Op zoek naar nieuwe bestrating in Bussum? Topkwaliteit tegen een scherpe prijs!

Vergelijk snel en eenvoudig meerdere verschillende offertes voor het bestraten van uw tuin of oprit!

 

bestrating Bussum

Bestrating Bussum

Wilt u optimaal van uw tuin genieten, dan is goede bestrating onmisbaar! Schakel een professionele stratenmaker in om uw tuin of terras in Bussum te bestraten, zodat u ’s zomers een heerlijke plek heeft om in de zon te zitten. Of laat een oprit of tuinpad aanleggen, voor een gemakkelijke toegang tot uw woning!

De vakmannen uit ons netwerk zijn ervaren in het leggen van diverse soorten bestrating: de aanleg van uw nieuwe terras is in goede handen, evenals de klinkerwerken in uw voortuin! Bent u op zoek naar een goedkope stratenmaker uit Bussum om uw voor- of achtertuin te bestraten? Vul dan het contactformulier in en vergelijk vrijblijvend offertes.

Waarom Bestrating Expres Bussum?

Wij zijn de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven in de wereld van bestraten en tuinieren, zo ook niet in Bussum. Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van onze expertise op gebied van sierbestrating, tuintegels, klinkers, terras tegels, waaltjes en stoeptegels. Enkele peilers die hieraan hebben bijgedragen en de kernwaarden vormen van onze dienstverlening zijn: scherpe prijzen, vakkundige bedrijven, controle op kwaliteit, heldere communicatie en dito afspraken en hoge klanttevredenheid.

 

Vrijblijvend offertes aanvragen
Tegels aanwezig?


Zand aanwezig?

Wij hebben de tuin laten bestraten door een bestratingsbedrijf die wij hebben gevonden via Bestrating Expres Bussum. Nadat de aanvraag was verzonden kregen we snel meerdere offertes toegestuurd. De prijzen waren scherp en de communicatie prettig. Ik raad de service dan ook van harte aan!

Dhr. Verhoef - Bussum

Navigeer op deze pagina naar:

Tuin bestraten | Oprit bestraten | Terras bestraten | Soorten bestrating | Aanleg van bestrating | Kosten bestrating

Soorten bestrating voor uw tuin, oprit en terras

De stratenmakers uit ons netwerk in Bussum zijn ervaren in een breed aanbod aan werkzaamheden. Zo kunnen zij een stevige oprit voor u aanleggen die niet zal verzakken. U kunt bij een stratenmaker echter ook terecht voor de aanleg van een nieuw terras. Hierbij heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan goedkope en luxere straatstenen. Zo bepaalt u zelf, welke sfeer uw nieuwe terras uitstraalt. Ook is het een optie om de voortuin te laten bestraten met sierbestrating, tuintegels of elke andere gewenste soort straatstenen! U bent bij een stratenmaker uit Bussum aan het juiste adres voor onder meer het bestraten van:

 • De voortuin
 • Het terras
 • De oprit

Wat kan een stratenmaker voor u doen?

Naast het leggen van de bestrating, voert een klinkerlegger nog vele andere klussen voor u uit. Ons netwerk bestaat uit diverse gerenommeerde vakmensen in uw regio, die u kunnen helpen bij al uw bestratingklussen, zoals:

 • Uw oprit bestraten
 • Oude bestrating verwijderen en afvoeren
 • Bestraten van uw tuin
 • Leveren van natuurstenen, waaltjes, terrastegels, tuintegels en stoeptegels
 • Grond- en graafwerk
 • Hovenierswerkzaamheden

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Bent u geïnteresseerd in de aanleg van bestrating en wilt u graag een indicatie van de totale kosten? Dan kunt u via het offerteformulier snel en gemakkelijk een aantal offertes van specialisten in uw regio aanvragen. Deze offertes zijn volledig op maat gemaakt, zodat u zeker weet wat u gaat betalen. Bovendien is de offerteaanvraag gratis en geheel vrijblijvend, waardoor u nergens aan vast zit! De stratenmakers geven u een indicatie van de prijzen voor het leggen van bijvoorbeeld sierbestrating of natuursteen. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar op deze manier tot wel 40% op het totaalbedrag.tuin bestraten Bussum

Tuin bestraten

Eén van de klussen waarvoor stratenmakers het vaakst ingehuurd worden, is het bestraten van de tuin. Dat is niet gek, omdat de tuin een ideale plek is om ’s zomers van het weer te genieten! U heeft voldoende privacy zonder het gevoel te hebben dat u opgesloten zit. Er zijn diverse manieren om uw achtertuin te bestraten. Zo kunt u ervoor kiezen om een groot terras aan te leggen.

