U zoekt een stratenmaker in Noord-Brabant? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating Noord-Brabant

Bestrating Noord-Brabant

Wilt u graag nieuwe bestrating in Noord-Brabant laten aanleggen? Heeft u problemen met de afwatering van uw oprit? Of wilt u meer informatie over het bestraten van uw terras? Lees op deze pagina meer over de opties, de verschillende soorten bestrating en de gemiddelde prijzen. Schakel een stratenmaker in voor stenen en tegels van hoge kwaliteit en het beste resultaat. Kies voor grote terrastegels, klinkers in een visgraatmotief of leg sierbestrating aan op uw terras.

Vul vandaag nog het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal offertes ontvangt van specialisten uit ons netwerk. Vergelijk de offertes van bedrijven uit Noord-Brabant en bespaar op de kosten!

Waarom Bestrating Expres Noord-Brabant?

Wij zijn een netwerk van erkende stratenmakers uit heel Nederland. Zo weet u zeker dat er altijd stratenmaker in de regio Noord-Brabant is. U profiteert van een aantal voordelen. Ten eerste hebben de stratenmakers uit ons netwerk veel ervaring en zijn ze erg deskundig op het gebied van bestrating. Ten tweede hoeft u zich nergens zorgen over te maken, alles wordt voor u geregeld. Van het bestellen van de steensoorten tot het bestraten. U kunt snel genieten van uw oprit of terras. Ga ook voor de beste kwaliteit en schakel een stratenmaker in via het contactformulier.

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

Nu ik dik in de 70 ben wordt het onderhouden van mijn tuin steeds moeilijker. Besloten om de voor- en achtertuin te laten bestraten om van het tuinwerk af te zijn. Uitstekende stratenmaker gevonden!

Dhr. de Haan - Noord-Brabant

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

Wilt u nieuwe bestrating laten aanleggen in Noord-Brabant? Dan heeft u de keuze uit uiteenlopende soorten stenen en tegels voor uw tuin, oprit of terras. Leg bijvoorbeeld betonbestrating aan. Dit is een erg voordelige keuze. Natuursteen is kostbaarder, maar geeft uw bestrating een prachtige uitstraling en heeft bovendien een lange levensduur. Het is ook mogelijk om te kiezen voor sierbestrating met waaltjes of klinkers. Alhoewel deze twee soorten stenen veel op elkaar lijken is er wel degelijk verschil. Over de verschillende soorten bestrating leest u in dit artikel meer.

 • Betonbestrating
 • Kinderkopjes
 • Tegels
 • Waaltjes en klinkers
 • Natuursteen
 • Grind

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Bij de stratenmakers in Noord-Brabant kunt u terecht voor veel uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van bestrating. Met een stratenmaker uit ons netwerk bent u verzekert van een hoge kwaliteit. Zowel voor het bestraten van uw oprit, terras of tuin als het nodige hovenierswerk. Wilt u uw oude bestrating laten vervangen? Dan zorgt de vakman ook voor het afvoeren van de oude stenen en tegels. Ook voor het ontwerpen en aanleggen van sierbestrating staat de stratenmaker voor u klaar. Een stratenmaker kan het volgende voor u doen:

 • Uw tuin en terras bestraten;
 • Professionele bestrating van uw oprit;
 • Aanleggen drainage;
 • Combineren bestrating met grind of groen;
 • Afvoeren oude bestrating;
 • Hovenierswerk.

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u een bestratingbedrijf inschakelen? Dan is het verstandig om een aantal offertes te vergelijken. Zo weet u zeker dat u een bedrijf uit de regio Noord-Brabant inschakelt die bestrating werk levert van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Vraag direct offertes aan via het contactformulier. U ontvangt vrijblijvend meerdere offertes die u kunt vergelijken. Kies de stratenmaker die het beste bij u past en bespaar op de kosten!tuinbestrating Noord-Brabant

Tuin bestraten

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw tuin te bestraten. Wilt u het liefste zo min mogelijk onderhoud aan uw tuin in Noord-Brabant? Kies dan bijvoorbeeld voor het bestraten van uw voortuin. Geen hovenierswerk meer en weinig onderhoud. Genieten van het zonnetje op uw terras in de achtertuin? Met grote terrastegels kunt u dit gemakkelijk realiseren. Liever geen grote tegels? Laat de stratenmaker dan sierbestrating aanleggen in een wildverband of ander legverband. Het is belangrijk om u goed te laten informeren over de opties.


