Vind een stratenmaker in Castricum!

Gratis – Vrijblijvend


Bestrating Castricum

Met strakke bestrating in Castricum ziet uw tuin er het hele jaar aantrekkelijke en verzorgd uit! Dit verhoogt u woningwaarde én bespaart u veel onderhoud. Op zoek naar een vakman die uw achtertuin gaat bestraten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk offertes van meerdere stratenmakers uit uw regio. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van bestrating. U leest welke soorten stenen en klinkers u kunt gebruiken, welk bestratingspatroon geschikt is en hoe u uw voor- of achtertuin kunt laten bestraten. Natuurlijk vindt u hier ook wat uw bestrating gaat kosten.

Voordelen van onze gratis service

Vind eenvoudig en snel het bestratingsbedrijf met het beste aanbod. U weet dan zeker dat u niets te veel betaalt én u bespaart tot wel 40% op de kosten van uw bestrating! En geen zorgen, want de offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen.

De voordelen op een rij:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de kosten van bestrating.
 • Vergelijk de prijzen en kies de stratenmaker met het beste aanbod.
 • Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!
 • Deze service is gratis én vrijblijvend dus u zit nergens aan vast!
stratenmakers

Werkzaamheden stratenmaker Castricum

Een stratenmaker in Castricum voert heel veel verschillende werkzaamheden uit. Van grondverzet tot bestrating trillen: het bestratingsbedrijf zorgt ervoor dat het straatwerk in uw achtertuin er strak en netjes uitziet.

Wat doet een stratenmaker allemaal?

Hij houdt zich bezig met de aanleg van tuinbestrating, terrassen en opritten. Daarnaast geeft hij ook een persoonlijk advies met betrekking tot het ontwerp van het straatwerk en het bestratingspatroon. Zo weet u zeker dat uw bestrating in Castricum lang meegaat en mooi blijft.

Een bestratingsbedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Grondwerken
 • Bestrating leggen
 • Oprit bestraten
 • Terras bestrating aanleggen
 • Tuin betegelen
 • Tuinafval afvoeren
 • Bestrating afwerken

bestrating Castricum

Kosten bestrating

Wat kost bestrating per m²? Dit is volledig afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Er zit namelijk een groot prijsverschil in verschillende klinkers en tegels. Het tarief van een stratenmaker in Castricum ligt tussen de €30,- tot €40,- per uur of rond de €10,- tot €20,- per m².

Maar dan bent u er nog niet!

Voor de klinkers variëren de prijzen tussen de €15,- tot €65,- per m². Met de keuze voor het materiaal heeft u dus een grote invloed op de totaalprijs. Voor de opsluitbanden betaalt u ongeveer €2,- tot €5,- per meter en ophoog- of voegzand kost tussen de €50,- tot €70,- per m³.

Wat kost bestrating per m²?

Onderdeel Gemiddelde prijs* Omschrijving
Tarieven stratenmaker €30,- tot €40,- Per uur
€10,- tot €20,- Per m²
Stenen €15,- tot €65,- Per m²
Opsluitbanden €2,- tot €5,- Per meter
Afscheidingsbanden Tussen de €7,50 en €30,- Per m²
Ophoog- en voegzand €50,- tot €70 Per m³

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag altijd gratis offertes aan om te vergelijken.


Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Houd er rekening mee dat de kosten in de tabel een indicatie zijn. De exacte prijs wordt namelijk berekend aan de hand van uw voorkeuren en tuin. De prijs is daardoor onder andere afhankelijk van de keuze voor het materiaal, het formaat en het bestratingsverband dat u wilt laten leggen. Wilt u precies weten wat de bestrating in Castricum gaat kosten, vraag dan gratis offertes aan.

De totaalprijs is afhankelijk van:

 • Het tarief van de stratenmaker in Castricum.
 • De keuze voor het materiaal.
 • Het formaat van uw tuinbestrating.
 • Uw keuze voor het bestratingsverband.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.


Wat kost bestrating van een oprit?

Van €150,- tot €1.000,-

Gebaseerd op gemiddelde prijzen voor een oprit van 20 m².

