duurder door het proces van het aanleggen. Het is verstandig om de bestrating te laten leggen door een stratenmaker uit Noord-Brabant. Deze rekent een prijs per m² of een prijs per uur. Wat hij rekent is afhankelijk van hoe moeilijk de klus is. Wenst u een speciaal legverband? Dan rekent de stratenmaker uit Noord-Brabant een uurtarief omdat de klus meer tijd kost.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Twijfelt u nog of u tegels of stenen wilt kiezen? Of weet u niet precies wat het verschil is tussen deze twee? Hoewel we hier geen exacte definities voor geven, kunnen we over het algemeen ervan uitgaan dat tegels lang en plat zijn en stenen dikker en korter in de lengte. Verder is er geen groot verschil. Is de lengte groter dan de dikte van de steen? Dan spreken we van een tegel. Wanneer u uw tuin of terras in Noord-Brabant wilt laten bestraten kunt u kiezen uit tegels of stenen. U kunt beide ook combineren. Welke u uiteindelijk kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de toepassing.


tegels of stenen in Noord-Brabant

Tegels

Tegels zijn vrij lang en plat, zeker in vergelijking met de compacte stenen. Dit maakt ze voor sommige doeleinden minder geschikt. Zo is het niet aan te raden om tegels te gebruiken voor uw oprit.

Doordat tegels lang en plat zijn, zijn ze minder goed bestand tegen het hoge gewicht van auto’s. Tegels hebben meer een decoratieve functie en zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Een stratenmaker kan de tegels perfect voor u leggen. Dit is namelijk moeilijker dan het lijkt. Door het formaat en het gewicht is het lastig om ze goed recht te leggen en een fout is lastig te herstellen.


betontegels

Betontegels

Eén van de goedkoopste soorten tegels zijn betontegels. Deze tegels zijn zeer geschikt als u op zoek bent naar goedkope tuintegels of grote terrastegels. Zeker in vergelijking met natuursteen kunt u veel besparen als u kiest voor beton. Het produceren van betontegels wordt in grote getalen gedaan en dit maakt ze ook een stuk goedkoper. U hoeft niet bang te zijn dat u goedkope betontegels alleen kunt bestellen in een grijze kleur, want er zijn allerlei kleuren mogelijk. De tegels worden dan voorzien van een dunne coating met een kleur naar keuze. Nadeel van betontegels is dat de levensduur minder lang is en dat de coating na verloop van tijd kan gaan slijten.
terrastegels voor uw tuin in Noord-Brabant

Terrastegels

Om een geheel eigen uitstraling te geven aan het terras, dient u de juiste tegel te kiezen. Kiest u bijvoorbeeld voor grote egale betontegels? Dan krijgt u een terras met een moderne en enigszins industriële uitstraling. Hebt u liever een wat warmere sfeer? Kies dan voor terrastegels in aardetinten en combineer dit met wit (nep)marmer. U waant zich al snel in mediterraans gebied. Laat u goed informeren door een specialist uit Noord-Brabant voor uw terrastegels. Hij kan u van deskundig advies voorzien en daarnaast de tegels perfect voor u leggen. Geen problemen scheve tegels, legverbanden die niet uitkomen of verzakkingen.


tuintegels Noord-Brabant

Tuintegels

Wanneer u de tuin gaat betegelen, dan hebt u de keuze uit veel soorten tuintegels. Zo zijn er de tuintegels die tevens terrastegels zijn, maar ook speciale vormen van sierbestrating. Denk hierbij bijvoorbeeld aan siergrind en kiezels. Heeft u meerdere terrassen? U kunt ook paadjes aanleggen met grind en de kiezels. Tuintegels kunt u naast elkaar leggen in rijen, maar ook in bijzondere legverbanden. Zo krijgt uw tuin een uniek ontwerp dat past bij uw huis en het gebruik van de tuin. Wilt u graag uw tuin verbeteren? Laat dan een stratenmaker een ontwerp voor u maken.Bent u op zoek naar een ervaren stratenmaker die u kan helpen bij het bestraten van terras, tuin en oprit? Aan Bestrating Expres zijn netwerk zijn uitstekende gediplomeerde stratenmakers en hoveniers gelieerd. Kom in contact via het contactformulier!
straatstenen Noord-Brabant

Straatstenen

Naast klinkers is het ook mogelijk om straatstenen te bestellen en te laten leggen. Straatstenen worden veel gebruikt in Noord-Brabant. Voorbeelden van straatstenen zijn kasseien en waaltjes. Kasseien staan beter bekend onder de naam ‘kinderkopjes’ en werden vroeger veel gebruikt bij het bestraten van Belgische wegen. Kasseien geven een rustige en authentieke uitstraling. De straatstenen zijn relatief moeilijk om te leggen. Dit heeft te maken met de dikte van de stenen en de vorm. Vraag daarom een stratenmaker om hulp. Straatstenen zijn erg geschikt voor een oprit. Voor een terras zijn ze kasseien minder geschikt door de vorm.