bestraten voortuin Noord-Brabant

Voortuin bestraten

Men denkt bij bestrating al gauw aan het terras of de oprit. Het is echter ook mogelijk om uw voortuin in Noord-Brabant van bestrating te voorzien. Het bestraten van de voortuin brengt een aantal voordelen met zich mee. U heeft namelijk vrijwel geen onderhoud en ook geen last van vele insecten zoals in een tuin met gras wel het geval is. En schijnt de zon het grootste deel aan de voorkant van uw woning? Dan kunt u lekker op het terras in de voortuin gaan zitten. Bij het bestraten van uw voortuin is het belangrijk dat de afwatering van regenwater goed geregeld is.

Oprit bestraten

Het bestraten van uw oprit in Noord-Brabant heeft meer voeten in de aarde dan u misschien in eerste instantie denkt. Dit heeft voornamelijk te maken met het gewicht dat de bestrating moet dragen door de auto’s die erop rijden en geparkeerd worden. Een zware auto kan ervoor zorgen dat de bestrating verzakt. Kies daarom altijd voor een stevige steensoort.

Een stratenmaker uit Noord-Brabant kan ervoor zorgen dat uw oprit er niet alleen tiptop in orde uitziet, voor de juiste prijzen, maar ook dat de bestrating van de oprit zo stevig is dat er meerdere auto’s met gemak op geparkeerd kunnen staan.terras bestraten Noord-Brabant

Terras bestraten

Wilt u graag een deel van uw tuin bestraten zodat er een terras ontstaat achter uw pand in Noord-Brabant? Dan raden wij aan om eerst samen met een erkend stratenmaker of hovenier te kijken naar de diverse opties op het gebied van terrastegels, sierbestrating en een afwisseling met groen en planten. Kies bijvoorbeeld voor waaltjes in een legverband of een wildverband met allerlei formaten stenen. Combineer bestrating met grind of met beplanting voor een mooi effect. De stratenmaker uit ons netwerk in Noord-Brabant zorgt ervoor dat uw terras compleet naar uw wensen wordt gemaakt.


kosten bestrating

Kosten bestrating

De kosten van bestrating worden door een aantal factoren bepaald, waaronder: de soort bestrating, extra opties zoals opsluitbanden en de moeilijkheidsgraad van het legverband. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen per tegelsoort. Zo kosten koppelstones bijvoorbeeld €15,- tot €30,- per m², terwijl waaltjes al gauw €30,- tot €50,- per m² kosten. Zoals u in onderstaande tabel ziet worden de kosten van de stratenmaker uit Noord-Brabant per uur of per m² berekend. Wenst u een lastig legverband voor uw terras? Dan zal de vakman een uurtarief rekenen omdat de klus meer tijd kost van het leggen van een eenvoudig motief.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Wilt u weten of u het beste voor stenen of tegels kunt kiezen bij het bestraten van uw oprit of tuin? Het antwoord hierop is afhankelijk van uw voorwaarden voor het te bestraten oppervlak. Het verschil ligt hem voornamelijk in de afmetingen. Tegels zijn vaak dunner en groter dan stenen. De professionals uit Noord-Brabant adviseren over het algemeen om uw oprit te bestraten met stenen. Deze kunnen namelijk meer gewicht dragen en zo voorkomt u herstelwerkzaamheden. Voor uw tuin of terras heeft u meer mogelijkheden. Een stratenmaker uit Noord-Brabant kan u advies geven over uw opties.


stenen of tegels Noord-Brabant

Tegels

Tegels zijn over het algemeen dun en plat. Stratenmakers uit Noord-Brabant raden aan om geen grote terras- of tuintegels te gebruiken voor uw oprit. Ze hebben voornamelijk een decoratieve functie en zijn erg geschikt voor een terras of een tuin. U heeft de keuze uit allerlei soorten materialen, formaten en stijlen. Grote terrastegels of goedkope betontegels. Het is allemaal mogelijk. Ga voor de kleur die het beste bij uw woning past of laat een mooi legverband ontwerpen. Zorg altijd voor een goede afwatering wanneer u uw tuin of terras laat betegelen. Zo heeft u later geen problemen met grote plassen water of verzakkingen.