Budget optie: grind
Vanaf €150,-

Goedkope bestrating
Binnen een dag gelegd
Lage arbeidskosten

Populaire optie: waaltjes
tot €1.000,-

Lange levensduur
Luxe uitstraling
Hogere materiaal- en arbeidskostenStart uw gratis offerteaanvraag ▸Met de hulp van een stratenmaker uit Castricum bent u verzekerd van strak en duurzaam straatwerk dat lang meegaat. Bovendien bespaart u uzelf héél veel tijd en energie!

Wilt u besparen op de kosten van bestraters? Vul dan nu het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bestratingsbedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en kies de vakman met de laagste prijs!

Prijs per uur of prijs per m²?

In veel gevallen hanteert de stratenmaker in Castricum een vaste prijs per uur of een prijs per vierkante meter. U heeft zelf vaak geen keuze in de manier van prijsberekening, omdat de prijzen afhankelijk zijn van de werkzaamheden.

Eenvoudig straatwerk, zoals een achtertuin betegelen in een simpel legverband, wordt vaak berekend aan de hand van een prijs per vierkante meter. Dit is fijn, omdat u vooraf precies weet wat de bestrating gaat kosten.

Bij complexer werk, zoals het aanleggen van wildverband bestrating, brengt de vakman vaak een prijs per uur in rekening. Dat komt omdat hij hier relatief lang mee bezig is ten opzichte van het oppervlak.

Stratenmaker uit Castricum gezocht? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Vind eenvoudig en snel de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken ▸

Hoe bestrating aanleggen?

Bestrating leggen lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Het is zwaar werk dat een flinke voorbereiding vereist.

Kan ik zelf mijn tuin of oprit bestraten?

Dit raden we u niet aan. De kans is dan groot dat de bestrating niet strak genoeg ligt. Ook is de kans groot dat de bestrating niet op afschot ligt, waardoor regenwater lang op de tegels blijft staan. Met de hulp van een bestratingsbedrijf bent u verzekerd van kwalitatieve tuinbestrating.

Hieronder leest u hoe een vakman te werk gaat bij het bestraten van uw oprit, tuin of terras.

Stratenmaker gezocht? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

betrating aanleggen Castricum

Stap 1: voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt ook voor het aanleggen van tuinbestrating in Castricum. De vakman het terras, het tuinpad of de oprit af met piketpaaltjes. Hij spant touwtjes op de hoogte van de tegels, en zorgt voor een afschot van ongeveer 1 tot 2 centimeter per meter, zodat regenwater wegloopt.

Stap 2: grond afgraven en ophogen met zand

Voordat hij kan bestraten, is het belangrijk dat de grond is opgehoogd. Dit houdt in dat de stratenmaker grond uitgraaft en dit ophoogt met zand. De dikte van het ophoogzand moet ongeveer 15 centimeter zijn. Dit voorkomt dat de tegels kapotvriezen in de winter.

Dit grondwerk is zwaar, en kost zonder de juiste gereedschappen en materialen erg veel tijd en energie. Toch is het heel belangrijk, omdat deze voorbereiding bepaalt hoe strak de vakman de sierbestrating in Castricum kan plaatsen.

Stap 3: bestraten

Als de grond is opgehoogd en de contouren zijn uitgezet volgt het bestraten van de tuin. Hij begint met het plaatsen van de opsluitbanden. Deze houden de bestrating van de oprit of het terras bij elkaar en voorkomt dat de tegels na verloop van tijd gaan verzakken.

Als de opsluitbanden liggen volgt de bestrating in Castricum. Dit kan op verschillende manieren:

 • Vlijen: de vakman legt de tegels rechtstreeks op het zandbed in het gewenste legverband tegen elkaar aan.
 • Straten: de stratenmaker legt de bestrating steen voor steen op de juiste hoogte. Dit houdt in dat er onder sommige stenen zand weggehaald wordt en onder andere juist weer zand bijgestopt wordt.

Stap 4: intrillen en invegen

Na het betegelen van de tuin volgt het intrillen en invegen. Intrillen wordt gedaan om de tuinbestrating goed aan te drukken. Dit zorgt ervoor dat de tegels strak aansluiten en vastliggen in het zand. Hierdoor gaat het na verloop van tijd niet meer verzakken.