Maar u kunt er ook voor kiezen om de gehele achtertuin te bestraten! Dit betekent dat u nauwelijks onderhoud hoeft te verrichten en de achtertuin er toch het hele jaar stralend uitziet!


voortuin bestraten Bussum

Voortuin bestraten

Een andere mogelijkheid, is het bestraten van uw voortuin. Een stratenmaker uit Bussum voert dit met plezier voor u uit! Een bestraatte voortuin ziet er het gehele jaar strak en modern uit. Bovendien zorgt de bestrating ervoor dat u aanzienlijk minder last heeft van onkruid, zeker wanneer u ook een antiworteldoek laat leggen! Een nadeel hiervan zou kunnen zijn dat er geen beplanting meer aanwezig is, waardoor u inkijk heeft van buitenaf. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de straatstenen in de voortuin te combineren met beplanting zodat u toch profiteert van extra privacy. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u dit uiteraard ook eenvoudig oplossen met behulp van gordijnen of lamellen.

Oprit bestraten

Het bestraten van een oprit is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Toch raden wij u aan ook deze klus uit te besteden aan een vakman. Het aanleggen van de bestrating vereist namelijk voldoende kennis en ervaring. Zo is het van groot belang dat u de ondergrond voorbereid.

De oprit wordt dagelijks blootgesteld aan het grote gewicht van één of zelfs meerdere auto’s en moet hier goed tegen bestand zijn. Door de ondergrond voldoende op te hogen, voorkomt u dat deze na verloop van tijd gaat verzakken. Onderschat deze klus daarom niet. Zeker zonder de juiste gereedschappen is het aanleggen van een oprit een enorme zware klus.

Ziet u dit niet zitten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.terras bestraten Bussum

Terras bestraten

Voor het bestraten van het terras is er keuze uit vele verschillende soorten straatstenen. Zo geeft het gebruik van sierbestrating of terrastegels een elegant en modern resultaat, terwijl goedkope betonbestrating een hele strakke sfeer creëert. Wilt u de komende zomer optimaal van uw tuin genieten? Maak dan gebruik van de diensten van een professioneel stratenmaker uit Bussum. De vakman kijkt samen met u naar het gewenste soort steen en legpatroon en maakt uw terras volledig op maat. Behalve het bestraten van het oppervlak, is het ook belangrijk dat de juiste grondwerken worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat water de kans krijgt om weg te lopen en voorkomt dat de terrastegels gaan verzakken.


kosten bestrating

Kosten bestrating

Eén van de meest gestelde vragen van klanten uit Bussum is: wat zijn de kosten van het bestraten van mijn oprit of tuin? Uiteraard is het antwoord op deze vraag afhankelijk van het formaat van uw voor- of achtertuin. Een stratenmaker hanteert gemiddeld €35,- tot €65,- per uur of €15,- tot €25,- per vierkante meter. Een andere grote invloed op de kosten is de keuze voor de tegelsoort. Zo is betonbestrating met €10,- tot €30,- per vierkante meter relatief voordelig. Wilt u liever een unieke tegel? Ga dan voor een natuursteen. Deze kost ongeveer €30,- tot €70,- per vierkante meter. Houd er rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor de grondwerken, opsluitbanden en het ophoogzand.

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-
Grind Vanaf €7,50,- per m2
Opsluitbanden Gemiddeld €4,- per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- per m2
Sierkeien Tussen de €10,- en €40,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Tegels of stenen?

Bent u van plan om binnenkort een oprit of terras aan te laten leggen? Dan geven stratenmakers u doorgaans de keuze uit diverse steen- en tegelsoorten. Of u het beste kunt kiezen voor tegels of stenen is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het doel van de bestrating. Terras- en tuintegels bieden vaak het beste resultaat als het gaat om de uitstraling. Maar tegels zullen ook sneller verzakken of breken bij blootstelling aan zware gewichten. Voor de oprit is het dus verstandiger om te kiezen voor stenen. Een derde mogelijkheid is het plaatsen van grind. Dit is een goedkope manier om grotere oppervlakken te bestraten.


tegels

Tegels

Wilt u graag mooie tegels kopen voor de bestrating in uw voor- of achtertuin? Dan raden wij u aan contact op te nemen met een erkend stratenmaker uit Bussum. De meeste vakmannen hebben een showroom, waarin u een breed aanbod aan tegels kunt bekijken. Zo krijgt u een indruk van de uitstraling en is het maken van een keuze gemakkelijker. Er zijn verschillende soorten tegels waar u uit kunt kiezen: betontegels, terrastegels of tuintegels. Elke tegelsoort heeft zo z’n eigen voor- en nadelen, maar het is vooral de uitstraling die van belang is. Vraag een professioneel stratenmaker uit Bussum om een persoonlijk advies.