klinkers in Noord-Brabant

Klinkers

Klinkers kennen we allemaal wel. Ze worden namelijk ontzettend veel gebruikt bij het bestraten van wegen in ons land. Klinkers zijn erg gemakkelijk te produceren en het leggen kan erg snel gedaan worden. Dit maakt ze ook zo geschikt voor bestrating. U heeft de keuze uit betonklinkers en gebakken klinkers. Voor de bestrating van de oprit bij uw pand in Noord-Brabant is het ook een optie om voor klinkers te kiezen. Bij menig leverancier zijn zowel betonklinkers als kleiklinkers verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Klinkers hebben een rechthoekig formaat en u heeft de keuze uit verschillende kleuren. Traditioneel worden bruine en rode klinkers het meest gebruikt.


gebakken klinkers Noord-Brabant

Gebakken klinkers

Er zijn ook gebakken klinkers mogelijk voor uw tuin. Deze klinkers worden ook wel kleiklinkers genoemd. Ze worden gemaakt door klei in een vorm te persen. De klei wordt op een hoge temperatuur in een oven gebakken. Door het proces krijgen de klinkers hun kleur en zijn ze erg kleurvast. De kleur wordt na verloop van tijd steeds intenser door invloeden van buitenaf zoals het weer. Er bestaan oud en nieuw gebakken klinkers. Oud gebakken klinkers zijn vaak getrommeld en hebben afgestompte randjes en hoeken. Nieuw gebakken klinkers zijn strakker dan oud gebakken klinkers en hebben nog scherpere randen. De kostprijs ligt iets hoger dan betonklinkers, dit heeft voornamelijk te maken met het productieproces.


siergrind

Siergrind

Eén van de grootste voordelen van siergrind is dat het onderhoudsvrij is. Geen last van vervelend onkruid of planten. Een ander voordeel is dat het erg voordelig is. Siergrind kunt u al bestellen vanaf €7,50 per vierkante meter. Daarnaast heeft het een mooie en natuurlijke uitstraling.

Met grind heeft u veel mogelijkheden. Combineer het met het bestraten van uw tuin of terras of laat een grindpad aanleggen. Het is verstandig om rekening te houden met minimaal 80 cm breedte voor een grindpad. Daarnaast is het cruciaal om worteldoek onder het siergrind te plaatsen. Het worteldoek voorkomt dat er onkruid naar boven komt.Benieuwd naar de kosten voor sierbestrating?

Vul het contactformulier in voor gratis offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen
bestrating aanleggen in Noord-Brabant

Bestrating aanleggen

Wilt u bestrating aan laten leggen in Noord-Brabant? Een stratenmaker uit Noord-Brabant kan u met het gehele proces ondersteunen. Dit begint al bij het verwijderen van de oude bestrating. De stratenmaker zal de stenen niet alleen verwijderen, maar zorgt ook voor de juiste afvoer. Wilt u nieuwe bestrating aanleggen? Dan zal hij zorgen voor het afgraven of het ophogen van de grond. Daarnaast wordt het leggen van de bestrating professioneel verzorgd. Inclusief het aftrillen, invegen en schoonmaken. Met een stratenmaker bent u verzekerd van een hoge kwaliteit, hoeft u zelf geen gereedschap aan te schaffen en wordt alles netjes voor u opgeruimd.


ontwerp voorbestrating

Ontwerp

Nieuwe bestrating begint bij het maken van een ontwerp. Een ontwerp is belangrijk, voor zowel het bestraten van een oprit als de sierbestrating van een terras of tuin. Aan de hand van het ontwerp wordt het aantal stenen berekend. Samen met de specialist uit Noord-Brabant maakt u een ontwerp voor de sierbestrating. De specialist geeft u advies en heeft vaak handige tips voor de indeling. Uiteraard kunt u ook zelf een ontwerp maken. Wilt u sierbestrating laten aanleggen? Laat u dan adviseren in legverbanden en mooie patronen in steenlegging. Er zijn allerlei soorten vormen mogelijk met verschillende stenen en tegels.legverbanden

Legverbanden

Voordat u stenen of tegels laat leggen in uw tuin, terras of de oprit, is het van belang om na te denken over het patroon waarin u de bestrating wilt plaatsen. Het is natuurlijk mogelijk om gewoon de stenen er in standaard rijen in te leggen, maar er zijn vele variaties in legverbanden mogelijk bij sierbestrating. Kies bijvoorbeeld voor een blokverband of een vissegraatverband. Bij een vissegraatverband worden er meestal klinkers of waaltjes gebruikt vanwege de langere vorm. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een halfsteensverband of een wildverband. Een wildverband geeft u gegarandeerd een uniek ontwerp, want hier wordt gebruikt gemaakt van diverse afmetingen van dezelfde steensoort.


levering van stenen in Noord-Brabant

Levering van stenen

Het is verstandig om grote partijen stenen in één keer te bestellen en te laten leveren. Wanneer u stenen uit verschillende partijen besteld kan het voorkomen dat er een klein kleurverschil in zit en dat de dichtheid van de steen anders is.