Ook invegen is belangrijk. De vakman strooit voegzand over de sierbestrating heen, en veegt dit tussen de voegen. Laat dit zand enkele dagen liggen en veeg zelf ook af en toe, zo vullen de voegen tussen de straatstenen het snelst!

soorten bestrating

Soorten bestrating

Een bestratingsbedrijf is natuurlijk in te zetten voor het aanleggen van veel verschillende soorten bestrating. U kiest zelf welke bestrating voor u de beste keuze is. Wilt u bijvoorbeeld de bestrating voor een oprit laten aanleggen? Of wilt u tuinbestrating in de achtertuin, zodat u een terras kan creëren?

Dit zijn de meest voorkomende soorten bestrating in Castricum:

 • Sierbestrating: bestrating dat naast een praktische, ook vooral een visuele functie heeft. Hieronder valt alle tuinbestrating die gelegd wordt vanwege de uitstraling.
 • Tuinbestrating: onder tuinbestrating valt alle bestrating in de tuin. Kiest u voor tuinbestrating, dan hoeft u natuurlijk niet de hele tuin te bestraten. U kunt tuinbestrating ook combineren met een gazon of beplanting.
 • Bestrating oprit: een oprit is een geschikte plek om uw auto naast het huis te parkeren. De bestrating van een oprit moet voldoen aan verschillende eisen,
 • Goedkope bestrating: er is voldoende goedkope bestrating, zoals grind of betonbestrating. Dit is snel en eenvoudig aan te leggen, waardoor de kosten laag blijven.

Sierbestrating Castricum

Sierbestrating is in Castricum al jarenlang populair. Maar wat is sierbestrating eigenlijk? Sierbestrating is een verzamelnaam voor alle bestrating die is aangelegd (mede) vanwege het uiterlijk. Kiest u voor natuurstenen omdat u dit mooi vindt staan in de tuin? Dan valt dit ook onder sierbestrating. Maar ook standaard betontegels kunnen als sierbestrating beschouwd worden.

Sierbestrating heeft naast een praktische ook een visuele functie: het moet er mooi uitzien.

Er zijn heel veel verschillende soorten sierbestrating die u kunt laten aanleggen. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden en de prijzen.

Ook sierbestrating aanleggen? Vind eenvoudig het bestratingsbedrijf met de beste prijs: start nu uw gratis offerteaanvraag!

sierbestrating Castricum

Wat kost sierbestrating?

Veel mensen denken dat sierbestrating duur is. Dat is helemaal niet het geval: er is ook zeker goedkope sierbestrating verkrijgbaar! Hoeveel uw sierbestrating kost, is natuurlijk afhankelijk van de tuintegels die u kiest.

Bij goedkope sierbestrating kunt u denken aan betontegels: dit kost ongeveer €15,- tot €35,- per m². Hiermee kunt u tegen lage kosten toch tuintegels laten leggen.

Wilt u graag duurzame tegels plaatsen die iets langer mooi blijven?

Dan zijn gebakken tuintegels een tweede optie: deze kosten gemiddeld €25,- tot €45,- per m². Voor écht een natuurlijke tuin kiest u voor natuursteen. Dit kost u ongeveer €30,- tot €65,- per m², afhankelijk van de klinkers die u kiest.

Kosten sierbestrating

Onderdeel Gemiddelde prijs* Omschrijving
Tarieven stratenmaker €30,- tot €40,- Per uur
€10,- tot €20,- Per m²
Betontegels €15,- tot €35,- Per m²
Gebakken tuintegels €25,- tot €45,- Per m²
Natuursteen €30,- tot €65,- Per m²
Ophoog- en voegzand €50,- tot €70 Per m³

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor exacte totaalprijzen.


Besparen op de kosten? Kies dan voor grote tuintegels. Grote tuintegels leggen gaat een stuk sneller dan het plaatsen van kleine klinkers. Hierdoor vallen de arbeidskosten een stuk lager uit! Wilt u graag een bijzonder bestratingsverband, dan heeft u wel kleinere klinkers nodig.

Welke tegels zijn geschikt voor sierbestrating?