betontegels

Betontegels

Betontegels worden doorgaans gezien als een goedkope optie. Dat klopt: betontegels zijn relatief goedkoop en is daarmee een goede keuze voor klanten met een beperkt budget. Daarnaast hebben betontegels een erg strakke en moderne uitstraling! Het is dan ook niet gek dat steeds meer klanten kiezen voor een grote betontegel als basis voor hun terras of tuinpad! De kwaliteit van betontegels is iets minder goed dan de kwaliteit van natuurstenen. Doordat alleen de toplaag gekleurd is, zullen betontegels iets sneller verkleuren en slijten. Toch gaan deze goedkope tegels ruim 15 tot 30 jaar mee en vereisen ze weinig onderhoud!


terrastegels

Terrastegels

Terrastegels kunnen in verschillende soorten en maten worden geleverd én in meerdere kleuren. Dit betekent dat u uw terras volledig in eigen design en stijl kan laten leggen. Wilt u een terras of tuin aanleggen in wildverband? Dan dient u meerdere soorten terrastegels aan te schaffen. Een wildverband komt het beste tot z’n recht wanneer er verschillende formaten gebruikt worden. Een stratenmaker kan u hierover informeren, zodat u zeker weet dat u een juiste keuze maakt. Wij raden u aan het bestraten met terrastegels uit te besteden, zeker als het gaat om grotere terrastegels. In de praktijk blijkt namelijk dat het voor particulieren lastig is de terrastegels goed recht te leggen.tuintegels Bussum

Tuintegels

Voor tuintegels geldt eveneens dat u de keuze heeft uit een groot assortiment. Natuurlijk kunt u kiezen voor decortegels. Maar u bent bij een stratenmaker ook aan het juiste adres wanneer u rubberen tegels wilt laten plaatsen. Een rubberen tuintegel is een veilige keuze als u kleine kinderen heeft. Hiermee is de kans op verwondingen bij een valpartij een stuk kleiner. Wilt u liever een tuintegel met een uniekere uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een keramische tuintegel. Hiervan ligt de kostprijs vaak een stuk hoger, maar daar staat ook een hogere kwaliteit tegenover. Keramische tegels zijn enorm duurzaam en kleurecht. Dit betekent dat de tegels hun natuurlijke kleur behouden.Bent u op zoek naar een erkend stratenmaker in Bussum die u kan helpen bij het aanleggen van terras, tuin of oprit? Dan bent u bij Bestrating Expres aan het juiste adres. Vul het contactformulier in en de specialisten uit ons netwerk helpen u snel en vakkundig tegen aantrekkelijke prijzen.
straatstenen Bussum

Straatstenen

Voor het bestraten van het terras, de tuin of de oprit zijn er ook diverse straatstenen beschikbaar. U kunt onder andere kiezen uit getrommelde bestrating, strakke bestrating, betontegels en sierbestrating. Welke straatsteen de meest geschikte keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur wat betreft de uitstraling, draagkracht en hoeveelheid onderhoud die u aan de bestrating wilt besteden. Een stratenmaker uit Bussum informeert u met plezier over de diverse mogelijkheden en zal u desgewenst een persoonlijk advies geven. Zo weet u zeker dat u een weloverwogen keuze kunt maken en u jarenlang nog veel plezier aan uw bestrating beleefd.


klinkers Bussum

Klinkers

Eén van de meest bekende soorten straatstenen, zijn klinkers. Dit zijn in Nederland dan ook één van de meest gebruikte soorten stenen. Dat is niet heel verrassend, want ze kunnen in een relatief korte tijd gelegd worden en zijn goedkoop in aanschaf. Bij een stenenleverancier heeft u de keuze uit zowel betonklinkers als kleiklinkers. Beide varianten hebben kenmerkende eigenschappen, maar voor welke soort klinker u ook gaat: u bent gegarandeerd van bestrating met een lange levensduur. Klinkers zijn bovendien erg geschikte stenen om te gebruiken bij verschillende legverbanden, waarmee u de tuinbestrating een uniek uiterlijk geeft.gebakken klinkers Bussum

Gebakken klinkers

Een steen die geregeld wordt gebruikt voor sierbestrating, is de klinker. Klinkers zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleuren. Twee mogelijkheden die u heeft zijn nieuw en oud gebakken klinkers. De productiewijze verschilt, waardoor de sierbestrating een andere uitstraling krijgt. Sierbestrating van nieuw gebakken klinkers bevat veel minder kleur- en maatverschil dan oud gebakken stenen. Dit geeft een strakkere en modernere uitstraling. De kleine kleurverschillen en getrommelde randen zijn juist de charme van oud gebakken klinkers. Deze worden ook nieuw geproduceerd, maar zien er een stuk ouder uit. Dit zorgt voor een authentieke sfeer in uw tuin.