Daarnaast is het ook verstandig om stenen in één keer te laten leveren in verband met de kosten voor de levering. Afhankelijk van de steensoort en de hoeveelheid heeft u soms te maken met een leveringstijd. Kiest u voor een specialist uit ons netwerk in Noord-Brabant? Dan krijgt u de beste service, ook op het gebied van steenlevering.Wij zijn in der loop der jaren uitgegroeid tot een begrip op het gebied van bestraten, ontwerp, sierbestrating en tuinaanleg. Laat u overtuigen en vraag eens geheel vrijblijvend offertes aan via het contactformulier!
grondwerken

Grondwerken

U verwacht het misschien niet, maar bij het aanleggen van een oprit of terras is het soms ook nodig om grondwerken uit te voeren. Grondwerken bestaan uit vele verschillende klussen. Denk hierbij aan het verzetten en ontgraven van de grond, het aanbrengen van drainage en het leveren van zand en grond. Ook het plaatsen van funderingsmaterialen en verhardingen behoren tot grondwerken. Een mooi terras, pad of een praktische oprit begint met grondwerken. U kunt namelijk niet zomaar terrastegels of sierbestrating in de aarde leggen. Het is belangrijk dat de ondergrond stevig en vlak is, dat deze niet doorzakt en dat water goed weg kan lopen.


levering zand Noord-Brabant

Leveren van zand

Zand kan ook geleverd worden door de stratenmaker uit Noord-Brabant. Omdat zand voor ieder plaveisel nodig is, is er vrijwel altijd genoeg op voorraad. Voor het bestraten is zand van zeer groot belang. Het wordt gebruikt als fundering onder het steen. Daarnaast zal de stratenmaker met het zand de stenen invegen. Hierbij wordt het over de bestrating gestrooid en geveegd, zodat er tussen elke tegel zand komt te liggen.

Als laatste stap van het bestraten zal de stratenmaker uit Noord-Brabant nog worden ‘afgetrild’ met speciale apparatuur, zodat zand en steen goed op elkaar aansluiten.
bestrating verwijderen in Noord-Brabant

Bestrating verwijderen

Het verwijderen van oude bestrating is een heel karwei. Het is echter zeker aan te bevelen om het oude te verwijderen voordat u nieuwe tegels of stenen laat bestraten. Dit is omdat het eroverheen bestraten zorgt dat regenwater moeilijker weg kan komen, waardoor de nieuwe bestrating kan gaan drijven. Het verwijderen van oude sierbestrating van uw tuin of terras is zwaar werk, waarin de stratenmaker zeer thuis is. Hiervoor gebruikt hij speciale hulpmiddelen en gereedschap. Daarnaast zorgt de stratenmaker er direct voor de afvoer van de oude stenen. Bovendien kan de stratenmaker uit Noord-Brabant daarna meteen doorgaan met het bestraten van een nieuw ontwerp. Ideaal!


uitbesteden van bestrating

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Wilt u nieuwe bestrating aan laten leggen bij uw woning in Noord-Brabant? Dan is het verstandig om hiervoor een professioneel stratenmaker in te schakelen. De stratenmaker zorgt ervoor dat alles perfect uitgevoerd wordt. De stenen worden netjes gelegd volgens het ontwerp en u profiteert van een hoge kwaliteit. Het lijkt soms heel eenvoudig om een oprit te bestraten, toch kan er veel fout gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verkeerde afwatering en verzakkingen. Daarnaast is het erg arbeidsintensief. Ga ook voor gemak, de mooiste uitstraling en kwaliteit en huur een stratenmaker in.


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • Hoge kwaliteit
 • Snelle levering en bestrating
 • Deskundig advies
 • Alles wordt voor u geregeld

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag meer weten over de bestrating voor uw tuin, oprit of terras? Of wilt u graag meer informatie over de kosten voor tuintegels en terrastegels? Vraag via het contacformulier prijzen aan voor het bestraten van uw oprit of tuin, de aankoop van materiaal, of voor het verwijderen van bestaande bestrating. De beste stratenmakers uit Noord-Brabant zijn bij ons netwerk aangesloten. Door het contactformulier in te vullen krijgt u van meerdere specialisten uit uw omgeving een prijsopgave. Vergelijk de offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste speciliast voor uw klus. Dit is altijd zonder aankoopverplichting, dus u mag te allen tijde besluiten om het bestraten achterwege te laten. Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het contactformulier.Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van Boersma“Nadat wij het contact hadden gelegd ontvingen we al snel aanbiedingen van bedrijven. Na overleg hebben we één gekozen en we zijn hier zeer tevreden over. Onze oprit ligt er perfect bij en de hulp was zeer professioneel.”
A. Boersma

klantervaring van de Jong“Wij hadden problemen met onze oprit en we wilden graag nieuwe sierbestrating laten leggen. Hiervoor schakelden we Bestrating Expres in en al snel hadden we contact met een stratenmaker. De nieuwe oprit ligt er perfect bij. “
H. de Jong

klantervaring van Verhoeven“Na het kopen van ons nieuwe huis moesten we de tuin nog flink aanpakken. We kozen ervoor om het straten door een professional te laten doen en daar zijn we nog elke dag blij mee. Het ziet er mooi uit en we gebruiken de terrassen vaak. “
J. Verhoeven

Gratis offertes