Sierbestrating is een heel breed begrip: heel veel soorten tegels en klinkers vallen onder de categorie sierbestrating. Bestrating die in Castricum erg populair is, zijn getrommelde straatstenen. Bij getrommelde straatstenen is de rand met opzet versleten. Dit geeft uw terras een klassiek en authentieke uitstraling.

Wilt u juist liever een strakke tuin, kies dan voor ongetrommelde tuinbestrating: hiervan zijn de randen juist heel strak en recht.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden!

Kies voor goedkope betonbestrating of gebruik keramische tuintegels voor een meer natuurlijk uiterlijk.

Dit zijn een aantal populaire soorten sierbestrating:

 • Betonbestrating
 • Getrommelde stenen
 • Natuursteen
 • Keramische tuintegels

Tuin bestraten? Schaken een bestratingsbedrijf uit Castricum in!

Vind eenvoudig en snel een goedkope en kwalitatieve stratenmaker bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken ▸

Tuinbestrating Castricum

Tuinbestrating in Castricum is steeds populairder. Niet gek: want tuintegels zijn gemakkelijk in onderhoud: door de bestrating eens per jaar te laten reinigen ziet uw tuin er het hele jaar verzorgd uit! De tuin ziet bovendien ruimer uit en u heeft geen last meer van insecten in uw tuin!

Moet ik mijn hele tuin bestraten met tuinbestrating?

Natuurlijk hoeft dit niet: u kunt er ook voor kiezen om tuinbestrating te combineren met een groot gazon of beplanting. Tuinbestrating is in ieder geval geschikt voor zowel de voor- als de
achtertuin. Bovendien zijn er heel veel verschillende terrastegels en straatstenen om uit te kiezen, zodat u zeker weet dat de tuinbestrating voldoet aan al uw wensen.

tuinbestrating Castricum

Tuin laten bestraten: wat doet een stratenmaker?

Laat u bestrating in Castricum aanleggen? Dit is een flinke klus die, afhankelijk van het formaat van uw tuin, enkele dagen in beslag kan nemen. De werkzaamheden die het bestratingsbedrijf uitvoert, zijn te verdelen in drie fases:

 • De voorbereiding: het bestratingsbedrijf graaft het oppervlak ongeveer 15 centimeter af en hoogt het op met een laag zand. Daarna egaliseert de vakman het zandbed.
 • Bestraten: de stratenmaker legt de klinkers één voor één op het zandbed en slaat ze met een rubberhamer stevig vast in de grond. Hierbij houdt hij rekening met een afschot van 1 tot 2 centimeter per meter.
 • Afwerking: met het intrillen en invegen van de tegels zorgt het bestratingsbedrijf ervoor dat de tegels stevig blijven liggen.

Tuin betegelen: tips!

Laat u een terras bestraten? Of kiest u er juist voor om bestrating in de hele tuin aan te leggen. Als u een bestratingsbedrijf inschakelt, krijgt u een persoonlijk en professioneel advies. Ook geeft hij handige tips: kies bijvoorbeeld voor grote terrastegels voor een ruimtelijk effect! Hieronder hebben we een paar tips voor u opgesteld:

 • Kleine tuin? Kies dan voor grote terrastegels voor een ruimtelijk effect.
 • Combineer verschillende materialen voor een speels effect, zoals grind en betontegels.
 • Laat het zand op de bestrating na het invegen zoveel mogelijk liggen. Door regen en wind waait het zand nog meer in de voegen.
 • Denk voor het bestraten na over de tuinverlichting: deze kunt u beter aanleggen voordat de terrastegels liggen.

Terras bestrating: welke tegels?

Een terras bestraten kan met behulp van heel veel verschillende soorten tegels. Voor terras bestrating raden we u wel aan te kiezen voor tegels in plaats van voor straatstenen.

Waarom?

Omdat het op tegels makkelijker is een tafel, stoelen of een loungeset te plaatsen. Op klinkers gaan meubels sneller wiebelen omdat ze niet recht staan. Vindt u dit geen probleem of wilt u geen meubels op het terras plaatsen, dan is het uiteraard mogelijk om klinkers te gebruiken: plaats deze in een bijzonder legverband voor een unieke uitstraling!