siergrind

Siergrind

Voor een speels effect raden wij u aan meerdere soorten stenen te gebruiken bij het bestraten van uw voor- of achtertuin. Als u een strak en modern terras laat leggen is dit bijvoorbeeld goed te combineren met het aanleggen van een grindpad. Door het gebruik van verschillende stenen oogt de tuin een stuk ruimer. Bovendien is een grindpad relatief eenvoudig aan te leggen zonder dat u hier veel geld in hoeft te investeren. Als u kiest voor een harde soort siergrind, dan kunt u deze tevens gebruiken voor de aanleg van een nieuwe oprit. Dit is een geschikte keuze wanneer u met een beperkt budget toch bestrating wil aanleggen, omdat siergrind goedkoper is dan sierbestrating.Goedkope stratenmaker uit Bussum gezocht?

Vergelijk vrijblijvend offertes van specialisten uit uw regio en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen
bestrating Bussum aanleggen

Bestrating aanleggen

Voor de aanleg van nieuwe sierbestrating raden wij u aan om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Deze ondersteunt u bij het gehele proces. Na het ontwerpen van de nieuwe tuin en de keuze voor een legverband, verwijdert de stratenmaker uit Bussum eerst uw oude sierbestrating. Vervolgens bereidt hij de ondergrond voor op de nieuwe sierbestrating. Wanneer dit eenmaal gedaan is, verloopt het bestraten relatief snel. Voor een sterk en stevig resultaat zal de expert de klinkerwerken daarna aftrillen en invegen. Dit zorgt ervoor dat de sierbestrating goed stevig in het zandbed komt te liggen en voorkomt verzakkingen.


bestrating Bussum ontwerp

Ontwerp

Voordat u sierbestrating kunt laten plaatsen in uw tuin, is het van belang om eerst een ontwerp te maken voor de afwisseling tussen tuintegels en planten, of het patroon waarin u de terrastegels laat leggen. Hebt u behoefte aan hulp bij het maken van een ontwerp? Een stratenmaker uit Bussum ondersteunt u hierbij graag. Geef aan van wat voor soort tuin- of terrastegels u gebruik wilt maken en wat uw exacte wensen zijn. De specialist maakt op basis van deze wensen een voorlopig ontwerp. Geef hierna uw eventuele aanpassingen door, zodat het eindontwerp volledig naar uw smaak is.legverbanden

Legverbanden

Wanneer u bestrating wilt (laten) aanleggen dan zijn er diverse legpatronen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een halfsteensverband, molenwiekverband of een blokverband. Een uniek legverband is het wildverband. Voor het wildverband maakt een stratenmaker gebruik van stenen van verschillende afmetingen die in een repeterend patroon worden gelegd. Het wildverband geeft dan ook een uniek en speels effect, zonder dat het chaotisch wordt.

De kosten voor het aanleggen van een wildverband zijn wel relatief hoog. Dit heeft vooral te maken met de extra tijd die het kost om de stenen in wildverband aan te leggen.


levering stenen

Levering van stenen

Als u een stratenmaker uit Bussum inschakelt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de levering van de stenen. Een expert uit ons netwerk zal namelijk al uw straatstenen, tuintegels of terrastegels voor u leveren, en eventueel zelfs uw oude bestrating afvoeren. Wij geven u graag een aantal tips wanneer u straatstenen laat leveren. Bestel in ieder geval de totale hoeveelheid stenen in één keer. Dit voorkomt extra verzendkosten, omdat alles in één keer geleverd wordt. Bovendien weet u zeker dat de stenen dan allemaal exact dezelfde kleur en textuur hebben. Worden de straatstenen toch in meerdere leveringen gebracht? Meng dan de tuintegels na de levering, zodat u zeker weet dat eventuele kleurverschillen op een natuurlijke manier zijn verdeeld en daardoor minder zichtbaar zijn.Bestrating Expres is uw aangewezen partner wanneer u op zoek bent naar een stratenmaker of hovenier uit Bussum. Onze experts bestraten tuintegels, klinkers, terras tegels, waaltjes, stoeptegels en sierbestrating. Vraag vrijblijvend offertes aan!
grondwerken