betontegels Noord-Brabant

Betontegels

Wilt u uw tuin in Noord-Brabant met goedkope tegels laten bestraten door een stratenmaker? Kies dan voor betontegels. Door het productieproces zijn de betontegels een stuk goedkoper dan natuursteen. Bent u bang dat de uitstraling van de betontegels tegen gaat vallen? Daar hoeft u zich in ieder geval geen zorgen over te maken. Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Strakke betontegels in antraciet passen bijvoorbeeld uitstekend bij een moderne uitstraling. Betontegels kunnen voorzien worden van een topcoating in de gewenste kleur. Vul het contactformulier in voor gratis offertes op maat.
terrastegels voor tuin

Terrastegels

Wilt u graag een nieuw terras aanleggen? Dan moet u verschillende keuzes maken. Zo dient u ten eerste te bepalen welke uitstraling het terras moet hebben. Kiest u voor een moderne look, een klassieke of juist een Mediterraanse. Uw wensen zijn belangrijk bij het uitkiezen van de perfecte terrastegels. Voor een moderne look adviseren wij om te kiezen voor egale terrastegels in een groot formaat met strakke randen. Liever een warmere uitstraling? Kies dan juist voor terrastegels met aardetinten zoals bruin of rood en kleinere tegels. Niet elke steensoort is geschikt voor terrastegels. Kasseien zijn bijvoorbeeld minder geschikt door de vorm. Laat u daarom adviseren door een stratenmaker uit Noord-Brabant.


tuintegels

Tuintegels

Uw tuin bestraten? U heeft de keuze uit verschillende soorten tuintegels. Hierbij hoeft u niet alleen te denken aan stenen tuintegels, maar ook rubberen tegels zijn mogelijk. Rubberen tegels zijn ideaal als u kleine kinderen heeft. Plaats de rubberen tuintegels onder de speeltoestellen en uw kinderen bezeren zich niet meer aan de harde stenen.

Door uw tuin te bestraten met zowel tegels als grind geeft u uw tuin nog meer uitstraling. Maak daarnaast gebruik van sierkeien om het ontwerp compleet te maken. Wilt u meerdere terrassen laten aanleggen? Denk dan ook na over de verbinding tussen de terrassen.Bestrating Expres is uw aangewezen partner wanneer u op zoek bent naar een stratenmaker of hovenier uit Noord-Brabant. Onze experts bestraten tuintegels, klinkers, terras tegels, waaltjes, stoeptegels en sierbestrating. Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen!
straatstenen

Straatstenen

Hoewel klinkers de meest gebruikte straatstenen zijn in Nederland, zijn er nog veel andere steensoorten geschikt als straatstenen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kinderkopjes, of kasseien zoals ze in België heten. Klinkers hebben een rechthoekige vorm en worden veel gebruikt voor de bestrating van wegen en opritten. Kasseien zijn rechthoekig en een stuk dikker dan klinkers. De ronde vorm van kasseien bieden een authentieke aanblik. Een nadeel van deze straatstenen is dat ze moeilijk te leggen zijn. Schakel daarom een stratenmaker uit Noord-Brabant in voor het leggen van straatstenen. Dan bent u verzekert van een juist bestrating.


klinkers Noord-Brabant

Klinkers

Klinkers worden van oudsher het meest gebruikt als steensoort voor de bestrating van wegen in Nederland. Deze straatstenen hebben veel voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te produceren in vele kleuren en het leggen is relatief eenvoudig. U heeft de keuze uit gebakken kleiklinkers en betonklinkers. Beide soorten hebben een lange levensduur en zijn goed bestand tegen invloeden van buitenaf zoals het weer en gebruik van de bestrating. Zowel kleiklinkers als betonklinkers zijn geschikt voor meerdere toepassingen rondom de woning. Ze worden veel gebruikt voor de oprit, maar ook in unieke legverbanden als sierbestrating.


gebakken klinkers

Gebakken klinkers

Denkt u erover na om klinkers te gebruiken voor uw bestrating? Dan heeft u de keuze uit oud en nieuw gebakken klinkers. Oud gebakken klinkers is een term voor stenen die getrommeld zijn. De straatstenen worden in een draaiende trommel gedaan en hierdoor raken de stenen hun scherpe randjes en hoekjes kwijt. Dit geeft ze een authentieke uitstraling. Nieuw gebakken klinkers zijn niet getrommeld en zijn strakker en moderner. Klinkers worden gemaakt door klei in een rechthoekige vorm te bakken in een oven. Dit productieproces zorgt voor de kleur en de vastheid van de kleur. Het mooie van gebakken klinkers is dat de kleur na verloop van tijd steeds intenser wordt.


siergrind Noord-Brabant

Siergrind

In plaats van een pad naar het terras te bestraten is het ook mogelijk om hier een grindpad te creëren. U hebt de keuze uit verschillende soorten grind waardoor u het pad eenvoudig aan uw smaak aanpast. De paden kunt u ook nog afbakenen met sierkeien.