Dit zijn de meest gebruikte terrastegels in Castricum:

 • Betontegels
 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels

Met tuinbestrating ziet uw tuin er het hele jaar door verzorgd uit!

Vergelijk gratis stratenmakers en kies het bedrijf met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen ▸

Oprit bestraten

Een oprit bestraten is een klus die u het beste uitbesteedt aan een ervaren vakman. Dat komt omdat een oprit dagelijks wordt blootgesteld aan het gewicht van één of zelfs meerdere auto’s. Een verkeerd aangelegde oprit zal al snel gaan verzakken.

Waar moet ik op letten bij het aanleggen van een oprit?

Kies voor kleine klinkers zodat het gewicht van de auto beter verdeeld wordt. Kies ook altijd voor een sterk legverband, zoals het visgraatverband. Wilt u ook een oprit laten bestraten? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

oprit bestraten

Bestrating oprit: belangrijke aandachtspunten

Het aanleggen van een oprit vereist een grotere voorbereiding dan het bestraten van een terras. We raden u altijd aan om te kiezen voor kleine straatstenen. Klinkers zijn heel populair voor het aanleggen van opritten. Hierop wordt het gewicht beter verdeeld, en de stenen zullen niet kapotgaan.

Kies voor een keper of elleboogverband, zodat de klinkers niet gaan verschuiven en kies voor een hoog zandbed van minimaal 35 centimeter.

Hier moet u rekening mee houden:

 • Kies voor kleine straatstenen in plaats van grote tegels.
 • Gebruik een sterk legverband.
 • Opsluitbanden zijn heel belangrijk om te voorkomen dat de oprit gaat verzakken.
 • Laat de grond ophogen met een laag zand van minimaal 35 centimeter hoog.
 • Wacht na het bestraten 7 tot 10 dagen voordat u de auto hierop parkeert.

Let op: voorkom dat uw oprit verzakt! Kies kleine stenen om het gewicht van de auto (of auto’s) beter te verdelen.

Kies geen grote stenen en investeer altijd in een goede fundering.

Wat is geschikte opritbestrating?

Voor het bestraten van een oprit zijn er verschillende straatstenen die u kunt gebruiken. Kies altijd voor straatstenen met afmetingen van maximaal 20 x 30 centimeter. Vooral klinkers en waaltjes zijn vanwege het langwerpige uiterlijk erg geschikt. Bij een beperkt budget is ook bestrating met grind ook een optie, maar dit heeft wel meer onderhoud nodig.

Binnen de verschillende soorten stenen zijn natuurlijk ook meerdere soorten afwerkingen: getrommelde of ongetrommelde klinkers, gebakken of ongebakken klinkers en er is de keuze uit meerdere kleuren.

Welk bestratingsverband?

Er zijn heel veel bestratingsverbanden om uit te kiezen, maar voor het aanleggen van een oprit is de keuze toch beperkt. Kies in ieder geval niet voor een halfsteensverband, omdat dit sneller verzakt. Geschikte bestratingsverbanden zijn:

 • Elleboogverband
 • Keperverband
 • Visgraatverband

Bij een keper of visgraatverband liggen de stenen in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar. Een elleboogverband is vergelijkbaar, maar hierbij liggen de klinkers recht op de opsluitrand en rijrichting. Hierdoor is de plaatsing sneller en goedkoper.

Bekijk hoe stratenmakers een oprit aanleggen

In deze timelapse-video ziet u hoe een nieuwe oprit wordt aangelegd.

Goedkope bestrating

Ook met een klein budget is het mogelijk om terrastegels te leggen. Er zijn namelijk verschillende soorten goedkope bestrating. Betonbestrating is hier een goed voorbeeld van. Kies bij een klein budget voor betontegels met een toplaag. Hierbij is alleen de bovenkant van de tegel gekleurd. Ze slijten sneller dan gebakken bestrating, maar zijn ook een stuk goedkoper!

Een andere soort goedkope bestrating is grind. Grind is goedkoop in aanschaf én het leggen van grind kost niet veel. Dat komt omdat het heel snel en effectief is.

Behalve het soort bestrating in Castricum, is het ook slim om te kijken naar het legverband. Kies voor een halfsteensverband in plaats van een wildverband of ander ingewikkeld legverband. Een halfsteensverband wordt veel sneller aangelegd en is daardoor goedkoper!