Grondwerken

Voordat de stratenmaker kan beginnen met het aanleggen van de bestrating, zal u verschillende grondwerken moeten uitvoeren. Met deze grondwerken bedoelen wij bijvoorbeeld het uitgraven van uw oprit en het egaliseren van de ondergrond. U kunt er uiteraard voor kiezen om de grondwerken zelf uit te voeren, maar als het om grote oppervlakken gaat raden wij u aan een stratenmaker in te schakelen. De stratenmakers beschikken over het juiste gereedschap, waarmee het uitgraven en egaliseren al binnen één dag afgerond kan zijn. Als u zelf met een schop en kruiwagen aan de slag gaat bent u gegarandeerd veel meer tijd kwijt.


leveren zand bestraten

Leveren van zand

Voor het bestraten van oprit, tuin en terras hebt u niet alleen terrastegels of tuintegels nodig, bestraten vraagt tevens een grote hoeveelheid zand. Bij menig stenenleverancier uit Bussum bent u tevens aan het juiste adres voor diverse soorten zand. Zo hebt u onder andere de keus uit aanvulzand, drainzand, brekerzand, metselzand en betonzand. Als u zo veel mogelijk wilt besparen dan is het aan te raden om het zand los gestort te laten leveren. Het is echter ook mogelijk om het zand in big bags te bestellen. Wilt u weten welke zandsoort u nodig heeft als ondergrond voor uw bestrating of bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van diverse specialisten uit uw regio.


bestrating Bussum verwijderen

Bestrating verwijderen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Bussum de vraag of het mogelijk is om de nieuwe bestrating te plaatsen over al bestaande tuintegels. Dit is zeker een optie, maar hierbij moet u wel voldoende aandacht besteden aan de mogelijkheden voor de afwatering. In de praktijk blijkt dat het verwijderen van oude bestrating zorgt voor een beter resultaat dat bovendien langer meegaat. U kunt zelf de bestrating verwijderen. Maar als u hier geen tijd of energie voor heeft, dan is het tevens mogelijk hiervoor een stratenmaker in te schakelen. Deze zal uw oude straatstenen bovendien afvoeren, zodat u niet met het afval blijft zitten.


bestrating Bussum uitbesteden

Zelf bestrating leggen of uitbesteden?

Het plaatsen van nieuwe bestrating lijkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit voor veel mensen toch een lastige opgave. Natuurlijk bespaart u hiermee een hoop geld, maar u wilt natuurlijk voorkomen dat uw terras snel gaat verzakken of dat de afwatering niet goed geregeld is. Voor een resultaat waar u jarenlang tevreden mee bent is het daarom aan te raden een expert in te schakelen. Heeft u een beperkt budget? Dan is het uiteraard mogelijk om te besparen door diverse werkzaamheden zelf uit te voeren: denk aan de grondwerken of het verwijderen van bestrating.


Voordelen inschakelen stratenmaker

 • Uw sierbestrating is snel en vakkundig gelegd.
 • U bespaart uzelf kostbare tijd en energie.
 • De sierbestrating heeft een lange levensduur en gaat jarenlang mee.
 • U bent verzekerd van een goede afwatering.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u meer weten over de prijzen voor het bestraten van uw oprit? Bent u juist nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en kosten van diverse straatstenen en klinkers? Of bent u geïnteresseerd in het inschakelen van een vakman? De professionals uit ons netwerk in Bussum staan voor u klaar! Als u verzekerd wilt zijn van de beste service voor de laagste prijzen, dan raden wij u aan contact op te nemen via het contactformulier. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een aantal offertes van stratenmakers uit uw eigen regio. Vergelijk het aanbod en de prijzen en kies zo voor de vakman die het beste bij u past!Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 122 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes82%

 • Prijzen92%

 • Snelheid70%

 • Algemene beoordeling81%

Klantervaringen

klantervaring van Poort“Het was al jaren onze wens om een oprit aan te laten leggen en wij waren aangenaam verrast door de scherpe prijzen! Wij kozen voor de vakman die zo snel mogelijk kon beginnen en zijn enorm tevreden over het eindresultaat!”
S. Poort

klantervaring van van der Kaaij“Onze tuin was al jarenlang een doorn in ons oog. Daarom hebben we ervoor gekozen om het te laten bestraten. We kozen een voordelige stratenmaker die al snel kon beginnen met bestraten. De vakman was vriendelijk en heeft goed werk afgeleverd.”
C. van der Kaai

klantervaring van Brunsveld“Voor de realisatie van onze oprit hebben wij offertes aangevraagd. De prijzen vielen ons mee en we kozen voor een goedkope stratenmaker uit Bussum. De oprit is inmiddels netjes bestraat, de vakman was vriendelijk en werkte snel en secuur.”
U. Brunsveld

Gratis offertes