Bent u op zoek naar een goedkope oplossing voor uw oprit? Kies dan voor een harde soort siergrind. Het is ontzettend belangrijk om een worteldoek onder het grind aan te leggen. Zonder worteldoek zult u zien dat u binnen de kortste tijd last heeft van vervelend onkruid.Wilt u meer weten over de kosten voor uw bestrating?

Ontvang gratis offertes. Ga ook voor een erkend stratenmaker en kies de beste deal!

Gratis offertes aanvragen
bestrating Noord-Brabant aanleggen

Bestrating aanleggen

Wilt u bestrating aan laten leggen op uw oprit, in uw tuin of voor uw terras? Schakel dan een stratenmaker uit de omgeving uit Noord-Brabant in. Het bestraten van oppervlaktes is erg zwaar werk en daarnaast verreist het vakkennis. Hierbij gaat het niet alleen om het netjes leggen van sierbestrating, maar ook om de afwatering en ondergrond. Een stratenmaker zorgt voor een perfecte bestrating, maar ook voor het aftrillen en het invegen van de tegels. Naderhand zal de stratenmaker alles netjes schoonmaken en opruimen voor u. Daarnaast hoeft u geen speciale gereedschappen of apparatuur aan te schaffen of te huren.


ontwerp voorbestrating Noord-Brabant

Ontwerp

Het ontwerp van sierbestrating voor de tuin is zeer persoonlijk, maar dat betekent natuurlijk niet dat u hierbij geen hulp kan gebruiken. Ga in overleg met een stratenmaker en bespreek al uw wensen en voorkeuren. De stratenmaker kan u voorzien van handige tips en advies over de mogelijkheden voor uw sierbestrating. Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken wat u graag wilt, welke stijl u wenst en wat u budget is. Dan wordt daar met het ontwerp direct rekening mee gehouden. De vakman kan ook een mooi legverband ontwerpen voor uw sierbestrating. Neem contact op via het contactformulier voor gratis offertes.legverbanden Noord-Brabant

Legverbanden

Om de uitstraling van het oppervlak te verbeteren, is het een optie om te kiezen voor een speciaal patroon waarin de waaltjes of een andere steensoort gelegd worden. Legverbanden worden zowel met tuintegels als terrastegels aangelegd. Er zijn diverse legpatronen gebruikelijk voor het plaatsen van straatstenen en terrastegels. Zo bestaat er een blokverband en een molenwiekverband. Voor een unieke sierbestrating kunt u ook gaan voor een wildverband. Hierbij gebruikt de stratenmaker allerlei verschillende formaten van dezelfde steensoort. Dit levert een speels resultaat op.


levering van stenen

Levering van stenen

Stenen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Door een stratenmaker uit ons netwerk in Noord-Brabant te kiezen hoeft u zich geen zorgen te maken over de levering.

Wilt u graag besparen op de kosten? Dan is het verstandig om alles in één keer te bestellen. Op deze manier hoeft u maar één keer de kosten voor het leveren te betalen. Daarnaast is het verstandig om de stenen uit één partij te laten halen. Dan bent u ervan verzekert dat ze er hetzelfde uitzien en dezelfde dichtheid hebben.Wilt u de komende zomer heerlijk kunnen genieten van uw eigen terras? Laat dan een stratenmaker uit het netwerk van Bestrating Expres Noord-Brabant u helpen bij het maken van een ontwerp en de bestrating. Vul het contactformulier in en geniet van vakkundig werk tegen lage prijzen!
grondwerken Noord-Brabant