Besparen op het bestraten van uw tuin? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en u bespaart tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes ontvangen ▸

Bestraten leggen: welke tegels en stenen?

U heeft de keuze uit deze soorten bestrating:

 • Grind: er is heel veel keuze in verschillende soorten grind. Basalt, split en gebroken schelpen zijn populair. Grind vereist wat onderhoud, maar het is goedkoop om aan te schaffen én om te leggen. Daarom is het een hele goede keuze als u een beperkt budget heeft.
 • Sierkeien: sierkeien zijn vergelijkbaar met grind, maar zijn een stuk groter. Een tuinpad of terras van sierkeien is minder comfortabel lopen dan bijvoorbeeld grind of tuintegels, maar het zorgt wel voor een hele natuurlijke uitstraling.
 • Koppelstones: deze stenen staan bekend om hun getrommelde uiterlijk. Hierdoor zien ze er ouder uit en geven ze uw bestrating een authentieke uitstraling. U heeft de keuze uit koppelstones van verschillende formaten en vormen (vierkant en rechthoekig), en ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.
 • Betonbestrating: een heel breed begrip. U heeft keuze uit betontegels, betonklinkers en nog veel meer soorten betonbestrating. Zijn goedkoop in aanschaf, maar hebben een minder lange levensduur dan gebakken bestrating.
 • Tegels: er zijn heel veel verschillende soorten tegels in Castricum verkrijgbaar. Terrastegels, betontegels, natuurstenen tegels. Door het grote formaat worden ze veel gebruikt voor het aanleggen van een terras of looppad.
 • Waaltjes: dit zijn klinkers van 20 bij 5 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Door het formaat zijn waaltjes heel erg geschikt voor de aanleg van een oprit. Maar ze kunnen ook gebruikt worden voor een terras in een bijzonder legverband.
 • Natuursteen: natuurstenen tegels hebben een natuurlijke uitstraling door kleine subtiele verschillen in elke tegel.

Bestrating kosten per type tegel of steen

De keuze voor de terrastegels die u laat leggen heeft natuurlijk een hele grote invloed op de kosten van uw bestrating.

Wat kost bestrating?

Voor grind starten de prijzen rond de €7,50 per m², en daarmee is het de meest goedkope optie. Sierkeien kosten gemiddeld €10,- tot €40,- per m² afhankelijk van de steensoort. Voor koppelstones betaalt u ongeveer €15,- tot €30,- en betonbestrating kost gemiddeld €15,- tot €35,-.

Stel dat u een tuin van 70 m² wilt bestraten met tegels, die ongeveer €20,- tot €45,- per m² kosten. De totaalprijs voor het materiaal ligt dan rond de €1.400,- tot €3.150,-. Hier komen nog wel kosten voor de stratenmaker bovenop!

Prijzen bestrating per m²

Soort tegel of steen Gemiddelde prijzen per m²*
Grind Vanaf €7,50
Sierkeien €10,- tot €40,-
Koppelstones €15,- tot €30,-
Betonbestrating €15,- tot €35,-
Tegels €20,- tot €45,-
Waaltjes €30,- tot €50,-
Natuursteen €30,- tot €70,-

* Dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.


Legverbanden voor een unieke uitstraling

Het legverband dat u kiest heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van de bestrating. Er zijn heel veel verschillende bestratingsverbanden die u kunt kiezen, afhankelijk van het type bestrating dat u in Castricum aan laat leggen.

Welk legverband is geschikt?

Dit is volledig afhankelijk van het type bestrating, de straatstenen die u kiest en uw persoonlijke voorkeuren. Een wildverband past bijvoorbeeld héél goed in een natuurlijke tuin, terwijl een halfsteens verband weer goed tot z’n recht komt in een moderne tuin. Er is in ieder geval de keuze uit deze soorten legverbanden:

 • Blokverband: met twee of meer stenen wordt een blok gevormd, deze plaatst de vakman horizontaal en verticaal.
 • Elleboogverband: de kopse kant van de klinker ligt tegen de lengte van een ander. Dit verband staat recht op de opsluitbanden.
 • Halfsteensverband: elke volgende rij stenen ligt op de helft van de rij erboven.
 • Visgraatverband: de klinkers liggen in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar.
 • Molenwiekverband: hierbij liggen 4 rechthoekige stenen om één vierkante steen.

Gratis bestrating offertes vergelijken?

Gratis – Vrijblijvend

Zelf bestrating aanleggen: verstandig of niet?

Wilt u uw tuin in Castricum bestraten? Schakel dan altijd een stratenmaker in. Zo bent u verzekerd van het mooiste resultaat. Bovendien bespaart u uzelf op deze manier heel veel tijd en energie. Het plaatsen van tuinbestrating ziet er misschien eenvoudig uit, maar is allesbehalve! Het uitgraven van uw tuin, het tillen van de tuintegels: dit is fysiek heel zwaar werk.

Dit zijn de grootste voordelen van het inhuren van een bestratingsbedrijf:

 • U bespaart uzelf heel veel tijd, energie en spierpijn.
 • De bestrating is snel geplaatst en ziet er strak uit.
 • Met de hulp van een vakman bent u verzekerd van de beste kwaliteit.
 • U krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot de stenen en het legverband.

Waarop letten bij inschakelen stratenmaker uit Castricum?

Op zoek naar een bestratingsbedrijf uit Castricum? Er zijn veel stratenmakers werkzaam, hoe weet u nu zeker dat u de juiste vakman kiest?

We raden u aan om eens te kijken naar keurmerken. Als stratenmakers beschikken over één of zelfs meerdere keurmerken dan betekent dit dat zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voorbeelden zijn het Modern Straatwerk Keurmerk en de branchevereniging SEB.

Daarnaast is het slim om te kijken naar voorbeelden van de vakman. Zo krijgt u een beeld van de specialisatie. Wilt u bijvoorbeeld strak en modern straatwerk dan is het niet slim om te kiezen voor een vakman die juist gespecialiseerd is in natuurlijk straatwerk. Tot slot raden we altijd aan om meerdere stratenmakers te vergelijken: zo kiest eenvoudig de vakman met de laagste prijs!

Meer informatie over:

 • Meer informatie over het keurmerk Modern straatwerk vindt u op: modernstraatwerk.nl.
 • Meer informatie over de Branchevereniging SEB leest u op seb.nl.
 • Meer weten over de Vereniging OBN? Ga dan naar obn.nl.

Recente opdrachten in de provincie Noord-Holland
Sierbestrating leggen in Amsterdam
Tuinbestrating aanbrengen in Haarlem
Oprit bestraten in Alkmaar
Terrastegels vervangen in Amstelveen
Tuin opnieuw bestraten in Hilversum
Bestrating bij nieuwbouwwoning in Purmerend
Bestraten van oprit in Zaandam
Straatstenen vervangen in Hoofddorp
Waaltjes leggen in Hoorn
Tuin gedeeltelijk bestraten in Den Helder

Goedkope bestrating? Zo bespaart u op de kosten!

Ook met een klein budget is het bestraten van de tuin mogelijk. Door te kiezen voor goedkope materialen en een eenvoudig legverband bespaart u al flink op de kosten.

Zo bespaart u op de kosten van uw bestrating in Castricum:

 • Kies voor goedkope bestrating zoals betontegels.
 • Gebruik een gemakkelijk legverband om te besparen op de arbeidskosten.
 • Schakel een vakman uit Castricum in om te besparen op de voorrijkosten.
 • Voer puin zelf af en u hoeft geen afvoerkosten te betalen.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere stratenmakers en bespaar zo tot 40%!

stratenmaker Castricum

Stratenmaker gezocht voor bestrating? Gratis offertes vergelijken!

Tuin bestraten met de hulp van een stratenmaker? Een vakman geeft u graag persoonlijk advies, voert het puin voor u af en levert de stenen. Zo bespaart u uzelf het zware werk! Bovendien bent u verzekerd van het allermooiste resultaat en hoeft u niet bang te zijn dat de stenen al snel gaan verzakken. Op zoek naar een stratenmaker in Castricum?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende stratenmakers: vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, want de aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!


Gratis offertes vergelijken ▸

Gratis offertes