Grondwerken

Voordat u het terras of een pad laat leggen door een stratenmaker uit Noord-Brabant, is het belangrijk dat er grondwerken zijn uitgevoerd. Een stratenmaker uit Noord-Brabant kan verschillende werkzaamheden op het gebied van grondwerken voor u uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afgraven van de grond waar u sierbestrating wilt laten plaatsen. De grond kan direct voor u afgevoerd worden mocht dit wenselijk zijn. Daarnaast zorgt de stratenmaker voor de eventuele verhardingen en het aanleggen van de drainage. Voordat men sierbestrating kan aanleggen moet er zand geleverd worden, het is bovendien belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak is gemaakt.


levering zand

Leveren van zand

Bestrating en zand gaan hand in hand. Wanneer u nieuwe bestrating laat aanleggen is het daarom ook vaak noodzakelijk dat u zand laat leveren. Als u bijvoorbeeld de oprit laat bestraten, zal de stratenmaker uit Noord-Brabant eerst een behoorlijke laag zand als fundering storten voor de eerste steen gelegd kan worden.

Daarnaast wordt het zand gebruikt voor het invegen van de bestrating. Het invegen zorgt ervoor dat er tussen alle tegels een laagje zand zit. Dit voorkomt dat ze verzakken en verschuiven. Een stratenmaker kan meestal direct zand voor u leveren uit voorraad.
bestrating verwijderen Noord-Brabant

Bestrating verwijderen

Het kan handig lijken om het verwijderen van oude straatstenen achterwege te laten, en er gewoon overheen te laten bestraten. Dit is echter zeer onverstandig: op deze manier kan bijvoorbeeld het regenwater veel moeilijker wegkomen. De nieuwe laag sierbestrating kan hierdoor gaan drijven. Laat uw oude bestrating daarom door een stratenmaker uit Noord-Brabant verwijderen, zodat u zelf dit zware karwei niet hoeft uit te voeren. De stratenmaker zorgt daarnaast voor de juiste afvoer van de oude bestrating, zodat u daar zelf niet mee blijft zitten. Laat u uw sierbestrating verwijderen door een vakman? Dan kan hij daarna direct beginnen met de nieuwe sierbestrating.


uitbesteden van bestrating in Noord-Brabant

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Het is verstandig om het bestraten uit te besteden aan een erkend stratenmaker. Men vergist zich vaak in het zware werk en de vakkennis die hierbij nodig is. Zo is het lastig om zelf zware en grote terrastegels en tuintegels te verplaatsen en te leggen. Een stratenmaker gebruikt speciale hulpmiddelen om te zorgen voor een perfecte bestrating. Daarnaast hoeft u geen dure machines en gereedschappen aan te schaffen. Wanneer uw bestrating niet op de juiste manier gelegd is of wanneer de onderlaag niet goed is, kunt u te maken krijgen met verzakkingen en problemen met de waterafvoer. Schakel daarom een stratenmaker in!


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • Bestrating van een hoge kwaliteit
 • Snelle levering en deskundige hulp
 • Goede drainage van water
 • Deskundig advies en handige tips

Vrijblijvende offertes aanvragen

Vindt u dat de bestrating van uw oprit zijn beste tijd heeft gehad? Wilt u nu eindelijk weleens een mooie sierbestrating om uw tuin af te maken? Wilt u graag tuintegels of grote terrastegels laten leggen? Of wilt u graag meer weten over de kosten voor het bestraten van uw tuin? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van stratenmakers uit de regio van Noord-Brabant. U ontvangt dan de prijzen van enkele stratenmakers die u gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. U zit nergens aan vast en kunt de stratenmaker kiezen die het beste bij u past!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van Boersma“Nadat wij het contact hadden gelegd ontvingen we al snel aanbiedingen van bedrijven. Na overleg hebben we één gekozen en we zijn hier zeer tevreden over. Onze oprit ligt er perfect bij en de hulp was zeer professioneel.”
A. Boersma

klantervaring van de Jong“Wij hadden problemen met onze oprit en we wilden graag nieuwe sierbestrating laten leggen. Hiervoor schakelden we Bestrating Expres in en al snel hadden we contact met een stratenmaker. De nieuwe oprit ligt er perfect bij. “
H. de Jong

klantervaring van Verhoeven“Na het kopen van ons nieuwe huis moesten we de tuin nog flink aanpakken. We kozen ervoor om het straten door een professional te laten doen en daar zijn we nog elke dag blij mee. Het ziet er mooi uit en we gebruiken de terrassen vaak. “
J. Verhoeven

Gratis offertes